Wyświetlanie 13–24 z 99 wyników
MAKARON (GRYCZANY Z SHIITAKE) RAMEN BEZGLUTENOWY BIO 280 g – TERRASANA
30,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka gryczana* (80 %), mąka z ryżu brązowego*, grzyby shiitake* (2 %) woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Baza do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody. Gdy makaron zacznie się rozwijać, rozdzielić delikatnie widelcem a następnie gotować przez 2-3 minuty, aż będzie gotowy. Przecedzić i przelać zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1447 kJ/342 kcal
Tłuszcz – 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 62,7 g
w tym cukry – 2,3 g
Błonnik – 9,1 g
Białko – 11,6 g
Sól – 0,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNEZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:MAKARON (Z RYŻU CZARNEGO) RAMEN BEZGLUTENOWY BIO 280 g – TERRASANA
36,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka z ryżu czarnego* (55 %), mąka z ryżu brązowego*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Baza do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody. Gdy makaron zacznie się rozwijać, rozdzielić delikatnie widelcem a następnie gotować przez 2-3 minuty, aż będzie gotowy. Przecedzić i przelać zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1472 kJ/348 kcal
Tłuszcz – 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 69 g
w tym cukry – 0,9 g
Błonnik – 4,2 g
Białko – 8,6 g
Sól – 0,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNEZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:MAKARON (KONJAC) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY 270 g (200 g) – DIET-FOOD
8,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda, mąka konjac, wodorotlenek wapniaOPIS
Głównym składnikiem Diet Fettuccine jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 33 kJ/8 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: <0,2 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: <0,3 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.Qty:MAKARON (GRYCZANY) SOBA BIO 200 g – TERRASANA
28,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka gryczana* (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron może być bazą do dań z woka , zup z makaronem i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 5-6 minut. Odcedź makaron na sitku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1496 kJ / 353 kcal
Tłuszcz – 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 66,1 g
w tym cukry – 1,1 g
Błonnik – 5,9 g
Białko – 10,9 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTENZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MAKARON (Z CIECIERZYCY I BRĄZOWEGO RYŻU) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
15,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
50 % mąka z ciecierzycy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1505 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 4,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 59 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 7,9 g
Białko: 15 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ I BRĄZOWEGO RYŻU) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
15,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
50 % mąka z czerwonej soczewicy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
Źródło błonnika pokarmowego i białka.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1410 kJ/333 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 62 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 15 g
Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANBE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) ŚWIDERKI 250 g – NOVELLE
7,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka z soczewicy czerwonej.OPIS
Makaron Novelle z czerwonej soczewicy jest wytwarzany w 100 % z mąki z czerwonej soczewicy. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników.
Zalety Makaronu Novelle z czerwonej soczewicy:
– Zdrowy, dzięki zawartości miedzi, która wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego i pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym
– Fit, dzięki wysokiej zawartości białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej
– Wygodny, przygotowuje się go znacznie szybciej i łatwiej niż warzywo z którego pochodzi
– Świetnie sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, takich jak sałatki czy zapiekanki.Spożywaj 0,5 porcji (50 g ugotowanego makaronu) dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia.
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 5 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 577 kJ/137 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 10 g
Sól: <0,01 g
Żelazo: 2,37 mg (17 %)*
Miedź: 0,33 mg (33 %)*
Mangan: 0,53 mg (27 %)** – dzienne referencyjne wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać GLUTEN (pszenica, żyto) oraz jaja.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.Qty:MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI 250 g – NOVELLE
7,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka z zielonego groszku.OPIS
Makaron Novelle z zielonego groszku jest wytwarzany w 100 % z mąki z zielonego groszku. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników.
Zalety Makaronu Novelle z zielonego groszku:
– Zdrowy, dzięki zawartości fosforu, który pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów
– Fit, dzięki wysokiej zawartości białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej
– Wygodny, przygotowuje się go znacznie szybciej i łatwiej niż warzywo z którego pochodzi
– Świetnie sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, takich jak sałatki czy zapiekanki.Spożywaj 0,5 porcji (50 g ugotowanego makaronu) dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia.
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 4 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 753 kJ/178 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 7,1 g
Białko: 11 g
Sól: <0,01 g
Fosfor: 239 mg (34 %)** – dzienna referencyjna wartość spożycia fosforu (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać GLUTEN (pszenica, żyto) oraz jaja.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.Qty:MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) MACCHERONI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – VENETA
16,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
czerwona soczewica* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny makaron Maccheroni z czerwonej soczewicy w tym kształcie jest symbolem kuchni sycylijskiej. Idealnie smakuje ze świeżymi sosami warzywnymi lub na bazie śmietany. Znakomicie smakuje z pesto w połączeniu z dużą ilością ziół. Dla najmłodszych sprawdzi się jako dodatek do zup. Przenieś się w kulinarną podróż do Włoch.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 1 litr wrzącej wody wsyp 100 g makaronu, gotuj przez 6-7 minut. Po ugotowaniu makaron przepłucz pod bieżącą wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1595 kJ/376 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 62 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 5,4 g
Białko: 26 g
Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać sojęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródła ciepła.Qty:MAKARON (Z RYŻU CZARNEGO) RAMEN W STYLU JAPOŃSKIM GNIAZDA BEZGLUTENOWY BIO 280 g – KING SOBA
24,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ryż czarny* 55 %, mąka z brązowego ryżu*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Opakowanie zawiera 4 gniazdka makaronu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Doprowadź do wrzenia 1 l wody, następnie włóż do niej makaron (1 gniazdko na osobę). Gdy makaron zacznie się rozwijać rozdziel go delikatnie widelcem, po czym zmniejsz ogień na średni.
Gotuj przez 2-3 minuty lub do czasu, aż makaron zmięknie.
Przecedź makaron przez sito i lekko przepłucz w zimnej wodzie.
Propozycja podania: dodaj do grzybów podsmażonych z czosnkiem i świeżymi ziołami lub połącz z zupą miso aby uzyskać tradycyjną japońską potrawę.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1472 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 69,5 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 4,2 g
Białko: 8,6 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.Qty:MAKARON PROTEINOWY (Z SOI ZIELONEJ) FETTUCCINE BEZGLUTENOWY BIO 200 g – MAXSPORT
17,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka z zielonej SOI* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny makaron z zielonej SOI, z wysoką zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy albo innego dania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1336 kJ / 317 kcal
Tłuszcz: 3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 39,4 g
w tym cukry: 6,6 g
Błonnik: 18,8 g
Białko: 42,6 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:MAKARON PROTEINOWY (Z SOI ZIELONEJ I QUINOA) FETTUCCINE BEZGLUTENOWY BIO 200 g – MAXSPORT
17,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka z zielonej SOI* 95%, mąka z quinoa* 5% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny makaron z zielonej SOI, z dodatkiem quinoa, z wysoką zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy albo innego dania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1399 kJ / 334 kcal
Tłuszcz: 7,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 18,8 g
w tym cukry: 7 g
Błonnik: 19,4 g
Białko: 38 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty: