Wyświetlanie 1–12 z 31 wyników
-
FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 5 kg – HORECA
93,00 złSKŁADNIKI
fasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1170 kJ / 279 kcal
Tłuszcz – 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 29 g, w tym cukry – 2,2 g
Błonnik – 28 g
Białko – 26 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
PŁATKI OWSIANE BEZGLUTENOWE BIO 3 kg – HORECA
46,80 złSKŁADNIKI
ekologiczne płatki OWSIANE (bez glutenu) 100 %.OPIS
Ekologiczne płatki OWSIANE uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z odatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1561 kJ/371 kcal
Tłuszcz 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 9,7 g
Białko 13 g
Sól 0,01 g
Sól – 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
CZOSNEK NIEDŹWIEDZI BIO 500 g – HORECA (DARY NATURY)
72,40 złSKŁADNIKI
Czosnek niedźwiedzi* 100% (certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ma silne działanie bakteriobójcze. Jego silne działanie bakteriobójcze szczególnie przydatne jest przy leczeniu chorób górnych dróg oddechowych, przy tym dodatkowo oprócz zabijania bakterii czosnek pobudza wydzielanie śluzu w oskrzelach. Zalecany jest jako składnik wiosennych zup, sosów można je też dodawać do sałatek i kisić oraz marynować w oliwie, nadaje się doskonale jako posypka do kanapek, zapiekanek, itp..ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg – HORECA
105,10 złSKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %.
OPIS
Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1395 kJ/333 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 2,1 g
Błonnik 15 g
Białko 23 g
Sól 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
LEN BRĄZOWY (SIEMIĘ LNIANE) BIO 5 kg – HORECA
89,70 złSKŁADNIKI
len brązowy (siemię lniane)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne nasiona lnu brązowego znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane jest najlepiej przyswajalne po zmieleniu, jednak zalecamy mielić je tuż przed spożyciem. Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.Stosować tylko do gotowania i pieczenia. Nie spożywać na surowo!
Polecamy jako dodatek do zup, pieczywa, ciast i ciasteczek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2569 kJ / 620 kcal
Tłuszcz – 42 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,7 g
Węglowodany – 1,6 g,
w tym cukry – 1,6 g
Białko – 18 g
Sól – 0,08 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
FASOLKA MUNG BIO 5 kg – HORECA
93,00 złSKŁADNIKI
ekologiczna fasolka mung 100 %.
OPIS
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 46 g
w tym cukry 6,6 g
Błonnik 16 g
Białko 24 g
Sól 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
GROCH ŻÓŁTY BIO 5 kg – HORECA
67,70 złSKŁADNIKI
ekologiczny groch żółty 100 %.OPIS
Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1090 kJ/259 kcal
Tłuszcz 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 30 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 15 g
Białko 24 g
Sól 0,08 gWARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
CZOSNEK MIELONY BIO 500 g – HORECA (DARY NATURY)
65,20 złSKŁADNIKI
czosnek mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Doskonale nadaje się jako dodatek do serów, sałatek, potraw z grzybów, mięsa, dziczyzny, ryby i sosów. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty: -
CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 5 kg – HORECA
69,90 złSKŁADNIKI
ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS:
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1445 kJ / 343 kcal
Tłuszcz – 4,6 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 45 g,
w tym cukry – 11 g
Błonnik – 17 g
Białko – 22 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
LEN ZŁOTY BIO 5 kg – HORECA
93,00 złSKŁADNIKI
ekologiczny len złoty 100 %.OPIS
Stosować tylko do gotowania i pieczenia. Nie spożywać na surowo!
Polecamy jako dodatek do zup, pieczywa, ciast i ciasteczek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2056 kJ / 498 kcal
Tłuszcz – 37 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,7 g
Węglowodany – 4,2 g
w tym cukry – 1,7 g
Błonnik – 26 g
Białko – 24 g
Sól – 0,11 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
KASZA GRYCZANA NIEPALONA BEZGLUTENOWA BIO 5 kg – HORECA
87,50 złSKŁADNIKI
kasza gryczana niepalona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1659 kJ / 392 kcal
Tłuszcz – 2,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 75 g,
w tym cukry – 2,6 g
Białko – 12 g
Sól – 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
ORZECHY BRAZYLIJSKIE BIO 2,5 kg – HORECA
216,20 złSKŁADNIKI
ORZECHY BRAZYLIJSKIE* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczne ORZECHY BRAZYLIJSKIE delikatne i łagodne w smaku. Polecamy przede wszystkim jako niezwykle odżywczą przekąskę, dodatek do płatków zbożowych, ciast i innych deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2866 kJ / 695 kcal
Tłuszcz – 67 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 15 g
Węglowodany – 3,6 g
w tym cukry – 2,3 g
Białko – 16 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: