Wyświetlanie 1–12 z 26 wyników
RYŻ CZARNY PEŁNOZIARNISTY BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)
139,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty 100 %.OPIS
Ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykłym orzechowym aromatem, dzięki któremu harmonijnie współgra z wieloma egzotycznymi potrawami. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 40 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1550 kJ/366 kcal
Tłuszcz 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 73 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 1,4 g
Białko 9,9 g
Sól 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KASZA GRYCZANA NIEPALONA BEZGLUTENOWA BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)
59,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
kasza gryczana niepalona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1659 kJ / 392 kcal
Tłuszcz – 2,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 75 g,
w tym cukry – 0,9 g
Błonnik – 10 g
Białko – 12 g
Sól – 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) BEZGLUTENOWA BIO 4 kg – HORECA (BIO PLANET)
111,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna quinoa biała (komosa ryżowa) 100 %.OPIS
Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
ziarno quinoa przepłukać na sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 15 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1546 kJ/367 kcal
Tłuszcz 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 6,8 g
Błonnik 7,2 g
Białko 14 g
Sól 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)
111,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %OPIS
Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetówSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1334 kJ/317 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 40 g
w tym cukry 1,2 g
Błonnik 23 g
Białko 24 g
Sól 0,03 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:LEN BRĄZOWY (SIEMIĘ LNIANE) BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)
59,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
len brązowy (siemię lniane)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne nasiona lnu brązowego znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane jest najlepiej przyswajalne po zmieleniu, jednak zalecamy mielić je tuż przed spożyciem. Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.Stosować tylko do gotowania i pieczenia. Nie spożywać na surowo!
Polecamy jako dodatek do zup, pieczywa, ciast i ciasteczek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2569 kJ / 620 kcal
Tłuszcz – 42 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,7 g
Węglowodany – 1,6 g,
w tym cukry – 1,6 g
Białko – 18 g
Sól – 0,08 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:FASOLKA MUNG BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)
87,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna fasolka mung 100 %.OPIS
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 46 g
w tym cukry 6,6 g
Błonnik 16 g
Białko 24 g
Sól 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:PESTKI DYNI CIEMNOZIELONE BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)
199,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne pestki dyni ciemnozielone 100 %.OPIS
Ekologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 2454 kJ/593 kcal
Tłuszcz 49 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,7 g
Węglowodany 4,7 g
w tym cukry 1,4 g
Błonnik 6,0 g
Białko 30 g
Sól 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:WIÓRKI KOKOSOWE BEZGLUTENOWE BIO 2 kg – HORECA (BIO PLANET)
59,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne wiórki kokosowe 100 %.OPIS
Ekologiczne wiórki kokosowe uzyskiwane są z wysuszonego i startego miąższu orzecha kokosowego.
Wiórki kokosowe polecamy głównie do wypieków cukierniczych, jako posypkę do deserów, sałatek owocowych i lodów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 3093 kJ / 749 kcal
Tłuszcz – 69 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 65 g
Węglowodany – 18 g
w tym cukry – 7,2 g
Błonnik – 9,8 g
Białko – 8,3 g
Sól – 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNO MIELONA 5 kg – HORECA (BIO PLANET)
35,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
sól himalajska różowa grubo mielona 100%, nierafinowana. Nie zawiera substancji przeciwzbrylającej.
OPIS
Sól himalajska pochodzi z najwyższych gór świata, z miejsca, gdzie miliony lat temu znajdował się słony ocean. Jest najczystszą solą dostępną na Ziemi. Sól himalajska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MAKARON (KONJAC) SHIRATAKI RICE 1 kg – DIET-FOOD
29,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda, mąka konjac, wodorotlenek wapniaOPIS
Głównym składnikiem Diet Rice jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu.
Produkt 100 % pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok,certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą.
Gotować lub smażyć 2-3 minuty.
Dodać bezpośrednio do potrawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 33 kJ / 8 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: <0,2 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: <0,3 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +5 do +28˚CQty:MAKARON (KONJAC) SHIRATAKI SPAGHETTI 1 kg – DIET-FOOD
29,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda, mąka konjac, wodorotlenek wapniaOPIS
Głównym składnikiem Diet Spaghetti jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu.
Produkt 100 % pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok, certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowySPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą.
Gotować lub smażyć 2-3 minuty.
Dodać bezpośrednio do potrawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 33 kJ / 8 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: <0,2 g
Błonnik: 1,80 g
Białko: <0,3 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +5 do +28˚CQty: