RYŻ CZARNY PEŁNOZIARNISTY BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)

OPAKOWANIA HURTOWE

Wyświetlanie 1–12 z 26 wyników

  • 0 out of 5

    RYŻ CZARNY PEŁNOZIARNISTY BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)

    139,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykłym orzechowym aromatem, dzięki któremu harmonijnie współgra z wieloma egzotycznymi potrawami. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 40 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1550 kJ/366 kcal
    Tłuszcz 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
    Węglowodany 73 g
    w tym cukry 0 g
    Błonnik 1,4 g
    Białko 9,9 g
    Sól 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KASZA GRYCZANA NIEPALONA BEZGLUTENOWA BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)

    59,49 

    SKŁADNIKI
    kasza gryczana niepalona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    OPIS
    Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1659 kJ / 392 kcal
    Tłuszcz – 2,7 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 75 g,
    w tym cukry – 0,9 g
    Błonnik – 10 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) BEZGLUTENOWA BIO 4 kg – HORECA (BIO PLANET)

    111,49 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna quinoa biała (komosa ryżowa) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    ziarno quinoa przepłukać na sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 15 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1546 kJ/367 kcal
    Tłuszcz 6,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
    Węglowodany 60 g
    w tym cukry 6,8 g
    Błonnik 7,2 g
    Białko 14 g
    Sól 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)

    111,49 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %

    OPIS
    Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1334 kJ/317 kcal
    Tłuszcz 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 40 g
    w tym cukry 1,2 g
    Błonnik 23 g
    Białko 24 g
    Sól 0,03 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    LEN BRĄZOWY (SIEMIĘ LNIANE) BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)

    59,49 

    SKŁADNIKI
    len brązowy (siemię lniane)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne nasiona lnu brązowego znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane jest najlepiej przyswajalne po zmieleniu, jednak zalecamy mielić je tuż przed spożyciem. Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.

    Stosować tylko do gotowania i pieczenia. Nie spożywać na surowo!
    Polecamy jako dodatek do zup, pieczywa, ciast i ciasteczek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2569 kJ / 620 kcal
    Tłuszcz – 42 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,7 g
    Węglowodany – 1,6 g,
    w tym cukry – 1,6 g
    Białko – 18 g
    Sól – 0,08 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA MUNG BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)

    87,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka mung 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 46 g
    w tym cukry 6,6 g
    Błonnik 16 g
    Białko 24 g
    Sól 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PESTKI DYNI CIEMNOZIELONE BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)

    199,29 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne pestki dyni ciemnozielone 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 2454 kJ/593 kcal
    Tłuszcz 49 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,7 g
    Węglowodany 4,7 g
    w tym cukry 1,4 g
    Błonnik 6,0 g
    Białko 30 g
    Sól 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CZARNUSZKA BIO 500 g – HORECA (DARY NATURY)

    47,09 

    SKŁADNIKI
    Czarnuszka* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Aromatyczna przyprawa do pieczywa.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    WIÓRKI KOKOSOWE BEZGLUTENOWE BIO 2 kg – HORECA (BIO PLANET)

    59,49 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne wiórki kokosowe 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne wiórki kokosowe uzyskiwane są z wysuszonego i startego miąższu orzecha kokosowego.
    Wiórki kokosowe polecamy głównie do wypieków cukierniczych, jako posypkę do deserów, sałatek owocowych i lodów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 3093 kJ / 749 kcal
    Tłuszcz – 69 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 65 g
    Węglowodany – 18 g
    w tym cukry – 7,2 g
    Błonnik – 9,8 g
    Białko – 8,3 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNO MIELONA 5 kg – HORECA (BIO PLANET)

    35,89 

    SKŁADNIKI
    sól himalajska różowa grubo mielona 100%, nierafinowana. Nie zawiera substancji przeciwzbrylającej.
    OPIS
    Sól himalajska pochodzi z najwyższych gór świata, z miejsca, gdzie miliony lat temu znajdował się słony ocean. Jest najczystszą solą dostępną na Ziemi. Sól himalajska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC) SHIRATAKI RICE 1 kg – DIET-FOOD

    29,49 

    SKŁADNIKI
    woda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia

    OPIS
    Głównym składnikiem Diet Rice jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu.
    Produkt 100 % pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok,certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą.
    Gotować lub smażyć 2-3 minuty.
    Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 33 kJ / 8 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,3 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +5 do +28˚C

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC) SHIRATAKI SPAGHETTI 1 kg – DIET-FOOD

    29,49 

    SKŁADNIKI
    woda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia

    OPIS
    Głównym składnikiem Diet Spaghetti jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu.
    Produkt 100 % pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok, certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą.
    Gotować lub smażyć 2-3 minuty.
    Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 33 kJ / 8 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Błonnik: 1,80 g
    Białko: <0,3 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +5 do +28˚C

    Quick View
    Qty:
top
X