FASOLKA MUNG BIO 400 g – BIO PLANET

STRĄCZKI

Wyświetlanie 1–12 z 48 wyników

  • 0 out of 5

    FASOLKA MUNG BIO 400 g – BIO PLANET

    10,49 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka mung 100 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 46 g
    w tym cukry 6,6 g
    Błonnik 16 g
    Białko 24 g
    Sól 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET

    11,79 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna ciecierzyca 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
    Tłuszcz 6,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 43 g
    w tym cukry 11 g
    Błonnik 17 g
    Białko 19 g
    Sól 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA ADZUKI BIO 1 kg – THE PLANET

    24,99 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka adzuki 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 minut. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1281 kJ/304 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
    Węglowodany 42 g
    w tym cukry 3,1 g
    Błonnik 17 g
    Białko 23 g
    Sól 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLA BIAŁA DROBNA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA

    7,99 

    SKŁADNIKI
    Fasola drobna biała*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Fasolka gotowa do spożycia. Idealnie nadaje się do sałatek oraz potraw z makaronu

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 436 kJ/104 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 13,5 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 6,9 g
    Białko: 7,8 g
    Sól: 0,73 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA CZERWONA BIO 500 g – BIO PLANET

    9,39 

    SKŁADNIKI
    soczewica czerwona* 99,9 %, olej słonecznikowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 10-15 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1515 kJ/362 kcal
    Tłuszcz 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 60 g
    w tym cukry 2,0 g
    Błonnik 11 g
    Białko 26 g
    Sól 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA ZIELONA BIO 500 g – BIO PLANET

    15,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna soczewica zielona 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1241 kJ/296 kcal
    Tłuszcz 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 30 g
    w tym cukry 2,0 g
    Błonnik 31 g
    Białko 26 g
    Sól 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA ZIELONA BIO 400 g – BIO PLANET

    12,50 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna soczewica zielona 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1241 kJ/296 kcal
    Tłuszcz 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 30 g
    w tym cukry 2,0 g
    Błonnik 31 g
    Białko 26 g
    Sól 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA ZIELONA BIO 1 kg – BIO PLANET

    29,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna soczewica zielona 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1241 kJ/296 kcal
    Tłuszcz 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 30 g
    w tym cukry 2,0 g
    Błonnik 31 g
    Białko 26 g
    Sól 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 360 g (240 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    8,19 

    SKŁADNIKI
    fasola Kidney* 66,7 %, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spozycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 490 kJ / 116 kcal
    Tłuszcz: 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 15 g
    w tym cukry: 1,8 g
    Błonnik: 8,5 g
    Białko: 8,2 g
    Sól: 0,63 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA ZIELONA W ZALEWIE BIO 340 g (185 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    7,59 

    SKŁADNIKI
    fasolka szparagowa zielona* 54,4 %, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna: 105 kJ / 25 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Weglowodany: 2,2 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 2,9 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0,43 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA MUNG BIO 500 g – BIO PLANET

    11,79 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka mung 100 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 46 g
    w tym cukry 6,6 g
    Błonnik 16 g
    Białko 24 g
    Sól 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA MUNG BIO 1 kg – BIO PLANET

    21,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka mung 100 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 46 g
    w tym cukry 6,6 g
    Błonnik 16 g
    Białko 24 g
    Sól 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
top