SOCZEWICA ZIELONA BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)

STRĄCZKI

Wyświetlanie 1–12 z 47 wyników

  • 0 out of 5

    SOCZEWICA ZIELONA BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)

    103,39 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna soczewica zielona 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1374 kJ/325 kcal
    Tłuszcz 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 49 g
    w tym cukry 2,5 g
    Błonnik 11 g
    Białko 24 g
    Sól 0,09 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA

    8,49 

    SKŁADNIKI
    czerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Źródło błonnika pokarmowego i białka.
    Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 425 kJ/101 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 13,6 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 6,2 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLA MASŁOWA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA

    9,09 

    SKŁADNIKI
    fasola masłowa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 399 kJ/95 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Błonnik: 6,1 g
    Białko: 6,3 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLA CZARNA W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g (240 g) – AMAIZIN

    8,30 

    SKŁADNIKI
    fasola czarna* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gotowa do spożycia fasolka. Idealna do dań meksykańskich. Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 12,4 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 4,9 g
    Sól: 0,93 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLA MIX W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA

    8,49 

    SKŁADNIKI
    woda, czerwona fasola kidney* (15 %), ciecierzyca* (15 %), biała fasola drobna* (15 %), fasola MASŁOWA* (15 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 15,8 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 4,8 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA BRĄZOWA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA

    8,49 

    SKŁADNIKI
    Soczewica brązowa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 405 kJ / 96 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 13,1 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 4,6 g
    Białko: 7,7 g
    Sól: 0,75 g

    OPIS:
    Idealna do sałatek i potraw z makaronu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLA BIAŁA DROBNA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA

    8,49 

    SKŁADNIKI
    Fasola drobna biała*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Fasolka gotowa do spożycia. Idealnie nadaje się do sałatek oraz potraw z makaronu

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 436 kJ/104 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 13,5 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 6,9 g
    Białko: 7,8 g
    Sól: 0,73 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 200 g (120 g) – LA BIO IDEA

    6,49 

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ciecierzyca polecana jest osobom na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, ponieważ jest źródłem błonnika. Daje szybkie uczucie sytości, co sprawia, że możemy zjeść mniej by bardziej zaspokoić głód.
    W każdej kuchni powinno znaleźć się miejsce na chociaż jedną, awaryjną puszkę ciecierzycy. Pomoże Ci w przygotowywaniu szybkiej sałatki, gdy nagle odwiedzą Cię znajomi lub rodzina.
    Pamiętaj, że taka gotowa ciecierzyca nie wymaga już dodatkowej obróbki termicznej, wiec można ją zjeść nawet prosto z puszki!
    Produkt sterylizowany. Wysoka zawartość białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 4,8 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: 0,63 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOJA EDAMAME W ZALEWIE BIO 200 g (130 g) – RAPUNZEL

    10,89 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna SOJA edamame, woda, sól morska

    OPIS
    Ziarna SOI Edamame zawierają dużo białka i są źródłem błonnika pokarmowego. Warzywo to jest bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, szczególnie w Japonii, Chinach, jak również na Hawajach.
    Podczas gotowania ziarna zmieniają kolor od jasnozielonego do beżowego.
    Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 416 kJ/100 kcal
    Tłuszcz: 5,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 2,9 g
    w tym cukry: 2,1 g
    Błonnik: 5,2 g
    Białko: 8,0 g
    Sól: 0,69 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)

    71,09 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna ciecierzyca 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
    Tłuszcz 6,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 43 g
    w tym cukry 11 g
    Błonnik 17 g
    Białko 19 g
    Sól 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA W ZALEWIE BEZ DODATKU SOLI BIO 400 g (240 g) – NATURAVENA

    6,39 

    SKŁADNIKI
    Ekologiczna ciecierzyca, woda

    OPIS
    Ciecierzyca bardziej znana jest pod nazwą cieciorka. Należy do roślin strączkowych. Jest łagodna, a po przygotowaniu ma kremową konsystencję. Idealna do humusu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 303 kJ/72 kcal
    Tłuszcz 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
    Węglowodany 8,6 g
    w tym cukry 0 g
    Błonnik 4,5 g
    Białko 4,3 g
    Sól 0,05 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, soje, SELER, seza, łubin

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, daleko od źródeł ciepła i wilgoci.
    Po otwarciu przechowywać w lodówce w innym pojemniku przeznaczonym do żywności, spożyć w ciągu 3 dni.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA CZARNA BELUGA BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)

    164,59 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna soczewica czarna Beluga 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw. Sposób przygotowania: uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 30 min. Posolić pod koniec gotowania.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 30 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1283 kJ/304 kcal
    Tłuszcz 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 41 g
    w tym cukry 2,0 g
    Błonnik 17 g
    Białko 23 g
    Sól 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
top
X