CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 350 g (230 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

ROŚLINY STRĄCZKOWE

  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 350 g (230 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    8,19 

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna: 588 kJ / 140 kcal
    Tłuszcz: 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
    Weglowodany: 18 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 7,2 g
    Białko: 7,9 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA ZIELONA BIO 1 kg – THE PLANET

    33,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna soczewica zielona 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1241 kJ/296 kcal
    Tłuszcz 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 30 g
    w tym cukry 2,0 g
    Błonnik 31 g
    Białko 26 g
    Sól 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    GROCH ŻÓŁTY BIO 500 g – THE PLANET

    11,39 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny groch żółty 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Posolić pod koniec gotowania.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1090 kJ/259 kcal
    Tłuszcz 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 30 g
    w tym cukry 0,8 g
    Błonnik 15 g
    Białko 24 g
    Sól 0,08 g

    INFORMACJA ALEREGNNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET

    10,49 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna ciecierzyca 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
    Tłuszcz 6,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 43 g
    w tym cukry 11 g
    Błonnik 17 g
    Białko 19 g
    Sól 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA ZIELONA BIO 500 g – BIO PLANET

    15,59 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna soczewica zielona 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1241 kJ/296 kcal
    Tłuszcz 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 30 g
    w tym cukry 2,0 g
    Błonnik 31 g
    Białko 26 g
    Sól 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA CZARNA BIO 500 g – BIO PLANET

    11,99 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka czarna 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1342 kJ/318 kcal
    Tłuszcz: 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 47 g
    w tym cukry: 2,1 g
    Błonnik: 15 g
    Białko: 22 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA MUNG BIO 400 g – BIO PLANET

    10,49 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka mung 100 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 46 g
    w tym cukry 6,6 g
    Błonnik 16 g
    Białko 24 g
    Sól 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA BIAŁA BIO 400 g – BIO PLANET

    11,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka biała 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1236 kJ / 294 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 37 g
    w tym cukry: 1,8 g
    Błonnik: 25 g
    Białko: 21 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) – ALCE NERO

    11,19 

    SKŁADNIKI
    gotowana ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ciecierzyca Alce Nero jest produktem gotowym do spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegetariańskiego pasztetu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 374 kJ / 89 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 10 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 4,1 g
    Białko – 6,5 g
    Sól – 0,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA

    8,39 

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 515 kJ / 123 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 15,8 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 4,8 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: 0,63 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA

    8,19 

    SKŁADNIKI
    czerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Źródło błonnika pokarmowego i białka.
    Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 425 kJ/101 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 13,6 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 6,2 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA PINTO BIO 400 g – BIO PLANET

    11,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka pinto 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych, sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1241 kJ/295 kcal
    Tłuszcz – 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 36 g
    w tym cukry – 2,3 g
    Błonnik – 24 g
    Białko – 23 g
    Sól – 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
top

Select at least 2 products
to compare