Wyświetlanie 1–12 z 55 wyników
-
FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 5 kg – HORECA
93,00 złSKŁADNIKI
fasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1170 kJ / 279 kcal
Tłuszcz – 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 29 g, w tym cukry – 2,2 g
Błonnik – 28 g
Białko – 26 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
SOCZEWICA BRĄZOWA BIO 400 g – BIO PLANET
10,60 złSKŁADNIKI
ekologiczna soczewica brązowa 100 %.OPIS
Ekologiczna soczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1461 kJ /346 kcal
Tłuszcz 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 52 g
w tym cukry 1,5 g
Błonnik 11 g
Białko 24 g
Sól 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIO PLANET
8,10 złSKŁADNIKI
ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS:
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1445 kJ / 343 kcal
Tłuszcz – 4,6 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 45 g,
w tym cukry – 11 g
Błonnik – 17 g
Białko – 22 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
FASOLKA ADZUKI BIO 400 g – BIO PLANET
11,80 złSKŁADNIKI
ekologiczna fasolka adzuki 100 %.OPIS
Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 minut. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1375 kJ/329 kcal
Tłuszcz – 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 50 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 13 g
Białko – 20 g
Sól – 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
FASOLKA MUNG BIO 400 g – BIO PLANET
10,00 złSKŁADNIKI
ekologiczna fasolka mung 100 %.OPIS
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 46 g
w tym cukry 6,6 g
Błonnik 16 g
Białko 24 g
Sól 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
FASOLKA ADZUKI W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – AMAIZIN
9,80 złSKŁADNIKI
fasolka adzuki* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt nadaje się do bezpośredniego spożycia. Produkt sterylizowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 12,4 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,93 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET
9,30 złSKŁADNIKI
ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1445 kJ / 343 kcal
Tłuszcz – 4,6 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 45 g,
w tym cukry – 11 g
Błonnik – 17 g
Białko – 22 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
SOCZEWICA CZARNA BELUGA BIO 400 g – BIO PLANET
12,80 złSKŁADNIKI
soczewica czarna Beluga* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS:
Ekologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1241 kJ / 296 kcal
Tłuszcz – 1,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 30 g,
w tym cukry – 2,0 g
Białko – 26 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg – HORECA
105,10 złSKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %.
OPIS
Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1395 kJ/333 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 2,1 g
Błonnik 15 g
Białko 23 g
Sól 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
FASOLKA ADZUKI BIO 1 kg – BIO PLANET
25,60 złSKŁADNIKI
fasolka adzuki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1534 kJ / 363 kcal
Tłuszcz – 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 63 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 13 g
Białko – 20 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
SOCZEWICA CZERWONA BIO 400 g – BIO PLANET
10,00 złSKŁADNIKI
soczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1597 kJ / 378 kcal
Tłuszcz – 2,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 59 g, w tym cukry – 2,0 g
Białko – 25 g
Sól – 0,02 g.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
SOCZEWICA BRĄZOWA BIO 500 g – BIO PLANET
12,60 złSKŁADNIKI
ekologiczna soczewica brązowa 100 %.OPIS
Ekologiczna soczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1461 kJ / 346 kcal
Tłuszcz 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 52 g
w tym cukry 1,5 g
Błonnik 11 g
Białko 24 g
Sól 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: