Wyświetlanie 1–12 z 45 wyników
SOCZEWICA CZERWONA BIO 400 g – BIO PLANET
8,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
soczewica czerwona* 99,9 %, olej słonecznikowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 10-15 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1515 kJ/362 kcal
Tłuszcz 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 2,0 g
Błonnik 11 g
Białko 26 g
Sól 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SOJA EDAMAME W ZALEWIE BIO 200 g (130 g) – RAPUNZEL
10,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna SOJA edamame, woda, sól morskaOPIS
Ziarna SOI Edamame zawierają dużo białka i są źródłem błonnika pokarmowego. Warzywo to jest bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, szczególnie w Japonii, Chinach, jak również na Hawajach.
Podczas gotowania ziarna zmieniają kolor od jasnozielonego do beżowego.
Produkt sterylizowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna: 416 kJ/100 kcal
Tłuszcz: 5,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 2,9 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 5,2 g
Białko: 8,0 g
Sól: 0,69 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 2 kg – BIO PLANET
41,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna ciecierzyca 100 %.OPIS
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 11 g
Błonnik 17 g
Białko 19 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:FASOLKA PINTO BIO 400 g – BIO PLANET
11,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna fasolka pinto 100 %.OPIS
Ekologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych, sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1241 kJ/295 kcal
Tłuszcz – 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 36 g
w tym cukry – 2,3 g
Błonnik – 24 g
Białko – 23 g
Sól – 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KUKURYDZA SŁODKA W ZALEWIE BIO (2 szt.) (320 g) (280 g) – ALCE NERO
14,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ziarna kukurydzy cukrowej*, woda, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna: 340 kJ/ 81 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 12 g
w tym cukry: 6,9 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 2,3 g
Sól: 0,34 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła i wilgoci. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.Qty:SOJA BIO 1 kg – BIO PLANET
14,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna SOJA* 100 %.OPIS
Ekologiczne ziarno SOI to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno SOI zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 8 godzin SOJĘ, gotować w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2,5 (1 porcja SOI na 2,5 porcji wody) ok. 60 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1790 kJ/428 kcal
Tłuszcz 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,9 g
Węglowodany 21 g
w tym cukry 7,3 g
Błonnik 9,3 g
Białko 36 g
Sól 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SOJA BIO 400 g – BIO PLANET
7,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna SOJA* 100 %.OPIS
Ekologiczne ziarno SOI to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno SOI zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 8 godzin SOJĘ, gotować w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2,5 (1 porcja SOI na 2,5 porcji wody) ok. 60 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1790 kJ/428 kcal
Tłuszcz 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,9 g
Węglowodany 21 g
w tym cukry 7,3 g
Błonnik 9,3 g
Białko 36 g
Sól 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET
11,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna ciecierzyca 100 %.OPIS
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 11 g
Błonnik 17 g
Białko 19 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)
111,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę posolić dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1576 kJ/373 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 2,1 g
Błonnik 15 g
Białko 23 g
Sól 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:FASOLKA ADZUKI BIO 1 kg – THE PLANET
24,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna fasolka adzuki 100 %.OPIS
Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 minut. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1281 kJ/304 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 42 g
w tym cukry 3,1 g
Błonnik 17 g
Białko 23 g
Sól 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:FASOLA BIAŁA DROBNA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA
8,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
Fasola drobna biała*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Fasolka gotowa do spożycia. Idealnie nadaje się do sałatek oraz potraw z makaronuWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 436 kJ/104 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 13,5 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 6,9 g
Białko: 7,8 g
Sól: 0,73 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SOCZEWICA CZERWONA BIO 500 g – BIO PLANET
9,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
soczewica czerwona* 99,9 %, olej słonecznikowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 10-15 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1515 kJ/362 kcal
Tłuszcz 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 2,0 g
Błonnik 11 g
Białko 26 g
Sól 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: