SOCZEWICA CZERWONA BIO 500 g – THE PLANET

STRĄCZKI

Wyświetlanie 1–12 z 81 wyników

  • 0 out of 5

    SOCZEWICA CZERWONA BIO 500 g – THE PLANET

    11,69 

    SKŁADNIKI
    soczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1597 kJ / 378 kcal
    Tłuszcz – 2,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 59 g, w tym cukry – 2,0 g
    Białko – 25 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 400 g – THE PLANET

    13,39 
    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg – BIO PLANET

    17,79 

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS:
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ / 343 kcal
    Tłuszcz – 4,6 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 45 g,
    w tym cukry – 11 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 22 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA CZERWONA BIO 1 kg – BIO PLANET

    18,09 

    SKŁADNIKI
    soczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1597 kJ / 378 kcal
    Tłuszcz – 2,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 59 g, w tym cukry – 2,0 g
    Białko – 25 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA ADZUKI BIO 1 kg – THE PLANET

    28,29 
    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg – THE PLANET

    19,79 

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS:
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ / 343 kcal
    Tłuszcz – 4,6 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 45 g,
    w tym cukry – 11 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 22 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA BRĄZOWA BIO 500 g – THE PLANET

    11,69 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna soczewica brązowa 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna soczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 35 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1461 kJ /346 kcal
    Tłuszcz 2,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 52 g
    w tym cukry 1,5 g
    Błonnik 11 g
    Białko 24 g
    Sól 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA CZARNA BELUGA BIO 1 kg – THE PLANET

    33,19 

    SKŁADNIKI
    soczewica czarna Beluga* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy.
    Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1241 kJ / 296 kcal
    Tłuszcz – 1,1 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 30 g,
    w tym cukry – 2,0 g
    Białko – 26 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA MUNG BIO 1 kg – BIO PLANET

    20,99 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka mung 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 46 g
    w tym cukry 6,6 g
    Błonnik 16 g
    Białko 24 g
    Sól 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA PINTO BIO 400 g – BIO PLANET

    11,09 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka pinto 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych, sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1274 kJ/303 kcal
    Tłuszcz – 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 42 g
    w tym cukry – 3,3 g
    Błonnik – 22 g
    Białko – 18 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA CZARNA BELUGA BIO 500 g – THE PLANET

    18,19 

    SKŁADNIKI
    soczewica czarna Beluga* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy.
    Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1241 kJ / 296 kcal
    Tłuszcz – 1,1 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 30 g,
    w tym cukry – 2,0 g
    Białko – 26 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA KIDNEY W ZALEWIE BIO 360 g (240 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    8,19 

    SKŁADNIKI
    fasola Kidney* 66,7 %, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spozycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 490 kJ / 116 kcal
    Tłuszcz: 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 15 g
    w tym cukry: 1,8 g
    Błonnik: 8,5 g
    Białko: 8,2 g
    Sól: 0,63 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
top
X