Wyświetlanie 1–12 z 59 wyników
HERBATKA ŻURAWINOWO – OWOCOWA BIO (25 x 2,5 g) 62,5 g – DARY NATURY
21,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
owoc żurawiny* (50 %), owoc róży*, jabłka*, bzu czarnego*, tarniny*, jarzębiny* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Zawarte w herbatce składniki róża, śliwa tarnina, bez czarny wpływają na zdrowie nerek, zdrowie układu moczowego, zwiększanie wydalania wody przez nerki.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut. Pić 2 razy dziennieZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty:HERBATA ZIELONA MATCHA JAPOŃSKA W SASZETKACH BIO (24 x 1,5 g) 36 g – MOYA MATCHA
49,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna herbata matchaOPIS
Moya Matcha Daily To Go! w wygodnym jednorazowym opakowaniu. Jedno pudełko zawiera 24 saszetki. Każda saszetka to jedna porcja sproszkowanej zielonej herbaty z Japonii. Pozyskuje się ją z drugiego i trzeciego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami.
Posiada intensywnie zieloną barwę i mocno herbaciany aromat z wyczuwalną goryczką, charakterystyczną dla zielonej herbaty.
Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, lemoniady z matchą, matcha smoothie i koktajli, a także słodyczy i wypieków.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsyp saszetkę do czarki lub butelki i zalej 150 – 200 ml zimnej lub ciepłej wody (max. 80°C). Energicznie wymieszaj, aż cała matcha się rozpuści a na powierzchni powstanie charakterystyczna gęsta pianka. Smacznego!ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATA ZIELONA MATCHA TRADYCYJNA JAPOŃSKA BIO 30 g – MOYA MATCHA
53,98 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna herbata matcha.OPIS
Moya Matcha Tradycyjna posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu zabiegowi liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny oraz nabierają intensywnego zielonego koloru. Zaraz po zebraniu, liście są delikatnie parowane, suszone i ścierane na drobny proszek po oddzieleniu liści od łodyg. Cały proces produkcji matchy w Uji jest niezwykle czasochłonny a każda partia liści jest starannie sprawdzana.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
– Do przygotowywania herbaty matcha w sposób tradycyjny potrzebne są: czarka, chasen oraz łyżeczka chashaku. Wsyp dwie łyżeczki matchy (1,5 g) do czarki, zalej 100 ml gorącej wody (80 °C) i intensywnie mieszaj chasenem. Wykonuj ruchy przypominające literę M aż do powstania gęstej piany, następnie dolej więcej wody wedle uznania. Zajmuje to niecałe 30 sekund.
– Przygotowanie matchy spieniaczem do MLEKA to jeszcze prostsza metoda. Do kubka lub szklanki wsyp 1 zwykłą łyżeczkę matchy (1,5 g), wlej niewielką ilość (100 ml) gorącej wody (80 °C) i dokładnie wymieszaj. Dolej wody według uznania. 1 łyżeczka starcza zazwyczaj na 200 – 250 ml matchy. Zamiast wody do matchy możesz również dodać też sok lub mleko.
– Matcha nadaje się do przygotowania w shakerze na ciepło i na zimno. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka, dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć. Możesz to zrobić nawet w butelce z wodą mineralną!
– Przygotowanie matcha latte: Zmieszaj łyżeczkę matchy z niewielką ilością gorącej wody. Dodaj gorące spienione MLEKO (roślinne lub krowie). Matcha latte możesz dosłodzić łyżeczką miodu, syropu klonowego bądź syropu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATA ZIELONA MATCHA CODZIENNA JAPOŃSKA BIO 100 g – MOYA MATCHA
84,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
Zielona herbata matcha 100 %* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Organiczna matcha z drugiego i trzeciego zbioru. Charakteryzuje się mocnym aromatem z wyczuwalną goryczką i jaśniejszym odcieniem zieleni. Polecana do matcha latte, koktajli oraz jako dodatek do lodów albo wypieków.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zalej łyżeczkę herbaty matcha niewielką ilością ciepłej wody w czarce i energicznie wymieszaj bambusowym mieszadełkiem aż cała matcha się rozpuści a na powierzchni powstanie charakterystyczna gęsta pianka. Następnie powoli dolej wodę tak aby uzyskać porcję ok. 200 ml. Do mieszania najlepiej nadaje się tradycyjny bambusowy chasen czyli mieszadełko. Matchę można też przygotować przy użyciu ręcznego spieniacza do MLEKA, a tradycyjną czarkę zastąpić szklanką lub kubkiem. Woda powinna mieć temperaturę ok. 80°C. Możesz ją uzyskać korzystając z czajnika z miernikiem temperatury lub odstawiając zwykły czajnik z wrzącą wodą na 10 min. Matchy nie powinno się zalewać wrzątkiem gdyż traci wtedy część swoich właściwości odżywczych.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówceQty:HERBATKA OWOCOWY RAJ BIO 100 g – DARY NATURY
13,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
owoc czarnej porzeczki*, jabłka*, berberysu*, aronii*, bzu*, głogu*, jarzębiny*, tarniny*, róży*, kwiat hibiskusa* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSOB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Można pić bez ograniczeń.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATKA WITAMINKA BIO 100 g – DARY NATURY
11,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
owoc aronii*, głogu*, jabłka*, kwiat hibiskusa*, pomarańcza suszona* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kompozycja owoców z domieszką kwiatu hibiskusa i pomarańczy charakteryzuje się wspaniałymi walorami smakowo – zapachowymi.SPOSOB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 – 15 minut. Można pić bez ograniczeń.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATA ZIELONA MATCHA CODZIENNA JAPOŃSKA BIO 30 g – MOYA MATCHA
41,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
Zielona herbata matcha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Organiczna matcha z drugiego i trzeciego zbioru. Charakteryzuje się mocnym aromatem z wyczuwalną goryczką i jaśniejszym odcieniem zieleni. Polecana do matcha latte, koktajli oraz jako dodatek do lodów albo wypieków.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zalej łyżeczkę herbaty matcha niewielką ilością ciepłej wody w czarce i energicznie wymieszaj bambusowym mieszadełkiem aż cała matcha się rozpuści a na powierzchni powstanie charakterystyczna gęsta pianka. Następnie powoli dolej wodę tak aby uzyskać porcję ok. 200 ml. Do mieszania najlepiej nadaje się tradycyjny bambusowy chasen czyli mieszadełko. Matchę można też przygotować przy użyciu ręcznego spieniacza do MLEKA, a tradycyjną czarkę zastąpić szklanką lub kubkiem. Woda powinna mieć temperaturę ok. 80°C. Możesz ją uzyskać korzystając z czajnika z miernikiem temperatury lub odstawiając zwykły czajnik z wrzącą wodą na 10 min. Matchy nie powinno się zalewać wrzątkiem gdyż traci wtedy część swoich właściwości odżywczych.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówceQty:HERBATA ZIELONA SENCHA JAPOŃSKA BIO 60 g – MOYA MATCHA
39,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
Zielona herbata sencha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Lekko słodka i orzeźwiająca zielona herbata z ziemną nutą. Sencha to najpopularniejsza herbata w Japonii. Powstaje z tych samych krzewów zielonej herbaty, z których pochodzi matcha z tym, że w przypadku senchy nie są one zacieniane trakcie uprawy. Liście zaraz po zebraniu zostają wysuszone, dzięki czemu zatrzymuje się proces ich utleniania. Po wysuszeniu liście zwijają się tworząc ich charakterystyczny „iglasty” kształt.
Moya Sencha no. 21 pochodzi z organicznych upraw na wyspie Kiusiu z drugiego zbioru herbaty o bardzo zbalansowanym smaku. Zielona herbata sencha jest bogatym źródłem antyoksydantów i witamin. Pozytywnie wpływa na koncentrację a zawarte w niej polifenole mają wiele właściwości leczniczych, m.in. wspomagają układ trawienny, pomagając spalić zbędne kalorie a także poprawiają pracę układu krążenia.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ilość herbaty: 2-3 g na 250 ml. Czas parzenia: 2 min. Temperatura parzenia: 70-80 ℃.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:HERBATKA NA DZIEŃ DOBRY BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g – DARY NATURY
8,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
Mięta liść*, pokrzywa liść*, mniszek liść*, yerba mate liść*, przytulia ziele*, nagietek kwiat*, macierzanka ziele*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATKA Z KURKUMĄ BIO (25 x 2 g) 50 g – DARY NATURY
13,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
Kurkuma* 40 %, rumianek*, lukrecja*, korzeń mniszka*, trawa cytrynowa*, kardamon*, cynamon*, pieprz czarny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna herbatka z kurkumą. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną saszetkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.UWAGI
Zawiera lukrecję – chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty:HERBATA ZIELONA SENCHA BIO (20 x 1,5 g) 30 g – LEBENSBAUM
12,48 złQuick ViewSKŁADNIKI
herbata zielona Sencha* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 saszetkę włożyć do filiżanki i zalać gorącą, nie wrzącą wodą.
Dla uzyskania delikatnego smaku zaparzać 1 – 2 minuty, dla mocniejszego smaku zaparzać 2 – 4 minuty.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty: