HERBATKA ŻURAWINOWO – OWOCOWA BIO (25 x 2,5 g) 62,5 g – DARY NATURY

HERBATY

  • 0 out of 5

    HERBATKA ŻURAWINOWO – OWOCOWA BIO (25 x 2,5 g) 62,5 g – DARY NATURY

    21,79 

    SKŁADNIKI
    owoc żurawiny* (50 %), owoc róży*, jabłka*, bzu czarnego*, tarniny*, jarzębiny* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Zawarte w herbatce składniki róża, śliwa tarnina, bez czarny wpływają na zdrowie nerek, zdrowie układu moczowego, zwiększanie wydalania wody przez nerki.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut. Pić 2 razy dziennie

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATKA MALINOWO – LIPOWA BIO (25 x 2,5 g) 62,5 g – DARY NATURY

    23,19 

    SKŁADNIKI
    malina owoc* 22 %, lipa kwiat* 21 %, dzika róża owoc*, wiązówka kwiat*, jabłko owoc*, skórka pomarańczy*, bez czarny kwiat*, hibiskus kwiat* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienita mieszanka najwyższej jakości ekologicznych owoców i ziół, polecana szczególnie w jesienno – zimowym sezonie.
    Lipa i wiązówka wspierają układ oddechowy, a owoc róży i kwiat bzu wzmacniają odporność organizmu.
    Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.
    Deklarowany korzystny efekt działania po spożyciu 2 naparów dziennie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml naparu:
    Wartość energetyczna: 3kJ /1 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,2 g
    w tym cukry: 0,1 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną saszetkę herbatki (2,5 g) zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA MATCHA JAPOŃSKA W SASZETKACH BIO (24 x 1,5 g) 36 g – MOYA MATCHA

    49,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna herbata matcha

    OPIS
    Moya Matcha Daily To Go! w wygodnym jednorazowym opakowaniu. Jedno pudełko zawiera 24 saszetki. Każda saszetka to jedna porcja sproszkowanej zielonej herbaty z Japonii. Pozyskuje się ją z drugiego i trzeciego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami.
    Posiada intensywnie zieloną barwę i mocno herbaciany aromat z wyczuwalną goryczką, charakterystyczną dla zielonej herbaty.
    Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, lemoniady z matchą, matcha smoothie i koktajli, a także słodyczy i wypieków.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wsyp saszetkę do czarki lub butelki i zalej 150 – 200 ml zimnej lub ciepłej wody (max. 80°C). Energicznie wymieszaj, aż cała matcha się rozpuści a na powierzchni powstanie charakterystyczna gęsta pianka. Smacznego!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA MATCHA TRADYCYJNA JAPOŃSKA BIO 30 g – MOYA MATCHA

    53,98 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna herbata matcha.

    OPIS
    Moya Matcha Tradycyjna posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu zabiegowi liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny oraz nabierają intensywnego zielonego koloru. Zaraz po zebraniu, liście są delikatnie parowane, suszone i ścierane na drobny proszek po oddzieleniu liści od łodyg. Cały proces produkcji matchy w Uji jest niezwykle czasochłonny a każda partia liści jest starannie sprawdzana.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    – Do przygotowywania herbaty matcha w sposób tradycyjny potrzebne są: czarka, chasen oraz łyżeczka chashaku. Wsyp dwie łyżeczki matchy (1,5 g) do czarki, zalej 100 ml gorącej wody (80 °C) i intensywnie mieszaj chasenem. Wykonuj ruchy przypominające literę M aż do powstania gęstej piany, następnie dolej więcej wody wedle uznania. Zajmuje to niecałe 30 sekund.
    – Przygotowanie matchy spieniaczem do MLEKA to jeszcze prostsza metoda. Do kubka lub szklanki wsyp 1 zwykłą łyżeczkę matchy (1,5 g), wlej niewielką ilość (100 ml) gorącej wody (80 °C) i dokładnie wymieszaj. Dolej wody według uznania. 1 łyżeczka starcza zazwyczaj na 200 – 250 ml matchy. Zamiast wody do matchy możesz również dodać też sok lub mleko.
    – Matcha nadaje się do przygotowania w shakerze na ciepło i na zimno. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka, dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć. Możesz to zrobić nawet w butelce z wodą mineralną!
    – Przygotowanie matcha latte: Zmieszaj łyżeczkę matchy z niewielką ilością gorącej wody. Dodaj gorące spienione MLEKO (roślinne lub krowie). Matcha latte możesz dosłodzić łyżeczką miodu, syropu klonowego bądź syropu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATKA OWOCOWY RAJ BIO 100 g – DARY NATURY

    13,19 

    SKŁADNIKI
    owoc czarnej porzeczki*, jabłka*, berberysu*, aronii*, bzu*, głogu*, jarzębiny*, tarniny*, róży*, kwiat hibiskusa* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSOB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Można pić bez ograniczeń.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATKA WITAMINKA BIO 100 g – DARY NATURY

    11,79 

    SKŁADNIKI
    owoc aronii*, głogu*, jabłka*, kwiat hibiskusa*, pomarańcza suszona* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kompozycja owoców z domieszką kwiatu hibiskusa i pomarańczy charakteryzuje się wspaniałymi walorami smakowo – zapachowymi.

    SPOSOB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 – 15 minut. Można pić bez ograniczeń.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA SENCHA JAPOŃSKA BIO 60 g – MOYA MATCHA

    39,19 

    SKŁADNIKI
    Zielona herbata sencha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Lekko słodka i orzeźwiająca zielona herbata z ziemną nutą. Sencha to najpopularniejsza herbata w Japonii. Powstaje z tych samych krzewów zielonej herbaty, z których pochodzi matcha z tym, że w przypadku senchy nie są one zacieniane trakcie uprawy. Liście zaraz po zebraniu zostają wysuszone, dzięki czemu zatrzymuje się proces ich utleniania. Po wysuszeniu liście zwijają się tworząc ich charakterystyczny „iglasty” kształt.
    Moya Sencha no. 21 pochodzi z organicznych upraw na wyspie Kiusiu z drugiego zbioru herbaty o bardzo zbalansowanym smaku. Zielona herbata sencha jest bogatym źródłem antyoksydantów i witamin. Pozytywnie wpływa na koncentrację a zawarte w niej polifenole mają wiele właściwości leczniczych, m.in. wspomagają układ trawienny, pomagając spalić zbędne kalorie a także poprawiają pracę układu krążenia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Ilość herbaty: 2-3 g na 250 ml. Czas parzenia: 2 min. Temperatura parzenia: 70-80 ℃.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATKA NA DZIEŃ DOBRY BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g – DARY NATURY

    8,49 

    SKŁADNIKI
    Mięta liść*, pokrzywa liść*, mniszek liść*, yerba mate liść*, przytulia ziele*, nagietek kwiat*, macierzanka ziele*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATKA Z KURKUMĄ BIO (25 x 2 g) 50 g – DARY NATURY

    13,19 

    SKŁADNIKI
    Kurkuma* 40 %, rumianek*, lukrecja*, korzeń mniszka*, trawa cytrynowa*, kardamon*, cynamon*, pieprz czarny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna herbatka z kurkumą. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną saszetkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.

    UWAGI
    Zawiera lukrecję – chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA SENCHA BIO (20 x 1,5 g) 30 g – LEBENSBAUM

    12,48 

    SKŁADNIKI
    herbata zielona Sencha* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 saszetkę włożyć do filiżanki i zalać gorącą, nie wrzącą wodą.
    Dla uzyskania delikatnego smaku zaparzać 1 – 2 minuty, dla mocniejszego smaku zaparzać 2 – 4 minuty. 

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATKA ROOIBOS BIO (20 x 1,5 g) 30 g – LEBENSBAUM

    13,19 

    SKŁADNIKI
    herbatka Rooibos* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 saszetkę włożyć do filiżanki i zalać wrzącą wodą. Zaparzać 7 – 10 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Quick View
  • 0 out of 5

    HERBATKA OWOCE LASU BIO 100 g – DARY NATURY

    21,19 

    SKŁADNIKI
    owoc róży* 50%, owoc brusznicy*, owoc jagody*, owoc porzeczki czarnej*, owoc bzu czarnego*, owoc jarzębiny*, w różnych proporcjach (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę owoców zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
top

Select at least 2 products
to compare