PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BEZGLUTENOWE 150 g – PIĘĆ PRZEMIAN

GRZYBY I PŁATKI DROŻDŻOWE

Wyświetlanie wszystkich wyników: 10

  • 0 out of 5

    PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BEZGLUTENOWE 150 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    17,29 

    SKŁADNIKI
    nieaktywne płatki drożdżowe 100 %.

    OPIS
    Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży. Poddanie ich odpowiednim procesom sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. W ten sposób powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku. Zadaniem płatków drożdżowych jest odtworzenie smaku charakterystycznego dla nabiału. Ich uniwersalność czyni je zamiennikiem parmezanu w kuchni włoskiej, elementem burgerów i past kanapkowych, czy też namiastką JAJEK w roślinnym majonezie.
    Wysoka zawartość błonika pokarmowego. Doskonałe źródło białka, dlatego też odrywają istotną rolę w diecie wegańskiej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1443 kJ/343 kcal
    Tłuszcz: 4,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 21 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 22 g
    Białko: 45 g
    Sól: 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE 120 g – BATOM

    17,59 

    SKŁADNIKI
    drożdże suszone 100 %.

    OPIS
    Płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik sosów, pasztetów, past kanapkowych. Idealne jako dodatek do grillowanych i smażonych warzyw.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1440 kJ/344 kcal
    Tłuszcz – 4,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 37 g
    w tym cukry – 12 g
    Błonnik – 22 g
    Białko – 51 g
    Sól – 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PODGRZYBEK SUSZONY BIO 20 g – RUNOLAND

    10,69 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny podgrzybek krojony suszony

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1517 kJ / 362 kcal
    Tłuszcz – 4,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 51 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PODGRZYBEK SUSZONY BIO 60 g – RUNOLAND

    28,69 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne podgrzybki krojone suszone

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1517 kJ / 362 kcal
    Tłuszcz – 4,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 51 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PROSZEK GRZYBOWY BIO 50 g – DARY NATURY

    17,99 

    SKŁADNIKI
    Borowik* (40%), koźlak* (30%), podgrzybek* (30%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Proszek grzybowy świetnie nadaje się do różnego rodzaju potraw. Rozdrobniona forma grzybów przyśpiesza i ułatwia ich zastosowanie. Najczęściej stosuje się tą formę grzybów do sosów, pierogów, zup, pasztetów, zapiekanek, jajecznicy i wszelkiego rodzaju farszów.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BEZGLUTENOWE BIO 100 g – BIOREAL

    33,19 

    SKŁADNIKI
    drożdże* (65 %), mąka ryżowa*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wysoka zawartość tiaminy (witaminy B1), ryboflawiny(witaminy B2), kwasu foliowego, niacyny, żelaza, cynku i magnezu.
    Można je dodawać do zimnych i ciepłych potraw, takich jak sałatki, zupy, warzywa i ryż, aby poprawić smak i wartość odżywczą.
    Aby uniknąć utraty ważnych składników odżywczych, ekologiczne płatki drożdżowe nie należy gotować, lecz posypywać nimi gotowe dania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1358 kJ/323 kcal
    Tłuszcz: 5,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
    Węglowodany: 34 g
    w tym cukry: 3,0 g
    Błonnik: 17 g
    Białko: 27 g
    Sól: 6,0 g
    Tiamina: 0,9 mg (82 %)**
    Ryboflawina: 2,6 mg (186 %)**
    Kwas foliowy: 840 µg (420 %)**
    Niacyna: 11 mg (69 %)**
    Żelazo: 7,0 mg (50 %)**
    Cynk: 14 mg (140 %)**
    Magnez: 280 mg (75 %)**
    (**dziennej referencyjnej wartości spożycia). 

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MUN (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET

    22,79 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne grzyby mun suszone 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Grzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min, a następnie gotować przez ok. 10 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1083 kJ/260 kcal
    Tłuszcz 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
    Węglowodany 30 g
    w tym cukry 0,2 g
    Błonnik 41 g
    Białko 11 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    BOROWIK SUSZONY BIO 60 g – RUNOLAND

    29,89 

    SKŁADNIKI
    borowik szlachetny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1089 kJ / 260 kcal
    Tłuszcz: 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 35 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    BOROWIK SUSZONY BIO 20 g – RUNOLAND

    10,69 

    SKŁADNIKI
    borowik suszony* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1089 kJ/260 kcal
    Tłuszcz: 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejsu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SHIITAKE (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET

    20,79 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne grzyby shiitake suszone 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Grzyby zalać gorącą wodą lub bulionem. Pozostawić na około 15 minut aż zmiękną. Grzyby odcedzić i przepłukać wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1192 kJ/285 kcal
    Tłuszcz: 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 27 g
    w tym cukry: 3,4 g
    Błonnik: 36 g
    Białko: 21 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
top