Wyświetlanie wszystkich wyników: 10
-
BOROWIK SUSZONY BIO 20 g – RUNOLAND
10,00 złSKŁADNIKI
borowik suszony* (* certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 1089 kJ / 260 kcal
Tłuszcz: 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 53 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 20 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejsu. -
BOROWIK SUSZONY BIO 60 g – RUNOLAND
27,30 złSKŁADNIKI
borowik szlachetny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1089 kJ / 260 kcal
Tłuszcz: 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 53 g
w tym cukry: 35 g
Białko: 20 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu -
GRZYBY REISHI (LAKOWNICA LŚNIĄCA) BIO 100 KAPSUŁEK (500 mg) – PILZE WOHLRAB
91,50 złSKŁADNIKI
100 % sproszkowane grzyby reishi*, otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suplement diety. Dzienna porcja (3 kapsułki) zawiera: 1500 mg sproszkowanych grzybów.ZALECANE SPOŻYCIE
3 x 1 kapsułkę dziennie popić szklanką wody przed lub po posiłku.UWAGI
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci -
GUZ BRZOZY CHAGA BIO 60 KAPSUŁEK (470 mg) – DARY NATURY
52,20 złSKŁADNIKI
ekstrakt z błyskoporka podkorowego* (Inonotus obliquus); hydroksypropylometyloceluloza (otoczka kapsułki) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suplement diety.ZALECANE SPOŻYCIE
Dorośli 1 kapsułka dziennie. Popić szklanką wody. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.UWAGI
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników suplementu diety. Nie stosować podczas ciąży i karmienia piersią.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu w temperaturze 0°C – 25°C, w zamkniętym opakowaniu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. -
HERBATKA GUZ BRZOZY BIO 50 g – DARY NATURY
8,90 złSKŁADNIKI
Piptoporus betulnus* 50 %, inonotus obligus*50 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 łyżeczkę guza brzozy zalać szklanką gorącej wody lub MLEKA i pozosawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.ZALECANE SPOŻYCIE
Pić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
MUN (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET
21,90 złSKŁADNIKI
mun (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Grzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min., a następnie gotować przez ok. 10 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1083 kJ / 260 kcal
Tłuszcz – 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 29,5 g
w tym cukry – 0,2 g
Błonnik – 41 g
Białko – 11 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
PROSZEK GRZYBOWY BIO 50 g – DARY NATURY
15,80 złSKŁADNIKI
Borowik* (40%), koźlak* (30%), podgrzybek* (30%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Proszek grzybowy świetnie nadaje się do różnego rodzaju potraw. Rozdrobniona forma grzybów przyśpiesza i ułatwia ich zastosowanie. Najczęściej stosuje się tą formę grzybów do sosów, pierogów, zup, pasztetów, zapiekanek, jajecznicy i wszelkiego rodzaju farszów.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
SHIITAKE (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET
20,00 złSKŁADNIKI
shiitake (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Cieszą się coraz większym zainteresowaniem ze względu na swoje cenne właściwości odżywcze. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej. Zalecamy, aby grzyby shiitake poddawać krótkotrwałej obróbce cieplnej (ok. 5 min.), w przeciwnym razie twardnieją. W zależności od użycia (np. do sosów) warto namoczyć je ok. 30 min. przed użyciem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1259 kJ / 302 kcal
Tłuszcz – 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,8 g
Węglowodany – 25 g
w tym cukry – 3,7 g
Białko – 20 g
Sól – 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.