Wyświetlanie 1–12 z 18 wyników
-
PODGRZYBEK SUSZONY BIO 20 g – RUNOLAND
10,19 złSKŁADNIKI
ekologiczny podgrzybek krojony suszonyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1517 kJ / 362 kcal
Tłuszcz – 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 51 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE 120 g – BATOM
19,09 złSKŁADNIKI
drożdże suszone 100 %.OPIS
Płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik sosów, pasztetów, past kanapkowych. Idealne jako dodatek do grillowanych i smażonych warzyw.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1440 kJ/344 kcal
Tłuszcz – 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 37 g
w tym cukry – 12 g
Błonnik – 22 g
Białko – 51 g
Sól – 0,2 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
TRUFLE W CAŁOŚCI 50 g (35 g) – MARIO F (TARTUFO ESTIVO)
95,99 złSKŁADNIKI
trufle letnie (Tuber Aestivum Vitt.), woda, sól.OPIS
Letnia wersja trufli jest nadzwyczaj pożądana, gdyż zawiera cenne składniki odżywcze. Tak naprawdę trufle letnie w kawałkach są tym, czym jeszcze 15 lat temu był na stołach homar.
Trufle letnie to rzadkie grzyby, które występują w większych ilościach na terenie Włoch. Są tak cenne, iż mieszkańcy kontrolują ich zbiór.
Trufle letnie świetnie komponują się z sosami, sałatami, potrawami z dziczyzny i wołowiny. Smakosze lubią je dodawać do małż. Trufla letnia doskonale sprawdza się jako grzyb przyprawowy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 154 kJ/37 kcal
Tłuszcz – 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 1,0 g
w tym cukry – 1,0 g
Białko – 5,9 g
Sól – 1,50 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.Qty: -
GRZYBY REISHI (LAKOWNICA LŚNIĄCA) BIO (500 mg) 100 KAPSUŁEK – PILZE WOHLRAB
87,99 złSKŁADNIKI
100 % sproszkowane grzyby reishi*, otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suplement diety. Dzienna porcja (3 kapsułki) zawiera: 1500 mg sproszkowanych grzybów.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
3 x 1 kapsułkę dziennie popić szklanką wody przed lub po posiłku.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieciQty: -
GUZ BRZOZY CHAGA BIO (470 mg) 60 KAPSUŁEK – DARY NATURY
52,69 złSKŁADNIKI
ekstrakt z błyskoporka podkorowego* (Inonotus obliquus); hydroksypropylometyloceluloza (otoczka kapsułki) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suplement diety.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Dorośli 1 kapsułka dziennie. Popić szklanką wody. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników suplementu diety. Nie stosować podczas ciąży i karmienia piersią.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu w temperaturze 0°C – 25°C, w zamkniętym opakowaniu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty: -
PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BEZGLUTENOWE 150 g – PIĘĆ PRZEMIAN
17,49 złSKŁADNIKI
nieaktywne płatki drożdżowe 100 %.OPIS
Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży. Poddanie ich odpowiednim procesom sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. W ten sposób powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku. Zadaniem płatków drożdżowych jest odtworzenie smaku charakterystycznego dla nabiału. Ich uniwersalność czyni je zamiennikiem parmezanu w kuchni włoskiej, elementem burgerów i past kanapkowych, czy też namiastką JAJEK w roślinnym majonezie.
Wysoka zawartość błonika pokarmowego. Doskonałe źródło białka, dlatego też odrywają istotną rolę w diecie wegańskiej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1443 kJ/343 kcal
Tłuszcz: 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 21 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 22 g
Białko: 45 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.Qty: -
PROSZEK GRZYBOWY BIO 50 g – DARY NATURY
15,89 złSKŁADNIKI
Borowik* (40%), koźlak* (30%), podgrzybek* (30%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Proszek grzybowy świetnie nadaje się do różnego rodzaju potraw. Rozdrobniona forma grzybów przyśpiesza i ułatwia ich zastosowanie. Najczęściej stosuje się tą formę grzybów do sosów, pierogów, zup, pasztetów, zapiekanek, jajecznicy i wszelkiego rodzaju farszów.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: -
PODGRZYBEK SUSZONY BIO 60 g – RUNOLAND
27,19 złSKŁADNIKI
ekologiczne podgrzybki krojone suszoneWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1517 kJ / 362 kcal
Tłuszcz – 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 51 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
HERBATKA GUZ BRZOZY BIO 50 g – DARY NATURY
10,69 złSKŁADNIKI
Piptoporus betulnus* 50 %, inonotus obligus* 50 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 łyżeczkę guza brzozy zalać szklanką gorącej wody lub MLEKA i pozosawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: -
SHIITAKE (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET
19,99 złSKŁADNIKI
shiitake (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Cieszą się coraz większym zainteresowaniem ze względu na swoje cenne właściwości odżywcze. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej. Zalecamy, aby grzyby shiitake poddawać krótkotrwałej obróbce cieplnej (ok. 5 min.), w przeciwnym razie twardnieją. W zależności od użycia (np. do sosów) warto namoczyć je ok. 30 min. przed użyciem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1259 kJ / 302 kcal
Tłuszcz – 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,8 g
Węglowodany – 25 g
w tym cukry – 3,7 g
Białko – 20 g
Sól – 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
MUN (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET
21,89 złSKŁADNIKI
mun (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Grzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min., a następnie gotować przez ok. 10 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1083 kJ / 260 kcal
Tłuszcz – 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 29,5 g
w tym cukry – 0,2 g
Błonnik – 41 g
Białko – 11 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
BOROWIK SUSZONY BIO 60 g – RUNOLAND
28,39 złSKŁADNIKI
borowik szlachetny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1089 kJ / 260 kcal
Tłuszcz: 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 53 g
w tym cukry: 35 g
Białko: 20 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscuQty: