OLEJ RYCYNOWY KOSMETYCZNY 100 ml – MOHANI

OLEJE KOSMETYCZNE

Wyświetlanie 1–12 z 40 wyników

  • 0 out of 5

    OLEJ RYCYNOWY KOSMETYCZNY 100 ml – MOHANI

    25,09 

    SKŁADNIKI
    Ricinus Communis Seed Oil (olej z nasion rącznika pospolitego).

    OPIS
    Olej rycynowy (z rącznika pospolitego) powinien być nieodzownym elementem kosmetyczki każdej kobiety. Wszechstronność jego zastosowań jest imponująca. Jest przy tym odpowiedni do każdego typu cery. Niezbędny w metodzie olejowego mycia twarzy (OCM).

    SPOSÓB UŻYCIA
    Przed bezpośrednim użyciem na skórę rozcieńcz z olejem bazowym. Na problemowe miejsca skóry, np. dotknięte trądzikiem stosuj punktowo, aby przyspieszyć redukcję wyprysków.
    Dodaj kilka kropel do ulubionego kremu lub balsamu do ciała, aby wzbogacić jego właściwości pielęgnacyjne.
    Zastosuj jako dodatek do kąpieli, dodaj kilka kropel do wody.
    Idealny do olejowego mycia twarzy (metoda OCM) jako olej bazowy, mieszany z innymi olejami pielęgnacyjnymi, np. Olejem z róży Mosqueta.
    Stosuj do pielęgnacji brwi i rzęs. Nakładaj olejek na czystą mini szczoteczkę (typu mascara) i przecierać nią włoski.
    Dłonie (paznokcie), łokcie, kolana, pięty – wmasuj w wymienione miejsca lekko ogrzany olejek. Na naolejowaną skórę dłoni/stóp nałóż potem bawełniane rękawiczki/skarpetki. Stopy i dłonie można także moczyć w ciepłej, olejowej kąpieli.
    Na włosy – można stosować na całą długość włosów oraz na skórę głowy (wymaga zmycia szamponem). Przed nałożeniem warto lekko ogrzać olej. Można dodać także do maski, by wzmocnić jej działanie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OLEJ KOSMETYCZNY Z DZIKIEJ RÓŻY ECO 50 ml – ETJA

    33,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny olej zimnotłoczony z nasion dzikiej róży (Rosa Moschata Seed Oil)

    OPIS
    Naturalny nierafinowany, tłoczony na zimno olej z nasion róży piżmowej. Zawiera kwas trans-retinowy, omega-3, omega-6, oraz witaminy A, C, E. Stymuluje regenerację tkanek, dlatego doskonały jest na rozstępy, blizny, oparzenia, zmarszczki oraz owrzodzenia skóry. Chroni przedszkodliwym wpływem promieni UV na skórę.
    Przeznaczony do pielęgnacji skóry, dojrzałej, suchej, zniszczonej, trądzikowej.
    Idealny do masażu, kąpieli i pielęgnacji skóry.
    Naturalny dodatek do kremów, balsamów i odżywek do włosów.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SKWALAN Z OLIWEK 100 % 30 ml – MOHANI

    40,79 

    SKŁADNIKI
    skwalan z oliwek

    OPIS
    Skwalan to lekki, transparentny, bezzapachowy olejek, otrzymywany z oliwy z oliwek, polecany do pielęgnacji każdego typu skóry, w szczególności do cery suchej i wrażliwej. Jest nasyconą, stabilną formą skwalenu, będącego naturalnym składnikiem ludzkiego sebum, ochronnej warstwy lipidowej, dzięki czemu jest dobrze przyswajany przez skórę. Dzięki lekkiej konsystencji, skwalan szybko się wchłania, nie pozostawiając uczucia tłustości i nie zapychając porów.
    Kosmetyk hipoalergiczny. Skwalan sprawdzi się doskonale w pielęgnacji każdego typu cery, także skóry delikatnej i wrażliwej.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Można go stosować bezpośrednio na skórę, jako naturalne serum nawilżające lub jako składnik domowych kosmetyków.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OLEJ KOSMETYCZNY ARGANOWY ECO 50 ml – ETJA

    32,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny olej zimnotłoczony arganowy (Argania Spinosa Kernel Oil).

    OPIS
    100 % naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany w 100 % ze świeżych orzechów drzewa arganowego. Bogaty w NNKT, głównie w omega 3-6-9 i witaminę E, w formie tokoferoli oraz karotenoidy, naturalne antyoksydany, chroniące organizm przed działaniem wolnych rodników.
    Doskonały na wrażliwą, suchą i starzejącą się skórę, wymagającą regeneracji. Chroni przed przedwczesnym pojawieniem się zmarszczek opóźniając procesy starzenia.
    Idealny do masażu, kąpieli i pielęgnacji skóry.
    Naturalny dodatek do kremów, balsamów i odżywek do włosów.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OLEJ KOSMETYCZNY Z PESTEK MALIN TŁOCZONY NA ZIMNO ECO 30 ml – BIOOIL

    32,48 

    SKŁADNIKI
    Rubus Idaeus Seed Oil

    OPIS
    Odpowiedni do cery suchej, wrażliweji dojrzałej.
    Produkt testowany dermatologicznie
    Działanie:
    – wspomaga wytwarzanie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność skóry, dzięki czemu opóźnia procesy starzenia
    – wykazuje działanie nawilżające, ujędrniające i regulujące wydzielanie gruczołów łojowych
    – wzmacnia barierę lipidową skóry, chroniąc ją przed utratą wody
    – uspokaja i łagodzi podrażnienia

    ZASTOSOWANIE
    – pielęgnacja skóry twarzy, szyi i dekoltu
    – do kąpieli
    – dodatek do kremów, balsamów, odżywek do włosów oraz olejów do masażu

    SPOSÓB UŻYCIA
    Niewielką ilość rozprowadzić na oczyszczoną skórę, wmasować do momentu wchłonięcia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Aby zachować najwyższą jakość produktu, po otwarciu zaleca się przechowywanie w warunkach chłodniczych. Chronić przed zanieczyszczeniami. Pod wpływem niskiej temperatury olej może tężeć i mętnieć, jest to w pełni odwracalne zjawisko. Możliwe wytrącenie się osadu jest procesem naturalnym.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW 50 ml – ETJA

    16,79 

    SKŁADNIKI
    Olej zimnotłoczony ze słodkich MIGDAŁÓW (Prunus Amygdalus Dulcis Oil)

    OPIS
    100 % naturalny, olej ze słodkich MIGDAŁÓW tłoczony na zimno, nierafinowany, otrzymywany jest w 100 % z nasion owoców drzewa migdałowego. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6 i D. Zwiększa elastyczność, wygładza, regeneruje, pielęgnuje oraz chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych. Doskonały do każdego rodzaju skóry.
    Idealny do masażu, kąpieli i pielęgnacji skóry.
    Naturalny dodatek do kremów, balsamów i odżywek do włosów.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OLEJEK DO TWARZY I CIAŁA KAMELIA JAPOŃSKA (TSUBAKI) ECO 50 ml – PHYSALIS

    49,38 

    SKŁADNIKI
    Camellia Japonica Seed Oil*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract* (* z upraw ekologicznych)

    OPIS
    Olejek ten znany jest ze swojej zdolności wnikania do najgłębszych warstw skóry. Wpływa na produkcję kolagenu w skórze, zapobiegając i opóźniając pojawianie się drobnych zmarszczek. Ma działanie nawilżające i oczyszczające. Polecany jest do skóry dojrzałej i suchej. Chroni skórę przed wysuszeniem i nadaje jej gładki i zdrowy wygląd. Można stosować jako olejek do masażu lub jako kosmetyk do twarzy i ciała.
    Stosować czysty lub z innymi olejkami eterycznymi.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OLEJ KOSMETYCZNY ARGANOWY ECO 50 ml – BIOOIL

    33,19 

    SKŁADNIKI
    olej arganowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Olej arganowy bezzapachowy jest bogatym źródłem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych Omega 6 oraz witaminy E.
    Działanie:
    – uelastycznia i ujędrnia
    – działa przeciwzmarszczkowo opóźniając procesy starzenia
    – nawilża, regeneruje i odżywia
    – wzmacnia barierę lipidów skóry, chroniąc ją przed utratą wody
    – reguluje pracę gruczołów łojowych
    – regeneruje i wygładza strukturę włosów.
    Nałożony na skórę szybko sie wchłania nie pozostawiając tłustegofilmu. Przeznaczony do każdego rodzaju cery. Testowany dermatologicznie.

    ZASTOSOWANIE
    – pielęgnacja skóry twarzy, szyi, dekoltu ( można stosować samodzielnie lub jako serum ppod krem)
    – dodatek do maseczek, kremów, peelingow, balsamów, odzywek do włosów
    – pielęgnacja włosów i paznokci
    – do masażu
    – do kąpieli

    SPOSÓB UŻYCIA
    Niewielką ilość rozprowadzićna oczyszczoną skórę lub włosy, wmasować do momentu wchłonięcia. Do stosowania na dzień i na noc.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Aby zachować najwyższą jakość produktu, po otwarciu zaleca się przechowywanie w warunkach chłodniczych. Chronić przed zanieczyszczeniami. Pod wpływem niskiej temperatury olej może tężeć i mętnieć, jest to w pełni odwracalne zjawisko. Możliwe wytrącenie się osadu jest procesem naturalnym.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OLEJEK DO TWARZY I CIAŁA KWIAT LOTOSU 50 ml – SATTVA (AYURVEDA)

    26,19 

    SKŁADNIKI
    Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Nelumbium Speciosum (Lotus) Flower Oil.

    OPIS
    Lekki delikatnie pachnący olejek do twarzy i ciała. Pozostawia skórę dogłębnie nawilżoną, zwiększa jej elastyczność i eliminuje drobne zmarszczki oraz brązowe plamki. Bogaty w przeciwutleniacze łagodzi wypryski i skazy.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Niewielką ilość olejku nanieść na oczyszczoną skórę. Wykonać delikatny masaż. Pozostawić do wchłonięcia.

    UWAGA
    Ze względu na naturalne składniki produktu, kolor oraz zapach mogą z czasem ulec zmianie. Jednakże skuteczność produktu pozostaje bez zmian.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OLEJ KOSMETYCZNY Z NASION MALIN TŁOCZONY NA ZIMNO 50 ml – MOHANI

    43,19 

    SKŁADNIKI
    Rubus Idaeus Seed Oil (100% olej tłoczony na zimno z nasion malin, nierafinowany).

    OPIS
    Olej z malin jest jednym z najcenniejszych naturalnych olejków. Posiada lekką konsystencję i dobrze się wchłania. Doskonale sprawdza się na cerze dojrzałej dzięki wysokiej zawartości odżywczych i odmładzających witamin oraz silnych antyoksydantów. Wyrównuje koloryt cery, niweluje przebarwienia, wygładza i nawilża skórę, ma działanie liftingujące.
    Olej z nasion malin korzystnie wpływa na cerę trądzikową – redukuje wypryski, przyspiesza gojenie, zmniejsza obrzęk i zaczerwienienie. Pozytywnie wpływa też na skórę skłonną do egzemy, łuszczycy i atopowego zapalenia skóry. Działa kojąco nad nadwrażliwą skórę.
    Olej posiada średni faktor ochrony przeciwsłonecznej, chroni przed uszkodzeniem skóry w wyniku ekspozycji na promieniowanie słoneczne. Olej stymuluje regenerację naskórka. Polecany dla wszystkich rodzajów skóry, bardzo dobry do stosowania w ramach profilaktyki przeciwzmarszczkowej.

    ZASTOSOWANIE
    Wmasować w skórę twarzy lub ciała. Zastosowany na włosy wymaga zmycia szamponem.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OLIWKA ODSTRASZAJĄCA KOMARY I INNE OWADY ZIOŁOWA 100 ml – DARY NATURY (PRODUKT SEZONOWY)

    14,19 

    SKŁADNIKI
    olej rzepakowy tłoczony na zimno*, olejki eteryczne z piołunu*, wrotyczu*, wanilii* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Oliwka odstrasza komary, muchy, gzy, kleszcze oraz inne owady. Jest w pełni bezpieczna i nie posiada działań ubocznych. Do użytku zewnętrznego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Niewielką ilość oliwki nanieść na skórę (na miejsca najbardziej narażone na ugryzienia przez komary). Zabieg powtórzyć po ok. 2-3 godzinach.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OLEJ KOSMETYCZNY Z PESTEK MORELI TŁOCZONY NA ZIMNO ECO 50 ml – BALQIS

    19,80 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny olej z pestek moreli (Prunus Armeniaca Kernel Oil), tłoczony na zimno.

    OPIS
    Polecany jest do pielęgnacji każdego typu skóry i rodzaju włosów. Nie podrażnia nawet najbardziej delikatnej i wrażliwej skóry. Doskonale nawilża, odżywia i regeneruje. Bardzo delikatny, doskonale się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy. A do tego w bardzo krótkim czasie poprawi kondycję Twoich włosów i skóry głowy.
    Do użytu zewnętrznego.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Skóra: olej z pestek moreli dogłębnie nawilża skórę i wygładza naskórek. Spowalnia proces starzenia się cery. Działa pozytywnie na delikatne przebarwienia na skórze przez co wygląda ona na świeższą. Do codziennego użytku. Czysty lub jako dodatek do kosmetyków. Nałożyć kilka kropel bezpośrednio na skórę, delikatnie masować i zostawić go na noc jako krem.
    Włosy: Wzmacnia i regeneruje włosy. Stosowany na skórę głowy może zapobiegać powstawaniu łupieżu. Uzupełnia otwarte łuski włosów i przywraca im sprężystość. Olej z pestek moreli można stosować samodzielnie w formie olejowania lub mieszać z odżywkami czy maskami do włosów.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Trzymać z dala od ciepła i światła.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
top
X