MATA BAMBUSOWA (MAKISU) DO SUSHI 24 x 24 cm – TERRASANA

POZOSTAŁE

Wyświetlanie 1–12 z 30 wyników

  • 0 out of 5

    MATA BAMBUSOWA (MAKISU) DO SUSHI 24 x 24 cm – TERRASANA

    25,81 

    SKŁADNIKI
    bambus

    OPIS
    Mata bambusowa o rozmiarach 24 x 24 cm, służąca do zwijania sushi. Mata bambusowa to niezastąpione narzędzie każdego wielbiciela sushi, niezbędne do przygotowania ulubionych rolek maki sushi. Dzięki niej szybko i sprawnie przygotujesz nawet najbardziej wymyślne sushi. Produkt wielokrotnego użytku. Wypłukać matę do sushi pod bieżącą wodą i pozostawić do całkowitego wyschnięcia.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ZESTAW YERBA MATE BIO 400 g, MATERO (LOSOWY WZÓR), BOMBILLA – ORGANIC MATE GREEN

    84,10 

    OPIS
    Zestaw zawiera:
    – Yerba Mate Green BIO 400 g
    – Bombilla Liza 19 cm 
    – Naczynie Luka 350 ml (zielone, zółte lub brązowe – w zależności od dostępności towaru u producenta)
    – Pudełko czarne z wkładką

    Wzór opakowania wydawany losowo

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ZESTAW HERBATA ZIELONA MATCHA CODZIENNA JAPOŃSKA BIO 30 g & MIOTEŁKA BAMBUSOWA CHASEN – MOYA MATCHA

    97,70 

    OPIS
    Podstawowy zestaw do przygotowywania Matchy. Doskonały prezent dla osób rozpoczynających swoją drogę z Matchą. W skład zestawu wchodzą następujące elementy:

    1. ORGANICZNA HERBATA MOYA MATCHA CODZIENNA 30 g
    Organiczna matcha z drugiego i trzeciego zbioru. Charakteryzuje się mocnym aromatem z wyczuwalną goryczką i jaśniejszym odcieniem zieleni. Polecana do matcha latte, koktajli oraz jako dodatek do lodów albo wypieków.

    2. BAMBUSOWA MIOTEŁKA CHASEN
    Tradycyjna japońska miotełka do spieniania herbaty matcha. Za pomocą chasenu wykonujemy w miseczce ruchy przypominające literę W lub M. Pozwala to dobrze połączyć matchę z wodą tworząc zawiesinę, a na powierzchni herbaty powinien pojawić się kożuszek piany.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PAŁECZKI DO JEDZENIA ZE STALI NIERDZEWNEJ SREBRNE PREMIUM – ZUZII

    38,50 

    OPIS
    – Pałeczki wielokrotnego użytku zapakowane w eleganckie etui
    – Wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej
    – Trwałe i łatwe w użyciu
    – Długość pałeczek – 23,5 cm
    – Każda z pałeczek na rękojeści posiada inny, szykowny grawer
    – Zestaw zawiera pałeczki w kolorze srebrnym
    – Można myć w zmywarce
    – Idealne jako stylowy prezent na różne okazje

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PAŁECZKI DO JEDZENIA ZE STALI NIERDZEWNEJ ZŁOTE PREMIUM – ZUZII

    47,99 

    OPIS
    – Pałeczki wielokrotnego użytku zapakowane w eleganckie etui
    – Wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej
    – Trwałe i łatwe w użyciu
    – Długość pałeczek – 23,5 cm
    – Każda z pałeczek na rękojeści posiada inny, szykowny grawer
    – Zestaw zawiera pałeczki w kolorze złotym
    – Zalecamy mycie ręczne
    – Idealne na stylowy prezent na różne okazje

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PAŁECZKI DO JEDZENIA ZE STALI NIERDZEWNEJ SREBRNE – ZUZII

    30,00 

    OPIS
    – Produkt wielokrotnego użytku
    – Wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej
    – Długość pałeczek – 23,5 cm
    – Trwałe i łatwe w użyciu
    – Zestaw zawiera pałeczki w kolorze srebrnym
    – Można myć w zmywarce
    – Idealne na stylowy prezent na różne okazje

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SÓL KARNALITOWA (KĄPIELOWA) 1 kg – BATOM

    29,80 

    SKŁADANIKI
    Wysokozmineralizowana sól z Morza Martwego. Zawarte w niej substancje wpływają na poprawę wyglądu skóry. Działają na nią oczyszczająco, regenerująco i leczniczo. sposób użycia: do kąpieli relaksacyjnych i solankowych – wsypać 2-3 szklanki soli do wanny z ciepłą wodą; do moczenia stóp – 1 szklanka na miskę ciepłej wody; do peelingu; do kompresów

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PAŁECZKI DO JEDZENIA ZE STALI NIERDZEWNEJ ZŁOTE – ZUZII

    37,60 

    OPIS
    – Pałeczki wielokrotnego użytku
    – Wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej
    – Długość pałeczek – 23,5 cm
    – Trwałe i łatwe w użyciu
    – Zestaw zawiera pałeczki w kolorze złotym
    – Zalecamy mycie ręczne
    – Idealne na stylowy prezent na różne okazje

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    TRADYCYJNY NÓŻ JAPOŃSKI NAKIRI DO KROJENIA WARZYW I SIEKANIA ZIÓŁ 1 szt. (250 g) – TERRASANA

    401,20 

    SKŁAD
    stal nierdzewna, drewniany uchwyt

    OPIS
    Nóż Nakiri to profesjonalny nóż kuchenny, wykonany z dwóch rodzajów japońskiej stali nierdzewnej. Rdzeń ostrza to molibdenowo – wanadowa stal nierdzewna AUS-8A, zaś obie strony ostrza pokryte są stalą nierdzewną SUS405.
    Dzięki temu nóż jest bardzo ostry, odporny na rdzę i korozję, zaś ponowne naostrzenie nie stanowi większego problemu
    Nakiri to prostokątny nóż japoński. W Japonii używa się go głównie do krojenia warzyw i siekania drobno ziół. Odpowiedni zarówno dla osób praworęcznych jak i leworęcznych.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Po każdym użyciu nóż najlepiej jest od razu umyć. Resztki jedzenia, a dokładniej zawarte w nim kwasy mogą z czasem uszkodzić nóż. Szybkie pozbycie się zanieczyszczeń znacząco wydłuży żywotność noża.
    Nóż należy myć ręcznie, może to znacząco wydłużyć żywotność noża. Warto poświęcić tę chwilę aby cieszyć się nożami do dwóch razy dłużej!

    Ostrzenie noża:
    Osełką – Trzymaj nóż mocno w miejscu i kilkakrotnie przesuwaj osełkę w górę i w dół noża.
    Ceramiczną ostrzałką do noży – Przełóż nóż kilka razy przez ostrzałkę.

    WYMIARY:
    Długość całkowita noża – 30,5 cm.
    Długość ostrza – 18 cm.

    UWAGA
    – Ostrze jest włożone do rękojeści. Upewnij się, że uchwyt jest dobrze zamocowany. Jeśli nie jest stabilny, uderz młotkiem spód rękojeści.
    – Przed użyciem sprawdź czy ostrze nie ma pęknięć. Jeśli są pęknięcia, mogą one spowodować wyszczerbienie lub złamanie ostrza.
    – Używaj innego noża do krojenia zamrożonego jedzenia. Zawsze używaj noża zgodnie z jego przeznaczeniem.
    – Nie podgrzewaj noża na otwartym ogniu. Trzymaj go z dala od źródeł ciepła (może to zmiękczyć nóż lub uszkodzić rączkę).
    – Nie wkładać noża do zmywarki, mikrofali i piekarnika.
    – Trzymać nóż poza zasięgiem dzieci.
    – Zawsze używaj noża na desce do krojenia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NACZYNIE DO PŁUKANIA NOSA MIEDZIANE 500 ml – SATTVA

    106,30 

    OPIS
    Naczynie miedziane do płukania nosa i zatok, wskazane do tosowania w celu łagodzenia objawów chorób nosa i zatok i ułatwienia oddychania. Może być też stosowane przez osoby zdrowe wcelu utrzymania higieny nosa.

    Jak korzystać z neti pot:
    1. Napełnij naczynie letnią wodą przefiltrowaną lub przegotowaną.
    2. Dodaj himalajską sól do wody i upewnij się, że się rozpuściła.
    3. Pochyl głowę nad umywalką lub wanną. Odwróć głowę pod kątem 45 stopni.
    4. Umieść końcówkę lejka w dziurce nosa. Stopniowo przechyl naczynie. Pozwól, aby woda płynęła swobodnym biegiem.
    5. Podczas tego kroku oddychaj przez usta.
    6. Po zakończeniu obu nozdrzy delikatnie wydmuchaj nos chusteczką.

    Czyszczenie wewnętrzne miedzianych naczyń:
    Wlej do miedzianego naczynia trochę soku z limonki, sól i gorącą wodę, płucz przez kilka minut, a następnie wstrząśnij miedziane naczynie i przemyj go zwykłą wodą, czyszczenie szczoteczką nie jest wymagane.

    Czyszczenie zewnętrzne miedzianych naczyń:
    Nie używaj urządzeń czyszczących / środków chemicznych, polakierowana powierzchnia ma na celu ochronę oryginalnego koloru miedzi, używaj miękkiej szmatki do wycierania kropli wody i usuwania plam z naczynia.
    Na naczyniu miedzianym z powodu utleniania zastosowanej miedzi mogą się tworzyć czarne plamy, najlepiej je wyczyścić przez pocieranie miękką szmatką za pomocą środka do czyszczenia pitambari / tamaryndowiec.

    UWAGI
    Nie używaj miedzianych naczyń do przechowywania innych produktó niż woda.
    Miedzianego naczynie nie należy zamrażać.
    Nieznaczne wgniecenia nie wpłyną na zalety produktu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    TRADYCYJNY NÓŻ JAPOŃSKI SANTOKU UNIWERSALNY 1 szt. (250 g) – TERRASANA

    401,20 

    SKŁAD
    stal nierdzewna, drewniany uchwyt

    OPIS
    Nóż Santoku to profesjonalny nóż kuchenny, wykonany z dwóch rodzajów japońskiej stali nierdzewnej. Rdzeń ostrza to molibdenowo – wanadowa stal nierdzewna AUS-8A, zaś obie strony ostrza pokryte są stalą nierdzewną SUS405. Dzięki temu nóż jest bardzo ostry, odporny na rdzę i korozję, zaś ponowne naostrzenie nie stanowi większego problemu.
    Uniwersalny nóż do różnorodnego zastosowania. Sprawdza się do krojenia mięsa, RYB i warzyw. Odpowiedni zarówno dla osób praworęcznych jak i leworęcznych.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Po każdym użyciu nóż najlepiej jest od razu umyć. Resztki jedzenia, a dokładniej zawarte w nim kwasy mogą z czasem uszkodzić nóż. Szybkie pozbycie się zanieczyszczeń znacząco wydłuży żywotność noża.
    Nóż należy myć ręcznie, może to znacząco wydłużyć żywotność noża. Warto poświęcić tę chwilę aby cieszyć się nożami do dwóch razy dłużej!

    Ostrzenie noża:
    Osełką – Trzymaj nóż mocno w miejscu i kilkakrotnie przesuwaj osełkę w górę i w dół noża.
    Ceramiczną ostrzałką do noży – Przełóż nóż kilka razy przez ostrzałkę.

    WYMIARY:
    Długość całkowita noża – 30,5 cm.
    Długość ostrza – 18 cm.

    UWAGA
    – Ostrze jest włożone do rękojeści. Upewnij się, że uchwyt jest dobrze zamocowany. Jeśli nie jest stabilny, uderz młotkiem spód rękojeści.
    – Przed użyciem sprawdź czy ostrze nie ma pęknięć. Jeśli są pęknięcia, mogą one spowodować wyszczerbienie lub złamanie ostrza.
    – Używaj innego noża do krojenia zamrożonego jedzenia. Zawsze używaj noża zgodnie z jego przeznaczeniem.
    – Nie podgrzewaj noża na otwartym ogniu. Trzymaj go z dala od źródeł ciepła (może to zmiękczyć nóż lub uszkodzić rączkę).
    – Nie wkładać noża do zmywarki, mikrofali i piekarnika.
    – Trzymać nóż poza zasięgiem dzieci.
    – Zawsze używaj noża na desce do krojenia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    TRADYCYJNY MOŹDZIERZ JAPOŃSKI SURIBACHI + TŁUCZEK SURIKOGI 1 szt. (715 g) – TERRASANA

    92,90 

    OPIS
    W skład zestawu wchodzi Suribachi i Surikogi.
    Suribachi to w dosłownym tłumaczeniu – „miska do mielenia”, która służy do kruszenia i przygotowywania mieszanek aromatycznych ziół i nasion nie tylko w kuchni azjatyckiej. Ma tradycyjny japoński kształt oraz nieszkliwione, prążkowane wnętrze, które zwiększa efektywność podczas ścierania przypraw. Na zewnątrz brązowa, szkliwiona ceramika. Podwyższone krawędzie ułatwiają trzymanie, a rozszerzona podstawa zapewnia stabilność.

    Surikogi to drewniany tłuczek.
    Brązowy moździerz w połączeniu z jasnym tłuczkiem nadaje zestawowi ponadczasowy urok. Stanowi wyśmienity prezent dla każdego kucharza, pasjonata kuchni japońskiej, chińskiej lub tajskiej.

    Moździerz można myć w zmywarce, tłuczek należy myć ręcznie.

    Wymiary moździerza:
    średnica: 15 cm
    wysokość: 7 cm

    Wymiary tłuczka:
    długość: 18 cm

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
top
X