Wyświetlanie wszystkich wyników: 7
KAKAO SPROSZKOWANE SUROWE NIEODTŁUSZCZONE BIO 150 g – BIO PLANET
27,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
kakao sproszkowane surowe nieodtłuszczone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Ziarna kakao przed zmieleniem zostały głęboko zamrożone (mielenie kriogeniczne), co pozwoliło zachować maksymalną ilość składników odżywczych, a także naturalny smak i aromat produktu. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2805 kJ / 678 kcal
Tłuszcz – 52 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g,
Węglowodany – 29 g,
w tym cukry – 1,5 g,
Błonnik – 23 g,
Białko – 12 g,
Sól – 0,15 g.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE BIO 250 g – BIO PLANET
52,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
kakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2416 kJ/586 kcal
Tłuszcz – 52 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g
Węglowodany – 6,0 g
w tym cukry – 1,5 g
Błonnik – 23 g
Białko – 12 g
Sól – 0,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE BIO 600 g – BIO PLANET
117,78 złQuick ViewSKŁADNIKI
kakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2416 kJ / 586 kcal
Tłuszcz – 52 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g
Węglowodany – 6,0 g
w tym cukry – 1,5 g
Błonnik – 23 g
Białko – 13 g
Sól – 0,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KAKAO SPROSZKOWANE SUROWE NIEODTŁUSZCZONE BIO 400 g – BIO PLANET
59,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne kakao sproszkowane surowe nieodtłuszczone 100 %.OPIS
Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Ziarna kakao przed zmieleniem zostały głęboko zamrożone (mielenie kriogeniczne), co pozwoliło zachować maksymalną ilość składników odżywczych, a także naturalny smak i aromat produktu. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna -2431 kJ / 590 kcal
Tłuszcz – 52 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g
Węglowodany – 6,0 g
w tym cukry – 1,5 g
Błonnik – 23 g
Białko – 13 g
Sól – 0,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KAKAO CEREMONIALNE TABLICZKA BIO 125 g – ISLAVERDE (SEGURA)
41,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % ekologicznych ziaren kakaowca odmiany Jamaican, Amazon Amelonado, Nacional, Criollo, Rio Caribe, Trinitario, zmielonych kriogenicznie.OPIS
Kakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim składników aktywnych. Kakao ceremonialne – chociaż nazwa sugeruje na celebrowanie jego spożycia – to coś więcej niż tylko rytuał jego wypijania. Jego wyjątkowość zapewnia dobór odpowiednich odmian kakaowca, właściwa uprawa oraz przestrzeganie procedur dotyczących obróbki pozyskanych ziaren. Sztabka tego kakao jest najbardziej pierwotną, odżywczą formą czekolady i zarazem produktem dla koneserów. Dzięki unikalnemu procesowi kriogenicznego mielenia zachowane zostaje ponad 50 % tłuszczu kakaowego, a łuska – cenne źródło błonnika – zostaje zmielona.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2268 kJ/542 kcal
Tłuszcz: 46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 29 g
Węglowodany: 4,7 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 28 g
Białko: 13 g
Sól: 0 gUWAGA
Kakao ceremonialne odlewane jest ręcznie, nie stosujemy temperowania (krystalizowania się tłuszczu kakaowego). Pojawienie się nalotu, przebarwień oraz wystąpienie różnych struktur powierzchni kakao jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na smak i aromat produktu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej.Qty:KAKAO CEREMONIALNE TABLICZKA BIO 50 g – COCOA
15,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % nieprażone ziarno kakaowca*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Kakao ceremonialne to specjalna forma kakao przygotowywana z ziaren kakaowca o wysokiej jakości, bez dodatku cukru lub mleka.
Kakao ceremonialne ma bardzo intensywny smak, który może być dla niektórych ludzi zbyt gorzki.
Warto rozpocząć, od mniejszej ilości kakao i stopniowo zwiększać jej ilość, aby dopasować smak do swoich preferencji.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 2416 kJ/586 kcal
Tłuszcz: 52 g
w tym kwasy nasycone: 30 g
Węglowodany: 6,0 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 23 g
Białko: 12 g
Sól: 0,2 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KAKAO CEREMONIALNE BIO (TABLICZKI 4 x 50 g) 200 g – COCOA
51,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne nieprażone ziarno kakao 100 %.OPIS
Kakao ceremonialne to specjalna forma kakao przygotowywana z ziaren kakaowca o wysokiej jakości, bez dodatku cukru lub mleka.
Kakao ceremonialne ma bardzo intensywny smak, który może być dla niektórych ludzi zbyt gorzki.
Warto rozpocząć, od mniejszej ilości kakao i stopniowo zwiększać jej ilość, aby dopasować smak do swoich preferencji.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2416 kJ/586 kcal
Tłuszcz: 52 g
w tym kwasy nasycone: 30 g
Węglowodany: 6,0 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 23 g
Białko: 12 g
Sól: 0,2 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: