KAKAO CEREMONIALNE BIO (TABLICZKI 4 x 50 g) 200 g – COCOA

KAROB I KAKAO

Wyświetlanie wszystkich wyników: 5

  • 0 out of 5

    KAKAO CEREMONIALNE BIO (TABLICZKI 4 x 50 g) 200 g – COCOA

    55,86 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nieprażone ziarno kakao 100 %.

    OPIS
    Kakao ceremonialne to specjalna forma kakao przygotowywana z ziaren kakaowca o wysokiej jakości, bez dodatku cukru lub mleka.
    Kakao ceremonialne ma bardzo intensywny smak, który może być dla niektórych ludzi zbyt gorzki.
    Warto rozpocząć, od mniejszej ilości kakao i stopniowo zwiększać jej ilość, aby dopasować smak do swoich preferencji.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2416 kJ/586 kcal
    Tłuszcz: 52 g
    w tym kwasy nasycone: 30 g
    Węglowodany: 6,0 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Błonnik: 23 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAROB NIEPRAŻONY SPROSZKOWANY BIO 200 g – BIO PLANET

    8,50 

    SKŁADNIKI
    karob nieprażony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1256 kJ / 300 kcal
    Tłuszcz – 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 49 g
    w tym cukry – 41 g
    Błonnik – 40 g
    Białko – 4,6 g
    Sól – 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE BIO 250 g – BIO PLANET

    51,02 

    SKŁADNIKI
    kakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2416 kJ / 586 kcal
    Tłuszcz – 52 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g
    Węglowodany – 6,0 g
    w tym cukry – 1,5 g
    Błonnik – 23 g
    Białko – 13 g
    Sól – 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE BIO 600 g – BIO PLANET

    115,13 

    SKŁADNIKI
    kakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2416 kJ / 586 kcal
    Tłuszcz – 52 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g
    Węglowodany – 6,0 g
    w tym cukry – 1,5 g
    Błonnik – 23 g
    Białko – 13 g
    Sól – 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAKAO CEREMONIALNE TABLICZKA BIO 125 g – ISLAVERDE (SEGURA)

    36,50 

    SKŁADNIKI
    100 % ekologicznych ziaren kakaowca odmiany Criollo zmielonych kriogenicznie.

    OPIS
    Kakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim składników aktywnych. Kakao ceremonialne – chociaż nazwa sugeruje na celebrowanie jego spożycia – to coś więcej niż tylko rytuał jego wypijania. Jego wyjątkowość zapewnia dobór odpowiednich odmian kakaowca, właściwa uprawa oraz przestrzeganie procedur dotyczących obróbki pozyskanych ziaren. Sztabka tego kakao jest najbardziej pierwotną, odżywczą formą czekolady i zarazem produktem dla koneserów. Dzięki unikalnemu procesowi kriogenicznego mielenia zachowane zostaje ponad 50 % tłuszczu kakaowego, a łuska – cenne źródło błonnika – zostaje zmielona.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 2268 kJ/542 kcal
    Tłuszcz: 46 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 29 g
    Węglowodany: 4,7 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 28 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Kakao ceremonialne odlewane jest ręcznie, nie stosujemy temperowania (krystalizowania się tłuszczu kakaowego). Pojawienie się nalotu, przebarwień oraz wystąpienie różnych struktur powierzchni kakao jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na smak i aromat produktu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej.

    Quick View
    Qty:
top
X