KAROB NIEPRAŻONY BIO 200 g – BIO PLANET

KAROB I KAKAO

Wyświetlanie wszystkich wyników: 7

  • 0 out of 5

    KAROB NIEPRAŻONY BIO 200 g – BIO PLANET

    8,00 

    SKŁADNIKI
    karob nieprażony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1256 kJ / 300 kcal
    Tłuszcz – 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 49 g
    w tym cukry – 41 g
    Błonnik – 40 g
    Białko – 4,6 g
    Sól – 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE BIO 600 g – BIO PLANET

    44,70 

    SKŁADNIKI
    kakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2416 kJ / 586 kcal
    Tłuszcz – 52 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g
    Węglowodany – 6,0 g
    w tym cukry – 1,5 g
    Błonnik – 23 g
    Białko – 13 g
    Sól – 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ZIARNO KAKAOWCA KRUSZONE BIO 200 g – DIET-FOOD

    29,10 

    SKŁADNIKI
    kruszone ziarno kakao* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    W tej paczce umieściliśmy dla Ciebie małe kawałki czystego kakao bez cukru, w 100 % surowe kruszone nasiona kakaowca. Produkt jest w 100 % pochodzenia roślinnego, co zmienia go w idealną przekąskę dla dorosłych i dzieci.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 2409 kJ / 585 kcal
    Tłuszcz: 52 g
    w tym kwasy nasycone: 30 g
    Węglowodany: 42 g
    w tym cukry: 3,0 g
    Białko: 12,4 g
    Sól: 0,15 g
    Magnez: 153 mg (40,8 % RWS**)
    Potas: 870 mg (43,5 % RWS**)

    RWS**- referencyjne wartości spożycia

    INFORMACJE ALERGENNE
    Produkt może zawierać GLUTEN, ORZECHY i soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAKAO SPROSZKOWANE SUROWE NIEODTŁUSZCZONE BIO 150 g – BIO PLANET

    20,50 

    SKŁADNIKI
    kakao sproszkowane surowe nieodtłuszczone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Ziarna kakao przed zmieleniem zostały głęboko zamrożone (mielenie kriogeniczne), co pozwoliło zachować maksymalną ilość składników odżywczych, a także naturalny smak i aromat produktu. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2805 kJ / 678 kcal
    Tłuszcz – 52 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g,
    Węglowodany – 29 g,
    w tym cukry – 1,5 g,
    Błonnik – 23 g,
    Białko – 12 g,
    Sól – 0,15 g.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE BIO 250 g – BIO PLANET

    21,89 

    SKŁADNIKI
    kakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2416 kJ/586 kcal
    Tłuszcz – 52 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g
    Węglowodany – 6,0 g
    w tym cukry – 1,5 g
    Błonnik – 23 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAKAO SPROSZKOWANE SUROWE NIEODTŁUSZCZONE BIO 400 g – BIO PLANET

    44,70 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao sproszkowane surowe nieodtłuszczone 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Ziarna kakao przed zmieleniem zostały głęboko zamrożone (mielenie kriogeniczne), co pozwoliło zachować maksymalną ilość składników odżywczych, a także naturalny smak i aromat produktu. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna -2431 kJ / 590 kcal
    Tłuszcz – 52 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g
    Węglowodany – 6,0 g
    w tym cukry – 1,5 g
    Błonnik – 23 g
    Białko – 13 g
    Sól – 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Czytaj dalej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAKAO CEREMONIALNE BIO 125 g – ISLAVERDE

    32,00 

    SKŁADNIKI
    100 % ekologicznych surowych, suszonych, łuskanych, kruszonych ziaren kakaowca (tzw. nibsów) odmian Criollo (70 %) oraz Trinitario + Forastero (30 %) zmielonych kriogenicznie.

    OPIS
    Kakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim składników aktywnych.
    Kakao ceremonialne – chociaż nazwa sugeruje na celebrowanie jego spożycia – to coś więcej niż tylko rytuał jego wypijania. Wyjątkowości należy upatrywać się m.in.: doboru odpowiednich odmian kakaowca, właściwej uprawy, przestrzegania procedur dotyczących obróbki pozyskanych ziaren.
    Sztabka tego kakao jest najbardziej pierwotną, odżywczą formą czekolady i zarazem produktem dla koneserów. Dzięki unikalnemu procesowi kriogenicznego mielenia potrafimy zachować ponad 50 % tłuszczu kakaowego oraz zmielić łuskę (źródło błonnika).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2452 kJ/586 kcal
    Tłuszcz: 52 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 30 g
    Węglowodany: 6,0 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Błonnik: 23 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej.

    Czytaj dalej
    Quick View
    Qty:
top
X