KAKAO SPROSZKOWANE SUROWE NIEODTŁUSZCZONE BIO 150 g – BIO PLANET

KAROB I KAKAO

Wyświetlanie 1–12 z 13 wyników

  • 0 out of 5

    KAKAO SPROSZKOWANE SUROWE NIEODTŁUSZCZONE BIO 150 g – BIO PLANET

    27,39 

    SKŁADNIKI
    kakao sproszkowane surowe nieodtłuszczone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Ziarna kakao przed zmieleniem zostały głęboko zamrożone (mielenie kriogeniczne), co pozwoliło zachować maksymalną ilość składników odżywczych, a także naturalny smak i aromat produktu. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2805 kJ / 678 kcal
    Tłuszcz – 52 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g,
    Węglowodany – 29 g,
    w tym cukry – 1,5 g,
    Błonnik – 23 g,
    Białko – 12 g,
    Sól – 0,15 g.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAROB NIEPRAŻONY BIO 200 g – BIO PLANET

    8,09 

    SKŁADNIKI
    karob nieprażony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1256 kJ / 300 kcal
    Tłuszcz – 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 49 g
    w tym cukry – 41 g
    Błonnik – 40 g
    Białko – 4,6 g
    Sól – 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAKAO SPROSZKOWANE SUROWE NIEODTŁUSZCZONE BIO 400 g – BIO PLANET

    57,99 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao sproszkowane surowe nieodtłuszczone 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Ziarna kakao przed zmieleniem zostały głęboko zamrożone (mielenie kriogeniczne), co pozwoliło zachować maksymalną ilość składników odżywczych, a także naturalny smak i aromat produktu. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna -2431 kJ / 590 kcal
    Tłuszcz – 52 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g
    Węglowodany – 6,0 g
    w tym cukry – 1,5 g
    Błonnik – 23 g
    Białko – 13 g
    Sól – 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAKAO CEREMONIALNE TABLICZKA BIO 125 g – ISLAVERDE (SEGURA)

    35,79 

    SKŁADNIKI
    100 % ekologicznych ziaren kakaowca odmiany Jamaican, Amazon Amelonado, Nacional, Criollo, Rio Caribe, Trinitario, zmielonych kriogenicznie.

    OPIS
    Kakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim składników aktywnych. Kakao ceremonialne – chociaż nazwa sugeruje na celebrowanie jego spożycia – to coś więcej niż tylko rytuał jego wypijania. Jego wyjątkowość zapewnia dobór odpowiednich odmian kakaowca, właściwa uprawa oraz przestrzeganie procedur dotyczących obróbki pozyskanych ziaren. Sztabka tego kakao jest najbardziej pierwotną, odżywczą formą czekolady i zarazem produktem dla koneserów. Dzięki unikalnemu procesowi kriogenicznego mielenia zachowane zostaje ponad 50 % tłuszczu kakaowego, a łuska – cenne źródło błonnika – zostaje zmielona.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 2268 kJ/542 kcal
    Tłuszcz: 46 g 
     w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 29 g
    Węglowodany: 4,7 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 28 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Kakao ceremonialne odlewane jest ręcznie, nie stosujemy temperowania (krystalizowania się tłuszczu kakaowego). Pojawienie się nalotu, przebarwień oraz wystąpienie różnych struktur powierzchni kakao jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na smak i aromat produktu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAKAO CEREMONIALNE TABLICZKA BIO 50 g – COCOA

    12,69 

    SKŁADNIKI
    100 % nieprażone ziarno kakaowca*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Kakao ceremonialne to specjalna forma kakao przygotowywana z ziaren kakaowca o wysokiej jakości, bez dodatku cukru lub mleka.
    Kakao ceremonialne ma bardzo intensywny smak, który może być dla niektórych ludzi zbyt gorzki.
    Warto rozpocząć, od mniejszej ilości kakao i stopniowo zwiększać jej ilość, aby dopasować smak do swoich preferencji.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 2416 kJ/586 kcal
    Tłuszcz: 52 g
    w tym kwasy nasycone: 30 g
    Węglowodany: 6,0 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Błonnik: 23 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAKAO CEREMONIALNE BIO (TABLICZKI 4 x 50 g) 200 g – COCOA

    42,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nieprażone ziarno kakao 100 %.

    OPIS
    Kakao ceremonialne to specjalna forma kakao przygotowywana z ziaren kakaowca o wysokiej jakości, bez dodatku cukru lub mleka.
    Kakao ceremonialne ma bardzo intensywny smak, który może być dla niektórych ludzi zbyt gorzki.
    Warto rozpocząć, od mniejszej ilości kakao i stopniowo zwiększać jej ilość, aby dopasować smak do swoich preferencji.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2416 kJ/586 kcal
    Tłuszcz: 52 g
    w tym kwasy nasycone: 30 g
    Węglowodany: 6,0 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Błonnik: 23 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE BIO 250 g – BIO PLANET

    26,69 

    SKŁADNIKI
    kakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2416 kJ/586 kcal
    Tłuszcz – 52 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g
    Węglowodany – 6,0 g
    w tym cukry – 1,5 g
    Błonnik – 23 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ZIARNO KAKAOWCA KRUSZONE BIO 200 g – DIET-FOOD

    29,10 

    SKŁADNIKI
    kruszone ziarno kakao* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    W tej paczce umieściliśmy dla Ciebie małe kawałki czystego kakao bez cukru, w 100 % surowe kruszone nasiona kakaowca. Produkt jest w 100 % pochodzenia roślinnego, co zmienia go w idealną przekąskę dla dorosłych i dzieci.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 2409 kJ / 585 kcal
    Tłuszcz: 52 g
    w tym kwasy nasycone: 30 g
    Węglowodany: 42 g
    w tym cukry: 3,0 g
    Białko: 12,4 g
    Sól: 0,15 g
    Magnez: 153 mg (40,8 % RWS**)
    Potas: 870 mg (43,5 % RWS**)

    RWS**- referencyjne wartości spożycia

    INFORMACJE ALERGENNE
    Produkt może zawierać GLUTEN, ORZECHY i soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE BIO 600 g – BIO PLANET

    53,98 

    SKŁADNIKI
    kakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2416 kJ / 586 kcal
    Tłuszcz – 52 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g
    Węglowodany – 6,0 g
    w tym cukry – 1,5 g
    Błonnik – 23 g
    Białko – 13 g
    Sól – 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAKAO YANACHAGA FAIR TRADE BIO 750 g – PIZCA DEL MUNDO

    128,20 

    SKŁADNIKI
    100 % ekologiczne ziarna kakao Fair Trade (mielone, surowe, niealkalizowane, nieodtłuszczone).
    Zawartość naturalna tłuszczu kakaowego: min 50%.

    OPIS
    Yanachaga to naturalne zmielone ziarna kakao, doskonały dodatek do koktajli lub składnik pysznych napojów. Po wyjęciu z owoców kakaowca, fermentacji i suszeniu, ziarna są zamrażane do minus 60 stopni Celsjusza i mielone.
    Nie są one prażone ani alkalizowane, dzięki czemu zachowują swoje właściwości i charakterystyczny dla surowych ziaren kakao smak i jasny kolor.
    Nie są także odtłuszczane, zachowując cały naturalny zdrowy kakaowy tłuszcz, który nadaje napojom aksamitnej konsystencji.
    Nie jest to tradycyjne kakao, którego używamy do pieczenia, po zaparzeniu będzie smakować również zupełnie inaczej z wyczuwalną nutą fermentacji.
    Dla tych, którzy poszukują tradycyjnego kakao polecamy Esperanzę marki Pizca del Mundo.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Propozycja przygotowania: zmiksuj (ręczne mieszanie może nie wystarczyć ze względu na dużą zawartość tłuszczu) dwie łyżeczki kakao z gorącym mlekiem lub napojem roślinnym, ewentualnie dosłódź do smaku.

    UWAGA
    Zbrylenie kakao jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAKAO ZIARNA SUROWE BIO 600 g – BIO PLANET

    40,69 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao ziarna surowe 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne surowe całe ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych lub dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, lodów, koktajli, musli, ciast, deserów, jak również do kawy i gorącej czekolady.
    Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych lub dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, lodów, koktajli, musli, ciast, deserów, jak również do kawy i gorącej czekolady.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2795 kJ / 676 kcal
    Tłuszcz – 52 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 33 g
    Węglowodany – 26 g
    w tym cukry – 0,2 g
    Błonnik – 26 g
    Białko – 13 g
    Sól – 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAROB NIEPRAŻONY BEZGLUTENOWY BIO 200 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    9,39 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny karob nieprażony.

    OPIS
    Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
top
X