Wyświetlanie wszystkich wyników: 5
KAKAO CEREMONIALNE BIO (TABLICZKI 4 x 50 g) 200 g – COCOA
55,86 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne nieprażone ziarno kakao 100 %.OPIS
Kakao ceremonialne to specjalna forma kakao przygotowywana z ziaren kakaowca o wysokiej jakości, bez dodatku cukru lub mleka.
Kakao ceremonialne ma bardzo intensywny smak, który może być dla niektórych ludzi zbyt gorzki.
Warto rozpocząć, od mniejszej ilości kakao i stopniowo zwiększać jej ilość, aby dopasować smak do swoich preferencji.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2416 kJ/586 kcal
Tłuszcz: 52 g
w tym kwasy nasycone: 30 g
Węglowodany: 6,0 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 23 g
Białko: 12 g
Sól: 0,2 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KAROB NIEPRAŻONY SPROSZKOWANY BIO 200 g – BIO PLANET
8,50 złQuick ViewSKŁADNIKI
karob nieprażony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1256 kJ / 300 kcal
Tłuszcz – 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 49 g
w tym cukry – 41 g
Błonnik – 40 g
Białko – 4,6 g
Sól – 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE BIO 250 g – BIO PLANET
51,02 złQuick ViewSKŁADNIKI
kakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2416 kJ / 586 kcal
Tłuszcz – 52 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g
Węglowodany – 6,0 g
w tym cukry – 1,5 g
Błonnik – 23 g
Białko – 13 g
Sól – 0,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE BIO 600 g – BIO PLANET
115,13 złQuick ViewSKŁADNIKI
kakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2416 kJ / 586 kcal
Tłuszcz – 52 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g
Węglowodany – 6,0 g
w tym cukry – 1,5 g
Błonnik – 23 g
Białko – 13 g
Sól – 0,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KAKAO CEREMONIALNE TABLICZKA BIO 125 g – ISLAVERDE (SEGURA)
36,50 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % ekologicznych ziaren kakaowca odmiany Criollo zmielonych kriogenicznie.OPIS
Kakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim składników aktywnych. Kakao ceremonialne – chociaż nazwa sugeruje na celebrowanie jego spożycia – to coś więcej niż tylko rytuał jego wypijania. Jego wyjątkowość zapewnia dobór odpowiednich odmian kakaowca, właściwa uprawa oraz przestrzeganie procedur dotyczących obróbki pozyskanych ziaren. Sztabka tego kakao jest najbardziej pierwotną, odżywczą formą czekolady i zarazem produktem dla koneserów. Dzięki unikalnemu procesowi kriogenicznego mielenia zachowane zostaje ponad 50 % tłuszczu kakaowego, a łuska – cenne źródło błonnika – zostaje zmielona.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2268 kJ/542 kcal
Tłuszcz: 46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 29 g
Węglowodany: 4,7 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 28 g
Białko: 13 g
Sól: 0 gUWAGA
Kakao ceremonialne odlewane jest ręcznie, nie stosujemy temperowania (krystalizowania się tłuszczu kakaowego). Pojawienie się nalotu, przebarwień oraz wystąpienie różnych struktur powierzchni kakao jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na smak i aromat produktu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej.Qty: