Wyświetlanie 1–12 z 1354 wyników
-
CYNAMON CEJLOŃSKI MIELONY BIO 50 g – DARY NATURY
12,50 złSKŁADNIKI
cynamon cejloński mielony* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki.
Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty: -
HERBATKA LIŚĆ MIĘTY BIO 25 g – DARY NATURY
5,00 złSKŁADNIKI
liść mięty pieprzowej* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: -
KSYLITOL PUDER 350 g – SANTINI (FINLANDIA)
26,80 złSKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.Qty: -
SUCHY PROWIANT (LIOFILIZOWANE MALINY) BIO 20 g – HELPA
17,70 złSKŁADNIKI
100 % malina liofilizowana cała* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suchy Prowiant to liofilizowane owoce w kawałkach, w wygodnej zamykanej saszetce. Chrupiące i aromatyczne owoce to najlepszy wybór, gdy chcemy sięgnąć po pyszną przekąskę. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1342 kJ / 322 kcal
Tłuszcz: 4,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 39 g
w tym cukry: 31 g
Błonnik: 46 g
Białko: 9,0 g
Sól: 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
HERBATKA JELITOWA BIO 50 g – DARY NATURY
7,80 złSKŁADNIKI
rdest ptasi ziele*(20 %), babka lancetowata liść*(20 %), pięciornik gęsi ziele*, kobylak korzeń*, przywrotnik ziele*, dziurawiec ziele*, nagietek kwiat*, w różnych proporcjach (*certyfikowany składnik ekologiczny).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Łyżeczkę mieszanki ziołowej zalać wrzątkiem, odstawić na 15-20 minut.
Przecedzić, pić wedle uznania.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: -
PŁATKI TEFF BEZGLUTENOWE 350 g – PIĘĆ PRZEMIAN
14,60 złSKŁADNIKI
płatki teff 100 %.OPIS
Teff, nazywany również miłką abisyńską, to naturalnie bezglutenowe zboże pochodzące z Afryki.
Płatki teff można jeść na surowo, gotować, prażyć lub sparzyć gorącą wodą. Podawane wraz z jogurtem lub napojem zbożowym stają się doskonałą alternatywą dla innych bezglutenowych śniadań zbożowych. Aby przygotować pełnowartościowe śniadanie wystarczy do płatków teff dodać posiekane ORZECHY, pestki i owoce suszone. Płatki teff mogą również stanowić bezglutenowy zamiennik dla makaronu i kasz w zupach.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1398 kJ/334 kcal
Tłuszcz: 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 5,6 g
Błonnik: 7,9 g
Białko: 12 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.Qty: -
GAŁKA MUSZKATOŁOWA MIELONA BIO 30 g – DARY NATURY
14,70 złSKŁADNIKI
gałka muszkatołowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej.
Gałką możemy przyprawić drób, mięso, jagnięcinę i kiełbasę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty: -
HERBATKA LIŚĆ MELISY BIO 25 g – DARY NATURY
7,50 złSKŁADNIKI
liść melisy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: -
KSYLITOL W SASZETKACH (40 x 5 g) 200 g – SANTINI (FINLANDIA)
21,00 złSKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.Qty: -
NAPÓJ OWSIANY NIE ZAWIERA CUKRÓW BEZGLUTENOWY BIO 1 L – NATUMI
10,20 złSKŁADNIKI
woda, OWIES bezglutenowy* 5,5 %, olej słonecznikowy*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Naturalnie wolne od białek MLEKA i laktozy. Produkt UHT.
Nie nadaje się dla niemowląt. Wstrząsnąć przed spożyciem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 104 kJ/25 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 0,4 g
Węglowodany: 3,9 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0,2 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,08 gINFORMACJA ALERGENNA
Napój produkowany w zakładzie, w którym przetwarzane są ORZECHY i SOJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.Qty: -
SUCHY PROWIANT (LIOFILIZOWANE TRUSKAWKI) BIO 20 g – HELPA
17,70 złSKŁADNIKI
100 % truskawka liofilizowana plastry* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suchy Prowiant to liofilizowane owoce w kawałkach, w wygodnej zamykanej saszetce. Chrupiące i aromatyczne owoce to najlepszy wybór, gdy chcemy sięgnąć po pyszną przekąskę poza sezonem truskawkowym. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1499 kJ / 356 kcal
Tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 54 g
Błonnik: 22 g
Białko: 7,4 g
Sól: 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
HERBATKA BERBERYSOWA BIO 100 g – DARY NATURY
17,40 złSKŁADNIKI
owoc berberysu* 50 %, owoc róży*, głogu*, jabłka*, tarniny* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: