KAKAO CEREMONIALNE TABLICZKA BIO 50 g – COCOA

ARTYKUŁY SPOŻYWCZE

  • 0 out of 5

    KAKAO CEREMONIALNE TABLICZKA BIO 50 g – COCOA

    17,79 

    SKŁADNIKI
    100 % nieprażone ziarno kakaowca*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Kakao ceremonialne to specjalna forma kakao przygotowywana z ziaren kakaowca o wysokiej jakości, bez dodatku cukru lub mleka.
    Kakao ceremonialne ma bardzo intensywny smak, który może być dla niektórych ludzi zbyt gorzki.
    Warto rozpocząć, od mniejszej ilości kakao i stopniowo zwiększać jej ilość, aby dopasować smak do swoich preferencji.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 2416 kJ/586 kcal
    Tłuszcz: 52 g
    w tym kwasy nasycone: 30 g
    Węglowodany: 6,0 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Błonnik: 23 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CZEKOLADA FOCUS KETO BIO 40 g – COCOA

    17,20 

    SKŁADNIKI
    nieprażone ziarno kakaowca*, inulina*, substancja słodząca: erytrytol*, tłuszcz kakaowy*, sproszkowana guarana*, sproszkowany olej MCT z kokosa* (olej MCT z kokosa* 70 %, błonnik z akacji* 30 %), sproszkowany miąższ kokosowy*, herbata matcha zielona*, soplówka jeżowata grzyb mielony*, wanilia Bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
    Zawartość masy kakaowej min. 42 %.

    OPIS
    Keto czekolada focus to pierwsza na rynku funkcjonalna czekolada, która zawiera: guaranę, matche i lion’s mane, czyli soplówkę jeżowatą, które wpływają na pracę mózgu. Poza tym, keto czekolada focus przygotowana jest w wersji keto, czyli jest również przyjazna dla osób będących na diecie ketogenicznej lub na diecie low carb.
    Zawiera substancję słodzącą. Zawiera kofeinę; nie zaleca się stosowania u dzieci i kobiet w ciąży (370 g/100 g)
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1903 kJ/460 kcal
    Tłuszcz: 36 g
    w tym kwasy nasycone: 24 g
    Węglowodany: 27 g
    w tym cukry: 3,7 g
    w tym poliole: 15 g
    Błonnik: 29 g
    Białko: 5,4 g
    Sól: 0,18 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON PROTEINOWY (Z CIECIERZYCY I BRĄZOWEGO RYŻU) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    15,39 

    SKŁADNIKI
    50 % mąka z ciecierzycy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1505 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 4,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 59 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 7,9 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    RÓŻDŻKI SMAKU TROPIKALNE (LIOFILIZOWANE OWOCE) BIO (9 x 2 g) 18 g – HELPA

    21,39 

    SKŁADNIKI
    różdżka smaku ananas* 33,3 % (sproszkowany ananas liofilizowany* 100 %), różdżka smaku banan* 33,3 % (sproszkowany banan liofilizowany* 100 %), różdżka smaku mango* 33,3 % (sproszkowane mango liofilizowane* 100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Odkryj Bio Tropikalne Różdżki Smaku – ekologiczne, owoce liofilizowane w postaci magicznego pyłu. Pakowane są w wygodne 2-gramowe saszetki – idealne “na raz”. Ten wyjątkowy zestaw skrywa trzy egzotyczne owoce – słodki banan i ananas, orzeźwiające mango. Opakowanie zawiera po trzy 2-gramowe saszetki każdego z owoców, co daje aż 9 sztuk Bio Różdżek Smaku, by odkrywać i eksperymentować w kuchni.
    Dlaczego Bio Różdżki Smaku są wyjątkowe?
    – Różnorodność owoców: banan, ananas i mango, każdy smak w innej kolorowej saszetce.
    – Ekologiczna i wysoka jakość składników: sproszkowane owoce liofilizowane zachowują większość wartości odżywczych świeżych owoców.
    – Wygodne opakowanie: zestaw zawiera małe opakowania każdego z owoców, które są idealne na raz.
    – Szybkie wzbogacanie posiłków: idealne do dodawania do różnorodnych potraw, by wzbogacić je w cenne składniki odżywcze oraz dodać im niepowtarzalny kolor i naturalny smak.
    – Alternatywa dla słodkich dodatków: nie mają dodatku cukru, stanowią doskonałą alternatywę dla tradycyjnych słodkich posypek.
    Poznaj radość smakowania z Bio Tropikalnym Różdżkami Smaku. To nie tylko wartości odżywcze, ale także świetna zabawa i urozmaicenie w Twojej kuchni. W pełni naturalne i smakowite rozwiązanie. 100% owoców, 100% smaku, 100% natury!
    Wybróbuj Różdżki Smaku jako dodatek do:
    – jogurtu naturalnego
    – naleśników
    – ciast i ciastek
    – i zawsze kiedy potrzebujesz czarów na talerzu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA MANGO W 100 g
    Wartość energetyczna: 1567 kJ/369 kcal
    Tłuszcz: 2,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 78 g
    w tym cukry: 78 g
    Błonnik: 9,1 g
    Białko: 4,7 g
    Sól: 0,2 g

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA BANAN W 100 g
    Wartość energetyczna: 1487 kJ/350 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 42 g
    Błonnik: 9,7 g
    Białko: 4,1 g
    Sól: 0 g

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA ANANAS W 100 g
    Wartość energetyczna: 1513 kJ/356 kcal
    Tłuszcz: 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 79 g
    w tym cukry: 68 g
    Błonnik: 9,2 g
    Białko: 3,5 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA JASNEGO BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 440 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    17,19 

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa biała, mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ryżowa pełnoziarnista, maranta trzcinowa, tapioka, płatki OWSIANE bezglutenowe, łuska babki jajowatej, inulina, sól kłodawska, drożdże.

    OPIS
    Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Wsyp mieszankę do miski.
    2. Dolej 500 ml ciepłej wody i dokładnie wymieszaj.
    3. Zagnieć ciasto.
    4. Włóż do piekarnika nagrzanego do 30 – 40 ℃ na 90 min.
    5. Po wyrośnięciu ponownie zagnieć i uformuj bochenek.
    6. Włóż chleb do piekarnika i zwiększ temperaturę do 220 ℃. Piecz 80 min. Przechowuj zawinięty w szmatkę.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchego produktu
    Wartość energetyczna: 1596 kJ/346 kcal
    Tłuszcz: 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 6,4 g
    Sól: 2,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    IMBIR MIELONY BEZGLUTENOWY BIO 60 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    11,39 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny imbir mielony.

    OPIS
    Imbir mielony jest przyprawą wyjątkową ze względu na palący smak z cytrynowo-słodkawą nutą oraz przyjemny, korzenny aromat. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw na słodko oraz grzańca. Oprócz tego doskonale sprawdza się jako przyprawa do sosów ziołowych, zup i mięs. Jego intrygujące właściwości zachwycą każdego miłośnika egzotycznych przypraw.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BAUCK HOF

    19,19 

    SKŁADNIKI
    mąka OWSIANA bezglutenowa* 34 %, skrobia kukurydziana*, mąka razowa z prosa brązowego*, mąka gryczana razowa*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*), sól kamienna, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko wyrobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub do natłuszczonej foremki (25 x 10 cm).
    Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką ryżową (1 – 2 łyżki). Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut.
    Nagrzać piekarnik do 250°C (górna i dolna grzałka). Piec chleb przez 10 minut w temperaturze 250°C na średnim ruszcie, następnie zmniejszyć temperaturę pieczenia do 220°C i piec kolejne 50 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1469 kJ/347 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 71 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 5,4 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: 2,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i ŁUBIN.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON PROTEINOWY (Z CIECIERZYCY) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    13,79 

    SKŁADNIKI
    100 % ekologiczna mąka z ciecierzycy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 4 minuty (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1468 kJ/348 kcal
    Tłuszcz: 4,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 51,6 g
    w tym cukry: 2,1 g
    Błonnik: 9,9 g
    Białko: 21,2 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    14,99 

    SKŁADNIKI
    100 % mąka z soczewicy czerwonej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt bezglutenowy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 6-7 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1449 kJ / 342 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,35 g
    Węglowodany: 54 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 8,0 g
    Białko: 24 g
    Sól: 0,09 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    GRANOLA CZARNA PORZECZKA KETO BIO 200 g – DIET-FOOD

    19,79 

    SKŁADNIKI
    chipsy kokosowe*, chia* – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), ziarna słonecznika*, pestki dyni*, siemię lniane brązowe*, ORZECHY LASKOWE*, czarna porzeczka liofilizowana* 3 %, substancja słodząca: erytrytol*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Diet-Food Granole to świetny produkt śniadaniowy zalej go ulubionym mlekiem, jogurtem bądź dowolnym sokiem owocowym, lecz możesz go jeść bezpośrednio z opakowania jako formę przekąski.
    Zawiera substancję słodzącą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2167 kJ/519 kcal
    Tłuszcz: 44 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,2 g
    Węglowodany: 10,6 g
    w tym cukry: 3,6 g
    Błonnik: 16,8 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0,03 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać inne ORZECHY oraz gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OLEJ Z ORZECHÓW MAKADAMIA TŁOCZONY NA ZIMNO KETO BIO 250 ml – BATOM

    34,99 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny olej z ORZECHÓW MAKADAMIA tłoczony na zimno 100 %.

    OPIS
    Olej z orzechów makadamia o lekko złocistej barwie oraz wyrazistym orzechowym smaku i aromacie. Znakomicie nadaje się do smażenia (wysoka temperatura dymienia 210 ℃) i gotowania. Świetny również na zimno jako dodatek do sałatek i sosów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 3700 kJ/900 kcal
    Tłuszcz – 100 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 13 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 84 g
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 3,0 g
    Węglowodany – 0 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SŁONECZNIK ŁUSKANY BEZGLUTENOWY BIO 800 g – BIO PLANET

    11,99 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny słonecznik łuskany 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.

    Wartość odżywcza  w 100 g Wartość energetyczna  2537 kJ/613 kcal Tłuszcz  52 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone  4,5 g Węglowodany  11 g w tym cukry  2,6 g Błonnik  8,6 g Białko  21 g Sól  0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
top

Select at least 2 products
to compare