Wyświetlanie 1–12 z 1127 wyników
GROCH ZIELONY POŁÓWKI BIO 500 g – BIO PLANET
10,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
groch zielony połówki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie nadaje się do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów oraz jako dodatek do dań obiadowych i zup.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1274 kJ / 302 kcal
Tłuszcz – 1,4 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 41 g,
w tym cukry – 3,5 g
Błonnik – 17 g
Białko – 23 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MAJERANEK BIO 15 g – DARY NATURY
5,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
majeranek* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, RYB, pasztetów i omletów.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:MAJERANEK BIO 80 g – DARY NATURY
17,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
majeranek* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, RYB, pasztetów i omletów.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:PRZYPRAWA DO ŻURKU I BARSZCZU BIAŁEGO BIO 50 g – DARY NATURY
9,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
czosnek*, cebula*, majeranek*, marchew*, pietruszka korzeń*, liść laurowy*, ziele angielskie*, SELER*, pieprz czarny* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET
17,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna quinoa biała (komosa ryżowa) 100 %.OPIS
Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
ziarno quinoa przepłukać na sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 15 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1546 kJ/367 kcal
Tłuszcz 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 6,8 g
Błonnik 7,2 g
Białko 14 g
Sól 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:RYŻ BRĄZOWY DŁUGOZIARNISTY BEZGLUTENOWY BIO 500 g – BIO PLANET
8,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty 100 %.OPIS
Ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz dań egzotycznych. Sposób przygotowania: uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 35 minut.Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna 1526 kJ/360 kcal Tłuszcz 3,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 73 g w tym cukry 0 g Błonnik 2,5 g Białko 8,2 g Sól 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:FRYTKI JABŁKOWE BEZGLUTENOWE BIO 300 g – BIO PLANET
33,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne suszone jabłka 100%OPIS
Chrupiące frytki jabłkowe to wyśmienita przekąska. Polecamy zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna 1516 kJ/359 kcal Tłuszcz 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g Węglowodany 79 g w tym cukry 68 g Błonnik 15 g Białko 2,0 g Sól 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATA ZIELONA HOJICHA JAPOŃSKA BIO 60 g – MOYA MATCHA
37,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
Zielona herbata hojicha* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Hojicha to wyjątek wsród japońskich herbat a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze przez co jej liście nabierają ciemno- brązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami. W procesie prażenia hojicha traci też swoją zawartość kofeiny dzięki czemu można ją pić przed snem i mogą ją pić dzieci kobiety w ciąży. Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach 20-tych w Kioto i od tego czasu hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej już teraz daleko poza granice Japonii. Picie hojichy pomaga regulować ilość cholesterolu oraz cukru w organizmie a tkaże wzmacnia układ odpornościowy. Hojichę, podobnie jak genmaichę, podaje się często w Japonii do posiłków. Można ją parzyć kilkukrotnie choć z reguły 3 parzenia są optymalne. Moya Hojicha pochodzi z niewielkich rodzinnych i ekologicznych upraw na południowej wyspie Kiushu. Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ilość herbaty: 2-3 g na 250 ml. Czas parzenia: 1-3 min. Temperatura parzenia: 75-90 ℃.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) BEZGLUTENOWA BIO 2 kg – BIO PLANET
63,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna quinoa biała (komosa ryżowa) 100 %.OPIS
Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
ziarno quinoa przepłukać na sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 15 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1546 kJ/367 kcal
Tłuszcz 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 6,8 g
Błonnik 7,2 g
Białko 14 g
Sól 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATA ZIELONA MATCHA TRADYCYJNA JAPOŃSKA BIO 30 g – MOYA MATCHA
53,98 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna herbata matcha.OPIS
Moya Matcha Tradycyjna posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu zabiegowi liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny oraz nabierają intensywnego zielonego koloru. Zaraz po zebraniu, liście są delikatnie parowane, suszone i ścierane na drobny proszek po oddzieleniu liści od łodyg. Cały proces produkcji matchy w Uji jest niezwykle czasochłonny a każda partia liści jest starannie sprawdzana.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
– Do przygotowywania herbaty matcha w sposób tradycyjny potrzebne są: czarka, chasen oraz łyżeczka chashaku. Wsyp dwie łyżeczki matchy (1,5 g) do czarki, zalej 100 ml gorącej wody (80 °C) i intensywnie mieszaj chasenem. Wykonuj ruchy przypominające literę M aż do powstania gęstej piany, następnie dolej więcej wody wedle uznania. Zajmuje to niecałe 30 sekund.
– Przygotowanie matchy spieniaczem do MLEKA to jeszcze prostsza metoda. Do kubka lub szklanki wsyp 1 zwykłą łyżeczkę matchy (1,5 g), wlej niewielką ilość (100 ml) gorącej wody (80 °C) i dokładnie wymieszaj. Dolej wody według uznania. 1 łyżeczka starcza zazwyczaj na 200 – 250 ml matchy. Zamiast wody do matchy możesz również dodać też sok lub mleko.
– Matcha nadaje się do przygotowania w shakerze na ciepło i na zimno. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka, dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć. Możesz to zrobić nawet w butelce z wodą mineralną!
– Przygotowanie matcha latte: Zmieszaj łyżeczkę matchy z niewielką ilością gorącej wody. Dodaj gorące spienione MLEKO (roślinne lub krowie). Matcha latte możesz dosłodzić łyżeczką miodu, syropu klonowego bądź syropu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:QUINOA TRÓJKOLOROWA BIO 1 kg – BIO PLANET
33,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
quinoa biała*, quinoa czerwona*, quinoa czarna* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1639 kJ/385 kcal
Tłuszcz 3,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
Węglowodany 70 g
w tym cukry 1,9 g
Błonnik 8,8 g
Białko 13 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KASZA GRYCZANA NIEPALONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET
7,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna kasza gryczana niepalona 100 %.OPIS
Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 15 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1656 kJ/392 kcal
Tłuszcz 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 75 g
w tym cukry 0,9 g
Błonnik 10 g
Białko 12 g
Sól 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: