CYNAMON CEJLOŃSKI MIELONY BIO 50 g – DARY NATURY

ARTYKUŁY SPOŻYWCZE

Wyświetlanie 1–12 z 1354 wyników

  • 0 out of 5

    CYNAMON CEJLOŃSKI MIELONY BIO 50 g – DARY NATURY

    12,50 

    SKŁADNIKI
    cynamon cejloński mielony* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki.
    Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATKA LIŚĆ MIĘTY BIO 25 g – DARY NATURY

    5,00 

    SKŁADNIKI
    liść mięty pieprzowej* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KSYLITOL PUDER 350 g – SANTINI (FINLANDIA)

    26,80 

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SUCHY PROWIANT (LIOFILIZOWANE MALINY) BIO 20 g – HELPA

    17,70 

    SKŁADNIKI
    100 % malina liofilizowana cała* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suchy Prowiant to liofilizowane owoce w kawałkach, w wygodnej zamykanej saszetce. Chrupiące i aromatyczne owoce to najlepszy wybór, gdy chcemy sięgnąć po pyszną przekąskę. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1342 kJ / 322 kcal
    Tłuszcz: 4,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 39 g
    w tym cukry: 31 g
    Błonnik: 46 g
    Białko: 9,0 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATKA JELITOWA BIO 50 g – DARY NATURY

    7,80 

    SKŁADNIKI
    rdest ptasi ziele*(20 %), babka lancetowata liść*(20 %), pięciornik gęsi ziele*, kobylak korzeń*, przywrotnik ziele*, dziurawiec ziele*, nagietek kwiat*, w różnych proporcjach (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Łyżeczkę mieszanki ziołowej zalać wrzątkiem, odstawić na 15-20 minut.
    Przecedzić, pić wedle uznania.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PŁATKI TEFF BEZGLUTENOWE 350 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    14,60 

    SKŁADNIKI
    płatki teff 100 %.

    OPIS
    Teff, nazywany również miłką abisyńską, to naturalnie bezglutenowe zboże pochodzące z Afryki.
    Płatki teff można jeść na surowo, gotować, prażyć lub sparzyć gorącą wodą. Podawane wraz z jogurtem lub napojem zbożowym stają się doskonałą alternatywą dla innych bezglutenowych śniadań zbożowych. Aby przygotować pełnowartościowe śniadanie wystarczy do płatków teff dodać posiekane ORZECHY, pestki i owoce suszone. Płatki teff mogą również stanowić bezglutenowy zamiennik dla makaronu i kasz w zupach.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1398 kJ/334 kcal
    Tłuszcz: 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 5,6 g
    Błonnik: 7,9 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    GAŁKA MUSZKATOŁOWA MIELONA BIO 30 g – DARY NATURY

    14,70 

    SKŁADNIKI
    gałka muszkatołowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej.
    Gałką możemy przyprawić drób, mięso, jagnięcinę i kiełbasę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATKA LIŚĆ MELISY BIO 25 g – DARY NATURY

    7,50 

    SKŁADNIKI
    liść melisy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KSYLITOL W SASZETKACH (40 x 5 g) 200 g – SANTINI (FINLANDIA)

    21,00 

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NAPÓJ OWSIANY NIE ZAWIERA CUKRÓW BEZGLUTENOWY BIO 1 L – NATUMI

    10,20 

    SKŁADNIKI
    woda, OWIES bezglutenowy* 5,5 %, olej słonecznikowy*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Naturalnie wolne od białek MLEKA i laktozy. Produkt UHT.
    Nie nadaje się dla niemowląt. Wstrząsnąć przed spożyciem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 104 kJ/25 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 3,9 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 0,2 g
    Białko: 0,4 g
    Sól: 0,08 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Napój produkowany w zakładzie, w którym przetwarzane są ORZECHY i SOJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SUCHY PROWIANT (LIOFILIZOWANE TRUSKAWKI) BIO 20 g – HELPA

    17,70 

    SKŁADNIKI
    100 % truskawka liofilizowana plastry* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suchy Prowiant to liofilizowane owoce w kawałkach, w wygodnej zamykanej saszetce. Chrupiące i aromatyczne owoce to najlepszy wybór, gdy chcemy sięgnąć po pyszną przekąskę poza sezonem truskawkowym. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1499 kJ / 356 kcal
    Tłuszcz: 3,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 63 g
    w tym cukry: 54 g
    Błonnik: 22 g
    Białko: 7,4 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATKA BERBERYSOWA BIO 100 g – DARY NATURY

    17,40 

    SKŁADNIKI
    owoc berberysu* 50 %, owoc róży*, głogu*, jabłka*, tarniny* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
top
X