SOCZEWICA ZIELONA TYPU FRANCUSKIEGO BIO 500 g – BIO PLANET

ARTYKUŁY SPOŻYWCZE

  • 0 out of 5

    SOCZEWICA ZIELONA TYPU FRANCUSKIEGO BIO 500 g – BIO PLANET

    13,79 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna soczewica zielona 100 % typu francuskiego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna 1288 kJ/306 kcal
    Tłuszcz 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
    Węglowodany 43 g
    w tym cukry 1,0 g
    Błonnik 21 g
    Białko 21 g
    Sól 0,01 g

    OPIS
    Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek sałatek, zup, dań gotowych, zachowuje swój kształt.Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. 

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 30 minut. Posolić pod koniec gotowania.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATKA MIX PREZENTOWY BIO (5 SMAKÓW) (30 x 2 g) 60 g – YOGI TEA

    51,79 

    SKŁADNIKI
    6 x Ajurwedyjska herbatka z przyprawami korzennymi Classic Chai.
    Składniki: cynamon* (52 %), imbir* (17 %), kardamon* (16 %), goździki*, pieprz czarny*, olejek cynamonowy*.
    6 x Ajurwedyjska herbatka z ziół, przypraw korzennych i owoców Ginger Lemon**.
    Składniki: Imbir* (43 %), lukrecja*, trawa cytrynowa*, pieprz czarny* (5 %), skórka cytrynowa* (4 %), mięta pieprzowa* (4 %), olejek cytrynowy* (3 %), hibiskus*, suszony sok z cytryny* (2 %).
    6 x Ajurwedyjska herbatka owocowo-ziołowa z wanilią Berry Vanilla**.
    Składniki: hibiskus*, lukrecja*, jabłko*, dzika róża*, cynamon*, aronia* (4 %), skórka pomarańczy*, imbir*, kwiat czarnego bzu* (2 %), burak*, ekstrakt z wanilii* (1,5 %), truskawki* (1,4 %), żurawina* (1 %), owoc czarnego bzu* (1 %), jagoda jałowca* (1 %), olejek pomarańczowy*, wanilia* (0,5 %).
    6 x Ajurwedyjska herbatka ziołowa z grzybami shiitake Natural Balance**.
    Składniki: trawa cytrynowa* (40 %), lukrecja* (14 %), grzyby shiitake* (10 %), kozieradka* (10 %), kwiat czarnego bzu*, kwiat lipy*, bazylia*, liść moringa*, suszony napój z kombuczy*.
    6 x Ajurwedyjska herbatka z kurkumą, przyprawami korzennymi i owocami Turmeric Orange**.
    Składniki: korzeń kurkumy* (50 %), lukrecja*, cynamon*, skórka pomarańczy* (9 %), jabłko*, imbir*, pieprz czarny*, kardamon*, olejek pomarańczowy* (1 %), łuski kakao*, wanilia* (1 %), hibiskus biały*, koper włoski*, gałka muszkatołowa*, goździki*.
    (* składniki z upraw ekologicznych)
    ** Zawiera lukrecję – chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.

    OPIS
    Kolekcja ekologicznych herbatek ziołowo-korzennych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zalej torebkę 250 ml świeżo przegotowanej wody i pozostaw do zaparzenia na 5-9 minut.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ZIOŁA PROWANSALSKIE BEZGLUTENOWE BIO 40 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    11,59 

    SKŁADNIKI
    bazylia*, majeranek*, oregano*, rozmaryn*, cząber*, tymianek*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Zioła prowansalskie w kuchni:
    dodatek do mięs i ryb
    do zup, sosów, warzyw
    do nabiału, chleba, masła
    pozwalają ograniczyć sól w potrawach

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    RYŻ BASMATI BIAŁY BEZGLUTENOWY BIO 1 kg – BIO PLANET

    19,59 

    SKŁADNIKI
    Ryż Basmati biały* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1487 kJ / 350 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany -78 g,
    w tym cukry – 0,1 g
    Błonnik – 1,6 g
    Białko – 7,4 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PŁATKI OWSIANE BEZGLUTENOWE BIO 600 g – BIO PLANET

    8,99 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne płatki OWSIANE (bez glutenu) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne płatki OWSIANE uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. Sposób przygotowania: gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.  

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1561 kJ/371 kcal
    Tłuszcz 6,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
    Węglowodany 60 g
    w tym cukry 0,8 g
    Błonnik 9,7 g
    Białko 13 g
    Sól 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SPIRULINA SPROSZKOWANA BIO 600 g – BIO PLANET SUPERFOODS

    47,39 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna spirulina sproszkowana 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna spirulina to rodzaj zielononiebieskiej mikroalgi o kształcie spirali. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Jej nazwa pochodzi od spiralnego kształtu, jaki naturalnie przyjmuje. Jest źródłem błonnika oraz wyróżnia się wysoką zawartością białka. Zalecane spożycie: 6 g dziennie, tj. 2 miarki dołączone do produktu, popić dużą ilością wody. Polecamy również jako dodatek do kefirów, jogurtów, soków.
    Zawartość żelaza w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 7,9 mg (56 % dziennej referencyjnej wartości spożycia).
    Żelazo pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w sposób niedstępny dla małych dzieci.”

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1595 kJ/377 kcal
    Tłuszcz 5,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g
    Węglowodany 16 g
    w tym cukry <0,1 g
    Błonnik 3,1 g
    Białko 65 g
    Sól 1,7 g
    Żelazo 132 mg (943 %*)
    *dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAKAO ZIARNA SUROWE BIO 200 g – BIO PLANET SUPERFOODS

    43,19 

    SKŁADNIKI
    Ekologiczne kakao ziarna surowe 100 %.

    OPIS
    Surowe ziarna kakao charakteryzują się wytrawnym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych lub dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, lodów, koktajli, musli, ciast i deserów.
    Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów. Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne. Porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 40 g kakao.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2606 kJ / 629 kcal
    Tłuszcz – 46 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 38 g
    Węglowodany – 33 g
    w tym cukry – 2,4 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,13 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MUN (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET

    23,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne grzyby mun suszone 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Grzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min, a następnie gotować przez ok. 10 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1083 kJ/260 kcal
    Tłuszcz 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
    Węglowodany 30 g
    w tym cukry 0,2 g
    Błonnik 41 g
    Białko 11 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA Z LNU BIO 400 g – BIO PLANET

    6,79 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z lnu odtłuszczonego 100 %. 

    OPIS
    Ekologiczną mąkę lnianą uzyskuje się przez zmielenie i odtłuszczenie nasion lnu.

    Stosować tylko do gotowania i pieczenia. Nie spożywać na surowo!

    Mąka może być stosowana samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk.
    Polecamy do wypieku pieczywa oraz wyrobów cukierniczych. Może służyć również jako panierka. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1258 kJ/302 kcal
    Tłuszcz – 7,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
    Węglowodany – 3,7 g
    w tym cukry – 3,7 g
    Błonnik – 34 g
    Białko – 37 g
    Sól – 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA MATCHA BIO 100 g – BIO PLANET SUPERFOODS

    23,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna herbata zielona Matcha w proszku 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna Matcha to sproszkowana zielona herbata. Proces przygotowywania herbaty to prawdziwa ceremonia, doświadczenie dla zmysłów. Dzięki walorom smakowym, Matcha wykorzystywana jest również jako dodatek do wypieków, lodów, koktajli.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 małą, płaską łyżeczkę herbaty (ok. 2,5 g) zalać 250 ml gorącej, ale nie wrzącej wody (ok. 70-80 st. C), wymieszać szybkimi ruchami do rozpuszczenia proszku i pojawienia się pianki. Aby przygotować matchę w tradycyjny sposób, należy bambusową łyżeczką wsypać porcję herbaty do podgrzanej uprzednio miseczki, zalać gorącą, lecz nie wrzącą wodą, a następnie roztrzepać specjalną bambusową miotełką. Ten ostatni krok sprawia, że napój ma gładką, jedwabistą konsystencję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE BIO 600 g – BIO PLANET SUPERFOODS

    119,99 

    SKŁADNIKI
    kakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.
    Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne. Porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 15 g kakao.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Tłuszcz 46 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 38 g
    Węglowodany 33 g
    w tym cukry 2,4 g
    Błonnik 17 g
    Białko 12 g
    Sól 0,13 g
    Składniki mineralne
    Żelazo 13,9 mg (99,3 %*)
    *dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATKA GUZ BRZOZY BIO 50 g – DARY NATURY

    11,99 

    SKŁADNIKI
    Piptoporus betulnus* 50 %, inonotus obligus* 50 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 łyżeczkę guza brzozy zalać szklanką gorącej wody lub MLEKA i pozosawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
    Qty:
top