Wyświetlanie 1–12 z 1154 wyników
KAKAO CEREMONIALNE TABLICZKA BIO 50 g – COCOA
17,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % nieprażone ziarno kakaowca*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Kakao ceremonialne to specjalna forma kakao przygotowywana z ziaren kakaowca o wysokiej jakości, bez dodatku cukru lub mleka.
Kakao ceremonialne ma bardzo intensywny smak, który może być dla niektórych ludzi zbyt gorzki.
Warto rozpocząć, od mniejszej ilości kakao i stopniowo zwiększać jej ilość, aby dopasować smak do swoich preferencji.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 2416 kJ/586 kcal
Tłuszcz: 52 g
w tym kwasy nasycone: 30 g
Węglowodany: 6,0 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 23 g
Białko: 12 g
Sól: 0,2 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CZEKOLADA FOCUS KETO BIO 40 g – COCOA
17,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
nieprażone ziarno kakaowca*, inulina*, substancja słodząca: erytrytol*, tłuszcz kakaowy*, sproszkowana guarana*, sproszkowany olej MCT z kokosa* (olej MCT z kokosa* 70 %, błonnik z akacji* 30 %), sproszkowany miąższ kokosowy*, herbata matcha zielona*, soplówka jeżowata grzyb mielony*, wanilia Bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Zawartość masy kakaowej min. 42 %.OPIS
Keto czekolada focus to pierwsza na rynku funkcjonalna czekolada, która zawiera: guaranę, matche i lion’s mane, czyli soplówkę jeżowatą, które wpływają na pracę mózgu. Poza tym, keto czekolada focus przygotowana jest w wersji keto, czyli jest również przyjazna dla osób będących na diecie ketogenicznej lub na diecie low carb.
Zawiera substancję słodzącą. Zawiera kofeinę; nie zaleca się stosowania u dzieci i kobiet w ciąży (370 g/100 g)
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1903 kJ/460 kcal
Tłuszcz: 36 g
w tym kwasy nasycone: 24 g
Węglowodany: 27 g
w tym cukry: 3,7 g
w tym poliole: 15 g
Błonnik: 29 g
Białko: 5,4 g
Sól: 0,18 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MAKARON PROTEINOWY (Z CIECIERZYCY I BRĄZOWEGO RYŻU) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
15,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
50 % mąka z ciecierzycy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1505 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 4,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 59 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 7,9 g
Białko: 15 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:RÓŻDŻKI SMAKU TROPIKALNE (LIOFILIZOWANE OWOCE) BIO (9 x 2 g) 18 g – HELPA
21,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
różdżka smaku ananas* 33,3 % (sproszkowany ananas liofilizowany* 100 %), różdżka smaku banan* 33,3 % (sproszkowany banan liofilizowany* 100 %), różdżka smaku mango* 33,3 % (sproszkowane mango liofilizowane* 100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Odkryj Bio Tropikalne Różdżki Smaku – ekologiczne, owoce liofilizowane w postaci magicznego pyłu. Pakowane są w wygodne 2-gramowe saszetki – idealne “na raz”. Ten wyjątkowy zestaw skrywa trzy egzotyczne owoce – słodki banan i ananas, orzeźwiające mango. Opakowanie zawiera po trzy 2-gramowe saszetki każdego z owoców, co daje aż 9 sztuk Bio Różdżek Smaku, by odkrywać i eksperymentować w kuchni.
Dlaczego Bio Różdżki Smaku są wyjątkowe?
– Różnorodność owoców: banan, ananas i mango, każdy smak w innej kolorowej saszetce.
– Ekologiczna i wysoka jakość składników: sproszkowane owoce liofilizowane zachowują większość wartości odżywczych świeżych owoców.
– Wygodne opakowanie: zestaw zawiera małe opakowania każdego z owoców, które są idealne na raz.
– Szybkie wzbogacanie posiłków: idealne do dodawania do różnorodnych potraw, by wzbogacić je w cenne składniki odżywcze oraz dodać im niepowtarzalny kolor i naturalny smak.
– Alternatywa dla słodkich dodatków: nie mają dodatku cukru, stanowią doskonałą alternatywę dla tradycyjnych słodkich posypek.
Poznaj radość smakowania z Bio Tropikalnym Różdżkami Smaku. To nie tylko wartości odżywcze, ale także świetna zabawa i urozmaicenie w Twojej kuchni. W pełni naturalne i smakowite rozwiązanie. 100% owoców, 100% smaku, 100% natury!
Wybróbuj Różdżki Smaku jako dodatek do:
– jogurtu naturalnego
– naleśników
– ciast i ciastek
– i zawsze kiedy potrzebujesz czarów na talerzu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA MANGO W 100 g
Wartość energetyczna: 1567 kJ/369 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 78 g
w tym cukry: 78 g
Błonnik: 9,1 g
Białko: 4,7 g
Sól: 0,2 gWARTOŚĆ ODŻYWCZA BANAN W 100 g
Wartość energetyczna: 1487 kJ/350 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 42 g
Błonnik: 9,7 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0 gWARTOŚĆ ODŻYWCZA ANANAS W 100 g
Wartość energetyczna: 1513 kJ/356 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 79 g
w tym cukry: 68 g
Błonnik: 9,2 g
Białko: 3,5 g
Sól: 0,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA JASNEGO BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 440 g – PIĘĆ PRZEMIAN
17,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka ryżowa biała, mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ryżowa pełnoziarnista, maranta trzcinowa, tapioka, płatki OWSIANE bezglutenowe, łuska babki jajowatej, inulina, sól kłodawska, drożdże.OPIS
Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Wsyp mieszankę do miski.
2. Dolej 500 ml ciepłej wody i dokładnie wymieszaj.
3. Zagnieć ciasto.
4. Włóż do piekarnika nagrzanego do 30 – 40 ℃ na 90 min.
5. Po wyrośnięciu ponownie zagnieć i uformuj bochenek.
6. Włóż chleb do piekarnika i zwiększ temperaturę do 220 ℃. Piecz 80 min. Przechowuj zawinięty w szmatkę.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchego produktu
Wartość energetyczna: 1596 kJ/346 kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 10 g
Białko: 6,4 g
Sól: 2,3 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.Qty:IMBIR MIELONY BEZGLUTENOWY BIO 60 g – PIĘĆ PRZEMIAN
11,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny imbir mielony.OPIS
Imbir mielony jest przyprawą wyjątkową ze względu na palący smak z cytrynowo-słodkawą nutą oraz przyjemny, korzenny aromat. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw na słodko oraz grzańca. Oprócz tego doskonale sprawdza się jako przyprawa do sosów ziołowych, zup i mięs. Jego intrygujące właściwości zachwycą każdego miłośnika egzotycznych przypraw.INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.Qty:MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BAUCK HOF
19,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa* 34 %, skrobia kukurydziana*, mąka razowa z prosa brązowego*, mąka gryczana razowa*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*), sól kamienna, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko wyrobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub do natłuszczonej foremki (25 x 10 cm).
Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką ryżową (1 – 2 łyżki). Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut.
Nagrzać piekarnik do 250°C (górna i dolna grzałka). Piec chleb przez 10 minut w temperaturze 250°C na średnim ruszcie, następnie zmniejszyć temperaturę pieczenia do 220°C i piec kolejne 50 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1469 kJ/347 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 5,4 g
Białko: 6,6 g
Sól: 2,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i ŁUBIN.ZALECANE WARUNKI PRZECHOYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MAKARON PROTEINOWY (Z CIECIERZYCY) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI
13,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % ekologiczna mąka z ciecierzycy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 4 minuty (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1468 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 4,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 51,6 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 9,9 g
Białko: 21,2 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.Qty:MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI
14,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % mąka z soczewicy czerwonej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt bezglutenowy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 6-7 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1449 kJ / 342 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,35 g
Węglowodany: 54 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 8,0 g
Białko: 24 g
Sól: 0,09 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.Qty:GRANOLA CZARNA PORZECZKA KETO BIO 200 g – DIET-FOOD
19,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
chipsy kokosowe*, chia* – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), ziarna słonecznika*, pestki dyni*, siemię lniane brązowe*, ORZECHY LASKOWE*, czarna porzeczka liofilizowana* 3 %, substancja słodząca: erytrytol*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Diet-Food Granole to świetny produkt śniadaniowy zalej go ulubionym mlekiem, jogurtem bądź dowolnym sokiem owocowym, lecz możesz go jeść bezpośrednio z opakowania jako formę przekąski.
Zawiera substancję słodzącą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2167 kJ/519 kcal
Tłuszcz: 44 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,2 g
Węglowodany: 10,6 g
w tym cukry: 3,6 g
Błonnik: 16,8 g
Białko: 15 g
Sól: 0,03 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać inne ORZECHY oraz gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie.Qty:OLEJ Z ORZECHÓW MAKADAMIA TŁOCZONY NA ZIMNO KETO BIO 250 ml – BATOM
34,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny olej z ORZECHÓW MAKADAMIA tłoczony na zimno 100 %.OPIS
Olej z orzechów makadamia o lekko złocistej barwie oraz wyrazistym orzechowym smaku i aromacie. Znakomicie nadaje się do smażenia (wysoka temperatura dymienia 210 ℃) i gotowania. Świetny również na zimno jako dodatek do sałatek i sosów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 3700 kJ/900 kcal
Tłuszcz – 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 13 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 84 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 3,0 g
Węglowodany – 0 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 0 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.Qty:SŁONECZNIK ŁUSKANY BEZGLUTENOWY BIO 800 g – BIO PLANET
11,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny słonecznik łuskany 100 %.OPIS
Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna 2537 kJ/613 kcal Tłuszcz 52 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,5 g Węglowodany 11 g w tym cukry 2,6 g Błonnik 8,6 g Białko 21 g Sól 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: