QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET

ZBOŻA I PSEUDOZBOŻA

Wyświetlanie 1–12 z 43 wyników

  • 0 out of 5

    QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET

    17,79 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna quinoa biała (komosa ryżowa) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    ziarno quinoa przepłukać na sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 15 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1546 kJ/367 kcal
    Tłuszcz 6,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
    Węglowodany 60 g
    w tym cukry 6,8 g
    Błonnik 7,2 g
    Białko 14 g
    Sól 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KASZA JAGLANA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg – THE PLANET

    13,79 

    SKŁADNIKI
    kasza jaglana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna kasza jaglana bezglutenowa otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1514 kJ / 358 kcal
    Tłuszcz – 3,9 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 69 g,
    w tym cukry – 1,4 g
    Białko – 9,8 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    RYŻ BASMATI PEŁNOZIARNISTY BIO 1 kg – BIO PLANET

    21,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ryż basmati pełnoziarnisty 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny ryż basmati pełnoziarnisty charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.
    Ryż basmati pełnoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 35 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1511 kJ / 357 kcal
    Tłuszcz – 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 74 g
    w tym cukry – 1,0 g
    Błonnik – 3,0 g
    Białko – 8,3 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    QUINOA TRÓJKOLOROWA BIO 500 g – BIO PLANET

    19,19 

    SKŁADNIKI
    quinoa biała*, quinoa czerwona*, quinoa czarna* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1639 kJ/385 kcal
    Tłuszcz 3,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
    Węglowodany 70 g
    w tym cukry 1,9 g
    Błonnik 8,8 g
    Białko 13 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    QUINOA TRÓJKOLOROWA BIO 250 g – BIO PLANET

    10,49 

    SKŁADNIKI
    quinoa biała*, quinoa czerwona*, quinoa czarna* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1639 kJ/385 kcal
    Tłuszcz 3,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
    Węglowodany 70 g
    w tym cukry 1,9 g
    Błonnik 8,8 g
    Białko 13 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    QUINOA TRÓJKOLOROWA BIO 500 g – THE PLANET

    19,99 

    SKŁADNIKI
    quinoa biała*, quinoa czerwona*, quinoa czarna* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1639 kJ/385 kcal
    Tłuszcz 3,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
    Węglowodany 70 g
    w tym cukry 1,9 g
    Błonnik 8,8 g
    Białko 13 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    RYŻ BASMATI BIAŁY BEZGLUTENOWY BIO 1 kg – BIO PLANET

    19,59 

    SKŁADNIKI
    Ryż Basmati biały* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1487 kJ / 350 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany -78 g,
    w tym cukry – 0,1 g
    Błonnik – 1,6 g
    Białko – 7,4 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KASZA JAGLANA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg – BIO PLANET

    12,50 

    SKŁADNIKI
    kasza jaglana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna kasza jaglana bezglutenowa otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1514 kJ / 358 kcal
    Tłuszcz – 3,9 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 69 g,
    w tym cukry – 1,4 g
    Białko – 9,8 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    RYŻ BRĄZOWY DŁUGOZIARNISTY BEZGLUTENOWY BIO 1 kg – BIO PLANET

    13,99 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty 100 %.

    OPIS
     Ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz dań egzotycznych. Sposób przygotowania: uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 35 minut. 

    Wartość odżywcza  w 100 g Wartość energetyczna  1526 kJ/360 kcal Tłuszcz  3,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0 g Węglowodany  73 g w tym cukry  0 g Błonnik  2,5 g Białko  8,2 g Sól  0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SORGO (ZIARNO OBŁUSZCZONE) BIO 500 g – BIO PLANET

    7,79 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne sorgo (ziarno obłuszczone) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne sorgo, zwane również afrykańskim prosem, charakteryzuje się delikatnym smakiem z lekko orzechową nutą. Po ugotowaniu może być dodawane do warzyw, mięsa, RYB, a także zup i sałatek. Zmielone sorgo może być stosowane do wypieków oraz do zagęszczania zup i sosów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Opłukane w zimnej wodzie ziarna, należy moczyć przez kilka godzin, a następnie gotować przez ok. 30-40 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1453 kJ/344 kcal
    Tłuszcz 3,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
    Węglowodany 66 g
    w tym cukry 0 g
    Błonnik 7,5 g
    Białko 9,3 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SORGO (ZIARNO OBŁUSZCZONE) BIO 1 kg – BIO PLANET

    13,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne sorgo (ziarno obłuszczone) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne sorgo, zwane również afrykańskim prosem, charakteryzuje się delikatnym smakiem z lekko orzechową nutą. Po ugotowaniu może być dodawane do warzyw, mięsa, RYB, a także zup i sałatek. Zmielone sorgo może być stosowane do wypieków oraz do zagęszczania zup i sosów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Opłukane w zimnej wodzie ziarna, należy moczyć przez kilka godzin, a następnie gotować przez ok. 30-40 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1453 kJ/344 kcal
    Tłuszcz 3,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
    Węglowodany 66 g
    w tym cukry 0 g
    Błonnik 7,5 g
    Białko 9,3 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    RYŻ CZARNY PEŁNOZIARNISTY (UPRAWIANY W EUROPIE) BIO 500 g – BIO PLANET

    17,19 

    UPRAWIANY W EUROPIE

    SKŁADNIKI
    ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykłym orzechowym aromatem, dzięki któremu harmonijnie współgra z wieloma egzotycznymi potrawami. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 40 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1601 kJ/378 kcal
    Tłuszcz 2,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
    Węglowodany 79 g
    w tym cukry 0,8 g
    Błonnik 3,4 g
    Białko 7,5 g
    Sól 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
top