Wyświetlanie 1–12 z 64 wyników
RYŻ JAŚMINOWY PEŁNOZIARNISTY BIO 1 kg – THE PLANET
19,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty 100 %.OPIS
Ekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 35 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1570 kJ / 371 kcal
Tłuszcz – 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 76 g
w tym cukry – 0,7 g
Błonnik – 3,6 g
Białko – 7,4 g
Sól – 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KASZA ŁUBINOWA BIO 250 g – RAPUNZEL
14,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne nasiona słodkiego ŁUBINU, łuskane, poddane obróbce cieplnej.OPIS
Słodki ŁUBIN jest idealną alternatywą dla mięsa czy SOI i jest niezwykle wszechstronny zarówno w daniach obiadowych, jak i słodkich.
Można używać do sałatek, tabbouleh, jako nadzienie, owsianka lub jako substytut mięsa w sosie bolońskim i lasagne.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dla ok. 2-3 osób: Gotować 150 g kaszki łubinowej z 250 ml bulionu lub wody przez ok. 5-10 minut na średnim ogniu pod przykryciem, a następnie pozostawić na 10 minut do napęcznienia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1486 kJ/355 kcal
Tłuszcz: 8,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 2,7 g
Błonnik: 27 g
Białko: 43 g
Sól: 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:RYŻ CZARNY PEŁNOZIARNISTY BIO 1 kg – BIO PLANET
33,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty 100 %.OPIS
Ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykłym orzechowym aromatem, dzięki któremu harmonijnie współgra z wieloma egzotycznymi potrawami. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 40 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1550 kJ/366 kcal
Tłuszcz 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 73 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 1,4 g
Białko 9,9 g
Sól 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:RYŻ CZARNY PEŁNOZIARNISTY BIO 400 g – BIO PLANET
14,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty 100 %.OPIS
Ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykłym orzechowym aromatem, dzięki któremu harmonijnie współgra z wieloma egzotycznymi potrawami. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 40 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1550 kJ/366 kcal
Tłuszcz 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 73 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 1,4 g
Białko 9,9 g
Sól 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:RYŻ ARBORIO RISOTTO BIO 500 g – THE PLANET
21,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
ryż Arborio risotto* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny ryż Arborio wywodzi się z Włoch. To wyjątkowa odmiana ryżu, charakteryzująca się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi podstawę tradycyjnej włoskiej potrawy risotto. Doskonały również jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ryż gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 min. (ryżu nie płuczemy).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1481 kJ / 349 kcal
Tłuszcz – 0,5 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 79 g,
w tym cukry – 0,2 g
Błonnik – 1,1 g
Białko – 6,5 g
Sól – 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KASZA GRYCZANA NIEPALONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – THE PLANET
9,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
kasza gryczana niepalona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1659 kJ / 392 kcal
Tłuszcz – 2,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 75 g,
w tym cukry – 0,9 g
Błonnik – 10 g
Białko – 12 g
Sól – 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:RYŻ BRĄZOWY DŁUGOZIARNISTY BEZGLUTENOWY BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)
56,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
ryż brązowy długoziarnisty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone. Ryż brązowy polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz dań egzotycznych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 60 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1526 kJ / 360 kcal
Tłuszcz – 3,4 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 73 g,
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 2,5 g
Białko – 8,2 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:AMARANTUS BIO 1 kg – THE PLANET
19,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny amarantus 100 %.OPIS
Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Doskonały do porannej owsianki, do pieczenia chleba, ciast, zup i dań zbożowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukane na gęstym sicie ziarno amarantusa gotować w proporcji 1:2 (1 porcja amarantusa na 2 porcje wody) ok. 20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1556 kJ/369 kcal
Tłuszcz 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g
Węglowodany 59 g
w tym cukry 2,0 g
Błonnik 7,0 g
Białko 14 g
Sól 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:AMARANTUS BIO 500 g – THE PLANET
11,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny amarantus 100 %.OPIS
Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Doskonały do porannej owsianki, do pieczenia chleba, ciast, zup i dań zbożowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukane na gęstym sicie ziarno amarantusa gotować w proporcji 1:2 (1 porcja amarantusa na 2 porcje wody) ok. 20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1556 kJ/369 kcal
Tłuszcz 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g
Węglowodany 59 g
w tym cukry 2,0 g
Błonnik 7,0 g
Białko 14 g
Sól 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) BEZGLUTENOWA BIO 2 kg – BIO PLANET
61,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna quinoa biała (komosa ryżowa) 100 %.OPIS
Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
ziarno quinoa przepłukać na sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 15 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1546 kJ/367 kcal
Tłuszcz 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 6,8 g
Błonnik 7,2 g
Białko 14 g
Sól 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SORGO (ZIARNO OBŁUSZCZONE) BIO 500 g – THE PLANET
8,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne sorgo (ziarno obłuszczone) 100 %.OPIS
Ekologiczne sorgo, zwane również afrykańskim prosem, charakteryzuje się delikatnym smakiem z lekko orzechową nutą. Po ugotowaniu może być dodawane do warzyw, mięsa, RYB, a także zup i sałatek. Zmielone sorgo może być stosowane do wypieków oraz do zagęszczania zup i sosów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Opłukane w zimnej wodzie ziarna, należy moczyć przez kilka godzin, a następnie gotować przez ok. 30-40 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1453 kJ/344 kcal
Tłuszcz 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 66 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 7,5 g
Białko 9,3 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KASZA JAGLANA BEZGLUTENOWA BIO 2 kg – BIO PLANET
23,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna kasza jaglana 100 %.OPIS
Ekologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1498 kJ / 354 kcal
Tłuszcz – 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 70 g
w tym cukry – 1,6 g
Błonnik – 3,0 g
Białko – 9,3 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: