CHLORELLA BIO (400 mg) 375 TABLETEK – DIET-FOOD

GLONY/ALGI/WODOROSTY

Wyświetlanie 1–12 z 38 wyników

  • 0 out of 5

    CHLORELLA BIO (400 mg) 375 TABLETEK – DIET-FOOD

    56,79 

    SKŁADNIKI
    chlorella zwyczajna w proszku* (Chlorella vulgaris) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    1 kapsułka zawiera: chlorella zwyczajna w proszku: 400 mg

    OPIS
    Suplement diety. Algi morskie pomagają w usuwaniu metali ciężkich.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    Dwa razy dziennie po 5 tabletek popijając dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
    Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i światłem.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI NORI PRAŻONE DO SUSHI 15 g – PORTO MUINOS

    14,29 

    SKŁADNIK
    prażone algi morskie Porphyra yezoensis.

    OPIS
    Opakowanie zawiera 6 płatów alg nori. Algi uprawiane są na Wybrzeżu Północno-Zachodnim (Korea Południowa).
    3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. Zalecane spożycie: nie więcej niż 1 płat na dzień.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1219 kJ/292 kcal
    Tłuszcz: 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 5,9 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 40 g
    Białko: 43 g
    Sól: 2,1 g
    Jod: 4980 µg (3320 %)*
    * dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHLORELLA PYRENOIDOSA BIO (250 mg) 320 TABLETEK – BIO ORGANIC FOODS

    48,59 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna chlorella pyrenoidosa 100 %.

    OPIS
    Suplement diety. Algi prasowane są do postaci tabletek przy użyciu technologii Steam, która powoduje naruszenie ścian komórkowych, dzięki czemu posiada wyjątkowo wysoką wchłanialność.
    1 tabletka zawiera 250 mg chlorella pyrenoidosa.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    Trzy razy dziennie po 5 tabletek między posiłkami, popić minimum 1 szklanką wody. Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia to 15 tabletek (3 gramy).
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
    Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w chłodnym i suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHLORELLA + SPIRULINA BIO 240 TABLETEK – BATOM

    51,29 

    SKŁADNIKI
    algi Chlorella vulgaris*, algi Spirulina platensis*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety. 1 tabletka: 250 mg chlorella, 250 mg spirulina.
    Opakowanie zawiera 240 tabletek.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    8 tabletek dziennie, popijając dużą ilością wody. Najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać naturalnie występujące siarczyny.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywac w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    AGAR BIO 100 g – BIO PLANET

    34,78 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny agar 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny agar pozyskiwany jest z alg morskich. Polecamy do zagęszczania sosów, dżemów, kremów, polew, budyni i galaret.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    5 g agaru rozpuścić w 0,5 litra zimnej wody. Podgrzać do wrzenia. Ostudzić i pozostawić do zestalenia w lodówce.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

    25,99 

    SKŁADNIKI
    algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
    Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów.
    Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
    4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
    Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 3,0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 34 g
    Białko: 17 g
    Sól: 12,4 g
    Jod: 17134 µg (11423 %)**

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
    Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 6,3 g
    Białko: 2,2 g
    Sól: 0,68 g
    Jod: 3423 µg (2282 %)**

    ** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SPIRULINA SPROSZKOWANA 150 g – YOGA LIFE

    16,69 

    SKŁADNIKI
    Spirulina w proszku (glony) 100 %.

    OPIS
    Suplement diety.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    9 g dziennie.
    Zaleca się stosować 3 razy dziennie 3 g po posiłku (1 łyżeczka), popijając dużą ilością wody. Porcję produktu można dodać do jogurtów, soków lub stosować jako składnik wypieków i makaronów. Nie należy przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia.
    Żelazo przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny, pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościwego.

    UWAGI
    Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1630 kJ/388 kcal
    Tłuszcz 7,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g
    Węglowodany 20,3 g
    w tym cukry 3,1 g
    Błonnik 3,6 g
    Białko 57,5 g
    Sól** 2,62 g
    Żelazo < 70 mg**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
    Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    AGAR BEZGLUTENOWY BIO 10 g – AMYLON

    7,49 

    SKŁADNIKI
    agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Do kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar można przygotować z sokiem owocowym lub z innym sokiem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 700 kJ/167 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,4 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 0 g
    Sól: 1,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    AGAR BIO 20 g – BATOM

    12,09 

    SKŁADNIKI
    agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Agar wytwarzany jest z suszonych na słońcu wodorostów. Można go użyć do zagęszczania sosów, dżemów, do przygotowania kremów, galaret, dań kuchni azjatyckiej. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego. Bezsmakowy, rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni Celsjusza, a tężeje w 32-39 stopniach Celsjusza. 1 łyżeczka (3,5 g) wystarcza na 350 ml płynu.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHLORELLA BIO 150 TABLETEK – MEDICURA

    26,79 

    SKŁADNIKI
    sproszkowane algi chlorella vulgaris* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1448 kJ/346 kcal
    Tłuszcz: 11,5 g
    w tym kwasy nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 16,7 g
    w tym cukry 0 g
    Białko: 60,2 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    5 pastylek 3 razy dziennie popijając dużą ilością wody
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
    Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zrożnicowanej diety.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem oraz temperaturą powyżej 25°C.
    Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FURIKAKE (MIESZANKA SEZAMU I ALG MORSKICH) BIO 100 g – TERRASANA

    30,89 

    SKŁADNIKI
    czarny i biały SEZAM* (częściowo prażone), algi aosa*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Furikake to pyszna, chrupiąca mieszanka SEZAMU i japońskich alg morskich. W Japonii jest często używane do ryżu, sałatek, ryby lub do domowego sushi.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2668 kJ/645 kcal
    Tłuszcz – 55,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 7,2 g
    Węglowodany – 6,3 g
    w tym cukry – 0,8 g
    Błonnik – 6,3 g
    Białko – 21,0 g
    Sól – 0,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 25 g – PORTO MUINOS

    11,09 

    SKŁADNIKI
    algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
    Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów.
    Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
    4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
    Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 3,0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 34 g
    Białko: 17 g
    Sól: 12,4 g
    Jod: 17134 µg (11423 %)**

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
    Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 6,3 g
    Białko: 2,2 g
    Sól: 0,68 g
    Jod: 3423 µg (2282 %)**

    ** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
top
X