AGAR BIO 50 g – PORTO MUINOS

GLONY/ALGI/WODOROSTY

Wyświetlanie 1–12 z 20 wyników

  • 0 out of 5

    AGAR BIO 50 g – PORTO MUINOS

    29,80 

    SKŁADNIKI
    agar* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Agar jest używany jako substancja żelująca, substancja zagęszczająca oraz stabilizator. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Agar agar rozpuścić w letniej wodzie. Podgrzać do wrzenia. Zostawić do ostudzenia. Podczas studzenia roztwór wodny tworzy żel (po 20 minutach – struktura włóknista, po 2 – 3 godzinach – struktura galarety). Agar zachowuje konsystencję w temperaturze pokojowej.
    Bardzo delikatna struktura: 0,80 g/500 ml (0,16 %)
    Delikatna struktura: 1,50 g/500 ml (0,3 %)
    Twarda struktura: 5,00 g/500 ml (1 %)
    Bardzo twarda struktura: 7,00 g/500 ml (1,4 %)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – DULSE BIO 25 g – PORTO MUINOS

    15,10 

    SKŁADNIKI
    algi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Namoczyć przez około 5 min. Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 15 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 937 kJ / 224 kcal;
    Tłuszcz: 0,5 g;
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;
    Węglowodany: 21 g;
    w tym cukry: 0 g;
    Błonnik: 31 g;
    Białko: 18 g;
    Sól: 4,4 g.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g – PORTO MUINOS

    33,60 

    SKŁADNIKI
    algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
    Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem.
    Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli i nie świadczy o złej jakości produktu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litr wrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub z bulionu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
    Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,02 g
    Jod: 118 μg (79 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osób dorosłych)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu, a po otwarciu w szczelnie zamkniętym pojemniku.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

    19,40 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca)

    OPIS
    Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowaniazup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań zgulaszem. 1g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na tenskładnik.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu przygotowanego zgodnie z podanym sposobem
    Wartość energetyczna: 5 kJ /1 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g
    Jod: 118 µg (79 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.

    UWAGA
    Biały nalot, który może pojawić się algach to sól morska.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litrwrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub zbulionu.

    ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 25 g – PORTO MUINOS

    11,40 

    SKŁADNIKI
    algimorskie kombu* (Laminaria ochroleuca) (*certyfikowany składnikekologiczny)

    OPIS
    Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.

    SPOSÓBPRZYGOTOWANIA
    Gotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko do wywaru. Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
    Wartość energetyczna: 745 kJ/ 179 kcal;
    Tłuszcz: <0,5 g;
    w tym kwasy tłuszczowenasycone: 0,1 g;
    Węglowodany: 18 g;
    w tym cukry: 0g;
    Błonnik: 34 g;
    Białko: 9,2 g;
    Sól: 5,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI, ryby.

    ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.

    Czytaj dalej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – NORI PŁATKI BIO 25 g – PORTO MUINOS

    13,30 

    SKŁADNIKI
    algi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występująej soli.
    Pieczone mogą być spożywane jako przekąska.
    Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa.
    Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy, ryżu czy gulaszu.
    Najbardziej lekkostrawne, o czerwonej barwie. Zawierają najwięcej białka spośród wszystkich wodorostów oraz uważane są za najsmaczniejsze.
    Suszone w temperaturze poniżej 42°C.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Moczyć w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Nori powiększa objętość do czterech razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 928 kJ/ 222 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g;
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g;
    Węglowodany: 7,3 g;
    w tym cukry: 0 g;
    Błonnik: 26 g;
    Białko: 29 g;
    Sól: 1,8 g.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – SAŁATKOWY MIX BIO 25 g – PORTO MUINOS

    12,70 

    SKŁADNIKI
    algi morskie: Sałata Morska* (Ulva spp.), Wakame* (Undaria pinnatifida), Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt wytworzony z 3 rodzajów wodorostów, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Drobna i chrzęstna struktura sałaty morskiej oraz nori łączy się z lekko chrupiącą i mięsistą strukturą wakame. Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatki. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, jajecznicy, gulaszu czy ciasta lub jako przystawka do RYB i owoców morza, a także jako składnik ryżu czy makaronu. Suszone w temperaturze poniżej 42°C.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Moczyć w wodzie przez 5 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 5 minut. Po namoczeniu sałatka powiększa objętość do trzynastu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 989,5 kJ/ 237 kcal
    Tłuszcz: 1,6 g;
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g;
    Węglowodany: 17,3 g;
    w tym cukry: < 0,5 g;
    Błonnik: 31,5 g;
    Białko: 22,6 g;
    Sól: 4,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

    28,32 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne suszone algi morskie wakame (Undaria pinnatifida)

    OPIS
    Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatek. Gotowane jako dodatek do dań z RYB i owoców morza lub do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronów i hamburgerów. 4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
    Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,1g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 6,3 g
    Białko: 2,2 g
    Sól: 0,7 g
    Jod: 3423 µg (2282 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.

    UWAGA
    Biały nalot, który może pojawić się algach to sól morska.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA porcji dla jednej osoby
    1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Po namoczeniu algi zwiększają swoją objętość 6 razy. Czas gotowania: 5 minut

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI NORI PRAŻONE DO SUSHI BIO 15 g – PORTO MUINOS

    15,10 

    SKŁADNIK
    ekologiczne algi morskie Porphyra yezoensis

    OPIS
    Opakowanie zawiera 6 płatów alg nori. Algi uprawiane są na Wybrzeżu Północno-Zachodnim (Korea Południowa). 3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1219 kJ / 292 kcal
    Tłuszcz: 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 5,9 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 40 g
    Białko: 43 g
    Sól: 2,1 g
    Jod: 4980 µg (3320%)*
    * dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w suchym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHLORELLA (GLONY) BIO 150 PASTYLEK 60 g – MEDICURA

    23,40 

    SKŁADNIKI
    sproszkowane algi chlorella vulgaris* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1448 kJ / 346 kcal
    Tłuszcz: 11,5 g
    w tym kwasy nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 16,7 g
    w tym cukry 0 g
    Białko: 60,2 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE SPOŻYCIE
    5 pastylek 3 razy dziennie popijając dużą ilością wody

    UWAGA
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
    Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zrożnicowanej diety.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem oraz temperaturą powyżej 25°C.
    Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHLORELLA + SPIRULINA BIO 300 TABLETEK 120 g (400 mg) – BATOM

    41,30 

    SKŁADNIKI
    algi Chlorella pyrenoidosa*, algi Spirulina platensis*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety. 1 tabletka: 200 mg chlorella, 200 mg spirulina.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    8 tabletek dziennie, popijając dużą ilością wody. Najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.

    UWAGI
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywac w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHLORELLA BIO 300 TABLETEK 120 g (400 mg) – BATOM

    46,50 

    SKŁADNIKI
    chlorella pyrenoidosa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety. Chlorella, czyli alga słodko lub słonowodna to mikroskopijny glon. Wodorosty utrzymują organizm w dobrej kondycji i wpływają na zdrowie układu odpornościwego. 1 tabletka zawiera 400 mg chlorella pyrenoidosa

    ZALECANE SPOŻYCIE
    8 tabletek dziennie popijając dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem

    UWAGI
    Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywac w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
top
X