AGAR BIO 100 g – BIO PLANET

GLONY/ALGI/WODOROSTY

Wyświetlanie 1–12 z 18 wyników

  • 0 out of 5

    AGAR BIO 100 g – BIO PLANET

    33,37 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny agar 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny agar pozyskiwany jest z alg morskich. Polecamy do zagęszczania sosów, dżemów, kremów, polew, budyni i galaret.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    5 g agaru rozpuścić w 0,5 litra zimnej wody. Podgrzać do wrzenia. Ostudzić i pozostawić do zestalenia w lodówce.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHLORELLA SPROSZKOWANA BIO 600 g – BIO PLANET

    111,21 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna chlorella sproszkowana (glony) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna chlorella to rodzaj ciemnozielonej, jednokomórkowej mikroalgi o kształcie kulistym. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Ciemnozielony kolor oraz nazwę zawdzięcza chlorofilowi – naturalnemu barwnikowi. Wyróżnia się wysoką zawartością błonnika i pełnowartościowego białka roślinnego. Sposób przygotowania: ok. 5 g chlorelli (mała łyżeczka) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można ją również dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1595 kJ/379 kcal
    Tłuszcz 7,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g
    Węglowodany 17 g
    w tym cukry 4,4 g
    Błonnik 13 g
    Białko 55 g
    Sól 0,29 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHLORELLA SPROSZKOWANA BIO 200 g – BIO PLANET

    47,10 

    SKŁADNIKI
    Ekologiczna chlorella sproszkowana (glony) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna chlorella to rodzaj ciemnozielonej, jednokomórkowej mikroalgi o kształcie kulistym. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Ciemnozielony kolor oraz nazwę zawdzięcza chlorofilowi – naturalnemu barwnikowi. Wyróżnia się wysoką zawartością błonnika i pełnowartościowego białka roślinnego. Sposób przygotowania: ok. 5 g chlorelli (mała łyżeczka) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można ją również dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1595 kJ/379 kcal
    Tłuszcz 7,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g
    Węglowodany 17 g
    w tym cukry 4,4 g
    Błonnik 13 g
    Białko 55 g
    Sól 0,29 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – NORI PŁATKI BIO 25 g – PORTO MUINOS

    12,95 

    SKŁADNIKI
    algi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
    Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy, ryżu czy gulaszu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Moczyć w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Nori powiększa objętość do czterech razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 928 kJ/222 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
    Węglowodany: 7,3 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 26 g
    Białko: 29 g
    Sól: 1,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SPIRULINA NIEBIESKA BIO 15 g – BATOM

    57,04 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna spirulina niebieska

    OPIS
    Spirulina w kolorze niebieskim jest to odwodniony proszek składający się wyłącznie z ekstraktu z niebiesko-zielonych mikroalg (Arthrospira platensis).
    Skończ z szarymi, deszczowymi dniami: wprowadzamy kolor do gry, a wszystko to bez dodatków do żywności. Magiczny błękit, błękit nieba, błękit królewski – nasze oryginalne algi potrafią wszystko!
    Spirulina niebieska sprawdzi się przede wszystkim jako naturalny barwnik. Jest idealnym dodatkiem do shake, smoothie, koktajli, makaronów czy wypieków. Sprawdzi się także jako urozmaicenie podawanych dzieciom potraw, dzięki temu na pewno chętniej będą sięgać po więcej zdrowych posiłków.
    Niebieska spirulina jest również świetnym dodatkiem do MLEKA, napój nabierze błękitnego koloru i nie zmieni swojego smaku na rybi. Pół łyżeczki suszonych alg w proszku warto dodać do ciasta naleśnikowego, zmienią one kolor i na pewno zachwycą każdego. Kolejnym efektownym zastosowaniem jest wymieszanie szczypty spiruliny z owsianką lub dodanie jej do puddingu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1475 kJ/352 kcal
    Tłuszcz – <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 3,1 g
    w tym cukry – 3,1 g
    Błonnik – 4,5 g
    Białko – 84 g
    Sól – 2,9 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    AGAR BEZGLUTENOWY BIO 10 g – AMYLON

    6,48 

    SKŁADNIKI
    agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Do kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar można przygotować z sokiem owocowym lub z innym sokiem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 700 kJ/167 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,4 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 0 g
    Sól: 1,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SPIRULINA SPROSZKOWANA BIO 200 g – BIO PLANET

    21,58 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna spirulina sproszkowana 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna spirulina to rodzaj zielononiebieskiej mikroalgi o kształcie spirali. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Jej nazwa pochodzi od spiralnego kształtu, jaki naturalnie przyjmuje. Jest źródłem błonnika pokarmowego oraz wyróżnia się wysoką zawartością białka i żelaza. Zalecane spożycie: 6 g dziennie, tj. 2 miarki dołączone do produktu. Polecamy jako dodatek do kefirów, jogurtów, soków. Zawartość żelaza w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 7,9 mg (56 %*). Żelazo pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w sposób niedstępny dla małych dzieci.

    Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1595 kJ/377 kcal
    Tłuszcz 5,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g
    Węglowodany 16 g
    w tym cukry <0,1 g
    Błonnik 3,1 g
    Białko 65 g
    Sól 1,7 g
    Żelazo 132 mg (943 %*)
    *dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SPIRULINA SPROSZKOWANA BIO 600 g – BIO PLANET

    45,79 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna spirulina sproszkowana 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna spirulina to rodzaj zielononiebieskiej mikroalgi o kształcie spirali. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Jej nazwa pochodzi od spiralnego kształtu, jaki naturalnie przyjmuje. Jest źródłem błonnika oraz wyróżnia się wysoką zawartością białka. Zalecane spożycie: 6 g dziennie, tj. 2 miarki dołączone do produktu, popić dużą ilością wody. Polecamy również jako dodatek do kefirów, jogurtów, soków.
    Zawartość żelaza w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 7,9 mg (56 % dziennej referencyjnej wartości spożycia).
    Żelazo pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w sposób niedstępny dla małych dzieci.”

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1595 kJ/377 kcal
    Tłuszcz 5,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g
    Węglowodany 16 g
    w tym cukry <0,1 g
    Błonnik 3,1 g
    Białko 65 g
    Sól 1,7 g
    Żelazo 132 mg (943 %*)
    *dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SPIRULINA BIO (400 mg) 375 TABLETEK – DIET-FOOD

    35,85 

    SKŁADNIKI
    spirulina*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    Składniki aktywne w 1 kapsułce: sproszkowane algi spiruliny – 400 mg

    OPIS
    Suplement diety. Wodorosty utrzymują organizm w dobrej kondycji i wpływają na zdrowie układu odpornościwego.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    Zalecana do spożycia dzienna porcja 10 tabletek. Dwa razy dziennie po 5 tabletek popijając dużą ilością wody, najlepiej pół godziny przed posiłkiem.
    Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

    26,17 

    SKŁADNIKI
    algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
    Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów.
    Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
    4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
    Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 3,0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 34 g
    Białko: 17 g
    Sól: 12,4 g
    Jod: 17134 µg (11423 %)**

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
    Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 6,3 g
    Białko: 2,2 g
    Sól: 0,68 g
    Jod: 3423 µg (2282 %)**

    ** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHLORELLA + SPIRULINA BIO 240 TABLETEK – BATOM

    46,32 

    SKŁADNIKI
    algi Chlorella vulgaris*, algi Spirulina platensis*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety. 1 tabletka: 250 mg chlorella, 250 mg spirulina.
    Opakowanie zawiera 240 tabletek.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    8 tabletek dziennie, popijając dużą ilością wody. Najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać naturalnie występujące siarczyny.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywac w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHLORELLA PYRENOIDOSA BIO (250 mg) 320 TABLETEK – BIO ORGANIC FOODS

    43,70 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna chlorella pyrenoidosa 100 %.

    OPIS
    Suplement diety. Algi prasowane są do postaci tabletek przy użyciu technologii Steam, która powoduje naruszenie ścian komórkowych, dzięki czemu posiada wyjątkowo wysoką wchłanialność.
    1 tabletka zawiera 250 mg chlorella pyrenoidosa.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    Trzy razy dziennie po 5 tabletek między posiłkami, popić minimum 1 szklanką wody. Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia to 15 tabletek (3 gramy).
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
    Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w chłodnym i suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Quick View
    Qty:
top
X