Wyświetlanie 1–12 z 33 wyników
-
CHLORELLA DARK GREEN (1500 mg) 180 TABLETEK – PHARMOVIT (CLASSIC)
28,68 złSKŁADNIKI
100 % czystej chlorelli (Chlorella pyrenodiosa).Składniki w porcji dziennej – 6 tabletek
chlorella (Chlorella pyrenoidosa) – 1500 mgOPIS
Suplement diety.
Chlorella Dark-Green™ czyste, sprasowane algi jednokomórkowe w postaci małej tabletki Vege bez jakichkolwiek dodatków chemicznych, 100 % czysty skład.
Produkt nie zawiera substancji wypełniających, przeciwzbrylających, barwników. Bez laktozy i soi.
Chlorella wspomaga układ odpornościowy. Pomaga zachować witalność organizmu. Chlorella wspiera również naturalne procesy detoksykacji organizmu oraz pomaga wydalać z organizmu szkodliwe metale ciężkie.
Korzystnie wypływa na mikroflorę jelit oraz pomaga utrzymać prawidłowe funkcje okrężnicy.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: spożywać 3 razy dziennie po 2 tabletki. Popić wodą (250 ml). Zalecana porcja dzienna to 6 tabletek.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Produkt dla dorosłych.
Spożywania produktu nie zaleca się kobietom w ciąży i karmiącym piersią.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Chronić przed światłem. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty: -
SPIRULINA SPROSZKOWANA 150 g – YOGA LIFE
16,69 złSKŁADNIKI
Spirulina w proszku (glony) 100 %.OPIS
Suplement diety.ZALECANE SPOŻYCIE
9 g dziennie.
Zaleca się stosować 3 razy dziennie 3 g po posiłku (1 łyżeczka), popijając dużą ilością wody. Porcję produktu można dodać do jogurtów, soków lub stosować jako składnik wypieków i makaronów. Nie należy przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia.
Żelazo przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny, pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościwego.UWAGI
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1630 kJ/388 kcal
Tłuszcz 7,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g
Węglowodany 20,3 g
w tym cukry 3,1 g
Błonnik 3,6 g
Białko 57,5 g
Sól** 2,62 g
Żelazo < 70 mg **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty: -
CHLORELLA BIO 375 TABLETEK 150 g (400 mg) – DIET-FOOD
57,49 złSKŁADNIKI
chlorella zwyczajna w proszku* (Chlorella vulgaris) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
1 kapsułka zawiera: chlorella zwyczajna w proszku: 400 mgOPIS
Suplement diety. Algi morskie pomagają w usuwaniu metali ciężkich.ZALECANE SPOŻYCIE
Dwa razy dziennie po 5 tabletek popijając dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.UWAGA
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i światłem.Qty: -
AGAR BEZGLUTENOWY BIO 10 g – AMYLON
7,49 złSKŁADNIKI
agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Do kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar można przygotować z sokiem owocowym lub z innym sokiem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 700 kJ/167 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0,4 g
Białko: 0 g
Sól: 1,25 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
AGAR BIO 20 g – BATOM
12,09 złSKŁADNIKI
agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Agar wytwarzany jest z suszonych na słońcu wodorostów. Można go użyć do zagęszczania sosów, dżemów, do przygotowania kremów, galaret, dań kuchni azjatyckiej. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego. Bezsmakowy, rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni Celsjusza, a tężeje w 32-39 stopniach Celsjusza. 1 łyżeczka (3,5 g) wystarcza na 350 ml płynu.INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.Qty: -
ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g – PORTO MUINOS
39,89 złSKŁADNIKI
algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów.
Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 3,0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 34 g
Białko: 17 g
Sól: 12,4 g
Jod: 17134 µg (11423 %)**** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,68 g
Jod: 3423 µg (2282 %)**** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.Qty: -
FURIKAKE (MIESZANKA SEZAMU I ALG MORSKICH) BIO 100 g – TERRASANA
30,89 złSKŁADNIKI
czarny i biały SEZAM* (częściowo prażone), algi aosa*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Furikake to pyszna, chrupiąca mieszanka SEZAMU i japońskich alg morskich. W Japonii jest często używane do ryżu, sałatek, ryby lub do domowego sushi.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2668 kJ/645 kcal
Tłuszcz – 55,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 7,2 g
Węglowodany – 6,3 g
w tym cukry – 0,8 g
Błonnik – 6,3 g
Białko – 21,0 g
Sól – 0,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty: -
ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 25 g – PORTO MUINOS
10,59 złSKŁADNIKI
algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów.
Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 3,0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 34 g
Białko: 17 g
Sól: 12,4 g
Jod: 17134 µg (11423 %)**WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,68 g
Jod: 3423 µg (2282 %)**** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.Qty: -
ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS
24,69 złSKŁADNIKI
algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów.
Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 3,0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 34 g
Białko: 17 g
Sól: 12,4 g
Jod: 17134 µg (11423 %)**WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,68 g
Jod: 3423 µg (2282 %)**** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.Qty: -
CHLORELLA W PROSZKU (GLONY) BIO 600 g – BIO PLANET
101,19 złSKŁADNIKI
chlorella w proszku (glony)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna chlorella to rodzaj ciemnozielonej, jednokomórkowej mikroalgi o kształcie kulistym. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Ciemnozielony kolor oraz nazwę zawdzięcza chlorofilowi – naturalnemu barwnikowi. Wyróżnia się bardzo wysoką zawartością błonnika i pełnowartościowego białka roślinnego.ZALECANE SPOŻYCIE
Ok. 5 g chlorelli (mała łyżeczka) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można ją również dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1516 kJ / 360 kcal
Tłuszcz – 6,6 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
Węglowodany – 11 g,
w tym cukry – 1,2 g
Błonnik – 12,4 g
Białko – 58 g
Sól – 1,4 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
CHLORELLA (GLONY) BIO 150 PASTYLEK 60 g – MEDICURA
22,29 złSKŁADNIKI
sproszkowane algi chlorella vulgaris* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suplement diety.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1448 kJ/346 kcal
Tłuszcz: 11,5 g
w tym kwasy nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 16,7 g
w tym cukry 0 g
Białko: 60,2 g
Sól: 0,1 gZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
5 pastylek 3 razy dziennie popijając dużą ilością wody
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zrożnicowanej diety.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem oraz temperaturą powyżej 25°C.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty: -
ALGI NORI PRAŻONE DO SUSHI 15 g – PORTO MUINOS
13,89 złSKŁADNIK
prażone algi morskie Porphyra yezoensis.OPIS
Opakowanie zawiera 6 płatów alg nori. Algi uprawiane są na Wybrzeżu Północno-Zachodnim (Korea Południowa).
3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. Zalecane spożycie: nie więcej niż 1 płat na dzień.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1219 kJ/292 kcal
Tłuszcz: 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 5,9 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 40 g
Białko: 43 g
Sól: 2,1 g
Jod: 4980 µg (3320 %)*
* dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w suchym miejscu.Qty: