Wyświetlanie 1–12 z 20 wyników
-
AGAR BIO 50 g – PORTO MUINOS
29,80 złSKŁADNIKI
agar* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Agar jest używany jako substancja żelująca, substancja zagęszczająca oraz stabilizator. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Agar agar rozpuścić w letniej wodzie. Podgrzać do wrzenia. Zostawić do ostudzenia. Podczas studzenia roztwór wodny tworzy żel (po 20 minutach – struktura włóknista, po 2 – 3 godzinach – struktura galarety). Agar zachowuje konsystencję w temperaturze pokojowej.
Bardzo delikatna struktura: 0,80 g/500 ml (0,16 %)
Delikatna struktura: 1,50 g/500 ml (0,3 %)
Twarda struktura: 5,00 g/500 ml (1 %)
Bardzo twarda struktura: 7,00 g/500 ml (1,4 %)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty: -
ALGI MORSKIE SUSZONE – DULSE BIO 25 g – PORTO MUINOS
15,10 złSKŁADNIKI
algi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Namoczyć przez około 5 min. Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 15 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 937 kJ / 224 kcal;
Tłuszcz: 0,5 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;
Węglowodany: 21 g;
w tym cukry: 0 g;
Błonnik: 31 g;
Białko: 18 g;
Sól: 4,4 g.INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.Qty: -
ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g – PORTO MUINOS
33,60 złSKŁADNIKI
algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem.
Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli i nie świadczy o złej jakości produktu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litr wrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub z bulionu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0,02 g
Jod: 118 μg (79 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osób dorosłych)INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu, a po otwarciu w szczelnie zamkniętym pojemniku.Qty: -
ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS
19,40 złSKŁADNIKI
ekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca)OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowaniazup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań zgulaszem. 1g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na tenskładnik.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu przygotowanego zgodnie z podanym sposobem
Wartość energetyczna: 5 kJ /1 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Jod: 118 µg (79 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.UWAGA
Biały nalot, który może pojawić się algach to sól morska.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litrwrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub zbulionu.ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.Qty: -
ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 25 g – PORTO MUINOS
11,40 złSKŁADNIKI
algimorskie kombu* (Laminaria ochroleuca) (*certyfikowany składnikekologiczny)OPIS
Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.SPOSÓBPRZYGOTOWANIA
Gotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko do wywaru. Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna: 745 kJ/ 179 kcal;
Tłuszcz: <0,5 g;
w tym kwasy tłuszczowenasycone: 0,1 g;
Węglowodany: 18 g;
w tym cukry: 0g;
Błonnik: 34 g;
Białko: 9,2 g;
Sól: 5,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI, ryby.ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.Qty: -
ALGI MORSKIE SUSZONE – NORI PŁATKI BIO 25 g – PORTO MUINOS
13,30 złSKŁADNIKI
algi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występująej soli.
Pieczone mogą być spożywane jako przekąska.
Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa.
Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy, ryżu czy gulaszu.
Najbardziej lekkostrawne, o czerwonej barwie. Zawierają najwięcej białka spośród wszystkich wodorostów oraz uważane są za najsmaczniejsze.
Suszone w temperaturze poniżej 42°C.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Nori powiększa objętość do czterech razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 928 kJ/ 222 kcal
Tłuszcz: 2,7 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g;
Węglowodany: 7,3 g;
w tym cukry: 0 g;
Błonnik: 26 g;
Białko: 29 g;
Sól: 1,8 g.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
ALGI MORSKIE SUSZONE – SAŁATKOWY MIX BIO 25 g – PORTO MUINOS
12,70 złSKŁADNIKI
algi morskie: Sałata Morska* (Ulva spp.), Wakame* (Undaria pinnatifida), Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt wytworzony z 3 rodzajów wodorostów, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Drobna i chrzęstna struktura sałaty morskiej oraz nori łączy się z lekko chrupiącą i mięsistą strukturą wakame. Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatki. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, jajecznicy, gulaszu czy ciasta lub jako przystawka do RYB i owoców morza, a także jako składnik ryżu czy makaronu. Suszone w temperaturze poniżej 42°C.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 5 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 5 minut. Po namoczeniu sałatka powiększa objętość do trzynastu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 989,5 kJ/ 237 kcal
Tłuszcz: 1,6 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g;
Węglowodany: 17,3 g;
w tym cukry: < 0,5 g;
Błonnik: 31,5 g;
Białko: 22,6 g;
Sól: 4,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS
28,32 złSKŁADNIKI
ekologiczne suszone algi morskie wakame (Undaria pinnatifida)OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatek. Gotowane jako dodatek do dań z RYB i owoców morza lub do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronów i hamburgerów. 4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,1g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,7 g
Jod: 3423 µg (2282 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.UWAGA
Biały nalot, który może pojawić się algach to sól morska.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA porcji dla jednej osoby
1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Po namoczeniu algi zwiększają swoją objętość 6 razy. Czas gotowania: 5 minutZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.Qty: -
ALGI NORI PRAŻONE DO SUSHI BIO 15 g – PORTO MUINOS
15,10 złSKŁADNIK
ekologiczne algi morskie Porphyra yezoensisOPIS
Opakowanie zawiera 6 płatów alg nori. Algi uprawiane są na Wybrzeżu Północno-Zachodnim (Korea Południowa). 3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1219 kJ / 292 kcal
Tłuszcz: 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 5,9 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 40 g
Białko: 43 g
Sól: 2,1 g
Jod: 4980 µg (3320%)*
* dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w suchym miejscuQty: -
CHLORELLA (GLONY) BIO 150 PASTYLEK 60 g – MEDICURA
23,40 złSKŁADNIKI
sproszkowane algi chlorella vulgaris* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suplement diety.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1448 kJ / 346 kcal
Tłuszcz: 11,5 g
w tym kwasy nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 16,7 g
w tym cukry 0 g
Białko: 60,2 g
Sól: 0,1 gZALECANE SPOŻYCIE
5 pastylek 3 razy dziennie popijając dużą ilością wodyUWAGA
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zrożnicowanej diety.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem oraz temperaturą powyżej 25°C.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty: -
CHLORELLA + SPIRULINA BIO 300 TABLETEK 120 g (400 mg) – BATOM
41,30 złSKŁADNIKI
algi Chlorella pyrenoidosa*, algi Spirulina platensis*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suplement diety. 1 tabletka: 200 mg chlorella, 200 mg spirulina.ZALECANE SPOŻYCIE
8 tabletek dziennie, popijając dużą ilością wody. Najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.UWAGI
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywac w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty: -
CHLORELLA BIO 300 TABLETEK 120 g (400 mg) – BATOM
46,50 złSKŁADNIKI
chlorella pyrenoidosa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suplement diety. Chlorella, czyli alga słodko lub słonowodna to mikroskopijny glon. Wodorosty utrzymują organizm w dobrej kondycji i wpływają na zdrowie układu odpornościwego. 1 tabletka zawiera 400 mg chlorella pyrenoidosaZALECANE SPOŻYCIE
8 tabletek dziennie popijając dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiemUWAGI
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywac w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty: