CHLORELLA DARK GREEN (1500 mg) 180 TABLETEK – PHARMOVIT (CLASSIC)

GLONY/ALGI/WODOROSTY

Wyświetlanie 1–12 z 33 wyników

  • 0 out of 5

    CHLORELLA DARK GREEN (1500 mg) 180 TABLETEK – PHARMOVIT (CLASSIC)

    28,68 

    SKŁADNIKI
    100 % czystej chlorelli (Chlorella pyrenodiosa).

    Składniki w porcji dziennej – 6 tabletek
    chlorella (Chlorella pyrenoidosa) – 1500 mg

    OPIS
    Suplement diety.
    Chlorella Dark-Green™ czyste, sprasowane algi jednokomórkowe w postaci małej tabletki Vege bez jakichkolwiek dodatków chemicznych, 100 % czysty skład.
    Produkt nie zawiera substancji wypełniających, przeciwzbrylających, barwników. Bez laktozy i soi.
    Chlorella wspomaga układ odpornościowy. Pomaga zachować witalność organizmu. Chlorella wspiera również naturalne procesy detoksykacji organizmu oraz pomaga wydalać z organizmu szkodliwe metale ciężkie.
    Korzystnie wypływa na mikroflorę jelit oraz pomaga utrzymać prawidłowe funkcje okrężnicy.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: spożywać 3 razy dziennie po 2 tabletki. Popić wodą (250 ml). Zalecana porcja dzienna to 6 tabletek.
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Produkt dla dorosłych.
    Spożywania produktu nie zaleca się kobietom w ciąży i karmiącym piersią.
    Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
    Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Chronić przed światłem. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SPIRULINA SPROSZKOWANA 150 g – YOGA LIFE

    16,69 

    SKŁADNIKI
    Spirulina w proszku (glony) 100 %.

    OPIS
    Suplement diety.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    9 g dziennie.
    Zaleca się stosować 3 razy dziennie 3 g po posiłku (1 łyżeczka), popijając dużą ilością wody. Porcję produktu można dodać do jogurtów, soków lub stosować jako składnik wypieków i makaronów. Nie należy przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia.
    Żelazo przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny, pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościwego.

    UWAGI
    Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1630 kJ/388 kcal
    Tłuszcz 7,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g
    Węglowodany 20,3 g
    w tym cukry 3,1 g
    Błonnik 3,6 g
    Białko 57,5 g
    Sól** 2,62 g
    Żelazo < 70 mg **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
    Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHLORELLA BIO 375 TABLETEK 150 g (400 mg) – DIET-FOOD

    57,49 

    SKŁADNIKI
    chlorella zwyczajna w proszku* (Chlorella vulgaris) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    1 kapsułka zawiera: chlorella zwyczajna w proszku: 400 mg

    OPIS
    Suplement diety. Algi morskie pomagają w usuwaniu metali ciężkich.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    Dwa razy dziennie po 5 tabletek popijając dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.

    UWAGA
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i światłem.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    AGAR BEZGLUTENOWY BIO 10 g – AMYLON

    7,49 

    SKŁADNIKI
    agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Do kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar można przygotować z sokiem owocowym lub z innym sokiem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 700 kJ/167 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0,4 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Białko: 0 g
    Sól: 1,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    AGAR BIO 20 g – BATOM

    12,09 

    SKŁADNIKI
    agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Agar wytwarzany jest z suszonych na słońcu wodorostów. Można go użyć do zagęszczania sosów, dżemów, do przygotowania kremów, galaret, dań kuchni azjatyckiej. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego. Bezsmakowy, rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni Celsjusza, a tężeje w 32-39 stopniach Celsjusza. 1 łyżeczka (3,5 g) wystarcza na 350 ml płynu.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g – PORTO MUINOS

    39,89 

    SKŁADNIKI
    algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
    Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów.
    Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
    4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
    Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 3,0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 34 g
    Białko: 17 g
    Sól: 12,4 g
    Jod: 17134 µg (11423 %)**

    ** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
    Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 6,3 g
    Białko: 2,2 g
    Sól: 0,68 g
    Jod: 3423 µg (2282 %)**

    ** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FURIKAKE (MIESZANKA SEZAMU I ALG MORSKICH) BIO 100 g – TERRASANA

    30,89 

    SKŁADNIKI
    czarny i biały SEZAM* (częściowo prażone), algi aosa*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Furikake to pyszna, chrupiąca mieszanka SEZAMU i japońskich alg morskich. W Japonii jest często używane do ryżu, sałatek, ryby lub do domowego sushi.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2668 kJ/645 kcal
    Tłuszcz – 55,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 7,2 g
    Węglowodany – 6,3 g
    w tym cukry – 0,8 g
    Błonnik – 6,3 g
    Białko – 21,0 g
    Sól – 0,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 25 g – PORTO MUINOS

    10,59 

    SKŁADNIKI
    algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
    Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów.
    Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
    4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
    Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 3,0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 34 g
    Białko: 17 g
    Sól: 12,4 g
    Jod: 17134 µg (11423 %)**

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
    Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 6,3 g
    Białko: 2,2 g
    Sól: 0,68 g
    Jod: 3423 µg (2282 %)**

    ** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

    24,69 

    SKŁADNIKI
    algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
    Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów.
    Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
    4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
    Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 3,0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 34 g
    Białko: 17 g
    Sól: 12,4 g
    Jod: 17134 µg (11423 %)**

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
    Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 6,3 g
    Białko: 2,2 g
    Sól: 0,68 g
    Jod: 3423 µg (2282 %)**

    ** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHLORELLA W PROSZKU (GLONY) BIO 600 g – BIO PLANET

    101,19 

    SKŁADNIKI
    chlorella w proszku (glony)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna chlorella to rodzaj ciemnozielonej, jednokomórkowej mikroalgi o kształcie kulistym. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Ciemnozielony kolor oraz nazwę zawdzięcza chlorofilowi – naturalnemu barwnikowi. Wyróżnia się bardzo wysoką zawartością błonnika i pełnowartościowego białka roślinnego.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    Ok. 5 g chlorelli (mała łyżeczka) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można ją również dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1516 kJ / 360 kcal
    Tłuszcz – 6,6 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
    Węglowodany – 11 g,
    w tym cukry – 1,2 g
    Błonnik – 12,4 g
    Białko – 58 g
    Sól – 1,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHLORELLA (GLONY) BIO 150 PASTYLEK 60 g – MEDICURA

    22,29 

    SKŁADNIKI
    sproszkowane algi chlorella vulgaris* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1448 kJ/346 kcal
    Tłuszcz: 11,5 g
    w tym kwasy nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 16,7 g
    w tym cukry 0 g
    Białko: 60,2 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    5 pastylek 3 razy dziennie popijając dużą ilością wody
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
    Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zrożnicowanej diety.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem oraz temperaturą powyżej 25°C.
    Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI NORI PRAŻONE DO SUSHI 15 g – PORTO MUINOS

    13,89 

    SKŁADNIK
    prażone algi morskie Porphyra yezoensis.

    OPIS
    Opakowanie zawiera 6 płatów alg nori. Algi uprawiane są na Wybrzeżu Północno-Zachodnim (Korea Południowa).
    3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. Zalecane spożycie: nie więcej niż 1 płat na dzień.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1219 kJ/292 kcal
    Tłuszcz: 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 5,9 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 40 g
    Białko: 43 g
    Sól: 2,1 g
    Jod: 4980 µg (3320 %)*
    * dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
top
X