MARANTA (SKROBIA Z KORZENIA) BEZGLUTENOWA BIO 800 g – HORECA (TERRASANA)

MĄKI

Wyświetlanie 1–12 z 18 wyników

  • 0 out of 5

    MARANTA (SKROBIA Z KORZENIA) BEZGLUTENOWA BIO 800 g – HORECA (TERRASANA)

    54,17 

    SKŁADNIKI
    100% maranta trzcinowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów,puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1519 kJ / 362 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 88,2 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 3,4 g
    Białko – 0,3 g
    Sól – 0 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 łyżkę maranty wymieszać z 250 ml zimnej wody, następnie dodać do gorącego dania i podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA Z ZIELONEGO GROSZKU BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    11,83 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z zielonego grochu.

    OPIS
    Nadaje się do zagęszczania dań, do panierowania, do przygotowania zup, kasz i past czy ciasta naleśnikowego, do wypieku słonych i słodkich ciast.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1338 kJ/317 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 47 g
    w tym cukry: 3,2 g
    Błonnik: 18 g
    Białko: 19 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25°C

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA Z CIECIERZYCY BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    14,58 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z ciecierzycy.

    OPIS
    Nadaje się do zagęszczania, panierowania oraz przygotowania ciast, naleśników i racuchów.
    Wysoka zawartość błonnika i białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1448 kJ/345 kcal
    Tłuszcz: 6,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 42 g
    w tym cukry: 2,9 g
    Błonnik: 17 g
    Białko: 22 g
    Sól: 0,03 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać sezam.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25°C

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA RYŻOWA DROBNO MIELONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PROBIO

    11,45 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka ryżowa drobno mielona.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1516 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 78 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Białko: 7,5 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25°C

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY

    34,41 

    SKŁADNIKI
    obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Po wykopaniu topinamburu z ziemi nie da się go długo przechowywać w postaci świeżej, w postaci suszonej i zmielonej można go przechowywać cały rok i tworzyć z niego różne dania.
    Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.: placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków), kotlety z mąki z topinamburu, dodatek do sosów, dodatek do zup oraz w innych formach według upodobań.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA MIGDAŁOWA BIO 250 g – BIO PLANET

    28,78 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne mielone MIGDAŁY 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 2547 kJ/616 kcal
    Tłuszcz 53 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g
    Węglowodany 8,8 g
    w tym cukry 4,6 g
    Błonnik 9,9 g
    Białko 21 g
    Sól 0,05 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    INULINA Z KORZENIA CYKORII BEZGLUTENOWA 300 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    16,42 

    SKŁADNIKI
    inulina z korzenia cykorii 100 %.

    OPIS
    Inulinę wykorzystuje się w kuchni jako dodatek do ciast, budyniów i kisieli, a także jako zagęszczacz w galaretkach. Ze względu na właściwości stabilizujące można jej używać do produkcji domowego majonezu. Można nią zagęszczać zupy i sosy. Dodawana do ciast sprawi, że wypieki będą bardziej chrupiące. Może być również stosowana jako zamiennik cukru w napojach takich jak kawa, herbata czy lemoniada. Wykazano, że ma pozytywny wpływ na odchudzanie, gdyż pomaga czuć się sytym na dłużej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 848 kJ / 210 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 8,0 g
    w tym cukry: 8,0 g
    Błonnik: 89 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g – BIO PLANET

    12,17 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka gryczana pełnoziarnista 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w połączeniu z innymi mąkami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1448 kJ/342 kcal
    Tłuszcz 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
    Węglowodany 67 g
    w tym cukry 0,8 g
    Błonnik 6,3 g
    Białko 10 g
    Sól 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA MIGDAŁOWA BIO 100 g – BIO PLANET

    15,05 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne mielone MIGDAŁY 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 2547 kJ/616 kcal
    Tłuszcz 53 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g
    Węglowodany 8,8 g
    w tym cukry 4,6 g
    Błonnik 9,9 g
    Białko 21 g
    Sól 0,05 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 1 kg – BIO PLANET

    22,24 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka gryczana pełnoziarnista 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w połączeniu z innymi mąkami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1448 kJ/342 kcal
    Tłuszcz 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
    Węglowodany 67 g
    w tym cukry 0,8 g
    Błonnik 6,3 g
    Białko 10 g
    Sól 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zawierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MARANTA TRZCINOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    17,14 

    SKŁADNIKI
    mąka z korzenia maranty trzcinowej* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1495 kJ / 357 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 85 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 3,4 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    13,35 

    SKŁADNIKI
    mąka OWSIANA bezglutenowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1541 kJ/366 kcal
    Tłuszcz: 6,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 14 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
top
X