Wyświetlanie 1–12 z 18 wyników
MARANTA (SKROBIA Z KORZENIA) BEZGLUTENOWA BIO 800 g – HORECA (TERRASANA)
54,17 złQuick ViewSKŁADNIKI
100% maranta trzcinowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów,puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1519 kJ / 362 kcal
Tłuszcz – 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 88,2 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 3,4 g
Białko – 0,3 g
Sól – 0 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 łyżkę maranty wymieszać z 250 ml zimnej wody, następnie dodać do gorącego dania i podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MĄKA Z ZIELONEGO GROSZKU BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO
11,83 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna mąka z zielonego grochu.OPIS
Nadaje się do zagęszczania dań, do panierowania, do przygotowania zup, kasz i past czy ciasta naleśnikowego, do wypieku słonych i słodkich ciast.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1338 kJ/317 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 47 g
w tym cukry: 3,2 g
Błonnik: 18 g
Białko: 19 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAMZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25°CQty:MĄKA Z CIECIERZYCY BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO
14,58 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna mąka z ciecierzycy.OPIS
Nadaje się do zagęszczania, panierowania oraz przygotowania ciast, naleśników i racuchów.
Wysoka zawartość błonnika i białka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1448 kJ/345 kcal
Tłuszcz: 6,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 42 g
w tym cukry: 2,9 g
Błonnik: 17 g
Białko: 22 g
Sól: 0,03 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać sezam.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25°CQty:MĄKA RYŻOWA DROBNO MIELONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PROBIO
11,45 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna mąka ryżowa drobno mielona.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1516 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 78 g
w tym cukry: 1,2 g
Białko: 7,5 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAMZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25°CQty:MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY
34,41 złQuick ViewSKŁADNIKI
obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Po wykopaniu topinamburu z ziemi nie da się go długo przechowywać w postaci świeżej, w postaci suszonej i zmielonej można go przechowywać cały rok i tworzyć z niego różne dania.
Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.: placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków), kotlety z mąki z topinamburu, dodatek do sosów, dodatek do zup oraz w innych formach według upodobań.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:MĄKA MIGDAŁOWA BIO 250 g – BIO PLANET
28,78 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne mielone MIGDAŁY 100 %.OPIS
Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 2547 kJ/616 kcal
Tłuszcz 53 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g
Węglowodany 8,8 g
w tym cukry 4,6 g
Błonnik 9,9 g
Białko 21 g
Sól 0,05 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:INULINA Z KORZENIA CYKORII BEZGLUTENOWA 300 g – PIĘĆ PRZEMIAN
16,42 złQuick ViewSKŁADNIKI
inulina z korzenia cykorii 100 %.OPIS
Inulinę wykorzystuje się w kuchni jako dodatek do ciast, budyniów i kisieli, a także jako zagęszczacz w galaretkach. Ze względu na właściwości stabilizujące można jej używać do produkcji domowego majonezu. Można nią zagęszczać zupy i sosy. Dodawana do ciast sprawi, że wypieki będą bardziej chrupiące. Może być również stosowana jako zamiennik cukru w napojach takich jak kawa, herbata czy lemoniada. Wykazano, że ma pozytywny wpływ na odchudzanie, gdyż pomaga czuć się sytym na dłużej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 848 kJ / 210 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 8,0 g
w tym cukry: 8,0 g
Błonnik: 89 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.Qty:MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g – BIO PLANET
12,17 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna mąka gryczana pełnoziarnista 100 %.OPIS
Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w połączeniu z innymi mąkami.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1448 kJ/342 kcal
Tłuszcz 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 67 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 6,3 g
Białko 10 g
Sól 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MĄKA MIGDAŁOWA BIO 100 g – BIO PLANET
15,05 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne mielone MIGDAŁY 100 %.OPIS
Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 2547 kJ/616 kcal
Tłuszcz 53 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g
Węglowodany 8,8 g
w tym cukry 4,6 g
Błonnik 9,9 g
Białko 21 g
Sól 0,05 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 1 kg – BIO PLANET
22,24 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna mąka gryczana pełnoziarnista 100 %.OPIS
Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w połączeniu z innymi mąkami.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1448 kJ/342 kcal
Tłuszcz 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 67 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 6,3 g
Białko 10 g
Sól 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MARANTA TRZCINOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN
17,14 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka z korzenia maranty trzcinowej* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1495 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.Qty:MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN
13,35 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1541 kJ/366 kcal
Tłuszcz: 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 10 g
Białko: 14 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.Qty: