MARANTA TRZCINOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

MĄKI

Wyświetlanie 1–12 z 22 wyników

  • 0 out of 5

    MARANTA TRZCINOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    17,19 

    SKŁADNIKI
    mąka z korzenia maranty trzcinowej* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1495 kJ / 357 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 85 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 3,4 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA GRYCZANA BIAŁA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    15,79 

    SKŁADNIKI
    mąka gryczana 100 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1439 kJ/340 kcal
    Tłuszcz: 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 63 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Błonnik: 4,0 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 1 kg – BIO PLANET

    19,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka gryczana pełnoziarnista 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w połączeniu z innymi mąkami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1448 kJ/342 kcal
    Tłuszcz 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
    Węglowodany 67 g
    w tym cukry 0,8 g
    Błonnik 6,3 g
    Białko 10 g
    Sól 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zawierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY

    33,39 

    SKŁADNIKI
    obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Po wykopaniu topinamburu z ziemi nie da się go długo przechowywać w postaci świeżej, w postaci suszonej i zmielonej można go przechowywać cały rok i tworzyć z niego różne dania.
    Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.: placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków), kotlety z mąki z topinamburu, dodatek do sosów, dodatek do zup oraz w innych formach według upodobań.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA GRYCZANA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PROBIO

    17,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka gryczana.

    OPIS
    Mąka gryczana dodana do mąki pszennej wpływa na uwydatnenie jej walorów smakowych. Jej właściwości wiążące znajdują doskonałe zastosowanie przy produkcji ciastek, knedli, pierożków, naleśników oraz omletów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1428 kJ/337 kcal
    Tłuszcz: 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 67 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Białko: 12 g
    Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać nasiona SEZAMU

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturzedo 25 °C

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    INULINA (BŁONNIK Z AGAWY) BIO 250 g – BIO PLANET

    19,79 

    SKŁADNIKI
    inulina* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Ekologiczna inulina to naturalny prebiotyk pozyskiwany z agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie lub jako dodatek do jogurtów, soków, napojów.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    10 g dziennie, tj. 1 miarka dołączona do produktu. Zawartość błonnika w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 9 g. Podczas spożywania zalecane jest picie dużej ilości płynów.

    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 822 kJ / 204 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 6,0 g
    w tym cukry – 6,0 g
    Błonnik – 90 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,33 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA Z SOCZEWICY CZERWONEJ BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    12,50 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z czerwonej soczewicy.

    OPIS
    Mąka z czerwonej soczewicy doskonale nadaje się do zagęszczania dań, zup, do panierwowania, do wypieku ciasteczek, muffinów czy przygotowywania ciasta naleśnikowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1317 kJ/313 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 39 g
    W tym cukry: 1,4 g
    Błonnik: 23 g
    Białko: 25 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać NASIONA SEZAMU.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25˚C

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    INULINA Z KORZENIA CYKORII BEZGLUTENOWA 300 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    17,19 

    SKŁADNIKI
    inulina z korzenia cykorii 100 %.

    OPIS
    Inulinę wykorzystuje się w kuchni jako dodatek do ciast, budyniów i kisieli, a także jako zagęszczacz w galaretkach. Ze względu na właściwości stabilizujące można jej używać do produkcji domowego majonezu. Można nią zagęszczać zupy i sosy. Dodawana do ciast sprawi, że wypieki będą bardziej chrupiące. Może być również stosowana jako zamiennik cukru w napojach takich jak kawa, herbata czy lemoniada. Wykazano, że ma pozytywny wpływ na odchudzanie, gdyż pomaga czuć się sytym na dłużej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 848 kJ / 210 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 8,0 g
    w tym cukry: 8,0 g
    Błonnik: 89 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA KOKOSOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    9,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka kokosowa odtłuszczona 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, jogurtów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 2131 kJ/510 kcal
    Tłuszcz 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g
    Węglowodany 60 g
    w tym cukry 5,8 g
    Błonnik 41 g
    Białko 20 g
    Sól 0,22 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA AMARANTUSOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    11,79 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka amarantusowa 100%.

    OPIS
    Ekologiczna mąka amarantusowa otrzymywana jest z ziaren amarantusa. Nadaje wypiekom lekko orzechowy smak. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Polecamy do ciast, ciasteczek, słodkich naleśników, racuchów, makaronów oraz jako cenny dodatek do chleba.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1556 kJ/369 kcal
    Tłuszcz 7,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g
    Węglowodany 59 g
    w tym cukry 2,0 g
    Błonnik 7,0 g
    Białko 14 g
    Sól 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ, GORCZYCĘ, ŁUBIN.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA BANANOWA BIO 500 g – BIO PLANET

    23,99 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne banany 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka bananowa powstaje w wyniku zmielenia zielonych bananów.
    Ma neutralny smak, można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne.
    Polecamy do przygotowania ciast, ciasteczek, zagęszczania zup, sosów i koktajli.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1561 kJ/369 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 84 g
    w tym cukry: 45 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 2,9 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA KOKOSOWA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    13,19 

    SKŁADNIKI
    mąka kokosowa odtłuszczona* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej.
    Mąkę kokosową można używać:
    – jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp
    – jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli MLECZNYch i owocowych
    – jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli
    – w kuchni azjatyckiej i hinduskiej

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1778 kJ/425 kcal
    Tłuszcz: 13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 17 g
    Błonnik: 37 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0,16 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
top