Wyświetlanie 1–12 z 21 wyników
-
MĄKA GRYCZANA RAZOWA BIO 500 g – BABALSCY
10,20 złSKŁADNIKI
100% mąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna mąka gryczana ze zmielonej na żarnach gryki. Doskonała na bliny, placki i kluski.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1404 kJ / 331 kcal
Tłuszcz: 0,70 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,01 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 2,60 g
Błonnik: 4,0 g
Białko: 7,20 g
Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscuQty: -
MĄKA Z KONOPI BIO 400 g – BIO PLANET
8,79 złSKŁADNIKI
mąka z konopi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczną mąkę z konopi uzyskuje się poprzez zmielenie i odtłuszczenie nasion konopi. Charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem. Polecamy jako dodatek do wypieków, placków, naleśników, deserów, jogurtów, a także do doprawiania zup i sosów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1296 kJ / 312 kcal
Tłuszcz – 8,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,2 g
Węglowodany – 3,2 g
w tym cukry – 3,2 g
Błonnik – 41 g
Białko – 35 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
MARANTA TRZCINOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN
16,20 złSKŁADNIKI
mąka z korzenia maranty trzcinowej* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1495 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.Qty: -
MĄKA Z QUINOA BIO 350 g – BIO PLANET
11,80 złSKŁADNIKI
ekologiczna mąka z quinoa 100 %.OPIS
Ekologiczna mąka z quinoa otrzymywana jest ze zmielonych, nieprażonych ziaren komosy ryżowej. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Idealna do domowego pieczywa, ciast, placków, naleśników, makaronów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1537 kJ/364 kcal
Tłuszcz 4,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 69 g
w tym cukry 1,6 g
Błonnik 4,4 g
Białko 10 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
MĄKA Z SOCZEWICY CZERWONEJ BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO
13,50 złSKŁADNIKI
Mąka z czerwonej soczewicy* (*składnik ekologiczny)OPIS
Mąka z czerwonej soczewicy doskonale nadaje się do zagęszczania dań, zup, do panierwowania, do wypieku ciasteczek, muffinów czy przygotowywania ciasta naleśnikowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1580 kJ/378 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 57 g
W tym cukry: 0g
Błonnik: 10 g
Białko: 24 g
Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać nasiona SEZAMu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do 25˚C i wilgotności względnej do 70%.Qty: -
MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g – BIO PLANET
11,70 złSKŁADNIKI
ekologiczna mąka gryczana pełnoziarnista 100 %.OPIS
Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w połączeniu z innymi mąkami.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1448 kJ/342 kcal
Tłuszcz 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 67 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 6,3 g
Białko 10 g
Sól 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
MĄKA KOKOSOWA ODTŁUSZCZONA BEZGLUTENOWA BIO 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN
8,60 złSKŁADNIKI
mąka kokosowa odtłuszczona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej. Mąkę kokosową można używać:
– jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp
– jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli MLECZNYch i owocowych
– jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli
– w kuchni azjatyckiej i hinduskiejWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1778 kJ / 425 kcal
Tłuszcz: 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 17 g
Błonnik: 37 g
Białko: 20 g
Sól: 0,16 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, szczelnie zamknięte.Qty: -
MĄKA AMARANTUSOWA BIO 400 g – BIO PLANET
10,30 złSKŁADNIKI
ekologiczna mąka amarantusowa 100%.OPIS
Ekologiczna mąka amarantusowa otrzymywana jest z ziaren amarantusa. Nadaje wypiekom lekko orzechowy smak. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Polecamy do ciast, ciasteczek, słodkich naleśników, racuchów, makaronów oraz jako cenny dodatek do chleba.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1556 kJ / 369 kcal
Tłuszcz – 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
Węglowodany – 59 g
w tym cukry – 2,0 g
Błonnik – 7,0 g
Białko – 14 g
Sól – 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
MĄKA Z LNU BIO 400 g – BIO PLANET
6,49 złSKŁADNIKI
mąka z lnu* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczną mąkę lnianą uzyskuje się przez zmielenie i odtłuszczenie nasion lnu. Mąka może być stosowana samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, wyrobów cukierniczych oraz przyrządzania deserów. Może służyć również jako posypka lub panierka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1344 kJ / 323 kcal
Tłuszcz – 8,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
Węglowodany – 3,9 g
w tym cukry – 3,8 g
Błonnik – 34 g
Białko – 40 g
Sól – 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
MARANTA – SKROBIA Z KORZENIA BEZGLUTENOWA BIO 800 g – HORECA (TERRASANA)
48,30 złSKŁADNIKI
100% maranta trzcinowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów,puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1519 kJ / 362 kcal
Tłuszcz – 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 88,2 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 3,4 g
Białko – 0,3 g
Sól – 0 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 łyżkę maranty wymieszać z 250 ml zimnej wody, następnie dodać do gorącego dania i podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO PLANET
8,60 złSKŁADNIKI
mąka ŻYTNIA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1348 kJ / 319 kcal
Tłuszcz – 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 60 g
w tym cukry – 0,9 g
Białko – 9,0 g
Sól – 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BABALSCY
9,40 złSKŁADNIKI
100% mąka ŻYTNIA razowa typ 2000* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1479 kJ / 350 kcal
Tłuszcz: 1,49 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 73,22 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 10,28 g
Białko: 5,71 g
Sól: 0,025 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.Qty: