MĄKA Z ZIELONEGO GROSZKU BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

MĄKI

Wyświetlanie 1–12 z 17 wyników

  • 0 out of 5

    MĄKA Z ZIELONEGO GROSZKU BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    11,59 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z zielonego grochu.

    OPIS
    Nadaje się do zagęszczania dań, do panierowania, do przygotowania zup, kasz i past czy ciasta naleśnikowego, do wypieku słonych i słodkich ciast.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1338 kJ/317 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 47 g
    w tym cukry: 3,2 g
    Błonnik: 18 g
    Białko: 19 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25°C

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA BANANOWA BIO 500 g – BIO PLANET

    22,89 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne banany 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka bananowa powstaje w wyniku zmielenia zielonych bananów.
    Ma neutralny smak, można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne.
    Polecamy do przygotowania ciast, ciasteczek, zagęszczania zup, sosów i koktajli.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1561 kJ/369 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 84 g
    w tym cukry: 45 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 2,9 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    INULINA Z KORZENIA CYKORII BEZGLUTENOWA 300 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    16,09 

    SKŁADNIKI
    inulina z korzenia cykorii 100 %.

    OPIS
    Inulinę wykorzystuje się w kuchni jako dodatek do ciast, budyniów i kisieli, a także jako zagęszczacz w galaretkach. Ze względu na właściwości stabilizujące można jej używać do produkcji domowego majonezu. Można nią zagęszczać zupy i sosy. Dodawana do ciast sprawi, że wypieki będą bardziej chrupiące. Może być również stosowana jako zamiennik cukru w napojach takich jak kawa, herbata czy lemoniada. Wykazano, że ma pozytywny wpływ na odchudzanie, gdyż pomaga czuć się sytym na dłużej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 848 kJ / 210 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 8,0 g
    w tym cukry: 8,0 g
    Błonnik: 89 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MARANTA TRZCINOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    16,59 

    SKŁADNIKI
    mąka z korzenia maranty trzcinowej* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1495 kJ / 357 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 85 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 3,4 g
    Białko: 0,3 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA KOKOSOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    9,09 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka kokosowa odtłuszczona 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, jogurtów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 2131 kJ/510 kcal
    Tłuszcz 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g
    Węglowodany 60 g
    w tym cukry 5,8 g
    Błonnik 41 g
    Białko 20 g
    Sól 0,22 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA Z KONOPI BIO 400 g – BIO PLANET

    8,70 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z konopi 100 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1296 kJ / 312 kcal
    Tłuszcz – 8,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,2 g
    Węglowodany – 3,2 g
    w tym cukry – 3,2 g
    Błonnik – 41 g
    Białko – 35 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA Z LNU BIO 400 g – BIO PLANET

    6,79 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z lnu odtłuszczonego 100 %. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1258 kJ/302 kcal
    Tłuszcz – 7,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
    Węglowodany – 3,7 g
    w tym cukry – 3,7 g
    Błonnik – 34 g
    Białko – 37 g
    Sól – 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g – BIO PLANET

    10,79 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka gryczana pełnoziarnista 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w połączeniu z innymi mąkami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1448 kJ/342 kcal
    Tłuszcz 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
    Węglowodany 67 g
    w tym cukry 0,8 g
    Błonnik 6,3 g
    Białko 10 g
    Sól 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 1 kg – BIO PLANET

    19,69 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka gryczana pełnoziarnista 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w połączeniu z innymi mąkami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1448 kJ/342 kcal
    Tłuszcz 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
    Węglowodany 67 g
    w tym cukry 0,8 g
    Błonnik 6,3 g
    Białko 10 g
    Sól 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zawierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA KOKOSOWA ODTŁUSZCZONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    10,59 

    SKŁADNIKI
    mąka kokosowa odtłuszczona* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej.
    Mąkę kokosową można używać:
    – jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp
    – jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli MLECZNYch i owocowych
    – jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli
    – w kuchni azjatyckiej i hinduskiej

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1778 kJ/425 kcal
    Tłuszcz: 13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 17 g
    Błonnik: 37 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0,16 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MARANTA (SKROBIA Z KORZENIA) BEZGLUTENOWA BIO 800 g – HORECA (TERRASANA)

    53,19 

    SKŁADNIKI
    100% maranta trzcinowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów,puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1519 kJ / 362 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 88,2 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 3,4 g
    Białko – 0,3 g
    Sól – 0 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 łyżkę maranty wymieszać z 250 ml zimnej wody, następnie dodać do gorącego dania i podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA Z CIECIERZYCY BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    14,29 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z ciecierzycy.

    OPIS
    Nadaje się do zagęszczania, panierowania oraz przygotowania ciast, naleśników i racuchów.
    Wysoka zawartość błonnika i białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1448 kJ/345 kcal
    Tłuszcz: 6,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 42 g
    w tym cukry: 2,9 g
    Błonnik: 17 g
    Białko: 22 g
    Sól: 0,03 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać sezam.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25°C

    Quick View
    Qty:
top