OLEJ ŻYWOKOSTOWY Z GOJNIKIEM 100 ml – ASTRON

NATURALNA PIELĘGNACJA

Wyświetlanie 1–12 z 148 wyników

  • 0 out of 5

    OLEJ ŻYWOKOSTOWY Z GOJNIKIEM 100 ml – ASTRON

    18,29 

    SKŁADNIKI
    Brassica Campestris seed oil, Symphytum officinale root extract, Sideritis Scardica flower/leaf/stem extract

    OPIS
    Kosmetyk do pielęgnacji skóry. Do użytku zewnętrznego. Smarować miejscowo.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PASTA DO ZĘBÓW Z WĘGLEM AKTYWNYM BEZ FLUORU 75 ml – MOHANI

    30,59 

    SKŁADNIKI
    Aqua, Glycerin, Xylitol, Hydrated Silica, Stevia Rebaudiana Leaf Extract, Calcium Carbonate, Charcoal Powder, Cocamidopropyl Betaine, Cocos Nucifera Oil, Ribes Nigrum (Blackcurrant) Fruit Extract, Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower Extract, Aroma, Mentha Piperita Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Menthol, Propanediol, Benzoic Acid, Potassium Sorbate

    OPIS
    Pasta do zębów Mohani Smile oprócz węgla aktywnego zawiera ksylitol, stewię, olejek eteryczne z mięty pieprzowej i drzewka herbacianego, ekstrakt z goździka, ekstrakt z czarnej porzeczki.
    Pasta do zębów Mohani Smile zawiera delikatny środek pieniący pochodzenia roślinnego.
    WĘGIEL AKTYWNY Z ŁUPIN KOKOSA – Skutecznie oczyszcza powierzchnię szkliwa. Usuwa przebarwienia, np. z kawy, herbaty, czerwonego wina czy nikotyny. Działa wybielająco i detoksykująco.
    KSYLITOL – Posiada działanie przeciwpróchnicze i korzystnie wpływa na mineralizacje szkliwa. Likwiduje niemiły zapach z ust i ma działanie odświeżające.
    STEWIA – Zmniejsza podatność na powstawanie płytki nazębnej i przywraca właściwą równowagę kwasowo-zasadową w jamie ustnej.
    OLEJEK Z DRZEWA HERBACIANEGO – Działa antybakteryjnie, antywirusowo i przeciwzapalnie.
    OLEJEK Z MIĘTY PIEPRZOWEJ – Nadaje paście przyjemny, miętowy, chłodzący smak i zapach. Ma działanie przeciwzapalne.
    EKSTRAKT Z GOŹDZIKA – Wykazuje działanie antyoksydacyjne, przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Działa odświeżająco.
    EKSTRAKT Z CZARNEJ PORZECZKI – Wspomaga usuwanie nalotu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HYDROLAT OCZAROWY 100 ml – MOHANI

    28,19 

    SKŁADNIKI
    Hamamelis Virginiana Water, Phenoxyethanol

    OPIS
    Hydrolat z oczaru wirginijskiego jest szczególnie polecany do pielęgnacji cery tłustej, naczynkowej i dojrzałej. Posiada silne właściwości antyoksydacyjne, przez co zapobiega przedwczesnemu starzeniu. Wpływa wzmacniająco na delikatne naczynka oraz wyrównuje koloryt cery skłonnej do czerwienienia. Dodatkowo ściąga pory, reguluje procesy wydzielania sebum i zapobiega powstawaniu niedoskonałości. Regularne stosowanie pozwala oczyścić skórę, zmniejszyć widoczność wyprysków i odblokować pory. Wpływa kojąco na skórę po ukąszeniach owadów.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HYDROLAT RÓŻANY 100 ml – MOHANI

    28,19 

    SKŁADNIKI
    Rosa Damascena Distillate 100%

    OPIS
    Hydrolat różany to woda kwiatowa wytworzona w procesie destylacji parą wodną płatków róży. Polecana do pielęgnacji każdego typu cery, lecz szczególnie dobrze sprawdzi się przy cerze suchej, naczynkowej i tłustej. Posiada właściwości regulujące procesy wydzielania sebum. Pozostawia uczucie oczyszczenia i odświeżenia. Działa kojąco i łagodząco, wyrównuje koloryt cery i zmniejsza widoczność zaczerwienień. Wspomaga ukrwienie skóry i przywraca jej odpowiedni odczyn pH. Dodatkowo, działa nawilżająco, przywraca skórze komfort, redukuje uczucie ściągnięcia. Hydrolat różany znakomicie uzupełnia codzienną pielęgnację twarzy.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SKWALAN Z OLIWEK 100 % 30 ml – MOHANI

    40,79 

    SKŁADNIKI
    skwalan z oliwek

    OPIS
    Skwalan to lekki, transparentny, bezzapachowy olejek, otrzymywany z oliwy z oliwek, polecany do pielęgnacji każdego typu skóry, w szczególności do cery suchej i wrażliwej. Jest nasyconą, stabilną formą skwalenu, będącego naturalnym składnikiem ludzkiego sebum, ochronnej warstwy lipidowej, dzięki czemu jest dobrze przyswajany przez skórę. Dzięki lekkiej konsystencji, skwalan szybko się wchłania, nie pozostawiając uczucia tłustości i nie zapychając porów.
    Kosmetyk hipoalergiczny. Skwalan sprawdzi się doskonale w pielęgnacji każdego typu cery, także skóry delikatnej i wrażliwej.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Można go stosować bezpośrednio na skórę, jako naturalne serum nawilżające lub jako składnik domowych kosmetyków.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OLEJ KOSMETYCZNY Z NASION MALIN TŁOCZONY NA ZIMNO 50 ml – MOHANI

    43,19 

    SKŁADNIKI
    Rubus Idaeus Seed Oil (100% olej tłoczony na zimno z nasion malin, nierafinowany).

    OPIS
    Olej z malin jest jednym z najcenniejszych naturalnych olejków. Posiada lekką konsystencję i dobrze się wchłania. Doskonale sprawdza się na cerze dojrzałej dzięki wysokiej zawartości odżywczych i odmładzających witamin oraz silnych antyoksydantów. Wyrównuje koloryt cery, niweluje przebarwienia, wygładza i nawilża skórę, ma działanie liftingujące.
    Olej z nasion malin korzystnie wpływa na cerę trądzikową – redukuje wypryski, przyspiesza gojenie, zmniejsza obrzęk i zaczerwienienie. Pozytywnie wpływa też na skórę skłonną do egzemy, łuszczycy i atopowego zapalenia skóry. Działa kojąco nad nadwrażliwą skórę.
    Olej posiada średni faktor ochrony przeciwsłonecznej, chroni przed uszkodzeniem skóry w wyniku ekspozycji na promieniowanie słoneczne. Olej stymuluje regenerację naskórka. Polecany dla wszystkich rodzajów skóry, bardzo dobry do stosowania w ramach profilaktyki przeciwzmarszczkowej.

    ZASTOSOWANIE
    Wmasować w skórę twarzy lub ciała. Zastosowany na włosy wymaga zmycia szamponem.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OLEJ KOSMETYCZNY ARGANOWY TŁOCZONY NA ZIMNO ECO 50 ml – BALQIS

    32,99 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny olej arganowy (Argania Spinoza Kernel oil), tłoczony na zimno.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Skóra: do codziennego użytku, czysty lub mieszany z kremem, najlepiej w nocy ze względu na tłustą konsystencję. Przywróci skórze elastyczność i jędrność.
    Włosy: nakładać jako maskę na kilka godzin albo całą noc, aby uzyskać rano pełne lśniące włosy. Olej arganowy głęboko odżywi włosy.
    Do użytu zewnętrznego.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Trzymać z dala od ciepła i światła.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OLEJEK DO TWARZY I CIAŁA KAMELIA JAPOŃSKA (TSUBAKI) ECO 50 ml – PHYSALIS

    49,38 

    SKŁADNIKI
    Camellia Japonica Seed Oil*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract* (* z upraw ekologicznych)

    OPIS
    Olejek ten znany jest ze swojej zdolności wnikania do najgłębszych warstw skóry. Wpływa na produkcję kolagenu w skórze, zapobiegając i opóźniając pojawianie się drobnych zmarszczek. Ma działanie nawilżające i oczyszczające. Polecany jest do skóry dojrzałej i suchej. Chroni skórę przed wysuszeniem i nadaje jej gładki i zdrowy wygląd. Można stosować jako olejek do masażu lub jako kosmetyk do twarzy i ciała.
    Stosować czysty lub z innymi olejkami eterycznymi.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW 50 ml – ETJA

    16,79 

    SKŁADNIKI
    Olej zimnotłoczony ze słodkich MIGDAŁÓW (Prunus Amygdalus Dulcis Oil)

    OPIS
    100 % naturalny, olej ze słodkich MIGDAŁÓW tłoczony na zimno, nierafinowany, otrzymywany jest w 100 % z nasion owoców drzewa migdałowego. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6 i D. Zwiększa elastyczność, wygładza, regeneruje, pielęgnuje oraz chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych. Doskonały do każdego rodzaju skóry.
    Idealny do masażu, kąpieli i pielęgnacji skóry.
    Naturalny dodatek do kremów, balsamów i odżywek do włosów.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OLEJ Z NASION MALIN 50 ml – ETJA

    32,19 

    SKŁADNIKI
    Olej zimnotłoczony z nasion malin [Rubus Ldaeus (Raspberry) Seed Oil]

    OPIS
    100 % naturalny, nierafinowany olej pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno wyselekcjonowanych nasion malin. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, omega-6, witaminy A i E oraz kwas elagowy.
    Wspomaga wytwarzanie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność skóry. Dodatkowo olej z malin pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, który absorbuje promieniowanie z zakresu UVB i UVA.
    Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej i trądzikowej.
    Idealny do masażu, do kąpieli i pielęgnacji skóry.
    Naturalny dodatek do kremów, balsamów i odżywek do włosów.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OLEJ KOSMETYCZNY Z DZIKIEJ RÓŻY ECO 50 ml – ETJA

    33,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny olej zimnotłoczony z nasion dzikiej róży (Rosa Moschata Seed Oil)

    OPIS
    Naturalny nierafinowany, tłoczony na zimno olej z nasion róży piżmowej. Zawiera kwas trans-retinowy, omega-3, omega-6, oraz witaminy A, C, E. Stymuluje regenerację tkanek, dlatego doskonały jest na rozstępy, blizny, oparzenia, zmarszczki oraz owrzodzenia skóry. Chroni przedszkodliwym wpływem promieni UV na skórę.
    Przeznaczony do pielęgnacji skóry, dojrzałej, suchej, zniszczonej, trądzikowej.
    Idealny do masażu, kąpieli i pielęgnacji skóry.
    Naturalny dodatek do kremów, balsamów i odżywek do włosów.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OLEJ KOSMETYCZNY NEEM ECO 50 ml – ETJA

    15,69 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny olej zimnotłoczony z Miodli Indyjskiej (Neem) [Azadirachta Indica (Neem) Seed Oil]

    OPIS
    100 % naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno  olej z ekologicznych nasion drzewa miodli indyjskiej. Stosowany w wielu preparatach ajurwedy. Zawiera znaczne ilości NNKT oraz witaminy C i E. Ze względu na działanie antybakteryjne, przeciwwrzodowe, grzybobójcze i łagodzące jest często stosowany w leczeniu egzem, łuszczycy, grzybic, łupieżu oraz stanów zapalnych.
    Doskonały jest na paznokcie, włosy oraz do cery zniszczonej, suchej i skłonnej do wyprysków.
    Idealny do masażu, kąpieli i pielęgnacji skóry.
    Naturalny dodatek do kremów, balsamów i odżywek do włosów.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
top
X