PYŁEK KWIATOWY (PSZCZELI) BIO 110 g – ALCE NERO

SUPERFOODS

Wyświetlanie 1–12 z 62 wyników

  • 0 out of 5

    PYŁEK KWIATOWY (PSZCZELI) BIO 110 g – ALCE NERO

    38,72 

    SKŁADNIKI
    pyłek kwiatowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pyłek to proszek występujący w kwiatach, o odcieniach od żółtego do czarnego; jest to najbardziej zbilansowany pod względem składu produkt ulowy.
    Organiczny pyłek pszczeli Alce Nero, w 100 % włoski, można spożywać samodzielnie lub dodawać do jogurtów, soków owocowych, MLEKA lub wody w temperaturze pokojowej.
    Dzięki kwiatowemu aromatowi można go również wykorzystać do tworzenia oryginalnych połączeń kulinarnych.
    Wysoka zawartość białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1474 kJ / 346 kcal
    Tłuszcz – 8,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,9 g
    Węglowodany – 39 g
    w tym cukry – 32 g
    Błonnik – 15 g
    Białko – 22 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHLORELLA DARK GREEN (1500 mg) BEZGLUTENOWA 180 TABLETEK – PHARMOVIT (CLASSIC)

    29,69 

    SKŁADNIKI
    100 % czystej chlorelli (Chlorella pyrenoidosa).

    Składniki w porcji dziennej – 6 tabletek
    chlorella (Chlorella pyrenoidosa) – 1500 mg

    OPIS
    Suplement diety.
    Chlorella Dark-Green™ czyste, sprasowane algi jednokomórkowe w postaci małej tabletki Vege bez jakichkolwiek dodatków chemicznych, 100 % czysty skład.
    Produkt nie zawiera substancji wypełniających, przeciwzbrylających, barwników. Bez laktozy i soi.
    Chlorella wspomaga układ odpornościowy. Pomaga zachować witalność organizmu. Chlorella wspiera również naturalne procesy detoksykacji organizmu oraz pomaga wydalać z organizmu szkodliwe metale ciężkie.
    Korzystnie wypływa na mikroflorę jelit oraz pomaga utrzymać prawidłowe funkcje okrężnicy.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: spożywać 3 razy dziennie po 2 tabletki. Popić wodą (250 ml). Zalecana porcja dzienna to 6 tabletek.
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Produkt dla dorosłych.
    Spożywania produktu nie zaleca się kobietom w ciąży i karmiącym piersią.
    Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
    Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Chronić przed światłem. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SPIRULINA BLUE-GREEN (250 mg) BEZGLUTENOWA 500 TABLETEK – PHARMOVIT (CLASSIC)

    42,45 

    SKŁADNIKI
    100 % czystej spiruliny.

    Składniki w porcji dziennej – 6 tabletek
    Spirulina (Arthrospira platensis) – 1500 mg

    OPIS
    Suplement diety.
    Czyste, sprasowane algi jednokomórkowe w postaci małej tabletki Vege bez jakichkolwiek dodatków chemicznych, 100 % czysty skład.
    Spirulina wspomaga kontrolę masy ciała. Pomaga utrzymać prawidłowy poziom cukru, a także pomaga zachować witalność organizmu. Spirulina wspiera również odporność organizmu.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: spożywać 3 razy dziennie po 2 tabletki. Popić wodą (250 ml). Zalecana porcja dzienna to 6 tabletek.
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Produkt dla dorosłych.
    Spożywania produktu nie zaleca się kobietom w ciąży i karmiącym piersią. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Chronić przed światłem. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    BŁONNIK (ŁUSKI BABKI JAJOWATEJ) BIO 115 g – APOTHEKE

    23,87 

    SKŁADNIKI
    Plantago ovata (łuski babki jajowatej)* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety. Rozpuszczalny błonnik.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Błonnik w ilości 4 g (1 miarka) wymieszać z chłodną wodą w 250 ml lub dodać do jogurtów, kaszy, zup.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    3 razy dziennie po 1 miarce produktu (1 miarka zawiera 4 g produktu). Spożywać rano na czczo lub wieczorem przed snem, popijając szklanką innego napoju, herbaty lub soku owocowego.
    Produkt przeznaczony dla osób dorosłych. Preparat może powodować obniżenie zawartości cukru we krwi. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (12 g produktu, co odpowiada 10 g błonnika).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 12 g
    Wartość energetyczna: 86 kJ / 21 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIESZANKA SUPER DETOX MIX W PROSZKU BIO 300 g – DIET-FOOD

    55,93 

    SKŁADNIKI
    trawa z PSZENICY*, JĘCZMIEN*, kakao*, chlorella*, spirulina*, lucuma*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Z połączenia tych niezwykłych składników powstał nasz Bio Detox, to produkt kompletny, który jest nie tylko genialnym źródłem białka roślinnego, ale również rewelacyjnym detoxem dla naszych ciał, jego regularne stosowanie pozwoli zapewnić zdrowy i świeży wygląd.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wymieszać jedną łyżkę (ok. 15 g) z ulubionym mlekiem, jogurtem lub sokiem, dodać do płatków, deserów lub sałatek. Możesz również dodać do ulubionego shake’a. Aby skutecznie poprawić samopoczucie spożyć przynajmniej 1 łyżkę dziennie. Przy takim stosowaniu opakowanie wystarczy na około 1,5 miesiąca.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1248 kJ/298 kcal
    Tłuszcz: 4,5 g
    w tym kwasy nasycone: 1,7 g
    Węglowodany: 27 g
    w tym cukry: 5,7 g
    Błonnik: 40 g
    Białko: 26 g
    Sól: 0,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MORINGA SPROSZKOWANA BIO 500 g – BIO PLANET

    49,07 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna moringa (Moringa oleifera) – liście sproszkowane 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna sproszkowana moringa otrzymywana jest przez zmielenie liści wiecznie zielonego, tropikalnego drzewa Moringa oleifera nazywanego drzewem życia. Polecamy szczególnie podczas wysiłku umysłowego oraz fizycznego.
    Suplement diety, wysoka zawartość błonnika pokarmowego, potasu, żelaza, wapnia, źródło białka.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna – 1845 kJ/440 kcal
    Tłuszcz – 9,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,1 g
    Węglowodany – 55 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 27 g
    Białko – 20 g
    Sól – 0,19 g
    Składniki mineralne
    Żelazo – 47,07 mg (336 %*)
    Wapń – 2290 mg (286 %*)
    Potas – 1910 mg (96 %*)
    *dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).

    ZALECANE SPOŻYCIE
    18 g dziennie tj. 3 miarki dołączone do produktu. Zalać wodą lub dodać do koktajli owocowych lub soków warzywnych. Zawartość składników mineralnych w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu: żelazo 8,47 mg (61 %*), wapń 412,2 mg (52 %*), potas 343,8 mg (17 %*). Moringa pomaga utrzymać prawidłowy poziom glukozy.
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MORINGA SPROSZKOWANA BIO 150 g – BIO PLANET

    17,67 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna moringa (Moringa oleifera) – liście sproszkowane 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna sproszkowana moringa otrzymywana jest przez zmielenie liści wiecznie zielonego, tropikalnego drzewa Moringa oleifera nazywanego drzewem życia. Polecamy szczególnie podczas wysiłku umysłowego oraz fizycznego.
    Suplement diety, wysoka zawartość błonnika pokarmowego, potasu, żelaza, wapnia, źródło białka.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna – 1845 kJ/440 kcal
    Tłuszcz – 9,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,1 g
    Węglowodany – 55 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 27 g
    Białko – 20 g
    Sól – 0,19 g
    Składniki mineralne
    Żelazo – 47,07 mg (336 %*)
    Wapń – 2290 mg (286 %*)
    Potas – 1910 mg (96 %*)
    *dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).

    ZALECANE SPOŻYCIE
    18 g dziennie tj. 3 miarki dołączone do produktu. Zalać wodą lub dodać do koktajli owocowych lub soków warzywnych. Zawartość składników mineralnych w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu: żelazo 8,47 mg (61 %*), wapń 412,2 mg (52 %*), potas 343,8 mg (17 %*). Moringa pomaga utrzymać prawidłowy poziom glukozy.
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g – MOYA MATCHA

    31,59 

    SKŁADNIKI
    Zielona herbata bancha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji aromatycznych za to więcej garbników co daje Banchy jej wyrazisty smak. W Japonii często podaje się ją do posiłków. Jej stosunkowo niska zawartość kofeiny powoduje, że często pije się ją wieczorem. Mniejsza ilość kofeiny (lub teiny, jak często nazywa się ten związek występujący w herbacie) skutkuje również mniejszą goryczką naparu herbacianego w stosunku do Senchy. Nazwa Bancha pochodzi od słów „ban” i „cha.” „Cha” w języku japońskim to herbata. Słowo „ban”(番) ma natomiast podwójne znaczenie. Może być rozumiane jako odpowiednik tego co „zwykłe”, „popularne” lub „codzienne.” Natomiast „ban” zapisane jako 晩o tej samej wymowie oznacza „późno” i odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liści wchodzące w skład Banchy. Bancha zyskała na popularności w epoce Edo i jest dzisiaj drugą najczęściej pitą herbatą zieloną w Japonii. Istnieje ponad 20 rodzajów Banchy o różnych stopniach fermentacji i pochodzących z różnych regionów. Bancha jest herbatą często rekomendowaną w diecie wegańskiej ponieważ jest najbogatszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego (38mg / 100g Banchy). Moya Bancha pochodzi z małych rodzinnych upraw w Prefekturze Kagoshima na wyspie Kiushu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Ilość herbaty: 3-4 g na 250 ml. Czas parzenia: 3-4 min. Ilość zaparzeń: 3. Temperatura parzenia: 70-80 ℃.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA HOJICHA JAPOŃSKA BIO 60 g – MOYA MATCHA

    29,83 

    SKŁADNIKI
    Zielona herbata hojicha* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Hojicha to wyjątek wsród japońskich herbat a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze przez co jej liście nabierają ciemno- brązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami. W procesie prażenia hojicha traci też swoją zawartość kofeiny dzięki czemu można ją pić przed snem i mogą ją pić dzieci kobiety w ciąży. Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach 20-tych w Kioto i od tego czasu hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej już teraz daleko poza granice Japonii. Picie hojichy pomaga regulować ilość cholesterolu oraz cukru w organizmie a tkaże wzmacnia układ odpornościowy. Hojichę, podobnie jak genmaichę, podaje się często w Japonii do posiłków. Można ją parzyć kilkukrotnie choć z reguły 3 parzenia są optymalne. Moya Hojicha pochodzi z niewielkich rodzinnych i ekologicznych upraw na południowej wyspie Kiushu. Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Ilość herbaty: 2-3 g na 250 ml. Czas parzenia: 1-3 min. Temperatura parzenia: 75-90 ℃.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA MATCHA BIO 100 g – BIO PLANET

    21,26 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna herbata zielona Matcha w proszku 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna Matcha to sproszkowana zielona herbata. Proces przygotowywania herbaty to prawdziwa ceremonia, doświadczenie dla zmysłów. Dzięki walorom smakowym, Matcha wykorzystywana jest również jako dodatek do wypieków, lodów, koktajli.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 małą, płaską łyżeczkę herbaty (ok. 2,5 g) zalać 250 ml gorącej, ale nie wrzącej wody (ok. 70-80 °C), wymieszać szybkimi ruchami do rozpuszczenia proszku i pojawienia się pianki.
    Aby przygotować matchę w tradycyjny sposób, należy bambusową łyżeczką wsypać porcję herbaty do podgrzanej uprzednio miseczki, zalać gorącą, lecz nie wrzącą wodą, a następnie roztrzepać specjalną bambusową miotełką. Ten ostatni krok sprawia, że napój ma gładką, jedwabistą konsystencję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    DZIKA RÓŻA SPROSZKOWANA BIO 150 g – BIO PLANET

    14,39 

    Wysoka zawartość witaminy C

    SKŁADNIKI
    ekologiczne sproszkowane owoce dzikiej róży 100 %.

    OPIS
    Polecamy do koktajli, musli, deserów lub jako dodatek do soku i innych napojów.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    2 łyżeczki dziennie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1126 kJ / 273 kcal
    Tłuszcz – 4,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
    Węglowodany – 23 g
    w tym cukry – 12 g
    Błonnik – 56 g
    Białko – 6,2 g
    Sól – 0,03 g
    Witamina C – 180 mg (225% RWS*)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ZESTAW HERBATA ZIELONA MATCHA CODZIENNA JAPOŃSKA BIO 30 g & MIOTEŁKA BAMBUSOWA CHASEN – MOYA MATCHA

    92,30 

    OPIS
    Podstawowy zestaw do przygotowywania Matchy. Doskonały prezent dla osób rozpoczynających swoją drogę z Matchą. W skład zestawu wchodzą następujące elementy:

    1. ORGANICZNA HERBATA MOYA MATCHA CODZIENNA 30 g
    Organiczna matcha z drugiego i trzeciego zbioru. Charakteryzuje się mocnym aromatem z wyczuwalną goryczką i jaśniejszym odcieniem zieleni. Polecana do matcha latte, koktajli oraz jako dodatek do lodów albo wypieków.

    2. BAMBUSOWA MIOTEŁKA CHASEN
    Tradycyjna japońska miotełka do spieniania herbaty matcha. Za pomocą chasenu wykonujemy w miseczce ruchy przypominające literę W lub M. Pozwala to dobrze połączyć matchę z wodą tworząc zawiesinę, a na powierzchni herbaty powinien pojawić się kożuszek piany.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Quick View
    Qty:
top
X