Wyświetlanie 1–12 z 71 wyników
DZIKA RÓŻA SPROSZKOWANA BIO 500 g – BIO PLANET
31,40 złQuick ViewWysoka zawartość witaminy C
SKŁADNIKI
ekologiczne sproszkowane owoce dzikiej róży 100 %.OPIS
Polecamy do koktajli, musli, deserów lub jako dodatek do soku i innych napojów.ZALECANE SPOŻYCIE
2 łyżeczki dziennie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1126 kJ / 273 kcal
Tłuszcz – 4,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
Węglowodany – 23 g
w tym cukry – 12 g
Błonnik – 56 g
Białko – 6,2 g
Sól – 0,03 g
Witamina C – 180 mg (225% RWS*)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATA ZIELONA MATCHA BIO 500 g – BIO PLANET
79,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna herbata zielona Matcha w proszku 100 %.OPIS
Ekologiczna Matcha to sproszkowana zielona herbata. Proces przygotowywania herbaty to prawdziwa ceremonia, doświadczenie dla zmysłów. Dzięki walorom smakowym, Matcha wykorzystywana jest również jako dodatek do wypieków, lodów, koktajli.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 małą, płaską łyżeczkę herbaty (ok. 2,5 g) zalać 250 ml gorącej, ale nie wrzącej wody (ok. 70-80 st. C), wymieszać szybkimi ruchami do rozpuszczenia proszku i pojawienia się pianki. Aby przygotować matchę w tradycyjny sposób, należy bambusową łyżeczką wsypać porcję herbaty do podgrzanej uprzednio miseczki, zalać gorącą, lecz nie wrzącą wodą, a następnie roztrzepać specjalną bambusową miotełką. Ten ostatni krok sprawia, że napój ma gładką, jedwabistą konsystencję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MIÓD MANUKA MGO 300+ BIO 140 g – TRANZALPINE
121,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny miód manuka 100 %.OPIS
Ekologiczny miód Manuka MG0 300+. Miód ten posiada powyżej 300 (mg/kg) methylglyoxalu. Pozyskiwany jest z krzewów Manuka rosnących na odległym zachodnim wybrzeżu Nowej Zelandii.
Produkt niedpowiedni dla dzieci poniżej 12 miesiąca życia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1350 kJ/322 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 77 g
w tym cukry: 77 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:CHIA – NASIONA SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ BIO 1 kg – THE PLANET
34,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) 100 %.OPIS
Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską może stanowić ciekawy dodatek do diety. Można dodawać całe lub zmielone nasiona do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków. Można je również namoczyć w wodzie lub soku i używać jako naturalny zagęszczacz np. do zup.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1824 kJ/443 kcal
Tłuszcz – 31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,0 g
Węglowodany – 2,0 g
w tym cukry – 1,0 g
Białko – 38 g
Błonnik – 20 g
Sól – 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MIÓD MANUKA MGO 250+ BIO 250 g – TRANZALPINE
155,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
Miód manuka 100 %* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny miód Manuka MG250. Miód ten posiada powyżej 250 (mg/kg) MetyloGlyOxaluMGO. Pozyskiwany jest z krzewów Manuka rosnących na odległym zachodnim wybrzeżu Nowej Zelandii.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1350 kJ/ 322 kcal
Tłuszcz: < 1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 1 g
Węglowodany: 77 g
w tym cukry: 74 g
Białko: 0,37 g
Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:CHLORELLA SPROSZKOWANA BIO 600 g – BIO PLANET
119,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna chlorella sproszkowana (glony) 100 %.OPIS
Ekologiczna chlorella to rodzaj ciemnozielonej, jednokomórkowej mikroalgi o kształcie kulistym. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Ciemnozielony kolor oraz nazwę zawdzięcza chlorofilowi – naturalnemu barwnikowi. Wyróżnia się wysoką zawartością błonnika i pełnowartościowego białka roślinnego. Sposób przygotowania: ok. 5 g chlorelli (mała łyżeczka) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można ją również dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1595 kJ/379 kcal
Tłuszcz 7,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g
Węglowodany 17 g
w tym cukry 4,4 g
Błonnik 13 g
Białko 55 g
Sól 0,29 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CHLORELLA SPROSZKOWANA BIO 200 g – BIO PLANET
48,70 złQuick ViewSKŁADNIKI
Ekologiczna chlorella sproszkowana (glony) 100 %.OPIS
Ekologiczna chlorella to rodzaj ciemnozielonej, jednokomórkowej mikroalgi o kształcie kulistym. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Ciemnozielony kolor oraz nazwę zawdzięcza chlorofilowi – naturalnemu barwnikowi. Wyróżnia się wysoką zawartością błonnika i pełnowartościowego białka roślinnego. Sposób przygotowania: ok. 5 g chlorelli (mała łyżeczka) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można ją również dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1595 kJ/379 kcal
Tłuszcz 7,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g
Węglowodany 17 g
w tym cukry 4,4 g
Błonnik 13 g
Białko 55 g
Sól 0,29 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATA ZIELONA MATCHA TRADYCYJNA JAPOŃSKA BIO 30 g – MOYA MATCHA
53,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna herbata matcha.OPIS
Moya Matcha Tradycyjna posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu zabiegowi liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny oraz nabierają intensywnego zielonego koloru. Zaraz po zebraniu, liście są delikatnie parowane, suszone i ścierane na drobny proszek po oddzieleniu liści od łodyg. Cały proces produkcji matchy w Uji jest niezwykle czasochłonny a każda partia liści jest starannie sprawdzana.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
– Do przygotowywania herbaty matcha w sposób tradycyjny potrzebne są: czarka, chasen oraz łyżeczka chashaku. Wsyp dwie łyżeczki matchy (1,5 g) do czarki, zalej 100 ml gorącej wody (80 °C) i intensywnie mieszaj chasenem. Wykonuj ruchy przypominające literę M aż do powstania gęstej piany, następnie dolej więcej wody wedle uznania. Zajmuje to niecałe 30 sekund.
– Przygotowanie matchy spieniaczem do MLEKA to jeszcze prostsza metoda. Do kubka lub szklanki wsyp 1 zwykłą łyżeczkę matchy (1,5 g), wlej niewielką ilość (100 ml) gorącej wody (80 °C) i dokładnie wymieszaj. Dolej wody według uznania. 1 łyżeczka starcza zazwyczaj na 200 – 250 ml matchy. Zamiast wody do matchy możesz również dodać też sok lub mleko.
– Matcha nadaje się do przygotowania w shakerze na ciepło i na zimno. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka, dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć. Możesz to zrobić nawet w butelce z wodą mineralną!
– Przygotowanie matcha latte: Zmieszaj łyżeczkę matchy z niewielką ilością gorącej wody. Dodaj gorące spienione MLEKO (roślinne lub krowie). Matcha latte możesz dosłodzić łyżeczką miodu, syropu klonowego bądź syropu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATA ZIELONA MATCHA CODZIENNA JAPOŃSKA BIO 100 g – MOYA MATCHA
83,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
Zielona herbata matcha 100 %* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Organiczna matcha z drugiego i trzeciego zbioru. Charakteryzuje się mocnym aromatem z wyczuwalną goryczką i jaśniejszym odcieniem zieleni. Polecana do matcha latte, koktajli oraz jako dodatek do lodów albo wypieków.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zalej łyżeczkę herbaty matcha niewielką ilością ciepłej wody w czarce i energicznie wymieszaj bambusowym mieszadełkiem aż cała matcha się rozpuści a na powierzchni powstanie charakterystyczna gęsta pianka. Następnie powoli dolej wodę tak aby uzyskać porcję ok. 200 ml. Do mieszania najlepiej nadaje się tradycyjny bambusowy chasen czyli mieszadełko. Matchę można też przygotować przy użyciu ręcznego spieniacza do MLEKA, a tradycyjną czarkę zastąpić szklanką lub kubkiem. Woda powinna mieć temperaturę ok. 80°C. Możesz ją uzyskać korzystając z czajnika z miernikiem temperatury lub odstawiając zwykły czajnik z wrzącą wodą na 10 min. Matchy nie powinno się zalewać wrzątkiem gdyż traci wtedy część swoich właściwości odżywczych.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówceQty:SOK Z MŁODEGO JĘCZMIENIA SPROSZKOWANY BIO 300 g – BIO ORGANIC FOODS
191,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny sok z młodego JĘCZMIENIA sproszkowany 100 %.OPIS
Suplement diety.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do słoika lub szejkera wlać szklankę niegazowanej wody lub dowolnego soku owocowego o temperaturze pokojowej. Wsypać sproszkowany sok do wody (płaska łyżeczka od herbaty to około 1 gram), całość zakręcić i energicznie potrząsać przez 10 sekund. Sok należy pić bezpośrednio po przyrządzeniu.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Zalecana porcja dzienna to 2 gramy proszku, z którego należy przygotować dwie szklanki soku. Jedną szklankę należy wypić rano na czczo 30 minut przed śniadaniem oraz jedną szklankę należy wypić wieczorem minimum 2 godziny po kolacji, najlepiej tuż przed snem. Sok pić małymi łykami przytrzymując przez kilka sekund w ustach.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w chłodnym i suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty:ZESTAW CEREMONIALNY DO MATCHY ZE SZKLANĄ CZARKĄ – MOYA MATCHA
259,09 złQuick ViewOPIS
Tradycyjny zestaw do przygotowywania matchy. W zestawie:
– Ekologiczna herbata Moya Matcha Tradycyjna 30 g
– Matchawan – szklana miseczka do matchy
– Chasen – bambusowa miotełka do matchy
– Podstawka pod Chasen
– Chashaku – bambusowa łyżeczka do matchyDoskonały prezent dla miłośników Japonii i adeptów drogi herbaty „chado”.
MOYA MATCHA TRADYCYJNA
Moya Matcha Tradycyjna posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu zabiegowi liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny oraz nabierają intensywnego zielonego koloru. Zaraz po zebraniu, liście są delikatnie parowane, suszone i ścierane na drobny proszek po oddzieleniu liści od łodyg.MATCHAWAN
Matchawan jest tradycyjnym narzędziem wykorzystywanym w japońskiej ceremonii herbacianej. Jest to również zdecydowanie najwygodniejsze naczynie do picia matchy, którą najlepiej utrzepywać bambusową miotełką (tzw. chasenem). Pionowe ścianki czarki i szerokie dno pozwalają łatwo i wygodnie „utrzepać” matchę w wodzie i szybko uzyskać warstwę pianki powierzchni. Należy pamiętać, że temperatura wody, w której przygotowywane jest matcha nie powinna przekraczać 80 stopni Celsjusza.
Pojemność: 400 mlNaczynie można myć w zmywarce.
BAMBUSOWA MIOTEŁKA DO MATCHY CHASEN
Tradycyjna japońska miotełka do spieniania herbaty matcha. Miotełka wykonana jest z jednego kawałka bambusa, gdzie precyzyjne nacięcia i odpowiednie wiązanie bawełnianą nicią tworzy delikatne wąsy, które poprzez odpowiednie uformowanie tworzą jaspisową piankę w trakcie ubijania matchy. Za pomocą chasena wykonujemy w miseczce ruchy przypominające literę W lub M. Pozwala to dobrze połączyć matchę z wodą tworząc zawiesinę, a na powierzchni herbaty powinien pojawić się kożuszek piany. Idealne spienienie herbaty jest możliwe dzięki elastycznym bambusowym szczecinkom miotełki chasen. Szczecinki te w ich dolnej części są delikatnie wygięte, a u góry zebrane razem i zakończone specjalną drewnianą rączką.PODSTAWKA POD CHASEN
Podstawka pod chasen to nie tylko piękny element tradycyjnego japońskiego zestawu matchy do ceremonii herbacianej. To praktyczne narzędzie, które pomaga utrzymać delikatne wąsy chasenu w idealnym kształcie zapewniając mu długowieczność. Podstawka wykonana jest z czarnej, lśniącej porcelany.ŁYŻECZKA CHASHAKU
Chashaku to łyżeczka, która służy do nakładania matchy. Oryginalnie wykonana jest z drewna bambusowego. Wykorzystywana w tradycyjnej japońskiej ceremonii herbacianej do nabierania sproszkowanej herbaty. Pozwala nam precyzyjnie nabrać potrzebną ilość matchy. Herbatę matcha przygotowuje się inaczej niż inne rodzaje herbaty a używanie łyżeczki chashaku przybliża nas do tradycyjnej ceremonii.Qty:SPIRULINA NIEBIESKA BIO 15 g – BATOM
62,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna spirulina niebieskaOPIS
Spirulina w kolorze niebieskim jest to odwodniony proszek składający się wyłącznie z ekstraktu z niebiesko-zielonych mikroalg (Arthrospira platensis).
Skończ z szarymi, deszczowymi dniami: wprowadzamy kolor do gry, a wszystko to bez dodatków do żywności. Magiczny błękit, błękit nieba, błękit królewski – nasze oryginalne algi potrafią wszystko!
Spirulina niebieska sprawdzi się przede wszystkim jako naturalny barwnik. Jest idealnym dodatkiem do shake, smoothie, koktajli, makaronów czy wypieków. Sprawdzi się także jako urozmaicenie podawanych dzieciom potraw, dzięki temu na pewno chętniej będą sięgać po więcej zdrowych posiłków.
Niebieska spirulina jest również świetnym dodatkiem do MLEKA, napój nabierze błękitnego koloru i nie zmieni swojego smaku na rybi. Pół łyżeczki suszonych alg w proszku warto dodać do ciasta naleśnikowego, zmienią one kolor i na pewno zachwycą każdego. Kolejnym efektownym zastosowaniem jest wymieszanie szczypty spiruliny z owsianką lub dodanie jej do puddingu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1475 kJ/352 kcal
Tłuszcz – <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 3,1 g
w tym cukry – 3,1 g
Błonnik – 4,5 g
Białko – 84 g
Sól – 2,9 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu.Qty: