SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 145 ml – LIMA

SOSY SOJOWE I COCONUT AMINOS

Wyświetlanie wszystkich wyników: 12

  • 0 out of 5

    SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 145 ml – LIMA

    19,09 

    SKŁADNIKI
    woda, SOJA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjne Tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 346 kJ/82 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 5,8 g
    w tym cukry – 1,7 g
    Błonnik – 0,9 g
    Białko – 10,3 g
    Sól – 13 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOS SOJOWY TAMARI 25 % MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – LIMA

    30,89 

    SKŁADNIKI
    woda, SOJA*, sól morska (10,3 %), alkohol*, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjnie sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.
    25 % mniej soli w porównaniu do sosu sojowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 405 kJ/96 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 5,3 g
    w tym cukry – 1,7 g
    Błonnik – 0,9 g
    Białko – 12 g
    Sól – 10,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywć w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – LIMA

    26,59 

    SKŁADNIKI
    woda, SOJA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjne sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.
    Fermentowany w okresie od 6 do 8 miesięcy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 346 kJ/82 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 5,8 g
    w tym cukry – 1,7 g
    Błonnik – 0,9 g
    Białko – 10 g
    Sól – 13,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – TERRASANA

    27,19 

    SKŁADNIKI
    ziarno SOI*, woda, sól morska, alkohol shochu* (woda, ryż*, sól, Aspergillus oryzae), Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 354 kJ / 83 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 6,5 g
    w tym cukry – 0,5 g
    Błonnik – 0,7 g
    Białko – 14 g
    Sól – 13,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOS SOJOWY TAMARI ŁAGODNY BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – TERRASANA

    21,39 

    SKŁADNIKI
    woda, nasiona SOI*, sól morska, solone shochu* (woda, ryż*, sól, Aspergillus oryzae), Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnikekologiczny)

    OPIS
    Sos otrzymany w wyniku tradycyjnej japońskiej fermentacji przez 9 miesięcy. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 315 kJ/ 74 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 8,3 g
    w tym cukry – 3,4 g
    Błonnik – 0 g
    Białko – 9,8 g
    Sól – 14,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOS KOKOSOWY AMINOS BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – COCOMI

    19,09 

    SKŁADNIKI
    syrop kokosowy* (40 %), woda, ocet kokosowy*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Aminos to sos, który jest idealnym zamiennikiem sosu sojowego. Odpowiedni jako marynata do mięsa, drobiu, owoców morza, do gotowania oraz jako sos do sałatek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartosc energetyczna: 609 kJ / 146 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Weglowodany: 34 g
    w tym cukry: 34 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: < 0,5 g
    Sól: 4,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od źródeł światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 125 ml – YAKSO

    13,79 

    SKŁADNIKI
    woda, SOJA* (39 %), sól morska, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos japoński tamari do gotowania ze sfermentowanej soi. Fermentacja jest za pomocą kultur koji (Aspergillus oryzae) i trwa ponad 1,5 roku.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 293 kJ/70 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 7,3 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 10 g
    Sól: 13 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOS WEGAŃSKI „JAK OSTRYGOWY” BIO 250 ml – YAKSO

    15,09 

    SKŁADNIKI
    sos tamari* [SOJA*, woda, sól morska, koji (Aspergillus oryzae))], woda, agawa*, skrobiaz tapioki*, sól morska, algi kombu, ocet*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Sos na bazie tamari i alg kombu.
    Idealny do marynowania, sosów do dań z woka lub jako sos stołowy.
    Doskonały do tajskiego curry, makaronów noodle, warzyw przygotowanych techniką stir-fry, seitanu lub jackfruit.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 441 kJ/105 kcal
    Tłuszcz – 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,02 g
    Węglowodany – 21 g
    w tym cukry – 16 g
    Błonnik – 0,8 g
    Białko – 4,5 g
    Sól – 4,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOS KOKOSOWY AMINOS TERIYAKI BIO 250 ml – GENUINE COCONUT

    38,60 

    SKŁADNIKI
    ocet kokosowy*, nektar z kwiatów palmy kokosowej*, sól morska, cebula*, czosnek*, imbir*, papryka chili bird’s eye*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Aminos to sos, który jest idealnym zamiennikiem sosu sojowego teriyaki. Smak często opisywany jako „umami”. Idealny do dressingów i marynat. Doskonały do wzbogacenia smaku smażonych warzyw, ryżu, frytek i zup. Świetnie sprawdzi się jako sos du sushi i pierogów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 393 kJ/94 kcal
    Tłuszcz: <1,0 g
    w tym kwasy nasycone: <1,0 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 17 g
    Błonnik: 0,6 g
    Białko: <1,0 g
    Sól: 1,75 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 125 ml – TERRASANA

    21,70 

    SKŁADNIKI
    woda, ziarno SOI*, sól morska, alkohol shochu* (woda, ryż*, Aspergillus oryzae), Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 354 kJ / 83 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 7,2 g
    w tym cukry – 0,5 g
    Błonnik – 0,7 g
    Białko – 14 g
    Sól – 13,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOS WEGAŃSKI MORSKI BIO 250 ml – YAKSO

    15,00 

    SKŁADNIKI
    woda, ocet ryżowy*, sos kokosowy aminos* (syrop z kwiatów palmy kokosowej*, sól morska), sól morska, syrop z agawy*, algi kombu, grzyby shiitake*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Wegańska alternatywa sosu rybnego. Sos na bazie octu ryżowego, sosu kokosowego aminos, alg kombu i grzybów shiitake.
    Ten sos ma głęboki, orzechowy smak. Idealny do dipów, marynat i curry. Doskonały dodatek do makaronów noodle czy dania Tom kha kai.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 280 kJ/67 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 16 g
    w tym cukry – 15 g
    Błonnik – 0,2 g
    Białko – 0,2 g
    Sól – 12,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOS SOJOWY TAMARI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – SOTTOLESTELLE

    25,40 

    SKŁADNIKI
    woda, SOJA* 33 %, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sos japoński tamari do gotowania ze sfermentowanej soi.
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 330 kJ/78 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 6,4 g
    w tym cukry: 2,1 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 13 g
    Sól: 15,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
top
X