Wyświetlanie wszystkich wyników: 12
-
SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 125 ml – YAKSO
14,20 złSKŁADNIKI
woda, SOJA* (39 %), sól morska, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Sos japoński tamari do gotowania ze sfermentowanej soi. Fermentacja jest za pomocą kultur koji (Aspergillus oryzae) i trwa ponad 1,5 roku.
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 293 kJ/70 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 7,3 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 0 g
Białko: 10 g
Sól: 13 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
SOS SOJOWY TAMARI 25 % MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – LIMA
32,30 złSKŁADNIKI
woda, SOJA*, sól morska (10,3 %), alkohol*, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tradycyjnie sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.
25 % mniej soli w porównaniu do sosu sojowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna – 405 kJ/96 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 5,3 g
w tym cukry – 1,7 g
Błonnik – 0,9 g
Białko – 12 g
Sól – 10,3 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywć w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – LIMA
27,60 złSKŁADNIKI
woda, SOJA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tradycyjne sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.
Fermentowany w okresie od 6 do 8 miesięcy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna – 346 kJ/82 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 5,8 g
w tym cukry – 1,7 g
Błonnik – 0,9 g
Białko – 10 g
Sól – 13,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: -
SOS WEGAŃSKI „JAK OSTRYGOWY” BIO 250 ml – YAKSO
15,90 złSKŁADNIKI
sos tamari* [SOJA*, woda, sól morska, koji (Aspergillus oryzae))], woda, agawa*, skrobiaz tapioki*, sól morska, algi kombu, ocet*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Sos na bazie tamari i alg kombu.
Idealny do marynowania, sosów do dań z woka lub jako sos stołowy.
Doskonały do tajskiego curry, makaronów noodle, warzyw przygotowanych techniką stir-fry, seitanu lub jackfruit.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 441 kJ/105 kcal
Tłuszcz – 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,02 g
Węglowodany – 21 g
w tym cukry – 16 g
Błonnik – 0,8 g
Białko – 4,5 g
Sól – 4,7 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty: -
SOS WEGAŃSKI MORSKI BIO 250 ml – YAKSO
15,00 złSKŁADNIKI
woda, ocet ryżowy*, sos kokosowy aminos* (syrop z kwiatów palmy kokosowej*, sól morska), sól morska, syrop z agawy*, algi kombu, grzyby shiitake*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Wegańska alternatywa sosu rybnego. Sos na bazie octu ryżowego, sosu kokosowego aminos, alg kombu i grzybów shiitake.
Ten sos ma głęboki, orzechowy smak. Idealny do dipów, marynat i curry. Doskonały dodatek do makaronów noodle czy dania Tom kha kai.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 280 kJ/67 kcal
Tłuszcz – 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 16 g
w tym cukry – 15 g
Błonnik – 0,2 g
Białko – 0,2 g
Sól – 12,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty: -
SOS SOJOWY TAMARI ŁAGODNY BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – TERRASANA
21,39 złSKŁADNIKI
woda, nasiona SOI*, sól morska, solone shochu* (woda, ryż*, sól, Aspergillus oryzae), Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnikekologiczny)OPIS
Sos otrzymany w wyniku tradycyjnej japońskiej fermentacji przez 9 miesięcy. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna – 315 kJ/ 74 kcal
Tłuszcz – 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 8,3 g
w tym cukry – 3,4 g
Błonnik – 0 g
Białko – 9,8 g
Sól – 14,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.Qty: -
SOS KOKOSOWY AMINOS BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – COCOMI
20,60 złSKŁADNIKI
syrop kokosowy* (40 %), woda, ocet kokosowy*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Aminos to sos, który jest idealnym zamiennikiem sosu sojowego. Odpowiedni jako marynata do mięsa, drobiu, owoców morza, do gotowania oraz jako sos do sałatek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartosc energetyczna: 609 kJ / 146 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Weglowodany: 34 g
w tym cukry: 34 g
Błonnik: 0 g
Białko: < 0,5 g
Sól: 4,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od źródeł światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty: -
SOS SOJOWY TAMARI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – SOTTOLESTELLE
25,40 złSKŁADNIKI
woda, SOJA* 33 %, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Sos japoński tamari do gotowania ze sfermentowanej soi.
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 330 kJ/78 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 6,4 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 0 g
Białko: 13 g
Sól: 15,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 145 ml – LIMA
19,90 złSKŁADNIKI
woda, SOJA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tradycyjne Tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 346 kJ/82 kcal
Tłuszcz – 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 5,8 g
w tym cukry – 1,7 g
Błonnik – 0,9 g
Białko – 10,3 g
Sól – 13 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: -
SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 125 ml – TERRASANA
21,70 złSKŁADNIKI
woda, ziarno SOI*, sól morska, alkohol shochu* (woda, ryż*, Aspergillus oryzae), Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 354 kJ / 83 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 7,2 g
w tym cukry – 0,5 g
Błonnik – 0,7 g
Białko – 14 g
Sól – 13,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscuQty: -
SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – TERRASANA
27,21 złSKŁADNIKI
ziarno SOI*, woda, sól morska, alkohol shochu* (woda, ryż*, sól, Aspergillus oryzae), Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 354 kJ / 83 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 6,5 g
w tym cukry – 0,5 g
Błonnik – 0,7 g
Białko – 14 g
Sól – 13,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscuQty: -
SOS KOKOSOWY AMINOS TERIYAKI BIO 250 ml – GENUINE COCONUT
38,60 złSKŁADNIKI
ocet kokosowy*, nektar z kwiatów palmy kokosowej*, sól morska, cebula*, czosnek*, imbir*, papryka chili bird’s eye*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Aminos to sos, który jest idealnym zamiennikiem sosu sojowego teriyaki. Smak często opisywany jako „umami”. Idealny do dressingów i marynat. Doskonały do wzbogacenia smaku smażonych warzyw, ryżu, frytek i zup. Świetnie sprawdzi się jako sos du sushi i pierogów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 393 kJ/94 kcal
Tłuszcz: <1,0 g
w tym kwasy nasycone: <1,0 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 17 g
Błonnik: 0,6 g
Białko: <1,0 g
Sól: 1,75 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.Qty: