Wyświetlanie 1–12 z 60 wyników
-
STEWIA LIŚCIE CIĘTE SUSZONE BIO 80 g – BATOM
19,40 złSKŁADNIKI
Liście stewii* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Najwyższej jakości liście stewii (Stevia rebaudiana Bertoni), ręcznie zbierane.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
porcję suszu (1- 2g/l) zalać gorącą (70- 80ºC) wodą, a uzyskanym naparem słodzić napoje. Susz można również dodawać bezpośrednio do zaparzanych ziół lub herbaty.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
SYROP KLONOWY C BIO 500 ml – HORIZON
66,80 złSKŁADNIKI
ekologiczny zagęszczony sok z klonu 100 %, klasa COPIS
W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu. Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian.
Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor)
Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor)
Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1470 kJ / 346 kcal;
Tłuszcz: 0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 86 g;
w tym cukry: 86 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty: -
CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 500 g – BIO PLANET
9,90 złSKŁADNIKI
cukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 100 g
w tym cukry – 97 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
SYROP DAKTYLOWY BIO 450 g – HORIZON
21,10 złSKŁADNIKI
syrop daktylowy* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1497 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 86 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0,27 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAMZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówceQty: -
KSYLITOL PUDER 350 g – SANTINI (FINLANDIA)
27,00 złSKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.Qty: -
KSYLITOL W SASZETKACH (40 x 5 g) 200 g – SANTINI (FINLANDIA)
21,00 złSKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.Qty: -
KSYLITOL 1 kg (TOREBKA) – SANTINI (FINLANDIA)
57,70 złSKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.Qty: -
SYROP KLONOWY C BIO 950 ml – HORIZON
113,40 złSKŁADNIKI
ekologiczny zagęszczony sok z klonu 100 %, klasa COPIS
Idealnie nadaje się jako polewa do deserów, ciast, naleśników. W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu. Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian.
Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor)
Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor)
Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1470 kJ / 346 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 86 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym, a po otwarciu w lodówce.Qty: -
CUKIER TRZCINOWY PANELA BEZGLUTENOWY BIO 1 kg – ALTERNATIVA
27,70 złSKŁADNIKI
surowy cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1680 kJ / 401 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 96 g
w tym cukry: 96 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
SYROP DAKTYLOWY BIO 874 ml (1215 g) – BIO PLANET
48,60 złSKŁADNIKI
daktyle suszone* (79 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny syrop z daktyli polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników, a także do słodzenia napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna – 1676 kJ / 399 kcal
Tłuszcz – 0,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 98 g,
w tym cukry – 98 g
Białko – 1,6 g
Sól – 0,3 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
SYROP DAKTYLOWY BEZGLUTENOWY BIO 250 ml (340 g) – BIO PLANET
17,40 złSKŁADNIKI
daktyle suszone* (76 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny syrop z daktyli polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników, a także do słodzenia napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna – 1625 kJ / 382 kcal
Tłuszcz – <0,5 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,5 g,
Węglowodany – 92 g,
w tym cukry – 85 g
Białko – 2,0 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
SYROP KOKOSOWY BIO 300 g (250 ml) – BIO PLANET
28,20 złSKŁADNIKI
cukier kokosowy* uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Syrop jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Charakteryzuje się karmelowym smakiem i aromatem oraz gęstą konsystencją.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna – 1330 kJ / 313 kcal
Tłuszcz – 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 78 g
w tym cukry – 78 g
Białko – 0 g
Sól – 0,13 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: