Wyświetlanie 1–12 z 49 wyników
SYROP KLONOWY BIO 330 g (250 ml) – NATURAVENA
31,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny syrop klonowy 100 %OPIS
Produkt pasteryzowany.
BURSZTYNOWA BARWA, WYRAŹNY SMAKWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1533 kJ/367 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 90 g
w tym cukry: 88 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty:CUKIER TRZCINOWY PANELA BEZGLUTENOWY BIO 1 kg – ALTERNATIVA
27,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy Panela.OPIS
Cukier Panela powstaje poprzez odparowanie soku trzcinowego bez jego oczyszczania ani przetwarzania. Cały proces odbywa się w sposób tradycyjny, co pozwala zachować naturalne składniki odżywcze.
Cukier ma intensywnie karmelowy smak, z nutami miodu i melasy.
Idealny do napojów (np. kawy, herbaty) oraz deserów. Popularny w kuchniach Ameryki Łacińskiej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1680 kJ / 401 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 96 g
w tym cukry: 96 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:PŁATKI DAKTYLOWE BIO 100 g – BIO PLANET
10,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne daktyle 100 %.Płatki daktylowe charakteryzują się słodkim smakiem z nutką toffi. Polecamy jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do owsianek, wypieków i deserów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1523 kJ/360 kcal
Tłuszcz 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 81 g
w tym cukry 75 g
Błonnik 11 g
Białko 3,0 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:PŁATKI DAKTYLOWE BIO 250 g – BIO PLANET
18,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne daktyle 100 %.Płatki daktylowe charakteryzują się słodkim smakiem z nutką toffi. Polecamy jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do owsianek, wypieków i deserów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1523 kJ/360 kcal
Tłuszcz 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 81 g
w tym cukry 75 g
Błonnik 11 g
Białko 3,0 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:DAKTYLE SPROSZKOWANE BIO 800 g – BIO PLANET
35,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne daktyle sproszkowane 100 %.OPIS
Ekologiczne daktyle w formie sproszkowanej charakteryzują się lekko słodkim smakiem z nutką toffi. Stanowią idealny dodatek do wypieków, deserów, jogurtów, musli, a także dań orientalnych. Nie rozpuszczają się w zimnych i ciepłych napojach.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1512 kJ/357 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 80 g
w tym cukry 74 g
Błonnik 11 g
Białko 2,7 g
Sól 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO FILIPINY FAIR TRADE BIO 1 kg – OXFAM
51,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado.OPIS
Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru.
Cukier Muscovado powstaje poprzez krystalizację i suszenie soku trzcinowego, z minimalnym przetwarzaniem. Część melasy pozostaje w kryształkach cukru, nadając mu charakterystyczny smak.
Cukier ma lepką, wilgotną konsystencję. Kryształki są drobne i ciemnobrązowe. Wyraźny, intensywny smak melasy, z nutami lukrecji i toffi.
Stosowany w wypiekach, marynatach, chutneyach i daniach o bogatym smaku. Popularny w kuchniach azjatyckich i brytyjskich.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1758 kJ / 414 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 99 g
w tym cukry: 99 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,015 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:PŁATKI DAKTYLOWE BIO 300 g – BIO PLANET
19,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne daktyle 100 %.Płatki daktylowe charakteryzują się słodkim smakiem z nutką toffi. Polecamy jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do owsianek, wypieków i deserów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1523 kJ/360 kcal
Tłuszcz 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 81 g
w tym cukry 75 g
Błonnik 11 g
Białko 3,0 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:PŁATKI DAKTYLOWE BIO 150 g – BIO PLANET
10,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne daktyle 100 %.Płatki daktylowe charakteryzują się słodkim smakiem z nutką toffi. Polecamy jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do owsianek, wypieków i deserów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1523 kJ/360 kcal
Tłuszcz 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 81 g
w tym cukry 75 g
Błonnik 11 g
Białko 3,0 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:STEVIA (NA BAZIE ERYTRYTOLU I GLIKOZYDÓW STEWIOLOWYCH ZE STEWII) 500 g – NATURAVENA
28,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
Substancje słodzące: erytrytol 99,8 %, glikozydy stewiolowe ze stewii 0,2 %.OPIS
Zawiera substancje słodzące. Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 0 g
w tym cukry 0 g
w tym poliole 100 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:ERYTRYTOL W SASZETKACH BEZGLUTENOWY (40 x 5 g) 200 g – SANTINI
18,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % erytrytol (substancja słodząca)OPIS
Erytrytol to naturalna substancja słodząca, stosowana jako alternatywa dla tradycyjnego cukru. Należy do alkoholi cukrowych – polioli. Erytrytol ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzyje się wysoką słodkością (60 – 80 % sacharozy). Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny oraz bardzo niski indeks insulinowy II = 2.
Erytrytol wygląda i smakuje jak cukier, nie pozostawiając w ustach nieprzyjemnego posmaku. Może być stosowany jako zamiennik cukru do słodzenia, pieczenia, gotowania oraz przyrządzania deserów. Ze względu na poziom słodkości należy użyć nieco więcej erytrytolu niż sacharozy.
Forma pakowania w jednostkowe saszetki pozwala zabrać erytrytol niemal wszędzie do pracy, biura, w podróż albo zaserwować Gościom!WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,8 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gUWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.Qty:KSYLITOL W SASZETKACH (40 x 5 g) 200 g – SANTINI (FINLANDIA)
20,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.Qty:SYROP Z AGAWY CIEMNY BEZGLUTENOWY BIO 350 g (250 ml) – BIO PLANET
17,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny syrop z agawy 100 %OPIS
Ekologiczny syrop z agawy powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników, a także do słodzenia napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1253 kJ/296 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 69 g
Błonnik: 5,8 g
Białko: 0 g
Sól: 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: