Wyświetlanie 1–12 z 37 wyników
SYROP DAKTYLOWY BIO 1,2 kg – BIO PLANET
47,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne daktyle 100 %OPIS
Ekologiczny syrop z daktyli polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników, a także do słodzenia napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1697 kJ / 399 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 98 g
w tym cukry: 98 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0,3 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SYROP KLONOWY BIO 330 g (250 ml) – NATURAVENA
31,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny syrop klonowy 100 %OPIS
Produkt pasteryzowany.
BURSZTYNOWA BARWA, WYRAŹNY SMAKWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1533 kJ/367 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 90 g
w tym cukry: 88 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty:KSYLITOL 250 g – SANTINI (FINLANDIA)
17,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy.
Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru.
Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g).
Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.Qty:SYROP KOKOSOWY BIO 300 g (250 ml) – BIO PLANET
37,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
cukier kokosowy*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Syrop kokosowy charakteryzuje się karmelowym smakiem i aromatem oraz gęstą konsystencją. Świetny jako dodatek do kawy, herbaty, napojów, koktajli oraz deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1309 kJ/312 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 78 g
w tym cukry: 78 g
Białko: 0 g
Sól: 0,13 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MELASA Z TRZCINY CUKROWEJ BIO 450 g – HORIZON
15,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
trzcina cukrowa*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1819 kJ/ 428 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 106 g;
w tym cukry: 79 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0,35 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE i SEZAMZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty:ERYTRYTOL 500 g (TOREBKA PAPIEROWA) – PIĘĆ PRZEMIAN
19,38 złQuick ViewSKŁADNIKI
Erytrytol (substancja słodząca) 100 %OPIS
Naturalna substancja słodząca. Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75%.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,78 g
w tym cukry: 0 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,78 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gUWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.Qty:ERYTRYTOL FRANCUSKI BEZGLUTENOWY 500 g (TOREBKA) – SANTINI
35,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % erytrytol (substancja słodząca)OPIS
Erytrytol to naturalna substancja słodząca, stosowana jako alternatywa dla tradycyjnego cukru. Należy do alkoholi cukrowych – polioli. Erytrytol ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzyje się wysoką słodkością (60 – 80 % sacharozy). Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny oraz bardzo niski indeks insulinowy II = 2.
Erytrytol wygląda i smakuje jak cukier, nie pozostawiając w ustach nieprzyjemnego posmaku. Może być stosowany jako zamiennik cukru do słodzenia, pieczenia, gotowania oraz przyrządzania deserów. Ze względu na poziom słodkości należy użyć nieco więcej erytrytolu niż sacharozy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,8 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gUWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.Qty:SYROP KLONOWY C BIO 1,3 kg (950 ml) – HORIZON
111,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny zagęszczony sok z klonu 100 %, klasa COPIS
Idealnie nadaje się jako polewa do deserów, ciast, naleśników. W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu. Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian.
Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor)
Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor)
Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1470 kJ / 346 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 86 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym, a po otwarciu w lodówce.Qty:SYROP Z AGAWY BIO 690 g (500 ml) – ALLOS
35,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % syrop z agawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących.
Polecamy do wypieków, deserów lub jako polewę do naleśników.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna – 1311 kJ / 308 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 77 g
w tym cukry – 77 g
Białko – <0,5 g
Sól – 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem.Qty:SYROP KLONOWY C BIO 330 g (250 ml) – TERRASANA
35,19 złQuick ViewSKŁADNIK
100 % syrop klonowy* klasa C (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu.
Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian.
Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor)
Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor)
Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor)WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100 ml
Wartość energetyczna – 1507 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 89,2 g
w tym cukry: 62,7 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty:KSYLITOL W SASZETKACH (40 x 5 g) 200 g – SANTINI (FINLANDIA)
21,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.Qty:PŁATKI DAKTYLOWE BIO 100 g – BIO PLANET
11,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne daktyle 100 %.Płatki daktylowe charakteryzują się słodkim smakiem z nutką toffi. Polecamy jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do owsianek, wypieków i deserów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1523 kJ/360 kcal
Tłuszcz 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 81 g
w tym cukry 75 g
Błonnik 11 g
Białko 3,0 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: