SYROP Z AGAWY CIEMNY BIO 245 g – NATURAVENA

SŁODZIKI

Wyświetlanie 1–12 z 67 wyników

  • 0 out of 5

    SYROP Z AGAWY CIEMNY BIO 245 g – NATURAVENA

    14,69 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny syrop z agawy (100 %)

    OPIS
    Polecany do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników a także do słodzenia napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1299 kJ/306 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 76 g
    w tym cukry 73 g
    Błonnik 0,7 g
    Białko 0 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. +4 st. C. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SYROP Z AGAWY BIO 345 g (250 ml) – ALLOS

    22,69 

    SKŁADNIKI
    100% syrop z agawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących.
    Polecamy do wypieków, deserów lub jako polewę do naleśników.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 1751 kJ / 412 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 103 g
    w tym cukry – 103 g
    Białko – < 0,5 g
    Sól – 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SYROP KLONOWY C BIO 500 ml – HORIZON

    64,79 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny zagęszczony sok z klonu 100 %, klasa C

    OPIS
    W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu. Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian.
    Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor)
    Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor)
    Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1470 kJ / 346 kcal;
    Tłuszcz: 0 g;
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 86 g;
    w tym cukry: 86 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CUKIER KOKOSOWY (PALMOWY) BIO 300 g – BIO PLANET

    13,19 

    SKŁADNIKI
    cukier kokosowy (palmowy)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1602 kJ / 377 kcal
    Tłuszcz – 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 93 g
    w tym cukry – 90 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SYROP DAKTYLOWY BIO 450 g – HORIZON

    20,58 

    SKŁADNIKI
    syrop daktylowy* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1497 kJ/348 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: 86 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: 0,27 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KSYLITOL PUDER 350 g – SANTINI (FINLANDIA)

    26,99 

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 500 g – BIO PLANET

    9,89 

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 100 g
    w tym cukry – 97 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KSYLITOL 1 kg (TOREBKA) – SANTINI (FINLANDIA)

    53,79 

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SYROP KLONOWY C BIO 950 ml – HORIZON

    109,89 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny zagęszczony sok z klonu 100 %, klasa C 

    OPIS
    Idealnie nadaje się jako polewa do deserów, ciast, naleśników. W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu. Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian.
    Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor)
    Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor)
    Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1470 kJ / 346 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: 86 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym, a po otwarciu w lodówce.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SYROP Z AGAWY Z CHLOROFILEM BEZGLUTENOWY BIO 350 g (250 ml) – BIO PLANET

    16,39 

    SKŁADNIKI
    syrop z agawy* 100 % (zawiera chlorofil 1% z liści agawy) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny syrop z agawy z chlorofilem jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Charakteryzuje się delikatnie miętowym posmakiem i dużą rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1260 kJ / 297 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 71 g
    w tym cukry – 71 g
    Błonnik – 5,7 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SYROP Z AGAWY CIEMNY BEZGLUTENOWY BIO 350 g (250 ml) – BIO PLANET

    17,29 

    SKŁADNIKI
    syrop z agawy ciemny* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny syrop z agawy ciemny jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Wykazuje się dużą rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1260 kJ / 297 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 71 g
    w tym cukry – 71 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KSYLITOL 500 g (TOREBKA) – SANTINI (FINLANDIA)

    31,99 

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
top
X