Wyświetlanie wszystkich wyników: 12
-
MISO MUGI (PASTA Z SOI I JĘCZMIENIA) BIO 350 g – TERRASANA
44,40 złSKŁADNIKI
nasiona SOI*, JĘCZMIEŃ*, woda, sól morska, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Niepasteryzowane miso z SOI i jęczmienia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 606 kJ/145 kcal
Tłuszcz – 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 9,5 g
w tym cukry – 5,6 g
Błonnik – 5,1 g
Białko – 11 g
Sól – 11 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty: -
MISO SHIRO BIAŁE (PASTA Z RYŻU I SOI) BEZGLUTENOWE BIO 200 g – DANIVAL
32,50 złSKŁADNIKI
ryż*, nasiona SOI* (39 %), woda, nierafinowana sól morska, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany. Bezglutenowy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 866 kJ / 205 kcal
Tłuszcz – 4,3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe – 0,7 g
Węglowodany – 32,1g
w tym cukry – 19,8 g
Białko – 8,4 g
Sól – 2,7 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 miesięcy.Qty: -
MISO HATCHO (PASTA SOJOWA Z JĘCZMIENIEM) BIO 300 g – LIMA
32,90 złSKŁADNIKI
SOJA* 64 %, woda, sól morska 11 %, mąka z prażonego JĘCZMIENIA* 0,8 %, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Długość fermentacji SOI – minimum 1 rok.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1029 kJ/247 kcal
Tłuszcz – 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,1 g
Węglowodany – 7,3 g
w tym cukry – 0,8 g
Błonnik – 8,8 g
Białko – 23 g
Sól – 8,8 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: -
MISO SHIRO (PASTA Z RYŻU I SOI) BIO 300 g – LIMA
41,10 złSKŁADNIKI
ryż* (63 %), SOJA* (23 %), woda, sól morska (6,3 %), Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Długość fermentacji ryżu – kilka dni. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 812 kJ/193 kcal
Tłuszcz – 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 29 g
w tym cukry – 26 g
Błonnik – 2,0 g
Białko – 9,1 g
Sól – 5,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: -
MISO BARLEY (PASTA Z SOI I JĘCZMIENIA) BIO 200 g – DANIVAL
31,10 złSKŁADNIKI
SOJA*, JĘCZMIEŃ perłowy* (41,5 %), nierafinowana sól morska, woda, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt roślinny fermentowany przez 6 miesięcy. Produkt pasteryzowany.
Doskonały jako zamiennik soli do sosów, zup i bulionów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 630 kJ / 151 kcal
Tłuszcz – 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,8 g
Węglowodany – 10,8 g
w tym cukry – 5,6 g
Błonnik – 4,7 g
Białko – 9,8 g
Sól – 8,3 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy.Qty: -
MISO RICE (PASTA Z SOI I RYŻU) BEZGLUTENOWE BIO 200 g – DANIVAL
31,10 złSKŁADNIKI
SOJA*, ryż okrągły* (41,5 %), nierafinowana sól morska, woda, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt roślinny fermentowany przez 6 miesięcy. Produkt pasteryzowany.
Doskonały jako zamiennik soli do sosów, zup i bulionów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 605 kJ /145 kcal
Tłuszcz – 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
Węglowodany – 9,0 g
w tym cukry – 3,0 g
Błonnik – 3,4 g
Białko – 9,7 g
Sól – 8,3 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy.Qty: -
MISO GENMAI (PASTA Z SOI I RYŻU BRĄZOWEGO) BIO 350 g – TERRASANA
45,90 złSKŁADNIKI
nasiona SOI*, ryż brązowy*, sól morska, woda, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Niepasteryzowane miso z SOI i ryżu brązowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 769 kJ/183 kcal
Tłuszcz – 5,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
Węglowodany – 19 g
w tym cukry – 12 g
Błonnik – 4,9 g
Białko – 11 g
Sól – 11 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty: -
UMEBOSHI (MORELE JAPOŃSKIE KISZONE) BIO 150 g – TERRASANA
45,10 złSKŁADNIKI
śliwiki japońskie ume*, sól morska, pachnotka zwyczajna*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 153 kJ/37 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 7 g
w tym cukry – 0,5 g
Błonnik – 4,3 g
Białko – 0 g
Sól – 21,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty: -
MISO SHIRO SWEET (PASTA Z RYŻU I SOI) BIO 250 g – TERRASANA
39,20 złSKŁADNIKI
ryż*, woda, nasiona SOI*, sól morska, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 745 kJ/177 kcal
Tłuszcz – 4,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 20 g
w tym cukry – 17 g
Białko – 10 g
Sól – 5,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty: -
PASTA UME (Z MORELI JAPOŃSKICH) BIO 250 g – TERRASANA
52,80 złSKŁADNIKI
pulpa z moreli* (morele japońskie*, sól morska), ocet ume su* (morele japońskie*, sól morska, liście shiso*)(*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela.
Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości.
Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
Ocet ume su powstaje w wyniku fermentacji umeboshi (morele japońskie kiszone).
W Japonii pasta ume używana jest do sosów, dipów i sushi.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 102 kJ/24 kcal
Tłuszcz – 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 2,7 g
wtym cukry – 0 g
Błonnik – 3,6 g
Białko – 0,3 g
Sól – 14,2gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
MISO BARLEY (PASTA Z JĘCZMIENIA I SOI) BIO 300 g – LIMA
32,70 złSKŁADNIKI
JĘCZMIEŃ* (39 %), SOJA* (26 %), woda, sól morska, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Miso to tradycyjna, delikatna pasta japońska, produkowana z JĘCZMIENIA z dodatkiem SOI. Produkt poddany naturalnej fermentacji przez 12 miesięcy. Odpowiedni dla wegan. Źrodło błonnika pokarmowego. Wysoka zawartość białka. Produkt pasteryzowany. Stosować jako zamiennik soli.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 718 kJ / 171 kcal
Tłuszcz – 4,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany – 18 g
w tym cukry: 13 g
Błonnik – 4,5 g
Białko – 11 g
Sól – 11,7 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać NASIONA SEZAMU.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce przez kilka miesięcy.Qty: -
ZUPA BŁYSKAWICZNA Z BIAŁYM MISO, DYNIĄ I WARZYWAMI BEZGLUTENOWA BIO (6 x 10 g) 60 g – KING SOBA
20,10 złSKŁADNIKI
miso* 60 % [SOJA*, ryż brązowy*, woda, Aspergillus oryzae], sos tamari* (woda, SOJA*, sól morska, Aspergillus oryzae), dynia* 25 %, sól morska, cebula*, szalotka*, SELER*, cebula dymka*, pieprz czarny* (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Opakowanie zawiera 6 saszetek po 10 g.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsyp zawartość 1 saszetki do kubka lub miski. Zalej 200 ml wrzącej wody i odczekaj 2-3 minuty dla pełnego smaku. Aby posiłek był bardziej pożywny możesz dodać ugotowany makaron i świeżo pokrojone warzywa.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu z wodą
Wartość energetyczna: 52 kJ/12 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 2,0 g
w tym cukry: 0,3 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0,8 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, nasiona sezamuZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.Qty: