Wyświetlanie wszystkich wyników: 9
MISO GENMAI (PASTA Z SOI I RYŻU BRĄZOWEGO) BIO 350 g – TERRASANA
41,34 złQuick ViewSKŁADNIKI
nasiona SOI*, ryż brązowy*, sól morska, woda, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Niepasteryzowane miso z SOI i ryżu brązowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 769 kJ/183 kcal
Tłuszcz – 5,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
Węglowodany – 19 g
w tym cukry – 12 g
Błonnik – 4,9 g
Białko – 11 g
Sól – 11 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty:MISO MUGI (PASTA Z SOI I JĘCZMIENIA) BIO 350 g – TERRASANA
35,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
nasiona SOI*, JĘCZMIEŃ*, woda, sól morska, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Niepasteryzowane miso z SOI i jęczmienia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 606 kJ/145 kcal
Tłuszcz – 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 9,5 g
w tym cukry – 5,6 g
Błonnik – 5,1 g
Białko – 11 g
Sól – 11 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty:MISO HATCHO (PASTA SOJOWA Z JĘCZMIENIEM) BIO 300 g – LIMA
31,66 złQuick ViewSKŁADNIKI
SOJA* 64 %, woda, sól morska 11 %, mąka z prażonego JĘCZMIENIA* 0,8 %, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Długość fermentacji SOI – minimum 1 rok.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1029 kJ/247 kcal
Tłuszcz – 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,1 g
Węglowodany – 7,3 g
w tym cukry – 0,8 g
Błonnik – 8,8 g
Białko – 23 g
Sól – 8,8 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:MISO SHIRO (PASTA Z RYŻU I SOI) BIO 300 g – LIMA
40,56 złQuick ViewSKŁADNIKI
ryż* (63 %), SOJA* (23 %), woda, sól morska (6,3 %), Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Długość fermentacji ryżu – kilka dni. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 812 kJ/193 kcal
Tłuszcz – 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 29 g
w tym cukry – 26 g
Błonnik – 2,0 g
Białko – 9,1 g
Sól – 5,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:UMEBOSHI (MORELE JAPOŃSKIE KISZONE) BIO 150 g – TERRASANA
45,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
śliwiki japońskie ume*, sól morska, pachnotka zwyczajna*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 153 kJ/37 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 7 g
w tym cukry – 0,5 g
Błonnik – 4,3 g
Białko – 0 g
Sól – 21,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:PASTA UME (Z MORELI JAPOŃSKICH) BIO 250 g – TERRASANA
54,95 złQuick ViewSKŁADNIKI
pulpa z moreli* (morele japońskie*, sól morska), ocet ume su* (morele japońskie*, sól morska, liście shiso*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela.
Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości.
Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
W Japonii pasta ume używana jest do sosów, dipów i sushi.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 102 kJ/24 kcal
Tłuszcz – 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 2,7 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 3,6 g
Białko – 0,3 g
Sól – 14,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MISO RICE (PASTA Z SOI I RYŻU) BEZGLUTENOWE BIO 200 g – DANIVAL
30,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
SOJA*, ryż okrągły* (41,5 %), nierafinowana sól morska, woda, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt roślinny fermentowany przez 6 miesięcy. Produkt pasteryzowany.
Doskonały jako zamiennik soli do sosów, zup i bulionów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 605 kJ /145 kcal
Tłuszcz – 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
Węglowodany – 9,0 g
w tym cukry – 3,0 g
Błonnik – 3,4 g
Białko – 9,7 g
Sól – 8,3 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy.Qty:ZAKWAS Z BURAKÓW NIEPASTERYZOWANY BEZGLUTENOWY 500 ml – KROKUS
20,15 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda źródlana, burak czerwony 41 %, czosnek, sól, liść laurowy, ziele angielskie.OPIS
Produkt niepasteryzowany w ciągłej fermentacji. Podczas otwierania może ulec wzburzeniu.
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Spożywać około pół szklanki dziennie, najlepiej na czczo lub po posiłku. Zakwas można pić na zimno lub po podgrzaniu do temperatury pokojowej (nie doprowadzać do wrzenia).WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 50 kJ/12 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,8 g
w tym cukry: 0,3 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,75 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, selerZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 14 dni.Qty:KIMCHI Z ALGAMI KOMBU 200 g – DELIKATNA
14,85 złQuick ViewSKŁADNIKI
kapusta pekińska, czosnek, cebula, imbir, marchew, rzodkiew, miso (SOJA, ryż, sól, woda, Aspergillus oryzae), sos SOJOWY (woda, SOJA, sól), glony kombu 1 %, sól.OPIS
Wyrób kiszony. Produkt niepasteryzowany.
Idealny dodatek do potraw.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 72 kJ /17 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 0,7 g
w tym cukry: 0,7 g
Białko: 1,3 g
Sól: 0,8 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać GORCZYCĘ, selerZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 °C. Po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni.Qty: