MISO GENMAI (PASTA Z SOI I RYŻU BRĄZOWEGO) BIO 350 g – TERRASANA

PRODUKTY FERMENTOWANE

Wyświetlanie wszystkich wyników: 10

  • 0 out of 5

    MISO GENMAI (PASTA Z SOI I RYŻU BRĄZOWEGO) BIO 350 g – TERRASANA

    38,59 

    SKŁADNIKI
    nasiona SOI*, ryż brązowy*, sól morska, woda, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Niepasteryzowane miso z SOI i ryżu brązowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 769 kJ/183 kcal
    Tłuszcz – 5,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
    Węglowodany – 19 g
    w tym cukry – 12 g
    Błonnik – 4,9 g
    Białko – 11 g
    Sól – 11 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MISO HATCHO (PASTA SOJOWA Z JĘCZMIENIEM) BIO 300 g – LIMA

    31,80 

    SKŁADNIKI
    SOJA* 64 %, woda, sól morska 11 %, mąka z prażonego JĘCZMIENIA* 0,8 %, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Długość fermentacji SOI – minimum 1 rok.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1029 kJ/247 kcal
    Tłuszcz – 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,1 g
    Węglowodany – 7,3 g
    w tym cukry – 0,8 g
    Błonnik – 8,8 g
    Białko – 23 g
    Sól – 8,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MISO SHIRO (PASTA Z RYŻU I SOI) BIO 300 g – LIMA

    39,79 

    SKŁADNIKI
    ryż* (63 %), SOJA* (23 %), woda, sól morska (6,3 %), Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Długość fermentacji ryżu – kilka dni. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 812 kJ/193 kcal
    Tłuszcz – 4,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 29 g
    w tym cukry – 26 g
    Błonnik – 2,0 g
    Białko – 9,1 g
    Sól – 5,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    UMEBOSHI (MORELE JAPOŃSKIE KISZONE) BIO 150 g – TERRASANA

    46,89 

    SKŁADNIKI
    śliwiki japońskie ume*, sól morska, pachnotka zwyczajna*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 153 kJ/37 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 7 g
    w tym cukry – 0,5 g
    Błonnik – 4,3 g
    Białko – 0 g
    Sól – 21,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MISO RICE (PASTA Z SOI I RYŻU) BEZGLUTENOWE BIO 200 g – DANIVAL

    30,29 

    SKŁADNIKI
    SOJA*, ryż okrągły* (41,5 %), nierafinowana sól morska, woda, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt roślinny fermentowany przez 6 miesięcy. Produkt pasteryzowany.
    Doskonały jako zamiennik soli do sosów, zup i bulionów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 605 kJ /145 kcal
    Tłuszcz – 6,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
    Węglowodany – 9,0 g
    w tym cukry – 3,0 g
    Błonnik – 3,4 g
    Białko – 9,7 g
    Sól – 8,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MISO SHIRO BIAŁE (PASTA Z RYŻU I SOI) BEZGLUTENOWE BIO 200 g – DANIVAL

    31,69 

    SKŁADNIKI
    ryż*, nasiona SOI* (39 %), woda, nierafinowana sól morska, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Bezglutenowy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 866 kJ / 205 kcal
    Tłuszcz – 4,3 g
    w tym nasycone kwasy tłuszczowe – 0,7 g
    Węglowodany – 32,1g
    w tym cukry – 19,8 g
    Białko – 8,4 g
    Sól – 2,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 miesięcy.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OKSYMEL TRADYCYJNY BIO 250 ml – DELIKATNA

    33,89 

    SKŁADNIKI
    macerat* 80 % (ocet jabłkowy*, cebula*, czosnek*, korzeń chrzanu* 5 %, korzeń imbiru* 5 %, tymianek*, oregano*, papryczka chili*, anyż*, cynamon*), syrop z agawy*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Shot z macerowanych warzyw i korzeni. Napój na bazie warzyw i korzeni. Produkt niepasteryzowany.
    Pić w formie shota: 20 – 50 ml.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 392 kJ/94 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 4,8 g
    w tym cukry: 4,0 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać przed i po otwarciu w ciemnym miejscu w temperaturze do +25°C.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MISO MUGI (PASTA Z SOI I JĘCZMIENIA) BIO 350 g – TERRASANA

    39,79 

    SKŁADNIKI
    nasiona SOI*, JĘCZMIEŃ*, woda, sól morska, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Niepasteryzowane miso z SOI i jęczmienia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 606 kJ/145 kcal
    Tłuszcz – 5,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 9,5 g
    w tym cukry – 5,6 g
    Błonnik – 5,1 g
    Białko – 11 g
    Sól – 11 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PASTA UME (Z MORELI JAPOŃSKICH) BIO 250 g – TERRASANA

    55,59 

    SKŁADNIKI
    pulpa z moreli* (morele japońskie*, sól morska), ocet ume su* (morele japońskie*, sól morska, liście shiso*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela.
    Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości.
    Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
    W Japonii pasta ume używana jest do sosów, dipów i sushi.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 102 kJ/24 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 2,7 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 3,6 g
    Białko – 0,3 g
    Sól – 14,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KIMCHI Z ALGAMI KOMBU 200 g – DELIKATNA

    14,79 

    SKŁADNIKI
    kapusta pekińska, czosnek, cebula, imbir, marchew, rzodkiew, miso (SOJA, ryż, sól, woda, Aspergillus oryzae), sos SOJOWY (woda, SOJA, sól), glony kombu 1 %, sól.

    OPIS
    Wyrób kiszony. Produkt niepasteryzowany.
    Idealny dodatek do potraw. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 72 kJ /17 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 0,7 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 0,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać GORCZYCĘ, seler

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 °C. Po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni.

    Quick View
    Qty:
top
X