Wyświetlanie wszystkich wyników: 10
MISO GENMAI (PASTA Z SOI I RYŻU BRĄZOWEGO) BIO 350 g – TERRASANA
38,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
nasiona SOI*, ryż brązowy*, sól morska, woda, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Niepasteryzowane miso z SOI i ryżu brązowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 769 kJ/183 kcal
Tłuszcz – 5,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
Węglowodany – 19 g
w tym cukry – 12 g
Błonnik – 4,9 g
Białko – 11 g
Sól – 11 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty:MISO HATCHO (PASTA SOJOWA Z JĘCZMIENIEM) BIO 300 g – LIMA
31,80 złQuick ViewSKŁADNIKI
SOJA* 64 %, woda, sól morska 11 %, mąka z prażonego JĘCZMIENIA* 0,8 %, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Długość fermentacji SOI – minimum 1 rok.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1029 kJ/247 kcal
Tłuszcz – 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,1 g
Węglowodany – 7,3 g
w tym cukry – 0,8 g
Błonnik – 8,8 g
Białko – 23 g
Sól – 8,8 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:MISO SHIRO (PASTA Z RYŻU I SOI) BIO 300 g – LIMA
39,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
ryż* (63 %), SOJA* (23 %), woda, sól morska (6,3 %), Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Długość fermentacji ryżu – kilka dni. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 812 kJ/193 kcal
Tłuszcz – 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 29 g
w tym cukry – 26 g
Błonnik – 2,0 g
Białko – 9,1 g
Sól – 5,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:UMEBOSHI (MORELE JAPOŃSKIE KISZONE) BIO 150 g – TERRASANA
46,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
śliwiki japońskie ume*, sól morska, pachnotka zwyczajna*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 153 kJ/37 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 7 g
w tym cukry – 0,5 g
Błonnik – 4,3 g
Białko – 0 g
Sól – 21,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:MISO RICE (PASTA Z SOI I RYŻU) BEZGLUTENOWE BIO 200 g – DANIVAL
30,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
SOJA*, ryż okrągły* (41,5 %), nierafinowana sól morska, woda, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt roślinny fermentowany przez 6 miesięcy. Produkt pasteryzowany.
Doskonały jako zamiennik soli do sosów, zup i bulionów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 605 kJ /145 kcal
Tłuszcz – 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
Węglowodany – 9,0 g
w tym cukry – 3,0 g
Błonnik – 3,4 g
Białko – 9,7 g
Sól – 8,3 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy.Qty:MISO SHIRO BIAŁE (PASTA Z RYŻU I SOI) BEZGLUTENOWE BIO 200 g – DANIVAL
31,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
ryż*, nasiona SOI* (39 %), woda, nierafinowana sól morska, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany. Bezglutenowy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 866 kJ / 205 kcal
Tłuszcz – 4,3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe – 0,7 g
Węglowodany – 32,1g
w tym cukry – 19,8 g
Białko – 8,4 g
Sól – 2,7 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 miesięcy.Qty:OKSYMEL TRADYCYJNY BIO 250 ml – DELIKATNA
33,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
macerat* 80 % (ocet jabłkowy*, cebula*, czosnek*, korzeń chrzanu* 5 %, korzeń imbiru* 5 %, tymianek*, oregano*, papryczka chili*, anyż*, cynamon*), syrop z agawy*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Shot z macerowanych warzyw i korzeni. Napój na bazie warzyw i korzeni. Produkt niepasteryzowany.
Pić w formie shota: 20 – 50 ml.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 392 kJ/94 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 4,8 g
w tym cukry: 4,0 g
Białko: 1,3 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać przed i po otwarciu w ciemnym miejscu w temperaturze do +25°C.Qty:MISO MUGI (PASTA Z SOI I JĘCZMIENIA) BIO 350 g – TERRASANA
39,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
nasiona SOI*, JĘCZMIEŃ*, woda, sól morska, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Niepasteryzowane miso z SOI i jęczmienia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 606 kJ/145 kcal
Tłuszcz – 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 9,5 g
w tym cukry – 5,6 g
Błonnik – 5,1 g
Białko – 11 g
Sól – 11 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty:PASTA UME (Z MORELI JAPOŃSKICH) BIO 250 g – TERRASANA
55,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
pulpa z moreli* (morele japońskie*, sól morska), ocet ume su* (morele japońskie*, sól morska, liście shiso*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela.
Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości.
Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
W Japonii pasta ume używana jest do sosów, dipów i sushi.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 102 kJ/24 kcal
Tłuszcz – 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 2,7 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 3,6 g
Białko – 0,3 g
Sól – 14,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KIMCHI Z ALGAMI KOMBU 200 g – DELIKATNA
14,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
kapusta pekińska, czosnek, cebula, imbir, marchew, rzodkiew, miso (SOJA, ryż, sól, woda, Aspergillus oryzae), sos SOJOWY (woda, SOJA, sól), glony kombu 1 %, sól.OPIS
Wyrób kiszony. Produkt niepasteryzowany.
Idealny dodatek do potraw.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 72 kJ /17 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 0,7 g
w tym cukry: 0,7 g
Białko: 1,3 g
Sól: 0,8 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać GORCZYCĘ, selerZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 °C. Po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni.Qty: