MISO GENMAI (PASTA Z SOI I RYŻU BRĄZOWEGO) BIO 350 g – TERRASANA

PRODUKTY FERMENTOWANE

Wyświetlanie wszystkich wyników: 12

  • 0 out of 5

    MISO GENMAI (PASTA Z SOI I RYŻU BRĄZOWEGO) BIO 350 g – TERRASANA

    40,49 

    SKŁADNIKI
    nasiona SOI*, ryż brązowy*, sól morska, woda, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Niepasteryzowane miso z SOI i ryżu brązowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 769 kJ/183 kcal
    Tłuszcz – 5,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
    Węglowodany – 19 g
    w tym cukry – 12 g
    Błonnik – 4,9 g
    Białko – 11 g
    Sól – 11 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MISO MUGI (PASTA Z SOI I JĘCZMIENIA) BIO 350 g – TERRASANA

    44,39 

    SKŁADNIKI
    nasiona SOI*, JĘCZMIEŃ*, woda, sól morska, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Niepasteryzowane miso z SOI i jęczmienia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 606 kJ/145 kcal
    Tłuszcz – 5,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 9,5 g
    w tym cukry – 5,6 g
    Błonnik – 5,1 g
    Białko – 11 g
    Sól – 11 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MISO HATCHO (PASTA SOJOWA Z JĘCZMIENIEM) BIO 300 g – LIMA

    31,80 

    SKŁADNIKI
    SOJA* 64 %, woda, sól morska 11 %, mąka z prażonego JĘCZMIENIA* 0,8 %, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Długość fermentacji SOI – minimum 1 rok.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1029 kJ/247 kcal
    Tłuszcz – 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,1 g
    Węglowodany – 7,3 g
    w tym cukry – 0,8 g
    Błonnik – 8,8 g
    Białko – 23 g
    Sól – 8,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MISO SHIRO (PASTA Z RYŻU I SOI) BIO 300 g – LIMA

    39,79 

    SKŁADNIKI
    ryż* (63 %), SOJA* (23 %), woda, sól morska (6,3 %), Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Długość fermentacji ryżu – kilka dni. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 812 kJ/193 kcal
    Tłuszcz – 4,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 29 g
    w tym cukry – 26 g
    Błonnik – 2,0 g
    Białko – 9,1 g
    Sól – 5,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    UMEBOSHI (MORELE JAPOŃSKIE KISZONE) BIO 150 g – TERRASANA

    43,49 

    SKŁADNIKI
    śliwiki japońskie ume*, sól morska, pachnotka zwyczajna*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 153 kJ/37 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 7 g
    w tym cukry – 0,5 g
    Błonnik – 4,3 g
    Białko – 0 g
    Sól – 21,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PASTA UME (Z MORELI JAPOŃSKICH) BIO 250 g – TERRASANA

    51,49 

    SKŁADNIKI
    pulpa z moreli* (morele japońskie*, sól morska), ocet ume su* (morele japońskie*, sól morska, liście shiso*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela.
    Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości.
    Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
    Ocet ume su powstaje w wyniku fermentacji umeboshi (morele japońskie kiszone).
    W Japonii pasta ume używana jest do sosów, dipów i sushi.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 102 kJ/24 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 2,7 g
    wtym cukry – 0 g
    Błonnik – 3,6 g
    Białko – 0,3 g
    Sól – 14,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MISO BARLEY (PASTA Z SOI I JĘCZMIENIA) BIO 200 g – DANIVAL

    30,29 

    SKŁADNIKI
    SOJA*, JĘCZMIEŃ perłowy* (41,5 %), nierafinowana sól morska, woda, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt roślinny fermentowany przez 6 miesięcy. Produkt pasteryzowany.
    Doskonały jako zamiennik soli do sosów, zup i bulionów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 630 kJ / 151 kcal
    Tłuszcz – 6,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,8 g
    Węglowodany – 10,8 g
    w tym cukry – 5,6 g
    Błonnik – 4,7 g
    Białko – 9,8 g
    Sól – 8,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MISO RICE (PASTA Z SOI I RYŻU) BEZGLUTENOWE BIO 200 g – DANIVAL

    30,29 

    SKŁADNIKI
    SOJA*, ryż okrągły* (41,5 %), nierafinowana sól morska, woda, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt roślinny fermentowany przez 6 miesięcy. Produkt pasteryzowany.
    Doskonały jako zamiennik soli do sosów, zup i bulionów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 605 kJ /145 kcal
    Tłuszcz – 6,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
    Węglowodany – 9,0 g
    w tym cukry – 3,0 g
    Błonnik – 3,4 g
    Białko – 9,7 g
    Sól – 8,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MISO SHIRO BIAŁE (PASTA Z RYŻU I SOI) BEZGLUTENOWE BIO 200 g – DANIVAL

    31,69 

    SKŁADNIKI
    ryż*, nasiona SOI* (39 %), woda, nierafinowana sól morska, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Bezglutenowy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 866 kJ / 205 kcal
    Tłuszcz – 4,3 g
    w tym nasycone kwasy tłuszczowe – 0,7 g
    Węglowodany – 32,1g
    w tym cukry – 19,8 g
    Białko – 8,4 g
    Sól – 2,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 miesięcy.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MISO SHIRO SWEET (PASTA Z RYŻU I SOI) BIO 250 g – TERRASANA

    39,20 

    SKŁADNIKI
    ryż*, woda, nasiona SOI*, sól morska, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 745 kJ/177 kcal
    Tłuszcz – 4,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 20 g
    w tym cukry – 17 g
    Białko – 10 g
    Sól – 5,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MISO BARLEY (PASTA Z JĘCZMIENIA I SOI) BIO 300 g – LIMA

    32,70 

    SKŁADNIKI
    JĘCZMIEŃ* (39 %), SOJA* (26 %), woda, sól morska, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Miso to tradycyjna, delikatna pasta japońska, produkowana z JĘCZMIENIA z dodatkiem SOI. Produkt poddany naturalnej fermentacji przez 12 miesięcy. Odpowiedni dla wegan. Źrodło błonnika pokarmowego. Wysoka zawartość białka. Produkt pasteryzowany. Stosować jako zamiennik soli.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 718 kJ / 171 kcal
    Tłuszcz – 4,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany – 18 g
    w tym cukry: 13 g
    Błonnik – 4,5 g
    Białko – 11 g
    Sól – 11,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać NASIONA SEZAMU.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce przez kilka miesięcy.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ZUPA BŁYSKAWICZNA Z BIAŁYM MISO, DYNIĄ I WARZYWAMI BEZGLUTENOWA BIO (6 x 10 g) 60 g – KING SOBA

    20,10 

    SKŁADNIKI
    miso* 60 % [SOJA*, ryż brązowy*, woda, Aspergillus oryzae], sos tamari* (woda, SOJA*, sól morska, Aspergillus oryzae), dynia* 25 %, sól morska, cebula*, szalotka*, SELER*, cebula dymka*, pieprz czarny* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Opakowanie zawiera 6 saszetek po 10 g.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wsyp zawartość 1 saszetki do kubka lub miski. Zalej 200 ml wrzącej wody i odczekaj 2-3 minuty dla pełnego smaku. Aby posiłek był bardziej pożywny możesz dodać ugotowany makaron i świeżo pokrojone warzywa.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu z wodą
    Wartość energetyczna: 52 kJ/12 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 2,0 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Białko: 0,5 g
    Sól: 0,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, nasiona sezamu

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
top
X