MISO GENMAI (PASTA Z SOI I RYŻU BRĄZOWEGO) BIO 350 g – TERRASANA

PRODUKTY FERMENTOWANE

Wyświetlanie wszystkich wyników: 9

  • 0 out of 5

    MISO GENMAI (PASTA Z SOI I RYŻU BRĄZOWEGO) BIO 350 g – TERRASANA

    41,34 

    SKŁADNIKI
    nasiona SOI*, ryż brązowy*, sól morska, woda, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Niepasteryzowane miso z SOI i ryżu brązowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 769 kJ/183 kcal
    Tłuszcz – 5,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
    Węglowodany – 19 g
    w tym cukry – 12 g
    Błonnik – 4,9 g
    Białko – 11 g
    Sól – 11 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MISO MUGI (PASTA Z SOI I JĘCZMIENIA) BIO 350 g – TERRASANA

    35,99 

    SKŁADNIKI
    nasiona SOI*, JĘCZMIEŃ*, woda, sól morska, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Niepasteryzowane miso z SOI i jęczmienia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 606 kJ/145 kcal
    Tłuszcz – 5,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 9,5 g
    w tym cukry – 5,6 g
    Błonnik – 5,1 g
    Białko – 11 g
    Sól – 11 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MISO HATCHO (PASTA SOJOWA Z JĘCZMIENIEM) BIO 300 g – LIMA

    31,66 

    SKŁADNIKI
    SOJA* 64 %, woda, sól morska 11 %, mąka z prażonego JĘCZMIENIA* 0,8 %, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Długość fermentacji SOI – minimum 1 rok.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1029 kJ/247 kcal
    Tłuszcz – 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,1 g
    Węglowodany – 7,3 g
    w tym cukry – 0,8 g
    Błonnik – 8,8 g
    Białko – 23 g
    Sól – 8,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MISO SHIRO (PASTA Z RYŻU I SOI) BIO 300 g – LIMA

    40,56 

    SKŁADNIKI
    ryż* (63 %), SOJA* (23 %), woda, sól morska (6,3 %), Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Długość fermentacji ryżu – kilka dni. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 812 kJ/193 kcal
    Tłuszcz – 4,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 29 g
    w tym cukry – 26 g
    Błonnik – 2,0 g
    Białko – 9,1 g
    Sól – 5,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    UMEBOSHI (MORELE JAPOŃSKIE KISZONE) BIO 150 g – TERRASANA

    45,39 

    SKŁADNIKI
    śliwiki japońskie ume*, sól morska, pachnotka zwyczajna*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 153 kJ/37 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 7 g
    w tym cukry – 0,5 g
    Błonnik – 4,3 g
    Białko – 0 g
    Sól – 21,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PASTA UME (Z MORELI JAPOŃSKICH) BIO 250 g – TERRASANA

    54,95 

    SKŁADNIKI
    pulpa z moreli* (morele japońskie*, sól morska), ocet ume su* (morele japońskie*, sól morska, liście shiso*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela.
    Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości.
    Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
    W Japonii pasta ume używana jest do sosów, dipów i sushi.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 102 kJ/24 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 2,7 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 3,6 g
    Białko – 0,3 g
    Sól – 14,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MISO RICE (PASTA Z SOI I RYŻU) BEZGLUTENOWE BIO 200 g – DANIVAL

    30,09 

    SKŁADNIKI
    SOJA*, ryż okrągły* (41,5 %), nierafinowana sól morska, woda, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt roślinny fermentowany przez 6 miesięcy. Produkt pasteryzowany.
    Doskonały jako zamiennik soli do sosów, zup i bulionów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 605 kJ /145 kcal
    Tłuszcz – 6,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
    Węglowodany – 9,0 g
    w tym cukry – 3,0 g
    Błonnik – 3,4 g
    Białko – 9,7 g
    Sól – 8,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ZAKWAS Z BURAKÓW NIEPASTERYZOWANY BEZGLUTENOWY 500 ml – KROKUS

    20,15 

    SKŁADNIKI
    woda źródlana, burak czerwony 41 %, czosnek, sól, liść laurowy, ziele angielskie.

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany w ciągłej fermentacji. Podczas otwierania może ulec wzburzeniu.
    Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Spożywać około pół szklanki dziennie, najlepiej na czczo lub po posiłku. Zakwas można pić na zimno lub po podgrzaniu do temperatury pokojowej (nie doprowadzać do wrzenia).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
    Wartość energetyczna: 50 kJ/12 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,8 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Białko: 0,4 g
    Sól: 0,75 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, seler

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 14 dni.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KIMCHI Z ALGAMI KOMBU 200 g – DELIKATNA

    14,85 

    SKŁADNIKI
    kapusta pekińska, czosnek, cebula, imbir, marchew, rzodkiew, miso (SOJA, ryż, sól, woda, Aspergillus oryzae), sos SOJOWY (woda, SOJA, sól), glony kombu 1 %, sól.

    OPIS
    Wyrób kiszony. Produkt niepasteryzowany.
    Idealny dodatek do potraw. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 72 kJ /17 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 0,7 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 0,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać GORCZYCĘ, seler

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 °C. Po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni.

    Quick View
    Qty:
top
X