MAKARON (KONJAC TYPU FETTUCCINE) BEZGLUTENOWY BIO 385 g – DIET-FOOD

PAPIER RYŻOWY I MAKARONY

Wyświetlanie wszystkich wyników: 9

  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC TYPU FETTUCCINE) BEZGLUTENOWY BIO 385 g – DIET-FOOD

    10,90 

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak Noodles.
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy. Atutem tego makaronu to pochodzenie składników, tylko i wyłącznie z certyfikowanych i kontrolowanych plantacji i dostawców.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 30 kJ / 7 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: <0,2g
    w tym cukry: <0,1 g
    Błonnik:2,6 g
    Białko: <0,1 g
    Sól: <0,1 g
    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

    Czytaj dalej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC TYPU NOODLE) BEZGLUTENOWY 370 g – DIET-FOOD

    8,80 

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac, wodorotlenek wapnia

    OPIS
    Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles.
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 33 kJ / 8 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,3 g
    Sól: <0,01 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 3 dni

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC TYPU SPAGHETTI) BEZGLUTENOWY 370 g – DIET-FOOD

    8,80 

    SKŁADNIKI
    woda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia

    OPIS
    Głównym składnikiem Diet Fettuccine jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles.
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 33 kJ / 8 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,3 g
    Sól: <0,01 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC W KSZTAŁCIE KULEK) BEZGLUTENOWY 370 g – DIET-FOOD

    8,80 

    SKŁADNIKI
    woda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia

    OPIS
    Głównym składnikiem Diet Fettuccine jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles.
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 33 kJ / 8 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,3 g
    Sól: <0,01 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (Z SERCA PALMY TYPU NOODLE SPAGHETTI) (W PUSZCE) BEZGLUTENOWY 220 g – DIET-FOOD

    11,90 

    SKŁADNIKI
    serce (rdzeń) palmy (Bactris Gasipaes), woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

    OPIS
    Nasz makaron jest wykonany z samego rdzenia (serca) palmy z gatunku Bactris Gasipaes. Seria nowych bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan.
    Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów oraz makaronów bazujących na składzie mąki z soii, są pyszne podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami.
    Klasyczny makron jajeczny zawiera GLUTEN, który występuje głównie w mące zbóż użytych do produkcji masy makaronowej.
    Nasz makaron z serca palmy nie zawiera glutenu, do produkcji makaronu wykorzystujemy tylko serca “rdzeń” młodych nierozwiniętych liści palmy.
    Nie dodajemy innych składników, które mogą zawierać GLUTEN tak szkodliwy dla organizmu ludzkiego.
    Spożywanie glutenu szczególnie nie jest polecane w przypadku choroby tj. Hashimoto

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Włóż makaron do miski i podgrzej przez 2-5 minut. Odcedzić i wypłukać makaron przed użyciem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 88 kJ/ 21 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 3,2 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Białko: 1 g
    Sól: 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (Z SERCA PALMY TYPU NOODLE) (W PUSZCE) BEZGLUTENOWY 220 g – DIET-FOOD

    11,90 

    SKŁADNIKI
    serce (rdzeń) palmy (Bactris Gasipaes), woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

    OPIS
    Nasz makaron jest wykonany z samego rdzenia (serca) palmy z gatunku Bactris Gasipaes.
    Seria nowych bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę!
    Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów oraz makaronów bazujących na składzie mąki z soii, są pyszne podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami.
    Klasyczny makron jajeczny zawiera GLUTEN, który występuje głównie w mące zbóż użytych do produkcji masy makaronowej.
    Nasz makaron z serca palmy nie zawiera glutenu, do produkcji makaronu wykorzystujemy tylko serca “rdzeń” młodych nierozwiniętych liści palmy.
    Nie dodajemy innych składników, które mogą zawierać GLUTEN tak szkodliwy dla organizmu ludzkiego.
    Spożywanie glutenu szczególnie nie jest polecane w przypadku choroby tj. Hashimoto

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Włóż makaron do miski i podgrzej przez 2-5 minut. Odcedzić i wypłukać makaron przed użyciem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 88 kJ/ 21 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 3,2 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Białko: 1 g
    Sól: 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PAPIER RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 110 g – AMAIZIN

    10,70 

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa* (62 %), tapioka*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Papier ryżowy może być wykorzystany do przyrządzania wietnamskich placków. Papier ryżowy można wypełnić świeżymi, chrupiącymi składnikami i polać sosem według uznania.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Papier ryżowy zanużyć na 10 sekund w letniej wodzie. Wybrane dodatki nałożyć na zwilżony papier i zawinąć w rulon.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1418 kJ / 339 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,05 g
    Węglowodany: 81,3 g
    w tym cukry: 0,05 g
    Białko: 3,2 g
    Sól: 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PAPIER RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 150 g (15 szt.) – TERRASANA

    18,00 

    SKŁADNIKI
    ryż biały*, sól, woda (*certyfikowany składnikekologiczny)

    OPIS
    Papier ryżowy służy głównie do przyrządzenia SUMmer rolls (ruloniki wypełnione farszem z surowych składników, niepoddanych obróbce cieplnej) lub spring rolls (ruloniki wypełnione farszem i smażone na gorącym tłuszczu do uzyskania złotawego odcienia i odpowiedniej chrupkości).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1433 kJ / 345 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 83 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Błonnik: 0,8 g
    Białko: 2,7 g
    Sól: 2,4 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1.Pokrój nadzienie w cienkie paski
    2. Umieść arkusz papieru ryżowego w gorącej (nie wrzącej) wodzie aż zmięknie i stanie się giętki (ok. 20-30 sekund)
    3.Wyjmij arkusz z wody
    4. Umieść nadzienie na środku arkusza
    5. Zawiń do góry boki i dół arkusza
    6. Zawiń całość, aby stworzyć zgrabny kształt rolki

    Propozycja nadzienia
    paski lub plastry marchwi, cebuli dymki, papryki, ogórka, awokado, papryki chili, kiełki fasoli, mango, kolendry, mięty, makaronu ryżowego, imbiru, krewetek

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Czytaj dalej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PAPIER RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 200 g (22 sztuki) – KING SOBA

    16,30 

    SKŁADNIKI
    biały ryż* 98 %, skrobia z tapioki*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wrapy ryżowe w stylu wietnamskim. Opakowanie zawiera 22 sztuki.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Mocz papier ryżowy w ciepłej wodzie przez 15-20 sekund. Delikatnie wyjmij i strząśnij nadmiar wody. Rozłóż papier na płaskiej powierzchni lub dwa papiery jeśli wolisz grubszą rolkę.
    Ułóż nadzienie na dolnej krawędzi. Złóż i zwiń jak na rysunku na opakowaniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1538 kJ/362 kcal
    Tłuszcz: 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 81 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 1,1 g
    Białko: 6,9 g
    Sól: 0,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZECHY, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
top
X