MAKARON (JAGLANY) RAMEN BEZGLUTENOWY BIO 280 g – DIET-FOOD

PAPIER RYŻOWY I MAKARONY

Wyświetlanie 1–12 z 45 wyników

  • 0 out of 5

    MAKARON (JAGLANY) RAMEN BEZGLUTENOWY BIO 280 g – DIET-FOOD

    19,99 

    SKŁADNIKI
    jagły*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Seria ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami lub mięsem.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makarony Ramen włóż do zimnej wody i podgrzej do wrzenia, następnie zmniejsz moc i gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron w durszlaku, a następnie opłucz go zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1500 kJ/ 360 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 79 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: <1,0 g
    Białko: 8,0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) SPORT BEZGLUTENOWY BIO 250 g – DALLA COSTA

    13,49 

    SKŁADNIKI
    mąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 5-6 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1451 kJ/343 kcal
    Tłuszcz: 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 6,4 g
    Białko: 26 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (RYŻOWY RAZOWY) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – RAPUNZEL

    14,79 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z ryżu pełnoziarnistego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 2,5 L wody, dodać 250 g makaronu i sól. Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1542 kJ / 364 kcal
    Tłuszcz – 3,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone -1,0 g
    Węglowodany – 75 g
    w tym cukry – 1,0 g
    Błonnik – 2,5 g
    Białko – 8,0 g
    Sól – 0,03 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (RYŻOWY RAZOWY Z DYNIĄ I IMBIREM) NOODLE SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – TERRASANA

    17,19 

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu brązowego*, mąka z dyni* (5 %), imbir* (0,5 %), woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron na sitku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
    Tłuszcz – 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 65,5 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 5,5 g
    Białko – 10,9 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (RYŻOWY RAZOWY Z WAKAME) NOODLE SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – TERRASANA

    17,19 

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu brązowego*, wodorosty wakame* (0,5 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3-4 minuty, odcedź makaron na sitku

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
    Tłuszcz – 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 65,5 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 5,5 g
    Białko – 10,9 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (RYŻOWY RAZOWY) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – RAPUNZEL

    13,59 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z ryżu pełnoziarnistego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 2,5 L wody, dodać 250 g makaronu i sól. Gotować 10 – 12 minut od czasu do czasu mieszając.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1542 kJ/364 kcal
    Tłuszcz – 3,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
    Węglowodany – 75 g
    w tym cukry – 1,0 g
    Błonnik – 2,5 g
    Białko – 8,0 g
    Sól – 0,03 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (Z SOCZEWICY I GROSZKU) DLA DZIECI ZWIERZĘTA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    11,49 

    SKŁADNIKI
    Makaron z soczewicy czerwonej: mąka z soczewicy czerwonej* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Makaron z groszku zielonego: maka z groszku zielonego* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1457 kJ/344 kcal
    Tłuszcz: 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 64 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Bonnik: 4,5 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ I KUKURYDZY BIAŁEJ) DLA DZIECI ZWIERZĘTA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – VENETA

    7,49 

    SKŁADNIKI
    mąka z czerwonej soczewicy* 51 %, mąka z białej kukurydzy* 49 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny makaron z czerwonej soczewicy jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Można go łączyć z każdym rodzajem sosów, zwłaszcza warzywnym. Ma bardzo delikatny smak, a dzięki kształtowi zwierzątek będą chciały go jeść wszystkie bąbelki. Zadowoli najbardziej wymagające podniebienia. Przenieście się do słonecznych Włoch.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Na 1 litr wrzącej wody wsyp 100 g makaronu, gotuj przez 6-7 min. Po ugotowaniu makaron przepłucz pod bieżącą wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1528 kJ/361 kcal
    Tłuszcz: 3,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Błonnik: 3,6 g
    Białko: 16 g
    Sól: <0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródła ciepła.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (Z CIECIERZYCY I BRĄZOWEGO RYŻU) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    15,39 

    SKŁADNIKI
    50 % mąka z ciecierzycy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1505 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 4,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 59 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 7,9 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON PROTEINOWY (Z CIECIERZYCY) ŚWIDERKI 250 g – NOVELLE

    7,49 

    SKŁADNIKI
    mąka z ciecierzycy.

    OPIS
    Makaron Novelle z ciecierzycy jest wytwarzany w 100 % z mąki z ciecierzycy. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników.
    Zawiera mangan, który przyczynia się do utrzymania zdrowych kości oraz miedź, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
    Makaron warzywny Novelle posiada również wysoką zawartość białka, które przyczynia się wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Jest wygodny w przygotowaniu, gdyż przygotowuje się go znacznie szybciej i łatwiej niż warzywo, z którgo pochodzi. Świetnie sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, takich jak sałatki czy zapiekanki.
    Nasz makaron Novelle jest pyszny i zdrowy!
    Spożywaj 1 porcję (100 g) dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
    2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
    3. Gotować 4 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
    Wartość energetyczna: 684 kJ/163 kcal
    Tłuszcz: 3,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 7,2 g
    Białko: 10 g
    Sól: <0,01 g
    Fosfor: 159 mg (23 %)*
    Miedź: 0,35 mg (35 %)*
    Mangan: 1,21 mg (61 %)*
    *dzienna referencyjna wartość spożycia

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać GLUTEN (pszenica, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, orkisz), jaja

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY 270 g (200 g) – DIET-FOOD

    8,89 

    SKŁADNIKI
    woda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia

    OPIS
    Głównym składnikiem Diet Fettuccine jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles.
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 33 kJ/8 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,3 g
    Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (Z SERCA PALMY) NOODLE BEZGLUTENOWY KETO 255 g – DIET-FOOD

    15,49 

    SKŁADNIKI
    serce (rdzeń) palmy (Bactris Gasipaes)

    OPIS
    Nasz makaron jest wykonany z samego rdzenia (serca) palmy z gatunku Bactris Gasipaes. Seria nowych bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów oraz makaronów bazujących na składzie mąki z SOI, są pyszne podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami. Klasyczny makron jajeczny zawiera GLUTEN, który występuje głównie w mące zbóż użytych do produkcji masy makaronowej. Nasz makaron z serca palmy nie zawiera glutenu, do produkcji makaronu wykorzystujemy tylko serca “rdzeń” młodych nierozwiniętych liści palmy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    bezpośredni – tuż po otwarciu opakowania jako składnik sałatek na zimno
    po podgrzaniu – wystarczy go zalać gorącym bulionem rosołowym
    do smażenia – na patelni lub woku jako główny składnik dań kuchni chińskiej, tajskiej i wietnamskiej
    w mikrofali – odgrzewać 2 minuty
    w piekarniku – odgrzewać 5 minut

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 88 kJ/ 21 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 3,2 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Błonnik: 2,0 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    Quick View
    Qty:
top