Wyświetlanie 1–12 z 48 wyników
MAKARON (KONJAC) SHIRATAKI SPAGHETTI 1 kg – DIET-FOOD
29,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda, mąka konjac, wodorotlenek wapniaOPIS
Głównym składnikiem Diet Spaghetti jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu.
Produkt 100 % pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok, certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowySPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą.
Gotować lub smażyć 2-3 minuty.
Dodać bezpośrednio do potrawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 33 kJ / 8 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: <0,2 g
Błonnik: 1,80 g
Białko: <0,3 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +5 do +28˚CQty:MAKARON (RYŻOWY) VERMICELLI 454 g – COCK BRAND
14,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka ryżowa 90 %, woda.OPIS
Cienkie ryżowe nitki używane jako delikatny dodatek do zup, mięsa oraz sałatek warzywnych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć ze wrzącej wodzie przez 3-5 minut, przepłukać pod bieżącą wodą, odsączyć, a następnie dodać do zupy lub smażyć metodą stir-fry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1575 kJ/371 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 7,4 g
Sól: 0,07 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.Qty:PAPIER RYŻOWY NA SPRING ROLLSY I SAJGONKI BEZGLUTENOWY BIO (10 szt.) 100 g – AMAIZIN
8,30 złQuick ViewSKŁADNIKI
skrobia z tapioki* 89,3 %, ryż* 10 %, sól 0,7 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Papier ryżowy do spring rolls czy sajgonek to produkt, dzięki któremu można przygotować jeden z najpopularniejszych przysmaków kuchni chińskiej. Wytwarzany jest on z mąki ryżowej. Można w nim umieścić farsz, by przygotować wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju spring rolls czy sajgonki.
W opakowaniu jest 10 sztuk.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jak przygotować 10 sajgonek?
Krok 1: Pokrój 300 g warzyw w cienkie paski. Użyj np. ogórka, marchwi i kiełki fasoli (kiełki fasoli należy najpierw zblanszować)
Krok 2: Wybierz m.in. tofu, krewetki czy kurczaka. Podsmaż 150 g na patelni i w razie potrzeby pokrój w cienkie paski
Krok 3: Przygotuj 50 g makaronu ryżowego zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta, pamiętaj aby makaron przepłukać zimną wodą
Krok 4: Wybierz przyprawy np. kolendrę, szczypiorek lub miętę
Krok 5: Namocz papier jeden po drugim w płaskim naczyniu z letnią wodą na 10 sekund, aż będzie miękki. Następnie umieść je na płaskiej powierzchni
Krok 6: Wypełnij papier wszystkimi składnikami i zwiń go zgodnie z rysunkiem. Podawaj z ulubionym sosem do maczania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0,44 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowejQty:MAKARON RYŻOWY VERMICELLI 454 g – FARMER
14,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka ryżowa 88 %, woda.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Namocz makaron w zimnej wodzie przez około 5 minut, a następnie dobrze odcedź. W ten sposób makaron jest gotowy do dalszego wykorzystania m.in. do zupy lub do smażonych dań z makaronem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1504 kJ / 354 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 6,0 g
Sól: 0,10 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:MAKARON RYŻOWY (1 mm) 400 g – FARMER
9,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka ryżowa 90 %, woda.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zaletą makaronu ryżowego jest to, że nie wymaga on gotowania. Makaron zalewamy wrzątkiem na czas 3-5 minut (w zależności od preferowanej twardości makaronu) i odcedzamy. Gotowe!WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1474 kJ / 347 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 77 g
w tym cukry: 1,9 g
Białko: 7,1 g
Sól: 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:MAKARON (KONJAC) ANGEL HAIR BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS
9,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4%, błonnik OWSIANY* 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron w kształcie „anielskich włosów” z mąki konjac.Zdrowe życie:
Makaron od Better Than Pasta nie zawiera PSZENICY, tłuszczu, cukru i soli. Nadaje się do wielu diet, w tym wegańskiej, bezglutenowej, keto i FODMAP.
Jest wykonany z ekologicznej mąki konjac, która jest bogata w glukomannan, rozpuszczalny błonnik, który nie jest wchłaniany przez organizm. Dlatego zawiera
tak mało kalorii i zero węglowodanów.Co to jest mąka konjac?
Mąka konjac jest wytwarzana z korzenia rośliny uprawianej w Azji Południowo-Wschodniej. Mąkę miesza się wodą, aby uzyskać makaron, który ma neutralny smak,
ale po dodaniu do innych składników dania, makaron wchłania ich smak, dzięki czemu możesz cieszyć się zdrowym i pysznym posiłkiem.Opakowanie zawiera 2-3 sugerowane porcje produktu do spożycia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Krok 1: Odcedź wodę z opakowania i przepłucz makaron pod zimną wodą.
Krok 2: Dodaj do swojego ulubionego sosu, sałatki.
lub: Gotuj przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionych składników.
lub: Smaż na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1 minutę i dodaj do ulubionych składnikówWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna 35 kJ/9 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i siarczyny.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w wodzie przez maksymalnie 2 dni.Qty:MAKARON (KONJAC) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS
9,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4 %, błonnik OWSIANY* 1%. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron w kształcie „nitek” z mąki konjac.Zdrowe życie:
Makaron od Better Than Pasta nie zawiera PSZENICY, tłuszczu, cukru i soli. Nadaje się do wielu diet, w tym wegańskiej, bezglutenowej, keto i FODMAP.
Jest wykonany z ekologicznej mąki konjac, która jest bogata w glukomannan, rozpuszczalny błonnik, który nie jest wchłaniany przez organizm. Dlatego zawiera
tak mało kalorii i zero węglowodanów.Co to jest mąka konjac?
Mąka konjac jest wytwarzana z korzenia rośliny uprawianej w Azji Południowo-Wschodniej. Mąkę miesza się wodą, aby uzyskać makaron, który ma neutralny smak,
ale po dodaniu do innych składników dania, makaron wchłania ich smak, dzięki czemu możesz cieszyć się zdrowym i pysznym posiłkiem.Opakowanie zawiera 2-3 sugerowane porcje produktu do spożycia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Krok 1: Odcedź wodę z opakowania i przepłucz makaron pod zimną wodą.
Krok 2: Dodaj do swojego ulubionego sosu, sałatki.
lub: Gotuj przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionych składników.
lub: Smaż na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1 minutę i dodaj do ulubionych składnikówWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna 35 kJ/9 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4,0 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i siarczyny.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w wodzie przez maksymalnie 2 dni.Qty:MAKARON (KONJAC) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS
9,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4 %, błonnik OWSIANY* 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron w kształcie „wstążki” z mąki konjac.Zdrowe życie:
Makaron od Better Than Pasta nie zawiera PSZENICY, tłuszczu, cukru i soli. Nadaje się do wielu diet, w tym wegańskiej, bezglutenowej, keto i FODMAP.
Jest wykonany z ekologicznej mąki konjac, która jest bogata w glukomannan, rozpuszczalny błonnik, który nie jest wchłaniany przez organizm. Dlatego zawiera
tak mało kalorii i zero węglowodanów.Co to jest mąka konjac?
Mąka konjac jest wytwarzana z korzenia rośliny uprawianej w Azji Południowo-Wschodniej. Mąkę miesza się wodą, aby uzyskać makaron, który ma neutralny smak,
ale po dodaniu do innych składników dania, makaron wchłania ich smak, dzięki czemu możesz cieszyć się zdrowym i pysznym posiłkiem.Opakowanie zawiera 2-3 sugerowane porcje produktu do spożycia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Krok 1: Odcedź wodę z opakowania i przepłucz makaron pod zimną wodą.
Krok 2: Dodaj do swojego ulubionego sosu, sałatki.
lub: Gotuj przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionych składników.
lub: Smaż na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1 minutę i dodaj do ulubionych składnikówWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i siarczyny.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w wodzie przez maksymalnie 2 dni.Qty:MAKARON RYŻOWY (5 mm) 400 g – FARMER
9,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka ryżowa 90 %, woda.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zaletą makaronu ryżowego jest to, że nie wymaga on gotowania. Makaron zalewamy wrzątkiem na czas 3-5 minut (w zależności od preferowanej twardości makaronu) i odcedzamy. Gotowe!WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1514 kJ / 356 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:MAKARON PROTEINOWY (Z SOI ZIELONEJ) FETTUCCINE BEZGLUTENOWY BIO 200 g – DIET-FOOD
14,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka z zielonej SOI*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Nasz bezglutenowy bio makaron SOJOWY to tylko dwa składniki woda i mąka z organicznej SOI, bez dodatku cukru, oleju palmowego i jaj. Jego wyjątkowy smak podkreśli każdą potrawę kuchni azjatyckiej oraz włoskiej.
Wysoka zawartość białka i błonnika pokarmowego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wrzuć makaron do dużej ilości wrzącej, osolonej wody, gotuj 3-5 minut. Dodać bezpośrednio do potrawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1402 kJ/ 355 kcal
Tłuszcz: 6,8 g
w tym kwasy nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 9,3 g
Błonnik: 20 g
Białko: 45 g
Sól: 0,042 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MAKARON RYŻOWY (3 mm) 400 g – FARMER
7,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka ryżowa 90 %, woda.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zaletą makaronu ryżowego jest to, że nie wymaga on gotowania. Makaron zalewamy wrzątkiem na czas 3-5 minut (w zależności od preferowanej twardości makaronu) i odcedzamy. Gotowe!WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1514 kJ / 356 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:MAKARON PROTEINOWY (Z SOI ZIELONEJ I QUINOA) FETTUCCINE BEZGLUTENOWY BIO 200 g – MAXSPORT
17,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka z zielonej SOI* 95%, mąka z quinoa* 5% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny makaron z zielonej SOI, z dodatkiem quinoa, z wysoką zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy albo innego dania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1399 kJ / 334 kcal
Tłuszcz: 7,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 18,8 g
w tym cukry: 7 g
Błonnik: 19,4 g
Białko: 38 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty: