Wyświetlanie 1–12 z 37 wyników
MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) SPORT BEZGLUTENOWY BIO 250 g – DALLA COSTA
13,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życiaSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 5-6 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1451 kJ/343 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 6,4 g
Białko: 26 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MAKARON PROTEINOWY (Z SOI I FASOLI CZERWONEJ ADZUKI) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 200 g – MAXSPORT
17,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka z SOI* 90%, mąka z fasoli adzuki* 10% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny makaron spaghetti z SOI i czerwoną fasolą adzuki, z wysoką zawartością zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 6-8 minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy albo innego dania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1382 kJ / 329 kcal
Tłuszcz: 5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g
Węglowodany: 17 g
w tym cukry: 9 g
Błonnik: 20g
Białko: 44 g
Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:PAPIER RYŻOWY NA SPRING ROLLSY I SAJGONKI BEZGLUTENOWY BIO (10 szt.) 100 g – AMAIZIN
8,30 złQuick ViewSKŁADNIKI
skrobia z tapioki* 89,3 %, ryż* 10 %, sól 0,7 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Papier ryżowy do spring rolls czy sajgonek to produkt, dzięki któremu można przygotować jeden z najpopularniejszych przysmaków kuchni chińskiej. Wytwarzany jest on z mąki ryżowej. Można w nim umieścić farsz, by przygotować wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju spring rolls czy sajgonki.
W opakowaniu jest 10 sztuk.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jak przygotować 10 sajgonek?
Krok 1: Pokrój 300 g warzyw w cienkie paski. Użyj np. ogórka, marchwi i kiełki fasoli (kiełki fasoli należy najpierw zblanszować)
Krok 2: Wybierz m.in. tofu, krewetki czy kurczaka. Podsmaż 150 g na patelni i w razie potrzeby pokrój w cienkie paski
Krok 3: Przygotuj 50 g makaronu ryżowego zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta, pamiętaj aby makaron przepłukać zimną wodą
Krok 4: Wybierz przyprawy np. kolendrę, szczypiorek lub miętę
Krok 5: Namocz papier jeden po drugim w płaskim naczyniu z letnią wodą na 10 sekund, aż będzie miękki. Następnie umieść je na płaskiej powierzchni
Krok 6: Wypełnij papier wszystkimi składnikami i zwiń go zgodnie z rysunkiem. Podawaj z ulubionym sosem do maczania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0,44 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowejQty:MAKARON TAJSKI RYŻOWY VERMICELLI 454 g – FARMER
14,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka ryżowa 88 %, woda.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Namocz makaron w zimnej wodzie przez około 5 minut, a następnie dobrze odcedź. W ten sposób makaron jest gotowy do dalszego wykorzystania m.in. do zupy lub do smażonych dań z makaronem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1504 kJ / 354 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 6,0 g
Sól: 0,10 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:MAKARON TAJSKI RYŻOWY INSTANT (1 mm) 400 g – FARMER
9,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka ryżowa 90 %, woda.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zaletą makaronu ryżowego jest to, że nie wymaga on gotowania. Makaron zalewamy wrzątkiem na czas 3-5 minut (w zależności od preferowanej twardości makaronu) i odcedzamy. Gotowe!WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1474 kJ / 347 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 77 g
w tym cukry: 1,9 g
Białko: 7,1 g
Sól: 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:MAKARON (KONJAC) ANGEL HAIR BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS
9,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4%, błonnik OWSIANY* 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron w kształcie „anielskich włosów” z mąki konjac.Zdrowe życie:
Makaron od Better Than Pasta nie zawiera PSZENICY, tłuszczu, cukru i soli. Nadaje się do wielu diet, w tym wegańskiej, bezglutenowej, keto i FODMAP.
Jest wykonany z ekologicznej mąki konjac, która jest bogata w glukomannan, rozpuszczalny błonnik, który nie jest wchłaniany przez organizm. Dlatego zawiera
tak mało kalorii i zero węglowodanów.Co to jest mąka konjac?
Mąka konjac jest wytwarzana z korzenia rośliny uprawianej w Azji Południowo-Wschodniej. Mąkę miesza się wodą, aby uzyskać makaron, który ma neutralny smak,
ale po dodaniu do innych składników dania, makaron wchłania ich smak, dzięki czemu możesz cieszyć się zdrowym i pysznym posiłkiem.Opakowanie zawiera 2-3 sugerowane porcje produktu do spożycia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Krok 1: Odcedź wodę z opakowania i przepłucz makaron pod zimną wodą.
Krok 2: Dodaj do swojego ulubionego sosu, sałatki.
lub: Gotuj przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionych składników.
lub: Smaż na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1 minutę i dodaj do ulubionych składnikówWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna 35 kJ/9 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i siarczyny.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w wodzie przez maksymalnie 2 dni.Qty:MAKARON PROTEINOWY (Z SOI ZIELONEJ) FETTUCCINE BEZGLUTENOWY BIO 200 g – DIET-FOOD
14,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka z zielonej SOI*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Nasz bezglutenowy bio makaron SOJOWY to tylko dwa składniki woda i mąka z organicznej SOI, bez dodatku cukru, oleju palmowego i jaj. Jego wyjątkowy smak podkreśli każdą potrawę kuchni azjatyckiej oraz włoskiej.
Wysoka zawartość białka i błonnika pokarmowego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wrzuć makaron do dużej ilości wrzącej, osolonej wody, gotuj 3-5 minut. Dodać bezpośrednio do potrawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1402 kJ/ 355 kcal
Tłuszcz: 6,8 g
w tym kwasy nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 9,3 g
Błonnik: 20 g
Białko: 45 g
Sól: 0,042 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MAKARON PROTEINOWY (Z SOI ZIELONEJ I QUINOA) FETTUCCINE BEZGLUTENOWY BIO 200 g – MAXSPORT
17,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka z zielonej SOI* 95%, mąka z quinoa* 5% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny makaron z zielonej SOI, z dodatkiem quinoa, z wysoką zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy albo innego dania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1399 kJ / 334 kcal
Tłuszcz: 7,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 18,8 g
w tym cukry: 7 g
Błonnik: 19,4 g
Białko: 38 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:MAKARON (KONJAC) SHIRATAKI SPAGHETTI 1 kg – DIET-FOOD
29,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda, mąka konjac, wodorotlenek wapniaOPIS
Głównym składnikiem Diet Spaghetti jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu.
Produkt 100 % pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok, certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowySPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą.
Gotować lub smażyć 2-3 minuty.
Dodać bezpośrednio do potrawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 33 kJ / 8 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: <0,2 g
Błonnik: 1,80 g
Białko: <0,3 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +5 do +28˚CQty:MAKARON (GRYCZANY) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – RAPUNZEL
16,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna pełnoziarnista mąka gryczana.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 100 g makaronu i sól. Gotować ok. 8 minut od czasu do czasu mieszając.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1497 kJ / 354 kcal
Tłuszcz – 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 65 g
w tym cukry – 1,4 g
Białko – 12 g
Sól – 0,01 g
Tiamina: 0,52 mg (47 %)**
Magnez: 225 mg (60 %)**
Cynk: 2,6 mg (26 %)**
**dzienna referencyjna wartość spożycia witamin (dla osoby dorosłej)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:MAKARON (KONJAC) THAI STYLE BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS
9,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4 %, błonnik OWSIANY* 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron typu „Noodle w stylu tajskim” z mąki konjac.Zdrowe życie:
Makaron od Better Than Pasta nie zawiera PSZENICY, tłuszczu, cukru i soli. Nadaje się do wielu diet, w tym wegańskiej, bezglutenowej, keto i FODMAP.
Jest wykonany z ekologicznej mąki konjac, która jest bogata w glukomannan, rozpuszczalny błonnik, który nie jest wchłaniany przez organizm. Dlatego zawiera
tak mało kalorii i zero węglowodanów.Co to jest mąka konjac?
Mąka konjac jest wytwarzana z korzenia rośliny uprawianej w Azji Południowo-Wschodniej. Mąkę miesza się wodą, aby uzyskać makaron, który ma neutralny smak,
ale po dodaniu do innych składników dania, makaron wchłania ich smak, dzięki czemu możesz cieszyć się zdrowym i pysznym posiłkiem.Opakowanie zawiera 2-3 sugerowane porcje produktu do spożycia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Krok 1: Odcedź wodę z opakowania i przepłucz makaron pod zimną wodą.
Krok 2: Dodaj do swojego ulubionego sosu, sałatki.
lub: Gotuj przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionych składników.
lub: Smaż na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1 minutę i dodaj do ulubionych składnikówWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i siarczyny.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w wodzie przez maksymalnie 2 dni.Qty:MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ I BRĄZOWEGO RYŻU) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
15,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
50 % mąka z czerwonej soczewicy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
Źródło błonnika pokarmowego i białka.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1410 kJ/333 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 62 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 15 g
Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANBE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: