MAKARON (KONJAC) SHIRATAKI SPAGHETTI 1 kg – DIET-FOOD

PAPIER RYŻOWY I MAKARONY

Wyświetlanie 1–12 z 48 wyników

  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC) SHIRATAKI SPAGHETTI 1 kg – DIET-FOOD

    29,49 

    SKŁADNIKI
    woda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia

    OPIS
    Głównym składnikiem Diet Spaghetti jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu.
    Produkt 100 % pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok, certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą.
    Gotować lub smażyć 2-3 minuty.
    Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 33 kJ / 8 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Błonnik: 1,80 g
    Białko: <0,3 g
    Sól: <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +5 do +28˚C

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (RYŻOWY) VERMICELLI 454 g – COCK BRAND

    14,99 

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa 90 %, woda.

    OPIS
    Cienkie ryżowe nitki używane jako delikatny dodatek do zup, mięsa oraz sałatek warzywnych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Moczyć ze wrzącej wodzie przez 3-5 minut, przepłukać pod bieżącą wodą, odsączyć, a następnie dodać do zupy lub smażyć metodą stir-fry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1575 kJ/371 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 82 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 1,3 g
    Białko: 7,4 g
    Sól: 0,07 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PAPIER RYŻOWY NA SPRING ROLLSY I SAJGONKI BEZGLUTENOWY BIO (10 szt.) 100 g – AMAIZIN

    8,30 

    SKŁADNIKI
    skrobia z tapioki* 89,3 %, ryż* 10 %, sól 0,7 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Papier ryżowy do spring rolls czy sajgonek to produkt, dzięki któremu można przygotować jeden z najpopularniejszych przysmaków kuchni chińskiej. Wytwarzany jest on z mąki ryżowej. Można w nim umieścić farsz, by przygotować wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju spring rolls czy sajgonki.
    W opakowaniu jest 10 sztuk.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jak przygotować 10 sajgonek?
    Krok 1: Pokrój 300 g warzyw w cienkie paski. Użyj np. ogórka, marchwi i kiełki fasoli (kiełki fasoli należy najpierw zblanszować)
    Krok 2: Wybierz m.in. tofu, krewetki czy kurczaka. Podsmaż 150 g na patelni i w razie potrzeby pokrój w cienkie paski
    Krok 3: Przygotuj 50 g makaronu ryżowego zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta, pamiętaj aby makaron przepłukać zimną wodą
    Krok 4: Wybierz przyprawy np. kolendrę, szczypiorek lub miętę
    Krok 5: Namocz papier jeden po drugim w płaskim naczyniu z letnią wodą na 10 sekund, aż będzie miękki. Następnie umieść je na płaskiej powierzchni
    Krok 6: Wypełnij papier wszystkimi składnikami i zwiń go zgodnie z rysunkiem. Podawaj z ulubionym sosem do maczania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 85 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: 0,44 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON RYŻOWY VERMICELLI 454 g – FARMER

    14,29 

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa 88 %, woda.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Namocz makaron w zimnej wodzie przez około 5 minut, a następnie dobrze odcedź. W ten sposób makaron jest gotowy do dalszego wykorzystania m.in. do zupy lub do smażonych dań z makaronem.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1504 kJ / 354 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 82 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 6,0 g
    Sól: 0,10 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON RYŻOWY (1 mm) 400 g – FARMER

    9,79 

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa 90 %, woda.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zaletą makaronu ryżowego jest to, że nie wymaga on gotowania. Makaron zalewamy wrzątkiem na czas 3-5 minut (w zależności od preferowanej twardości makaronu) i odcedzamy. Gotowe!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1474 kJ / 347 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 77 g
    w tym cukry: 1,9 g
    Białko: 7,1 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC) ANGEL HAIR BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS

    9,99 

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4%, błonnik OWSIANY* 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron w kształcie „anielskich włosów” z mąki konjac.

    Zdrowe życie:
    Makaron od Better Than Pasta nie zawiera PSZENICY, tłuszczu, cukru i soli. Nadaje się do wielu diet, w tym wegańskiej, bezglutenowej, keto i FODMAP.
    Jest wykonany z ekologicznej mąki konjac, która jest bogata w glukomannan, rozpuszczalny błonnik, który nie jest wchłaniany przez organizm. Dlatego zawiera
    tak mało kalorii i zero węglowodanów.

    Co to jest mąka konjac?
    Mąka konjac jest wytwarzana z korzenia rośliny uprawianej w Azji Południowo-Wschodniej. Mąkę miesza się wodą, aby uzyskać makaron, który ma neutralny smak,
    ale po dodaniu do innych składników dania, makaron wchłania ich smak, dzięki czemu możesz cieszyć się zdrowym i pysznym posiłkiem.

    Opakowanie zawiera 2-3 sugerowane porcje produktu do spożycia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Krok 1: Odcedź wodę z opakowania i przepłucz makaron pod zimną wodą.
    Krok 2: Dodaj do swojego ulubionego sosu, sałatki.
    lub: Gotuj przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionych składników.
    lub: Smaż na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1 minutę i dodaj do ulubionych składników

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna 35 kJ/9 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 4 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i siarczyny.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w wodzie przez maksymalnie 2 dni.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS

    9,99 

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4 %, błonnik OWSIANY* 1%. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron w kształcie „nitek” z mąki konjac.

    Zdrowe życie:
    Makaron od Better Than Pasta nie zawiera PSZENICY, tłuszczu, cukru i soli. Nadaje się do wielu diet, w tym wegańskiej, bezglutenowej, keto i FODMAP.
    Jest wykonany z ekologicznej mąki konjac, która jest bogata w glukomannan, rozpuszczalny błonnik, który nie jest wchłaniany przez organizm. Dlatego zawiera
    tak mało kalorii i zero węglowodanów.

    Co to jest mąka konjac?
    Mąka konjac jest wytwarzana z korzenia rośliny uprawianej w Azji Południowo-Wschodniej. Mąkę miesza się wodą, aby uzyskać makaron, który ma neutralny smak,
    ale po dodaniu do innych składników dania, makaron wchłania ich smak, dzięki czemu możesz cieszyć się zdrowym i pysznym posiłkiem.

    Opakowanie zawiera 2-3 sugerowane porcje produktu do spożycia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Krok 1: Odcedź wodę z opakowania i przepłucz makaron pod zimną wodą.
    Krok 2: Dodaj do swojego ulubionego sosu, sałatki.
    lub: Gotuj przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionych składników.
    lub: Smaż na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1 minutę i dodaj do ulubionych składników

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna 35 kJ/9 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 4,0 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i siarczyny.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w wodzie przez maksymalnie 2 dni.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS

    9,99 

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4 %, błonnik OWSIANY* 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron w kształcie „wstążki” z mąki konjac.

    Zdrowe życie:
    Makaron od Better Than Pasta nie zawiera PSZENICY, tłuszczu, cukru i soli. Nadaje się do wielu diet, w tym wegańskiej, bezglutenowej, keto i FODMAP.
    Jest wykonany z ekologicznej mąki konjac, która jest bogata w glukomannan, rozpuszczalny błonnik, który nie jest wchłaniany przez organizm. Dlatego zawiera
    tak mało kalorii i zero węglowodanów.

    Co to jest mąka konjac?
    Mąka konjac jest wytwarzana z korzenia rośliny uprawianej w Azji Południowo-Wschodniej. Mąkę miesza się wodą, aby uzyskać makaron, który ma neutralny smak,
    ale po dodaniu do innych składników dania, makaron wchłania ich smak, dzięki czemu możesz cieszyć się zdrowym i pysznym posiłkiem.

    Opakowanie zawiera 2-3 sugerowane porcje produktu do spożycia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Krok 1: Odcedź wodę z opakowania i przepłucz makaron pod zimną wodą.
    Krok 2: Dodaj do swojego ulubionego sosu, sałatki.
    lub: Gotuj przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionych składników.
    lub: Smaż na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1 minutę i dodaj do ulubionych składników

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 4 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i siarczyny.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w wodzie przez maksymalnie 2 dni.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON RYŻOWY (5 mm) 400 g – FARMER

    9,09 

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa 90 %, woda.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zaletą makaronu ryżowego jest to, że nie wymaga on gotowania. Makaron zalewamy wrzątkiem na czas 3-5 minut (w zależności od preferowanej twardości makaronu) i odcedzamy. Gotowe!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1514 kJ / 356 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 80 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 7,0 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON PROTEINOWY (Z SOI ZIELONEJ) FETTUCCINE BEZGLUTENOWY BIO 200 g – DIET-FOOD

    14,39 

    SKŁADNIKI
    mąka z zielonej SOI*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nasz bezglutenowy bio makaron SOJOWY to tylko dwa składniki woda i mąka z organicznej SOI, bez dodatku cukru, oleju palmowego i jaj. Jego wyjątkowy smak podkreśli każdą potrawę kuchni azjatyckiej oraz włoskiej.
    Wysoka zawartość białka i błonnika pokarmowego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wrzuć makaron do dużej ilości wrzącej, osolonej wody, gotuj 3-5 minut. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1402 kJ/ 355 kcal
    Tłuszcz: 6,8 g
    w tym kwasy nasycone: 1,2 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 9,3 g
    Błonnik: 20 g
    Białko: 45 g
    Sól: 0,042 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON RYŻOWY (3 mm) 400 g – FARMER

    7,59 

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa 90 %, woda.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zaletą makaronu ryżowego jest to, że nie wymaga on gotowania. Makaron zalewamy wrzątkiem na czas 3-5 minut (w zależności od preferowanej twardości makaronu) i odcedzamy. Gotowe!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1514 kJ / 356 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 80 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 7,0 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON PROTEINOWY (Z SOI ZIELONEJ I QUINOA) FETTUCCINE BEZGLUTENOWY BIO 200 g – MAXSPORT

    17,39 

    SKŁADNIKI
    mąka z zielonej SOI* 95%, mąka z quinoa* 5% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny makaron z zielonej SOI, z dodatkiem quinoa, z wysoką zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy albo innego dania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1399 kJ / 334 kcal
    Tłuszcz: 7,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
    Węglowodany: 18,8 g
    w tym cukry: 7 g
    Błonnik: 19,4 g
    Białko: 38 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Quick View
    Qty:
top
X