Wyświetlanie 1–12 z 47 wyników
MAKARON RYŻOWY VERMICELLI 454 g – FARMER
14,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka ryżowa 88 %, woda.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Namocz makaron w zimnej wodzie przez około 5 minut, a następnie dobrze odcedź. W ten sposób makaron jest gotowy do dalszego wykorzystania m.in. do zupy lub do smażonych dań z makaronem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1504 kJ / 354 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 6,0 g
Sól: 0,10 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:MAKARON (RYŻOWY RAZOWY) BEZGLUTENOWY BIO 250 g – TERRASANA
17,92 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka z ryżu brązowego*, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut, odcedź makaron na sitku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1298 kJ / 309 kcal
Tłuszcz – 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
Węglowodany – 63,6 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 1,8 g
Białko – 5,5 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MAKARON (RYŻOWY RAZOWY Z DYNIĄ I IMBIREM) BEZGLUTENOWY BIO 250 g – TERRASANA
17,92 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka z ryżu brązowego*, mąka z dyni* (5 %), imbir* (0,5 %), woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron na sitku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
Tłuszcz – 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
Węglowodany – 65,5 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 5,5 g
Białko – 10,9 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNEZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MAKARON (GRYCZANY Z BATATAMI) BEZGLUTENOWY BIO 250 g – TERRASANA
17,92 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka gryczana*, mąka ze słodkich ziemniaków (batatów)* 5 %, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3-4 minuty, odcedź makaron na sitku.WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
Tłuszcz – 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
Węglowodany – 65,5 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 5,5 g
Białko – 10,9 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNEZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MAKARON (KONJAC) UDON BEZGLUTENOWY BIO 270 g (200 g) – KETO CHEF (BETTER THAN FOODS)
6,67 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4 %, błonnik OWSIANY* 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron Udon z mąki konjac.Co to jest Konjac?
Konjac to roślina pochodząca z Japoni, gdzie jest uprawiana od wieków. Makarony od Keto Chef produkowane są z korzenia rośliny Konjac, mają zero węglowodanów i cukrów. Są bezglutenowe, wegańskie i stanowią doskonałe źródło błonnika.Makaro Konjac Udon od Keto Chef wyprodukowany jest z korzenia konjac. Jest bez glutenu i cukru. Nie zawiera węglowodanów, dzięki czemu jest doskonały dla osób będących na diecie keto.
Makaron Konjac Udon od Keto Chef to świetna alternatywa dla tradycyjnego makaronu Konjac Udon i może być używany w ten sam sposób.
Przyrządzaj swoje ulubione potrawy i ciesz się korzyściami zdrowotnymi starożytnej rośliny konjac.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Etap I: Przepłucz 2-3 razy pod zimną wodą (opcjonalnie)
Etap II: Podgrzej na otwartej patelni przez 1-2 minuty lub w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę.
Etap III: Dodaj do ulubionego sosu, zupy lub sałatki.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna 35 kJ/9 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4,0 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i SIARCZYNY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w lodówce przez maksymalnie 1 tydzień.Qty:MAKARON (KONJAC) THAI STYLE BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS
10,07 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4 %, błonnik OWSIANY* 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron typu „Noodle w stylu tajskim” z mąki konjac.Zdrowe życie:
Makaron od Better Than Pasta nie zawiera PSZENICY, tłuszczu, cukru i soli. Nadaje się do wielu diet, w tym wegańskiej, bezglutenowej, keto i FODMAP.
Jest wykonany z ekologicznej mąki konjac, która jest bogata w glukomannan, rozpuszczalny błonnik, który nie jest wchłaniany przez organizm. Dlatego zawiera
tak mało kalorii i zero węglowodanów.Co to jest mąka konjac?
Mąka konjac jest wytwarzana z korzenia rośliny uprawianej w Azji Południowo-Wschodniej. Mąkę miesza się wodą, aby uzyskać makaron, który ma neutralny smak,
ale po dodaniu do innych składników dania, makaron wchłania ich smak, dzięki czemu możesz cieszyć się zdrowym i pysznym posiłkiem.Opakowanie zawiera 2-3 sugerowane porcje produktu do spożycia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Krok 1: Odcedź wodę z opakowania i przepłucz makaron pod zimną wodą.
Krok 2: Dodaj do swojego ulubionego sosu, sałatki.
lub: Gotuj przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionych składników.
lub: Smaż na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1 minutę i dodaj do ulubionych składnikówWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i siarczyny.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w wodzie przez maksymalnie 2 dni.Qty:MAKARON (Z SERCA PALMY) W KSZTAŁCIE RYŻU BEZGLUTENOWY KETO 255 g – DIET-FOOD
15,76 złQuick ViewSKŁADNIKI
serce (rdzeń) palmy (Bactris Gasipaes)OPIS
Nasz makaron jest wykonany z samego rdzenia (serca) palmy z gatunku Bactris Gasipaes. Seria nowych bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów oraz makaronów bazujących na składzie mąki z SOI, są pyszne podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami. Klasyczny makron jajeczny zawiera GLUTEN, który występuje głównie w mące zbóż użytych do produkcji masy makaronowej. Nasz makaron z serca palmy nie zawiera glutenu, do produkcji makaronu wykorzystujemy tylko serca “rdzeń” młodych nierozwiniętych liści palmy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
bezpośredni – tuż po otwarciu opakowania jako składnik sałatek na zimno
po podgrzaniu – wystarczy go zalać gorącym bulionem rosołowym
do smażenia – na patelni lub woku jako główny składnik dań kuchni chińskiej, tajskiej i wietnamskiej
w mikrofali – odgrzewać 2 minuty
w piekarniku – odgrzewać 5 minutWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 88 kJ/ 21 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 3,2 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 2,0 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.Qty:MAKARON (Z SERCA PALMY) NOODLE BEZGLUTENOWY KETO 255 g – DIET-FOOD
15,76 złQuick ViewSKŁADNIKI
serce (rdzeń) palmy (Bactris Gasipaes)OPIS
Nasz makaron jest wykonany z samego rdzenia (serca) palmy z gatunku Bactris Gasipaes. Seria nowych bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów oraz makaronów bazujących na składzie mąki z SOI, są pyszne podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami. Klasyczny makron jajeczny zawiera GLUTEN, który występuje głównie w mące zbóż użytych do produkcji masy makaronowej. Nasz makaron z serca palmy nie zawiera glutenu, do produkcji makaronu wykorzystujemy tylko serca “rdzeń” młodych nierozwiniętych liści palmy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
bezpośredni – tuż po otwarciu opakowania jako składnik sałatek na zimno
po podgrzaniu – wystarczy go zalać gorącym bulionem rosołowym
do smażenia – na patelni lub woku jako główny składnik dań kuchni chińskiej, tajskiej i wietnamskiej
w mikrofali – odgrzewać 2 minuty
w piekarniku – odgrzewać 5 minutWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 88 kJ/ 21 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 3,2 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 2,0 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.Qty:MAKARON (Z SERCA PALMY) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY KETO 255 g – DIET-FOOD
15,76 złQuick ViewSKŁADNIKI
serce (rdzeń) palmy (Bactris Gasipaes)OPIS
Nasz makaron jest wykonany z samego rdzenia (serca) palmy z gatunku Bactris Gasipaes. Seria nowych bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów oraz makaronów bazujących na składzie mąki z SOI, są pyszne podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami. Klasyczny makron jajeczny zawiera GLUTEN, który występuje głównie w mące zbóż użytych do produkcji masy makaronowej. Nasz makaron z serca palmy nie zawiera glutenu, do produkcji makaronu wykorzystujemy tylko serca “rdzeń” młodych nierozwiniętych liści palmy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
bezpośredni – tuż po otwarciu opakowania jako składnik sałatek na zimno
po podgrzaniu – wystarczy go zalać gorącym bulionem rosołowym
do smażenia – na patelni lub woku jako główny składnik dań kuchni chińskiej, tajskiej i wietnamskiej
w mikrofali – odgrzewać 2 minuty
w piekarniku – odgrzewać 5 minutWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 88 kJ/ 21 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 3,2 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 2,0 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.Qty:MAKARON PROTEINOWY (Z SOI I FASOLI CZERWONEJ ADZUKI) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 200 g – MAXSPORT
17,54 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka z SOI* 90%, mąka z fasoli adzuki* 10% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny makaron spaghetti z SOI i czerwoną fasolą adzuki, z wysoką zawartością zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 6-8 minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy albo innego dania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1382 kJ / 329 kcal
Tłuszcz: 5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g
Węglowodany: 17 g
w tym cukry: 9 g
Błonnik: 20g
Białko: 44 g
Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:MAKARON (RYŻOWY) VERMICELLI 454 g – COCK BRAND
15,11 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka ryżowa 90 %, woda.OPIS
Cienkie ryżowe nitki używane jako delikatny dodatek do zup, mięsa oraz sałatek warzywnych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć ze wrzącej wodzie przez 3-5 minut, przepłukać pod bieżącą wodą, odsączyć, a następnie dodać do zupy lub smażyć metodą stir-fry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1575 kJ/371 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 7,4 g
Sól: 0,07 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.Qty:PAPIER RYŻOWY NA SPRING ROLLSY I SAJGONKI BEZGLUTENOWY BIO (10 szt.) 100 g – AMAIZIN
7,13 złQuick ViewSKŁADNIKI
skrobia z tapioki* 89,3 %, ryż* 10 %, sól 0,7 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Papier ryżowy do spring rolls czy sajgonek to produkt, dzięki któremu można przygotować jeden z najpopularniejszych przysmaków kuchni chińskiej. Wytwarzany jest on z mąki ryżowej. Można w nim umieścić farsz, by przygotować wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju spring rolls czy sajgonki.
W opakowaniu jest 10 sztuk.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jak przygotować 10 sajgonek?
Krok 1: Pokrój 300 g warzyw w cienkie paski. Użyj np. ogórka, marchwi i kiełki fasoli (kiełki fasoli należy najpierw zblanszować)
Krok 2: Wybierz m.in. tofu, krewetki czy kurczaka. Podsmaż 150 g na patelni i w razie potrzeby pokrój w cienkie paski
Krok 3: Przygotuj 50 g makaronu ryżowego zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta, pamiętaj aby makaron przepłukać zimną wodą
Krok 4: Wybierz przyprawy np. kolendrę, szczypiorek lub miętę
Krok 5: Namocz papier jeden po drugim w płaskim naczyniu z letnią wodą na 10 sekund, aż będzie miękki. Następnie umieść je na płaskiej powierzchni
Krok 6: Wypełnij papier wszystkimi składnikami i zwiń go zgodnie z rysunkiem. Podawaj z ulubionym sosem do maczania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0,44 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowejQty: