Wyświetlanie 1–12 z 20 wyników
NASIONA RZODKIEWKI BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY
11,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
nasiona rzodkiewki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne nasiona na kiełki rzodkiewki mają ostry, wyrazisty smak.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób. Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, SOJA, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:FASOLKA MUNG BIO 1 kg – BIO PLANET
20,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna fasolka mung 100 %.OPIS
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 46 g
w tym cukry 6,6 g
Błonnik 16 g
Białko 24 g
Sól 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:NACZYNIE DO KIEŁKOWANIA – BIO NATURA
37,08 złQuick ViewSKŁADNIKI
1. Pokrywka (gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury)2. Szalki do kiełkowania (trzy duże szalki. Można w nich poddać kiełkowaniu jednoczesnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion)
3. Syfony odpływowe (zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność)
4. Wentylatory (w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonyc do procesów kiełkowania umieszczono trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów i tlenu)
5. Zbiornik wody (po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku).
OPIS
Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw mają wyjątkową wartość odżywczą. Teraz dzięki naczyniu do kiełkowania Bio-Natury możesz przez cały rok cieszyć się smakiem oraz właściowściami zdrowotnymi zawsze świeżych kiełków.Qty:NASIONA SŁONECZNIKA BIO NA KIEŁKI 30 g – VITA LINE (41142CGN0BS, 62909CMN0CS, 41135CGN0BS,21944CGN0AS,0112042CGN0DS)
3,89 złQuick ViewOPIS
ekologiczne nasiona słonecznika (Helianthus Annuus)SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:NASIONA LUCERNY BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (20227CIN00, 41137CIN0CS, 62905CIN0DS)
4,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne nasiona lucerny (Medicago Sativa)SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:NASIONA BROKUŁU RAAB BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (VG9010, 198042,41136CIN0CS)
4,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne nasiona brokuła Raab (Brassica Oleracea ver. Italica)SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć sloik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:NASIONA RZODKIEWKI CHINA ROSE BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (41141CIN0CS, VG9050, 198005)
4,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna rzodkiewka China Rose (Raphanus Sativus)SPOSÓB UŻYCIA
Opłukane nasiona wysypać do wyparzonego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5-7 dniach są gotowe do spożycia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:NASIONA RUKOLI SIEWNEJ BIO NA KIEŁKI 15 g – VITA LINE (68967CIN0DS, 82944CIN0DS, 56605CIN0CS,41138CIN07S, 62907CIN0DS)
3,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne nasiona rukoli siewnej (Eruca Vesicaria)SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed uływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:NASIONA FASOLI MUNG BIO NA KIEŁKI 30 g – VITA LINE (04154CIN0AS)
4,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne nasiona fasoli mung (Vigna Radiata)SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć sloik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:NASIONA BURAKA BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY
9,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
burak nasiona* 100% *produkt rolnictwa ekologicznegoSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.
Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET
9,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna ciecierzyca 100 %.OPIS
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 11 g
Błonnik 17 g
Białko 19 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SOJA BIO 400 g – BIO PLANET
7,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna SOJA* 100 %.OPIS
Ekologiczne ziarno SOI to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno SOI zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 8 godzin SOJĘ, gotować w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2,5 (1 porcja SOI na 2,5 porcji wody) ok. 60 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1790 kJ/428 kcal
Tłuszcz 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,9 g
Węglowodany 21 g
w tym cukry 7,3 g
Błonnik 9,3 g
Białko 36 g
Sól 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: