Wyświetlanie 1–12 z 17 wyników
NASIONA SŁONECZNIKA BIO NA KIEŁKI 30 g – VITA LINE (41142CGN0BS, 62909CMN0CS, 41135CGN0BS,21944CGN0AS,0112042CGN0DS,VG6271)
3,99 złQuick ViewOPIS
ekologiczne nasiona słonecznika (Helianthus Annuus)SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SOCZEWICA ZIELONA BIO 1 kg – THE PLANET
31,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna soczewica zielona 100 %.OPIS
Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1241 kJ/296 kcal
Tłuszcz 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 30 g
w tym cukry 2,0 g
Błonnik 31 g
Białko 26 g
Sól 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg – BIO PLANET
21,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna ciecierzyca 100 %.OPIS
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 11 g
Błonnik 17 g
Białko 19 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIO PLANET
9,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna ciecierzyca 100 %.OPIS
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 11 g
Błonnik 17 g
Białko 19 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:FASOLKA MUNG BIO 400 g – BIO PLANET
10,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna fasolka mung 100 %.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 46 g
w tym cukry 6,6 g
Błonnik 16 g
Białko 24 g
Sól 0,04 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:FASOLKA MUNG BIO 500 g – BIO PLANET
11,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna fasolka mung 100 %.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 46 g
w tym cukry 6,6 g
Błonnik 16 g
Białko 24 g
Sól 0,04 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:NASIONA RZEŻUCHY BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY
5,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
nasiona rzeżuchy na kiełki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET
11,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna ciecierzyca 100 %.OPIS
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 11 g
Błonnik 17 g
Białko 19 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:NASIONA BROKUŁU BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY
8,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
nasiona brokuła* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach.
Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:NASIONA RZODKIEWKI BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY
11,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
nasiona rzodkiewki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne nasiona na kiełki rzodkiewki mają ostry, wyrazisty smak.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób. Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, SOJA, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:NASIONA KOLENDRY BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (VG9021, 82996CIN0DS,21941CIN07S)
4,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne nasiona kolendry (Coriandrum Sativum)SPOSÓB UŻYCIA
Opłukane nasiona wysypać do wyparzonego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5 – 7 dniach są gotowe do spożycia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:NACZYNIE DO KIEŁKOWANIA – BIO NATURA
37,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
1. Pokrywka (gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury)2. Szalki do kiełkowania (trzy duże szalki. Można w nich poddać kiełkowaniu jednoczesnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion)
3. Syfony odpływowe (zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność)
4. Wentylatory (w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonyc do procesów kiełkowania umieszczono trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów i tlenu)
5. Zbiornik wody (po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku).
OPIS
Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw mają wyjątkową wartość odżywczą. Teraz dzięki naczyniu do kiełkowania Bio-Natury możesz przez cały rok cieszyć się smakiem oraz właściowściami zdrowotnymi zawsze świeżych kiełków.Qty: