CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg – BIO PLANET

NASIONA NA KIEŁKI

Wyświetlanie 1–12 z 20 wyników

  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg – BIO PLANET

    16,90 

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS:
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ / 343 kcal
    Tłuszcz – 4,6 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 45 g,
    w tym cukry – 11 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 22 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    8,10 

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS:
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ / 343 kcal
    Tłuszcz – 4,6 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 45 g,
    w tym cukry – 11 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 22 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET

    9,30 

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ / 343 kcal
    Tłuszcz – 4,6 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 45 g,
    w tym cukry – 11 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 22 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA MUNG BIO 1 kg – BIO PLANET

    21,80 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka mung 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 46 g
    w tym cukry 6,6 g
    Błonnik 16 g
    Białko 24 g
    Sól 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA MUNG BIO 400 g – BIO PLANET

    10,00 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka mung 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 46 g
    w tym cukry 6,6 g
    Błonnik 16 g
    Białko 24 g
    Sól 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA MUNG BIO 500 g – BIO PLANET

    11,70 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka mung 100 %.
    OPIS
    Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1367 kJ / 324 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 46 g
    w tym cukry 6,6 g
    Błonnik 16 g
    Białko 24 g
    Sól 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA BURAKA BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY

    8,60 

    SKŁADNIKI
    burak nasiona* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
    W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.
    Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA FASOLI MUNG BIO NA KIEŁKI 50 g – DARY NATURY

    3,70 

    SKŁADNIKI
    nasiona fasoli mung* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne kielki fasoli mung mają lekko kwaskowaty smak.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, SOJA, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA RZEŻUCHY BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY

    4,70 

    SKŁADNIKI
    nasiona rzeżuchy na kiełki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
    W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA RZODKIEWKI BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY

    9,70 

    SKŁADNIKI
    nasiona rzodkiewki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne nasiona na kiełki rzodkiewki mają ostry, wyrazisty smak.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób. Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, SOJA, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA BRĄZOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    10,60 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna soczewica brązowa 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna soczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1461 kJ /346 kcal
    Tłuszcz 2,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 52 g
    w tym cukry 1,5 g
    Błonnik 11 g
    Białko 24 g
    Sól 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA BRĄZOWA BIO 500 g – BIO PLANET

    12,60 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna soczewica brązowa 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna soczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1461 kJ / 346 kcal
    Tłuszcz 2,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 52 g
    w tym cukry 1,5 g
    Błonnik 11 g
    Białko 24 g
    Sól 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
top
X