NASIONA SŁONECZNIKA BIO NA KIEŁKI 30 g – VITA LINE (41142CGN0BS, 62909CMN0CS, 41135CGN0BS)

NASIONA NA KIEŁKI

Wyświetlanie 1–12 z 42 wyników

  • 0 out of 5

    NASIONA SŁONECZNIKA BIO NA KIEŁKI 30 g – VITA LINE (41142CGN0BS, 62909CMN0CS, 41135CGN0BS)

    3,59 

    OPIS
    ekologiczne nasiona słonecznika (Helianthus Annuus)

    SPOSÓB UŻYCIA
    Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
    Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA RZEŻUCHY BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY

    4,69 

    SKŁADNIKI
    nasiona rzeżuchy na kiełki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
    W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA RZODKIEWKI BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY

    9,89 

    SKŁADNIKI
    nasiona rzodkiewki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne nasiona na kiełki rzodkiewki mają ostry, wyrazisty smak.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób. Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, SOJA, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA BROKUŁU BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY

    7,89 

    SKŁADNIKI
    nasiona brokuła* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
    W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach.
    Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET

    9,29 

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ / 343 kcal
    Tłuszcz – 4,6 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 45 g,
    w tym cukry – 11 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 22 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA WIESIOŁKA BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY

    3,39 

    SKŁADNIKI
    nasiona wiesiołka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
    W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach.
    Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA FASOLI MUNG BIO NA KIEŁKI 30 g – VITA LINE (04154CIN0AS)

    4,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nasiona fasoli mung (Vigna Radiata)

    SPOSÓB UŻYCIA
    Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć sloik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
    Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA RZODKWI DAIKON BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (41140CIN07S, 82942CIN0DS,VG9051)

    4,49 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nasiona rzodkwi Daikonm(Raphanus Sativus)

    SPOSÓB UŻYCIA
    Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
    Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA RZODKIEWKI CHINA ROSE BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (41141CIN0CS, VG9050, 198005)

    4,49 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna rzodkiewka China Rose (Raphanus Sativus)

    SPOSÓB UŻYCIA
    Opłukane nasiona wysypać do wyparzonego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
    Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5-7 dniach są gotowe do spożycia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA BURAKA BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY

    8,69 

    SKŁADNIKI
    burak nasiona* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
    W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.
    Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA LUCERNY BIO NA KIEŁKI 15 g Z KIEŁKOWNICĄ – VITA LINE (27541CIN07S, 21942CIN0BS, 11418CIN0AS)

    17,88 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nasiona lucerny

    SPOSÓB UŻYCIA
    Składanie kiełkownika:
    Złożyć pudełko w ten sposób, aby brązowa miseczka wegetacyjna, skierowana sitkiem ku dołowi, zablokowała się w przezroczystym pojemniku na wodę.
    Wypełnianie wodą: Przez wycięcie w miseczce wegetacyjnej wlać do pojemnika taką ilość wody, aby przenikała ona przez sito, tworząc na jego powierzchni delikatną warstewkę.
    Wysiew: Zawartość torebki z nasionkami równomiernie rozprowadzić na miseczce wegetacyjnej.
    Wymiana wody: Wodę należy wymieniać codziennie wyłącznie przez wycięcie w miseczce. Nie zalewać miseczki od góry!
    Zbiór: Gdy roślinki osiągną wysokość 3-5 cm nadają się do bezpośredniego spożycia – całe roślinki po usunięciu łupinek nasiennych.
    Kolejne wysiewy: Po wykorzystaniu roślin usunąć resztki łodygi i korzeni, po czym gruntownie wyszorować twardą szczotką miseczkę wegetacyjną.

    Polecamy również drugi sposób uprawy kiełków – pod sitkiem, który znacznie ułatwia przepłukiwanie kiełkujących nasion.
    Umieść nasiona w pojemniku pod sitkiem i zalej wodą w celu spęcznienia (temperatura 18-22 stopni Celsjusza, 4-12 godzin)
    Wylej wodę i ustaw w ciemnym i ciepłym pomieszczeniu
    Nie zapomnij o przepłukiwaniu kiełkujących nasion co najmniej 2 razy dziennie letnią wodą.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA RUKOLI SIEWNEJ BIO NA KIEŁKI 15 g Z KIEŁKOWNICĄ – VITA LINE (41133CIN07S,20071CIN00)

    17,88 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nasiona rukoli siewnej

    SPOSÓB UŻYCIA
    Składanie kiełkownika:
    Złożyć pudełko w ten sposób, aby brązowa miseczka wegetacyjna, skierowana sitkiem ku dołowi, zablokowała się w przezroczystym pojemniku na wodę.
    Wypełnianie wodą: Przez wycięcie w miseczce wegetacyjnej wlać do pojemnika taką ilość wody, aby przenikała ona przez sito, tworząc na jego powierzchni delikatną warstewkę.
    Wysiew: Zawartość torebki z nasionkami równomiernie rozprowadzić na miseczce wegetacyjnej.
    Wymiana wody: Wodę należy wymieniać codziennie wyłącznie przez wycięcie w miseczce. Nie zalewać miseczki od góry!
    Zbiór: Gdy roślinki osiągną wysokość 3-5 cm nadają się do bezpośredniego spożycia – całe roślinki po usunięciu łupinek nasiennych.
    Kolejne wysiewy: Po wykorzystaniu roślin usunąć resztki łodygi i korzeni, po czym gruntownie wyszorować twardą szczotką miseczkę wegetacyjną.

    Polecamy również drugi sposób uprawy kiełków – pod sitkiem, który znacznie ułatwia przepłukiwanie kiełkujących nasion.
    Umieść nasiona w pojemniku pod sitkiem i zalej wodą w celu spęcznienia (temperatura 18-22 stopni Celsjusza, 4-12 godzin)
    Wylej wodę i ustaw w ciemnym i ciepłym pomieszczeniu
    Nie zapomnij o przepłukiwaniu kiełkujących nasion co najmniej 2 razy dziennie letnią wodą.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
top
X