Wyświetlanie 1–12 z 14 wyników
- NACZYNIE DO KIEŁKOWANIA – BIO NATURA37,20 złQuick View- SKŁADNIKI 
 1. Pokrywka (gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury)- 2. Szalki do kiełkowania (trzy duże szalki. Można w nich poddać kiełkowaniu jednoczesnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion) - 3. Syfony odpływowe (zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność) - 4. Wentylatory (w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonyc do procesów kiełkowania umieszczono trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów i tlenu) - 5. Zbiornik wody (po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku). - OPIS 
 Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw mają wyjątkową wartość odżywczą. Teraz dzięki naczyniu do kiełkowania Bio-Natury możesz przez cały rok cieszyć się smakiem oraz właściowściami zdrowotnymi zawsze świeżych kiełków.Qty:
- FASOLKA MUNG BIO 500 g – BIO PLANET11,79 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczna fasolka mung 100 %.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
 Tłuszcz 1,2 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
 Węglowodany 46 g
 w tym cukry 6,6 g
 Błonnik 16 g
 Białko 24 g
 Sól 0,04 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIO PLANET9,39 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczna ciecierzyca 100 %.- OPIS 
 Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
 Tłuszcz 6,0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
 Węglowodany 43 g
 w tym cukry 11 g
 Błonnik 17 g
 Białko 19 g
 Sól 0,06 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg – BIO PLANET19,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczna ciecierzyca 100 %.- OPIS 
 Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
 Tłuszcz 6,0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
 Węglowodany 43 g
 w tym cukry 11 g
 Błonnik 17 g
 Białko 19 g
 Sól 0,06 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET10,49 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczna ciecierzyca 100 %.- OPIS 
 Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
 Tłuszcz 6,0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
 Węglowodany 43 g
 w tym cukry 11 g
 Błonnik 17 g
 Białko 19 g
 Sól 0,06 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- FASOLKA MUNG BIO 400 g – BIO PLANET10,49 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczna fasolka mung 100 %.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
 Tłuszcz 1,2 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
 Węglowodany 46 g
 w tym cukry 6,6 g
 Błonnik 16 g
 Białko 24 g
 Sól 0,04 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- NASIONA BROKUŁU BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY9,79 złQuick View- SKŁADNIKI 
 nasiona brokuła* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
 W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach.
 Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 2 kg – BIO PLANET34,99 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczna ciecierzyca 100 %.- OPIS 
 Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
 Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
 Tłuszcz 6,0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
 Węglowodany 43 g
 w tym cukry 11 g
 Błonnik 17 g
 Białko 19 g
 Sól 0,06 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 800 g – THE PLANET14,99 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczna ciecierzyca 100 %.- OPIS 
 Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
 Tłuszcz 6,0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
 Węglowodany 43 g
 w tym cukry 11 g
 Błonnik 17 g
 Białko 19 g
 Sól 0,06 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- FASOLKA ADZUKI BIO 800 g – THE PLANET19,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczna fasolka adzuki 100 %.- OPIS 
 Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 minut. Posolić pod koniec gotowania.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna 1281 kJ/304 kcal
 Tłuszcz 1,2 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
 Węglowodany 42 g
 w tym cukry 3,1 g
 Błonnik 17 g
 Białko 23 g
 Sól 0,02 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- NASIONA BURAKA BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY11,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 burak nasiona* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
 W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.
 Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym miejscu.Qty:
- FASOLKA ADZUKI BIO 1 kg – BIO PLANET23,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczna fasolka adzuki 100 %.- OPIS 
 Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 minut. Posolić pod koniec gotowania.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna 1281 kJ/304 kcal
 Tłuszcz 1,2 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
 Węglowodany 42 g
 w tym cukry 3,1 g
 Błonnik 17 g
 Białko 23 g
 Sól 0,02 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
 
						



















