Wyświetlanie 1–12 z 19 wyników
NASIONA BROKUŁU RAAB BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (VG9010, 198042,41136CIN0CS)
4,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne nasiona brokuła Raab (Brassica Oleracea ver. Italica)SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć sloik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:NASIONA RZEŻUCHY BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY
5,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
nasiona rzeżuchy na kiełki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:NASIONA KOLENDRY BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (VG9021)
4,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne nasiona kolendry (Coriandrum Sativum)SPOSÓB UŻYCIA
Opłukane nasiona wysypać do wyparzonego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5 – 7 dniach są gotowe do spożycia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:NACZYNIE DO KIEŁKOWANIA – BIO NATURA
37,08 złQuick ViewSKŁADNIKI
1. Pokrywka (gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury)2. Szalki do kiełkowania (trzy duże szalki. Można w nich poddać kiełkowaniu jednoczesnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion)
3. Syfony odpływowe (zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność)
4. Wentylatory (w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonyc do procesów kiełkowania umieszczono trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów i tlenu)
5. Zbiornik wody (po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku).
OPIS
Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw mają wyjątkową wartość odżywczą. Teraz dzięki naczyniu do kiełkowania Bio-Natury możesz przez cały rok cieszyć się smakiem oraz właściowściami zdrowotnymi zawsze świeżych kiełków.Qty:CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg – BIO PLANET
17,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna ciecierzyca 100 %.OPIS
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 11 g
Błonnik 17 g
Białko 19 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET
9,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna ciecierzyca 100 %.OPIS
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 11 g
Błonnik 17 g
Białko 19 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:FASOLKA MUNG BIO 500 g – BIO PLANET
11,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne figi suszone 100 %.OPIS
Ekologiczne figi mogą stanowić doskonałą przekąskę zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Świetnie nadają się do dosładzania dżemów owocowych. Polecamy jako dodatek do porannej owsianki, ciast, deserów. Na suszonych figach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1269 kJ/301 kcal
Tłuszcz 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 61 g
w tym cukry 37 g
Błonnik 14 g
Białko 2,5 g
Sól 0,12 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:NASIONA BROKUŁU BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY
8,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
nasiona brokuła* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach.
Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:NASIONA FASOLI MUNG BIO NA KIEŁKI 30 g – VITA LINE (04154CIN0AS,0124675CIN0GS)
4,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne nasiona fasoli mung (Vigna Radiata)SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć sloik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:NASIONA RZEŻUCHY BIO NA KIEŁKI 4 g – VITA LINE (77594CIN0EP) (PRODUKT SEZONOWY)
2,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
100% nasiona rzeżuchy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Rzeżucha idealnie nadaje się do dekoracji Wielkanocnego stołu. Wysiew w pomieszczeniach jest możliwy przez cały rok. W ogrodzie wysiewa się nasiona w marcu, kwietniu. Rośliny gotowe do zbioru są po kilku dniach.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIO PLANET
8,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna ciecierzyca 100 %.OPIS
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 11 g
Błonnik 17 g
Białko 19 g
Sól 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:FASOLKA MUNG BIO 1 kg – BIO PLANET
20,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna fasolka mung 100 %.OPIS
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 46 g
w tym cukry 6,6 g
Błonnik 16 g
Białko 24 g
Sól 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: