Wyświetlanie 1–12 z 42 wyników
-
NASIONA SŁONECZNIKA BIO NA KIEŁKI 30 g – VITA LINE (41142CGN0BS, 62909CMN0CS, 41135CGN0BS)
3,59 złOPIS
ekologiczne nasiona słonecznika (Helianthus Annuus)SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
NASIONA RZEŻUCHY BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY
4,69 złSKŁADNIKI
nasiona rzeżuchy na kiełki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: -
NASIONA RZODKIEWKI BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY
9,89 złSKŁADNIKI
nasiona rzodkiewki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne nasiona na kiełki rzodkiewki mają ostry, wyrazisty smak.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób. Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, SOJA, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: -
NASIONA BROKUŁU BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY
7,89 złSKŁADNIKI
nasiona brokuła* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach.
Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET
9,29 złSKŁADNIKI
ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1445 kJ / 343 kcal
Tłuszcz – 4,6 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 45 g,
w tym cukry – 11 g
Błonnik – 17 g
Białko – 22 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
NASIONA WIESIOŁKA BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY
3,39 złSKŁADNIKI
nasiona wiesiołka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach.
Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: -
NASIONA FASOLI MUNG BIO NA KIEŁKI 30 g – VITA LINE (04154CIN0AS)
4,19 złSKŁADNIKI
ekologiczne nasiona fasoli mung (Vigna Radiata)SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć sloik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
NASIONA RZODKWI DAIKON BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (41140CIN07S, 82942CIN0DS,VG9051)
4,49 złSKŁADNIKI
ekologiczne nasiona rzodkwi Daikonm(Raphanus Sativus)SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
NASIONA RZODKIEWKI CHINA ROSE BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (41141CIN0CS, VG9050, 198005)
4,49 złSKŁADNIKI
ekologiczna rzodkiewka China Rose (Raphanus Sativus)SPOSÓB UŻYCIA
Opłukane nasiona wysypać do wyparzonego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5-7 dniach są gotowe do spożycia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
NASIONA BURAKA BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY
8,69 złSKŁADNIKI
burak nasiona* 100% *produkt rolnictwa ekologicznegoSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.
Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: -
NASIONA LUCERNY BIO NA KIEŁKI 15 g Z KIEŁKOWNICĄ – VITA LINE (27541CIN07S, 21942CIN0BS, 11418CIN0AS)
17,88 złSKŁADNIKI
ekologiczne nasiona lucernySPOSÓB UŻYCIA
Składanie kiełkownika:
Złożyć pudełko w ten sposób, aby brązowa miseczka wegetacyjna, skierowana sitkiem ku dołowi, zablokowała się w przezroczystym pojemniku na wodę.
Wypełnianie wodą: Przez wycięcie w miseczce wegetacyjnej wlać do pojemnika taką ilość wody, aby przenikała ona przez sito, tworząc na jego powierzchni delikatną warstewkę.
Wysiew: Zawartość torebki z nasionkami równomiernie rozprowadzić na miseczce wegetacyjnej.
Wymiana wody: Wodę należy wymieniać codziennie wyłącznie przez wycięcie w miseczce. Nie zalewać miseczki od góry!
Zbiór: Gdy roślinki osiągną wysokość 3-5 cm nadają się do bezpośredniego spożycia – całe roślinki po usunięciu łupinek nasiennych.
Kolejne wysiewy: Po wykorzystaniu roślin usunąć resztki łodygi i korzeni, po czym gruntownie wyszorować twardą szczotką miseczkę wegetacyjną.Polecamy również drugi sposób uprawy kiełków – pod sitkiem, który znacznie ułatwia przepłukiwanie kiełkujących nasion.
Umieść nasiona w pojemniku pod sitkiem i zalej wodą w celu spęcznienia (temperatura 18-22 stopni Celsjusza, 4-12 godzin)
Wylej wodę i ustaw w ciemnym i ciepłym pomieszczeniu
Nie zapomnij o przepłukiwaniu kiełkujących nasion co najmniej 2 razy dziennie letnią wodą.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: -
NASIONA RUKOLI SIEWNEJ BIO NA KIEŁKI 15 g Z KIEŁKOWNICĄ – VITA LINE (41133CIN07S,20071CIN00)
17,88 złSKŁADNIKI
ekologiczne nasiona rukoli siewnejSPOSÓB UŻYCIA
Składanie kiełkownika:
Złożyć pudełko w ten sposób, aby brązowa miseczka wegetacyjna, skierowana sitkiem ku dołowi, zablokowała się w przezroczystym pojemniku na wodę.
Wypełnianie wodą: Przez wycięcie w miseczce wegetacyjnej wlać do pojemnika taką ilość wody, aby przenikała ona przez sito, tworząc na jego powierzchni delikatną warstewkę.
Wysiew: Zawartość torebki z nasionkami równomiernie rozprowadzić na miseczce wegetacyjnej.
Wymiana wody: Wodę należy wymieniać codziennie wyłącznie przez wycięcie w miseczce. Nie zalewać miseczki od góry!
Zbiór: Gdy roślinki osiągną wysokość 3-5 cm nadają się do bezpośredniego spożycia – całe roślinki po usunięciu łupinek nasiennych.
Kolejne wysiewy: Po wykorzystaniu roślin usunąć resztki łodygi i korzeni, po czym gruntownie wyszorować twardą szczotką miseczkę wegetacyjną.Polecamy również drugi sposób uprawy kiełków – pod sitkiem, który znacznie ułatwia przepłukiwanie kiełkujących nasion.
Umieść nasiona w pojemniku pod sitkiem i zalej wodą w celu spęcznienia (temperatura 18-22 stopni Celsjusza, 4-12 godzin)
Wylej wodę i ustaw w ciemnym i ciepłym pomieszczeniu
Nie zapomnij o przepłukiwaniu kiełkujących nasion co najmniej 2 razy dziennie letnią wodą.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: