NASIONA SŁONECZNIKA BIO NA KIEŁKI 30 g – VITA LINE (41142CGN0BS, 62909CMN0CS, 41135CGN0BS,21944CGN0AS,0112042CGN0DS,VG6271)

NASIONA NA KIEŁKI

Wyświetlanie 1–12 z 17 wyników

  • 0 out of 5

    NASIONA SŁONECZNIKA BIO NA KIEŁKI 30 g – VITA LINE (41142CGN0BS, 62909CMN0CS, 41135CGN0BS,21944CGN0AS,0112042CGN0DS,VG6271)

    3,99 

    OPIS
    ekologiczne nasiona słonecznika (Helianthus Annuus)

    SPOSÓB UŻYCIA
    Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
    Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA ZIELONA BIO 1 kg – THE PLANET

    31,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna soczewica zielona 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1241 kJ/296 kcal
    Tłuszcz 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 30 g
    w tym cukry 2,0 g
    Błonnik 31 g
    Białko 26 g
    Sól 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg – BIO PLANET

    21,79 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna ciecierzyca 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
    Tłuszcz 6,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 43 g
    w tym cukry 11 g
    Błonnik 17 g
    Białko 19 g
    Sól 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    9,99 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna ciecierzyca 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
    Tłuszcz 6,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 43 g
    w tym cukry 11 g
    Błonnik 17 g
    Białko 19 g
    Sól 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA MUNG BIO 400 g – BIO PLANET

    10,49 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka mung 100 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 46 g
    w tym cukry 6,6 g
    Błonnik 16 g
    Białko 24 g
    Sól 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA MUNG BIO 500 g – BIO PLANET

    11,79 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka mung 100 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 46 g
    w tym cukry 6,6 g
    Błonnik 16 g
    Białko 24 g
    Sól 0,04 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA RZEŻUCHY BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY

    5,19 

    SKŁADNIKI
    nasiona rzeżuchy na kiełki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
    W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET

    11,79 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna ciecierzyca 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
    Tłuszcz 6,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 43 g
    w tym cukry 11 g
    Błonnik 17 g
    Białko 19 g
    Sól 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA BROKUŁU BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY

    8,99 

    SKŁADNIKI
    nasiona brokuła* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
    W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach.
    Przy nasionach grubych, np. groch, SOJA, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA RZODKIEWKI BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY

    11,19 

    SKŁADNIKI
    nasiona rzodkiewki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne nasiona na kiełki rzodkiewki mają ostry, wyrazisty smak.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób. Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, SOJA, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA KOLENDRY BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (VG9021, 82996CIN0DS,21941CIN07S)

    4,99 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nasiona kolendry (Coriandrum Sativum)

    SPOSÓB UŻYCIA
    Opłukane nasiona wysypać do wyparzonego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5 – 7 dniach są gotowe do spożycia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NACZYNIE DO KIEŁKOWANIA – BIO NATURA

    37,20 

    SKŁADNIKI
    1. Pokrywka (gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury)

    2. Szalki do kiełkowania (trzy duże szalki. Można w nich poddać kiełkowaniu jednoczesnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion)

    3. Syfony odpływowe (zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność)

    4. Wentylatory (w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonyc do procesów kiełkowania umieszczono trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów i tlenu)

    5. Zbiornik wody (po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku).

    OPIS
    Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw mają wyjątkową wartość odżywczą. Teraz dzięki naczyniu do kiełkowania Bio-Natury możesz przez cały rok cieszyć się smakiem oraz właściowściami zdrowotnymi zawsze świeżych kiełków.

    Quick View
    Qty:
top