Wyświetlanie 61–72 z 81 wyników
CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
8,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 515 kJ / 123 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 15,8 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 6,6 g
Sól: 0,63 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:FASOLKA ADZUKI W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – AMAIZIN
9,00 złQuick ViewSKŁADNIKI
fasolka adzuki* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt nadaje się do bezpośredniego spożycia. Produkt sterylizowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 12,4 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,93 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:GROCH ŻÓŁTY BIO 5 kg – HORECA
63,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny groch żółty 100 %.OPIS
Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1090 kJ/259 kcal
Tłuszcz 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 30 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 15 g
Białko 24 g
Sól 0,08 gWARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SOJA CZARNA BIO 400 g – BIO PLANET
8,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
SOJA czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne ziarno SOI to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno SOI zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 8 godzin SOJĘ, gotować w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2,5 (1 porcja SOI na 2,5 porcje wody) ok. 60 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1783 kJ / 427 kcal
Tłuszcz – 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,9 g
Węglowodany – 21 g,
w tym cukry – 7,3 g
Białko – 36 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SOCZEWICA ZIELONA DUPUIS W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA
11,70 złQuick ViewSKŁADNIKI
zielona soczewica*, woda, sól (*ceryfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Idealna do dodania do sałatek, potraw z makaronu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 393 kJ / 93 kcal;
Tłuszcz: 0,4 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 13,3 g;
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 6,9 g
Sól: 0,57 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:SOCZEWICA ZIELONA BIO 500 g – THE PLANET
12,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna soczewica zielona 100 %.OPIS
Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1241 kJ / 296 kcal
Tłuszcz – 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 30 g
w tym cukry – 2,0 g
Błonnik – 31 g
Białko – 26 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SOCZEWICA W ZALEWIE BIO 360 g (210 g) – BIO PLANET
6,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
soczewica*, woda, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Produkt gotowy do spożycia po podgrzaniu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 470 kJ / 112 kcal
Tłuszcz – 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 15,6 g
w tym cukry – 0,2 g
Błonnik – 5,8 g
Białko – 7,6 g
Sól – 0,46 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.Qty:CIECIERZYCA W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 310 g (180 g) – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA
7,60 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda, ciecierzyca* (27 %), sól (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany. Produkt do bezpośredniego spożycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 386 kJ/92 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 12 g
w tym cukry: 3,0 g
Błonnik: 4,6 g
Białko: 5,9 g
Sól: 1,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, SELER, nasiona SEZAMu, GORCZYCĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu w warunkach chłodniczych i spożyć wciągu 48 godzin.Qty:SOCZEWICA ZIELONA BIO 1 kg – BIO PLANET
19,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna soczewica zielona 100 %.OPIS
Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1241 kJ/296 kcal
Tłuszcz – 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 30 g
w tym cukry – 2,0 g
Błonnik – 31 g
Białko – 26 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MIX STRĄCZKOWYCH W ZALEWIE BEZGLUTENOWY BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – GESTAL
7,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
mieszanka strączkowych w zmiennych proporcjach (fasola biała*, fasola limeńska*, ciecierzyca*, fasola czerwona red kidney*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna: 397 kJ/95 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 15 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 6,5 g
Białko: 7,1 g
Sól: 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w niemetalowym pojemniku i spożyć w ciągu 3 dni.Qty:SOCZEWICA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – GESTAL
3,80 złQuick ViewSKŁADNIKI
Soczewica brązowa*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 344 kJ / 82 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 15,4 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 4,2 g
Białko: 5,0 g
Sól: 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.Qty:FASOLKA MUNG BIO 500 g – BIO PLANET
11,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna fasolka mung 100 %.
OPIS
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1367 kJ / 324 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 46 g
w tym cukry 6,6 g
Błonnik 16 g
Białko 24 g
Sól 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: