CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

STRĄCZKI

Wyświetlanie 61–72 z 81 wyników

  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    8,49 

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 515 kJ / 123 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 15,8 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 4,8 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: 0,63 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA ADZUKI W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – AMAIZIN

    9,00 

    SKŁADNIKI
    fasolka adzuki* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt nadaje się do bezpośredniego spożycia. Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 12,4 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 4,9 g
    Sól: 0,93 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    GROCH ŻÓŁTY BIO 5 kg – HORECA

    63,29 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny groch żółty 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1090 kJ/259 kcal
    Tłuszcz 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
    Węglowodany 30 g
    w tym cukry 0,8 g
    Błonnik 15 g
    Białko 24 g
    Sól 0,08 g

    WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOJA CZARNA BIO 400 g – BIO PLANET

    8,69 

    SKŁADNIKI
    SOJA czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    OPIS
    Ekologiczne ziarno SOI to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno SOI zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 8 godzin SOJĘ, gotować w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2,5 (1 porcja SOI na 2,5 porcje wody) ok. 60 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1783 kJ / 427 kcal
    Tłuszcz – 20 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,9 g
    Węglowodany – 21 g,
    w tym cukry – 7,3 g
    Białko – 36 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA ZIELONA DUPUIS W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    11,70 

    SKŁADNIKI
    zielona soczewica*, woda, sól (*ceryfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealna do dodania do sałatek, potraw z makaronu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 393 kJ / 93 kcal;
    Tłuszcz: 0,4 g;
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
    Węglowodany: 13,3 g;
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 4,4 g
    Białko: 6,9 g
    Sól: 0,57 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA ZIELONA BIO 500 g – THE PLANET

    12,99 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna soczewica zielona 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1241 kJ / 296 kcal
    Tłuszcz – 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 30 g
    w tym cukry – 2,0 g
    Błonnik – 31 g
    Białko – 26 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA W ZALEWIE BIO 360 g (210 g) – BIO PLANET

    6,20 

    SKŁADNIKI
    soczewica*, woda, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Produkt gotowy do spożycia po podgrzaniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 470 kJ / 112 kcal
    Tłuszcz – 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 15,6 g
    w tym cukry – 0,2 g
    Błonnik – 5,8 g
    Białko – 7,6 g
    Sól – 0,46 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 310 g (180 g) – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    7,60 

    SKŁADNIKI
    woda, ciecierzyca* (27 %), sól (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Produkt do bezpośredniego spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 386 kJ/92 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 12 g
    w tym cukry: 3,0 g
    Błonnik: 4,6 g
    Białko: 5,9 g
    Sól: 1,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, SELER, nasiona SEZAMu, GORCZYCĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu w warunkach chłodniczych i spożyć wciągu 48 godzin.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA ZIELONA BIO 1 kg – BIO PLANET

    19,89 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna soczewica zielona 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1241 kJ/296 kcal
    Tłuszcz – 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 30 g
    w tym cukry – 2,0 g
    Błonnik – 31 g
    Białko – 26 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIX STRĄCZKOWYCH W ZALEWIE BEZGLUTENOWY BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – GESTAL

    7,20 

    SKŁADNIKI
    mieszanka strączkowych w zmiennych proporcjach (fasola biała*, fasola limeńska*, ciecierzyca*, fasola czerwona red kidney*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 397 kJ/95 kcal
    Tłuszcz: 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 15 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 6,5 g
    Białko: 7,1 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w niemetalowym pojemniku i spożyć w ciągu 3 dni.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – GESTAL

    3,80 

    SKŁADNIKI
    Soczewica brązowa*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 344 kJ / 82 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 15,4 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Błonnik: 4,2 g
    Białko: 5,0 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA MUNG BIO 500 g – BIO PLANET

    11,89 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka mung 100 %.
    OPIS
    Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1367 kJ / 324 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 46 g
    w tym cukry 6,6 g
    Błonnik 16 g
    Białko 24 g
    Sól 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
top
X