CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – THE PLANET

STRĄCZKI

Wyświetlanie 49–60 z 81 wyników

  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – THE PLANET

    10,79 

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS:
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ / 343 kcal
    Tłuszcz – 4,6 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 45 g,
    w tym cukry – 11 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 22 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 400 g – THE PLANET

    13,39 
    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA MUNG BIO 500 g – THE PLANET

    13,29 
    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIX STRĄCZKOWYCH BIO 400 g – THE PLANET

    12,39 

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca*, fasolka Pinto*, fasolka biała*, fasolka czarna*, soczewica zielona*, soczewica zielona (mała)*, fasolka Kidney*, soczewica czerwona* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Mix roślin strączkowych to oryginalna mieszanka ekologicznych ziaren strączkowych. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonały z warzywami), pasztetów i past.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczony co najmniej 12 godzin i przepłukany mix gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1253 kJ / 298 kcal
    Tłuszcz – 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 36 g
    w tym cukry – 2,4 g
    Błonnik – 22 g
    Białko – 23 g
    Sól – 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA ZIELONA BIO 500 g – THE PLANET

    12,99 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna soczewica zielona 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1241 kJ / 296 kcal
    Tłuszcz – 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 30 g
    w tym cukry – 2,0 g
    Błonnik – 31 g
    Białko – 26 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA BIO 200 g (120 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    7,09 

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ciecierzyca polecana jest osobom na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, ponieważ jest źródłem błonnika. Daje szybkie uczucie sytości, co sprawia, że możemy zjeść mniej by bardziej zaspokoić głód.
    W każdej kuchni powinno znaleźć się miejsce na chociaż jedną, awaryjną puszkę ciecierzycy. Pomoże Ci w przygotowywaniu szybkiej sałatki, gdy nagle odwiedzą Cię znajomi lub rodzina.
    Pamiętaj, że taka gotowa ciecierzyca nie wymaga już dodatkowej obróbki termicznej, wiec można ją zjeść nawet prosto z puszki!
    Produkt sterylizowany. Wysoka zawartość białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 4,8 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: 0,63 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLA MIX W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    8,69 

    SKŁADNIKI
    woda, czerwona fasola kidney* (15 %), ciecierzyca* (15 %), biała fasola drobna* (15 %), fasola MASŁOWA* (15 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 15,8 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 4,8 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    8,49 

    SKŁADNIKI
    czerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Źródło błonnika pokarmowego i białka.
    Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 425 kJ/101 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 13,6 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 6,2 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA W ZALEWIE BIO 360 g (210 g) – BIO PLANET

    6,20 

    SKŁADNIKI
    soczewica*, woda, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Produkt gotowy do spożycia po podgrzaniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 470 kJ / 112 kcal
    Tłuszcz – 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 15,6 g
    w tym cukry – 0,2 g
    Błonnik – 5,8 g
    Białko – 7,6 g
    Sól – 0,46 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 310 g (180 g) – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    7,60 

    SKŁADNIKI
    woda, ciecierzyca* (27 %), sól (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Produkt do bezpośredniego spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 386 kJ/92 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 12 g
    w tym cukry: 3,0 g
    Błonnik: 4,6 g
    Białko: 5,9 g
    Sól: 1,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, SELER, nasiona SEZAMu, GORCZYCĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu w warunkach chłodniczych i spożyć wciągu 48 godzin.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOJA EDAMAME W ZALEWIE BIO 200 g (130 g) (PUSZKA) – RAPUNZEL

    10,89 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna SOJA edamame, woda, sól morska

    OPIS
    Ziarna SOI Edamame zawierają dużo białka i są źródłem błonnika pokarmowego. Warzywo to jest bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, szczególnie w Japonii, Chinach, jak również na Hawajach.
    Podczas gotowania ziarna zmieniają kolor od jasnozielonego do beżowego.
    Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 416 kJ/100 kcal
    Tłuszcz: 5,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 2,9 g
    w tym cukry: 2,1 g
    Błonnik: 5,2 g
    Białko: 8,0 g
    Sól: 0,69 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIX STRĄCZKOWYCH W ZALEWIE BEZGLUTENOWY BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – GESTAL

    7,20 

    SKŁADNIKI
    mieszanka strączkowych w zmiennych proporcjach (fasola biała*, fasola limeńska*, ciecierzyca*, fasola czerwona red kidney*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 397 kJ/95 kcal
    Tłuszcz: 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 15 g
    w tym cukry: 0,9 g
    Błonnik: 6,5 g
    Białko: 7,1 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w niemetalowym pojemniku i spożyć w ciągu 3 dni.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
top
X