FASOLKA BIAŁA BIO 5 kg – HORECA

STRĄCZKI

Wyświetlanie 13–24 z 81 wyników

  • 0 out of 5

    FASOLKA BIAŁA BIO 5 kg – HORECA

    102,29 

    SKŁADNIKI
    Składniki: fasolka biała* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1195 kJ / 284 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 35 g
    w tym cukry – 2,2 g
    Błonnik – 23 g
    Białko – 21 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLA CANNELLINI W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) (SŁOIK) – ALCE NERO

    12,50 

    SKŁADNIKI
    fasola cannellini*, woda, sól (*certyfikowany składnik odżywczy)

    OPIS
    Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu po odsączeniu
    Wartość energetyczna: 334 kJ / 79 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 4,8 g
    Białko: 5,3 g
    Sól: 0,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLA BIAŁA DROBNA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    8,69 

    SKŁADNIKI
    Fasola drobna biała*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Fasolka gotowa do spożycia. Idealnie nadaje się do sałatek oraz potraw z makaronu

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 436 kJ/104 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 13,5 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 6,9 g
    Białko: 7,8 g
    Sól: 0,73 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    8,49 

    SKŁADNIKI
    Soczewica brązowa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 405 kJ / 96 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 13,1 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 4,6 g
    Białko: 7,7 g
    Sól: 0,75 g

    OPIS:
    Idealna do sałatek i potraw z makaronu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET

    9,69 

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ / 343 kcal
    Tłuszcz – 4,6 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 45 g,
    w tym cukry – 11 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 22 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA KIDNEY W ZALEWIE BIO 360 g (240 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    8,19 

    SKŁADNIKI
    fasolka kidney*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 423 kJ / 100 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Błonnik: 7,0 g
    Białko: 7,7 g
    Sól: 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 400 g – THE PLANET

    13,39 
    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 200 g (120 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    6,99 

    SKŁADNIKI
    czerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czerwona fasola polecana jest osobom na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, ponieważ zapewnia sporą dawkę błonnika. Daje szybkie uczucie sytości, co sprawia, że możemy zjeść mniej by bardziej zaspokoić głód.
    W każdej kuchni powinno znaleźć się miejsce na chociaż jedną, awaryjną puszkę fasoli czerwonej. Pomoże Ci w przygotowywaniu szybkiej sałatki, gdy nagle odwiedzą Cię znajomi lub rodzina.
    Pamiętaj, że taka gotowa fasola nie wymaga już dodatkowej obróbki termicznej, wiec można ją zjeść nawet prosto z puszki!
    Produkt sterylizowany. Wysoka zawartość białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 425 kJ/101 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 6,2 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CIECIERZYCA BIO 200 g (120 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    7,09 

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ciecierzyca polecana jest osobom na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, ponieważ jest źródłem błonnika. Daje szybkie uczucie sytości, co sprawia, że możemy zjeść mniej by bardziej zaspokoić głód.
    W każdej kuchni powinno znaleźć się miejsce na chociaż jedną, awaryjną puszkę ciecierzycy. Pomoże Ci w przygotowywaniu szybkiej sałatki, gdy nagle odwiedzą Cię znajomi lub rodzina.
    Pamiętaj, że taka gotowa ciecierzyca nie wymaga już dodatkowej obróbki termicznej, wiec można ją zjeść nawet prosto z puszki!
    Produkt sterylizowany. Wysoka zawartość białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 4,8 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: 0,63 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA ZIELONA BIO 1 kg – THE PLANET

    23,29 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna soczewica zielona 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1241 kJ / 296 kcal
    Tłuszcz – 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 30 g
    w tym cukry – 2,0 g
    Błonnik – 31 g
    Białko – 26 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIX STRĄCZKOWYCH BIO 400 g – THE PLANET

    12,39 

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca*, fasolka Pinto*, fasolka biała*, fasolka czarna*, soczewica zielona*, soczewica zielona (mała)*, fasolka Kidney*, soczewica czerwona* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Mix roślin strączkowych to oryginalna mieszanka ekologicznych ziaren strączkowych. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonały z warzywami), pasztetów i past.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczony co najmniej 12 godzin i przepłukany mix gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1253 kJ / 298 kcal
    Tłuszcz – 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 36 g
    w tym cukry – 2,4 g
    Błonnik – 22 g
    Białko – 23 g
    Sól – 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    GROCH ŻÓŁTY BIO 500 g – THE PLANET

    10,29 
    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
top
X