Wyświetlanie 73–84 z 1895 wyników
KAPARY OWOCE (JABŁUSZKA KAPAROWE) MARYNOWANE BIO 370 g (180 g) – CAMPOMAR NATURE
19,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
owoce kaparów*, woda, sól, ocet winny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Idealne do sałatek oraz jako dodatek do sosów do mięs i ryb.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 138 kJ/33 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 6,3 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 1,4 g
Białko: 1,6 g
Sól: 6,3 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KAPARY MARYNOWANE BIO 140 g (90 g) – VITALIANA
11,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
kapary*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznychOPIS
Kapary w zalewie octowej to bardzo popularny składnik potraw włoskich (mają ostry smak, który dodaje daniom pikantności).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 97 kJ/23 kcal
Tłuszcz 0,42 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 1,36 g
w tym cukry 1 g
Błonnik 3,27 g
Białko 1,90 g
Sól 5,85 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, daleko od źródeł ciepła.
Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 10 dni.Qty:KAROB NIEPRAŻONY BIO 200 g – BIO PLANET
8,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
karob nieprażony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1256 kJ / 300 kcal
Tłuszcz – 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 49 g
w tym cukry – 41 g
Błonnik – 40 g
Białko – 4,6 g
Sól – 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CEBULA SUSZONA BIO 40 g – DARY NATURY
8,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
cebula* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Cebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, ryby, dziczyznę, sosy i potrawy z jaj.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:PŁATKI OWSIANE BEZGLUTENOWE BIO 3 kg – HORECA
37,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne płatki OWSIANE (bez glutenu) 100 %.OPIS
Ekologiczne płatki OWSIANE uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z odatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1561 kJ/371 kcal
Tłuszcz 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 9,7 g
Białko 13 g
Sól 0,01 g
Sól – 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KAKAO SPROSZKOWANE SUROWE NIEODTŁUSZCZONE BIO 400 g – BIO PLANET
57,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne kakao sproszkowane surowe nieodtłuszczone 100 %.OPIS
Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Ziarna kakao przed zmieleniem zostały głęboko zamrożone (mielenie kriogeniczne), co pozwoliło zachować maksymalną ilość składników odżywczych, a także naturalny smak i aromat produktu. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna -2431 kJ / 590 kcal
Tłuszcz – 52 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g
Węglowodany – 6,0 g
w tym cukry – 1,5 g
Błonnik – 23 g
Białko – 13 g
Sól – 0,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SOK Z ROKITNIKA NFC BIO 330 ml – MEDICURA
20,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny sok z rokitnika 100 %.OPIS
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna – 121 kJ/29 kcal
Tłuszcz – 1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 4,0 g
w tym cukry – 4,0 g
Błonnik – <0,5 g
Białko – 0,8 g
Sól – <0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty:SOK Z ROKITNIKA NFC BIO 250 ml – POLSKA RÓŻA
21,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
sok z owoców rokitnika* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany. Sok tłoczony bezpośrednio z owoców (NFC), nie jest odtworzony z koncentratu.
Sok do bezpośredniego spożycia lub rozcieńczeniaWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 176 kJ/42 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 4,2 g
w tym cukry: 0,7 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0 g
Witamina C: 180 mg (225 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 10 dni, chronić przed światłem.Qty:SOK Z ROKITNIKA NFC BIO 500 ml – FAIR ORGANIC
30,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
sok z owoców rokitnika zwyczajnego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany. Sok NFC – nie z koncentratu. Zawiera naturalnie występujące cukry. Sok bezpośrednio tłoczony ze świeżych owoców rokitnika z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych. Wysoka jakość owoców oraz dbałość o każdy etap procesu produkcji gwarantuje wyjątkowy smak, a także pozyskanie z natury tego, co w niej najcenniejsze. Sok z rokitnika posiada oryginalny smak, idealnie nadaje się jako dodatek do przeróżnych dań oraz ciepłych napojów. Polecany dla osób w każdym wieku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 162 kJ / 39 kcal
Tłuszcz: < 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,2 g
Węglowodany: 2,5 g
w tym cukry: 2,3 g
Białko: 0,7 g
Sól: <0,01 gUWAGA
Osad jest zjawiskiem naturalnym. Przed użyciem wstrząsnąć.ZALECANE SPOŻYCIE
Zaleca się spożywać 50 ml czystego soku lub rozcieńczonego wodą przed posiłkiemZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 14 dni.Qty:NASIONA FASOLI MUNG BIO NA KIEŁKI 30 g – VITA LINE (04154CIN0AS)
4,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne nasiona fasoli mung (Vigna Radiata)SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć sloik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:NASIONA RZODKWI DAIKON BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (41140CIN07S, 82942CIN0DS,VG9051)
4,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne nasiona rzodkwi Daikonm(Raphanus Sativus)SPOSÓB UŻYCIA
Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:NASIONA RZODKIEWKI CHINA ROSE BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (41141CIN0CS, VG9050, 198005)
4,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna rzodkiewka China Rose (Raphanus Sativus)SPOSÓB UŻYCIA
Opłukane nasiona wysypać do wyparzonego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5-7 dniach są gotowe do spożycia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: