Wyświetlanie 37–48 z 1895 wyników
PUDER JABŁKOWY (LIOFILIZOWANE SPROSZKOWANE JABŁKO) BIO 40 g – HELPA
18,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
jabłko liofilizowane sproszkowane* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Odkryj Bio Puder Jabłkowy – to 100% ekologicznych jabłek liofilizowanych w postaci owocowego pyłu. To naturalna posypka, którą możesz wykorzystać w kuchni na wiele różnych sposobów. Jabłka są źródłem wielu cennych składników, m.in. witamin, składników mineralnych i błonnika.
Co wyróżnia Bio Puder Jabłkowy?
– Skład: 100% ekologicznych jabłek i nic więcej, bez dodatku cukru.
– Forma: to świetna alternatywa dla cukru pudru.
– Cenne wartości odżywcze: produkt poddany procesowi liofilizacji zachowuje większość witamin i składników mineralnych.
– Wygodne opakowanie, zamykane na wygodną strunę.
Wystarczy dodać łyżeczkę Bio Pudru Jabłkowego do kaszki lub owsianki, by poczuć moc wartości, jakie drzemią w jabłkach. To świetna alternatywa dla tradycyjnego cukru pudru! Doskonale sprawdzi się jako posypka do placków, ciasteczek i gofrów. Większe opakowanie to jeszcze więcej wartości odżywczych i zabawy w kuchni. Spróbuj.Puder jabłkowy można wykorzystać do:
– posypania: placków, ciast, naleśników, ciasteczek, gofrów
– jako dodatek do: jogurtów, polew, muffinek, twarożkówWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1580 kJ/373 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 84 g
w tym cukry: 77 g
Błonnik: 10 g
Białko: 2,1 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.Qty:ŁYŻKA SMAKU JAGODA (LIOFILIZOWANA SPROSZKOWANA JAGODA) BIO 40 g – HELPA
29,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
liofilizowana jagoda sproszkowana* (100 %)(*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
BIO Łyżka smaku jagoda powstała poprzez poddanie świeżych owoców jagody procesowi liofilizacji, a następnie została rozdrobniona aż do uzyskania owocowego pyłu. Jest naturalnym barwnikiem i stanowi świetny i wartościowy dodatek do każdego posiłku. BIO łyżka smaku jest bez dodatku cukru i soli. Wszystkie surowce użyte do produkcji są w jakości ekologicznej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1558 kJ/369 kcal
Tłuszcz – 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 76 g
w tym cukry- 62 g
Białko – 4,6 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem.Qty:ŁYŻKA SMAKU MALINA (LIOFILIZOWANA SPROSZKOWANA MALINA) BIO 40 g – HELPA
32,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
liofilizowana malina sproszkowana* (100 %)(*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
BIO Łyżka smaku malina powstała poprzez poddanie owoców maliny procesowi liofilizacji, a następnie została rozdrobniona aż do uzyskania owocowego pyłu.
Jest naturalnym barwnikiem i stanowi świetny i wartościowy dodatek do każdego posiłku. BIO łyżka smaku jest bez dodatku cukru i soli. Wszystkie surowce użyte do produkcji są w jakości ekologicznej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1342 kJ/322 kcal
Tłuszcz – 4,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 39 g
w tym cukry – 31 g
Białko – 8,5 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem.Qty:ŁYŻKA SMAKU TRUSKAWKA (LIOFILIZOWANA SPROSZKOWANA TRUSKAWKA) BIO 40 g – HELPA
29,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
liofilizowana truskawka sproszkowana* (100 %)(*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
BIO Łyżka smaku truskawka powstała poprzez poddanie świeżych owoców truskawki procesowi liofilizacji, a następnie została rozdrobniona aż do uzyskania owocowego pyłu. Jest naturalnym barwnikiem i stanowi świetny i wartościowy dodatek do każdego posiłku. BIO łyżka smaku jest bez dodatku cukru i soli. Wszystkie surowce użyte do produkcji są w jakości ekologicznej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1277 kJ/301 kcal
Tłuszcz – 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 51 g
w tym cukry- 42 g
Białko – 7,2 g
Sól – 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem.Qty:HERBATA ZIELONA MATCHA TRADYCYJNA JAPOŃSKA BIO 30 g – MOYA MATCHA
53,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna herbata matcha.OPIS
Moya Matcha Tradycyjna posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu zabiegowi liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny oraz nabierają intensywnego zielonego koloru. Zaraz po zebraniu, liście są delikatnie parowane, suszone i ścierane na drobny proszek po oddzieleniu liści od łodyg. Cały proces produkcji matchy w Uji jest niezwykle czasochłonny a każda partia liści jest starannie sprawdzana.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
– Do przygotowywania herbaty matcha w sposób tradycyjny potrzebne są: czarka, chasen oraz łyżeczka chashaku. Wsyp dwie łyżeczki matchy (1,5 g) do czarki, zalej 100 ml gorącej wody (80 °C) i intensywnie mieszaj chasenem. Wykonuj ruchy przypominające literę M aż do powstania gęstej piany, następnie dolej więcej wody wedle uznania. Zajmuje to niecałe 30 sekund.
– Przygotowanie matchy spieniaczem do MLEKA to jeszcze prostsza metoda. Do kubka lub szklanki wsyp 1 zwykłą łyżeczkę matchy (1,5 g), wlej niewielką ilość (100 ml) gorącej wody (80 °C) i dokładnie wymieszaj. Dolej wody według uznania. 1 łyżeczka starcza zazwyczaj na 200 – 250 ml matchy. Zamiast wody do matchy możesz również dodać też sok lub mleko.
– Matcha nadaje się do przygotowania w shakerze na ciepło i na zimno. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka, dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć. Możesz to zrobić nawet w butelce z wodą mineralną!
– Przygotowanie matcha latte: Zmieszaj łyżeczkę matchy z niewielką ilością gorącej wody. Dodaj gorące spienione MLEKO (roślinne lub krowie). Matcha latte możesz dosłodzić łyżeczką miodu, syropu klonowego bądź syropu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATKA DLA KOBIET (WOMEN’S TEA) BIO (17 x 1,8 g) 30,6 g – YOGI TEA
13,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
imbir* 16 %, cynamon*, skórka pomarańczy* 15 %, koper włoski*, rumianek* 10 %, słód JĘCZMIENNY*, mniszek lekarski*, pieprz czarny*, ekstrakt z pomarańczy*, jagody jałowca*, lukrecja*, kardamon*, goździki*, ekstrakt z korzenia dzięgla*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Zawiera lukrecję – chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:JAGODY GOJI SUSZONE BIO 1 kg – BIO PLANET
91,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
jagody goji suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne jagody goji są jednym z najbardziej odżywczych produktów na świecie. Mogą być spożywane zarówno na surowo, jak również stanowić dodatek do porannej owsianki, kompotu, ciast, deserów oraz z gorącą wodą (jako herbata ziołowa).UWAGA
Zalecane spożycie jagód od 10 do 20 g dziennie. Dzieci, kobiety w ciąży oraz karmiące powinny zachować szczególną ostrożność.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1552 kJ / 367 kcal
Tłuszcz – 3,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 68 g
w tym cukry – 17 g
Białko – 12 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:JAGODY GOJI SUSZONE BIO 250 g – BIO PLANET
25,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
jagody goji suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczne jagody goji są jednym z najbardziej odżywczych produktów na świecie. Mogą być spożywane zarówno na surowo, jak również stanowić dodatek do porannej owsianki, kompotu, ciast, deserów oraz z gorącą wodą (jako herbata ziołowa).UWAGA
Zalecane spożycie jagód od 10 do 20 g dziennie. Dzieci, kobiety w ciąży oraz karmiące powinny zachować szczególną ostrożność.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1552 kJ / 367 kcal
Tłuszcz – 3,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 68 g
w tym cukry – 17 g
Białko – 12 g
Sól – 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CURRY ŁAGODNE BIO 50 g – LEBENSBAUM
14,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
kurkuma*, GORCZYCA*, kolendra*, kozieradka*, kumin*, kminek*, cebula*, pieprz*, lubczyk*, chili* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Przyprawa do dań z ryżu, mięsnych oraz jako dodatek do sosów.
Idealnie nadaje się również do przyprawiania potraw rybych oraz sałatek.INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SELERZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty:KSYLITOL WANILIOWY 16 g – SANTINI (FINLANDIA)
8,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
ksylitol (substancja słodząca) 92 %, mielona wanilia Bourbon 8 %OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1030 kJ/246 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,07 g
Węglowodany: 96,3 g
w tym cukry: 4,6 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 90,6 g
Białko: 0,31 g
Sól: 5,2 gUWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: