PUDER JABŁKOWY (LIOFILIZOWANE SPROSZKOWANE JABŁKO) BIO 40 g – HELPA

ARTYKUŁY SPOŻYWCZE

Wyświetlanie 37–48 z 1895 wyników

  • 0 out of 5

    PUDER JABŁKOWY (LIOFILIZOWANE SPROSZKOWANE JABŁKO) BIO 40 g – HELPA

    18,69 

    SKŁADNIKI
    jabłko liofilizowane sproszkowane* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Odkryj Bio Puder Jabłkowy – to 100% ekologicznych jabłek liofilizowanych w postaci owocowego pyłu. To naturalna posypka, którą możesz wykorzystać w kuchni na wiele różnych sposobów. Jabłka są źródłem wielu cennych składników, m.in. witamin, składników mineralnych i błonnika.
    Co wyróżnia Bio Puder Jabłkowy?
    – Skład: 100% ekologicznych jabłek i nic więcej, bez dodatku cukru.
    – Forma: to świetna alternatywa dla cukru pudru.
    – Cenne wartości odżywcze: produkt poddany procesowi liofilizacji zachowuje większość witamin i składników mineralnych.
    – Wygodne opakowanie, zamykane na wygodną strunę.
    Wystarczy dodać łyżeczkę Bio Pudru Jabłkowego do kaszki lub owsianki, by poczuć moc wartości, jakie drzemią w jabłkach. To świetna alternatywa dla tradycyjnego cukru pudru! Doskonale sprawdzi się jako posypka do placków, ciasteczek i gofrów. Większe opakowanie to jeszcze więcej wartości odżywczych i zabawy w kuchni. Spróbuj.

    Puder jabłkowy można wykorzystać do:
    – posypania: placków, ciast, naleśników, ciasteczek, gofrów
    – jako dodatek do: jogurtów, polew, muffinek, twarożków

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1580 kJ/373 kcal
    Tłuszcz: 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 84 g
    w tym cukry: 77 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 2,1 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ŁYŻKA SMAKU JAGODA (LIOFILIZOWANA SPROSZKOWANA JAGODA) BIO 40 g – HELPA

    29,19 

    SKŁADNIKI
    liofilizowana jagoda sproszkowana* (100 %)(*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    BIO Łyżka smaku jagoda powstała poprzez poddanie świeżych owoców jagody procesowi liofilizacji, a następnie została rozdrobniona aż do uzyskania owocowego pyłu. Jest naturalnym barwnikiem i stanowi świetny i wartościowy dodatek do każdego posiłku. BIO łyżka smaku jest bez dodatku cukru i soli. Wszystkie surowce użyte do produkcji są w jakości ekologicznej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1558 kJ/369 kcal
    Tłuszcz – 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 76 g
    w tym cukry- 62 g
    Białko – 4,6 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ŁYŻKA SMAKU MALINA (LIOFILIZOWANA SPROSZKOWANA MALINA) BIO 40 g – HELPA

    32,79 

    SKŁADNIKI
    liofilizowana malina sproszkowana* (100 %)(*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    BIO Łyżka smaku malina powstała poprzez poddanie owoców maliny procesowi liofilizacji, a następnie została rozdrobniona aż do uzyskania owocowego pyłu.
    Jest naturalnym barwnikiem i stanowi świetny i wartościowy dodatek do każdego posiłku. BIO łyżka smaku jest bez dodatku cukru i soli. Wszystkie surowce użyte do produkcji są w jakości ekologicznej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1342 kJ/322 kcal
    Tłuszcz – 4,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 39 g
    w tym cukry – 31 g
    Białko – 8,5 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ŁYŻKA SMAKU TRUSKAWKA (LIOFILIZOWANA SPROSZKOWANA TRUSKAWKA) BIO 40 g – HELPA

    29,19 

    SKŁADNIKI
    liofilizowana truskawka sproszkowana* (100 %)(*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    BIO Łyżka smaku truskawka powstała poprzez poddanie świeżych owoców truskawki procesowi liofilizacji, a następnie została rozdrobniona aż do uzyskania owocowego pyłu. Jest naturalnym barwnikiem i stanowi świetny i wartościowy dodatek do każdego posiłku. BIO łyżka smaku jest bez dodatku cukru i soli. Wszystkie surowce użyte do produkcji są w jakości ekologicznej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1277 kJ/301 kcal
    Tłuszcz – 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 51 g
    w tym cukry- 42 g
    Białko – 7,2 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA MATCHA TRADYCYJNA JAPOŃSKA BIO 30 g – MOYA MATCHA

    53,59 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna herbata matcha.

    OPIS
    Moya Matcha Tradycyjna posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu zabiegowi liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny oraz nabierają intensywnego zielonego koloru. Zaraz po zebraniu, liście są delikatnie parowane, suszone i ścierane na drobny proszek po oddzieleniu liści od łodyg. Cały proces produkcji matchy w Uji jest niezwykle czasochłonny a każda partia liści jest starannie sprawdzana.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    – Do przygotowywania herbaty matcha w sposób tradycyjny potrzebne są: czarka, chasen oraz łyżeczka chashaku. Wsyp dwie łyżeczki matchy (1,5 g) do czarki, zalej 100 ml gorącej wody (80 °C) i intensywnie mieszaj chasenem. Wykonuj ruchy przypominające literę M aż do powstania gęstej piany, następnie dolej więcej wody wedle uznania. Zajmuje to niecałe 30 sekund.
    – Przygotowanie matchy spieniaczem do MLEKA to jeszcze prostsza metoda. Do kubka lub szklanki wsyp 1 zwykłą łyżeczkę matchy (1,5 g), wlej niewielką ilość (100 ml) gorącej wody (80 °C) i dokładnie wymieszaj. Dolej wody według uznania. 1 łyżeczka starcza zazwyczaj na 200 – 250 ml matchy. Zamiast wody do matchy możesz również dodać też sok lub mleko.
    – Matcha nadaje się do przygotowania w shakerze na ciepło i na zimno. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka, dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć. Możesz to zrobić nawet w butelce z wodą mineralną!
    – Przygotowanie matcha latte: Zmieszaj łyżeczkę matchy z niewielką ilością gorącej wody. Dodaj gorące spienione MLEKO (roślinne lub krowie). Matcha latte możesz dosłodzić łyżeczką miodu, syropu klonowego bądź syropu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATKA DLA KOBIET (WOMEN’S TEA) BIO (17 x 1,8 g) 30,6 g – YOGI TEA

    13,69 

    SKŁADNIKI
    imbir* 16 %, cynamon*, skórka pomarańczy* 15 %, koper włoski*, rumianek* 10 %, słód JĘCZMIENNY*, mniszek lekarski*, pieprz czarny*, ekstrakt z pomarańczy*, jagody jałowca*, lukrecja*, kardamon*, goździki*, ekstrakt z korzenia dzięgla*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Zawiera lukrecję – chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    JAGODY GOJI SUSZONE BIO 1 kg – BIO PLANET

    91,49 

    SKŁADNIKI
    jagody goji suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne jagody goji są jednym z najbardziej odżywczych produktów na świecie. Mogą być spożywane zarówno na surowo, jak również stanowić dodatek do porannej owsianki, kompotu, ciast, deserów oraz z gorącą wodą (jako herbata ziołowa).

    UWAGA
    Zalecane spożycie jagód od 10 do 20 g dziennie. Dzieci, kobiety w ciąży oraz karmiące powinny zachować szczególną ostrożność.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1552 kJ / 367 kcal
    Tłuszcz – 3,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 68 g
    w tym cukry – 17 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CURRY INDYJSKIE BIO 50 g – LEBENSBAUM

    14,89 

    SKŁADNIKI
    kurkuma*, GORCZYCA*, kolendra*, pieprz*, czosnek*, chili*, imbir* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    JAGODY GOJI SUSZONE BIO 250 g – BIO PLANET

    25,29 

    SKŁADNIKI
    jagody goji suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne jagody goji są jednym z najbardziej odżywczych produktów na świecie. Mogą być spożywane zarówno na surowo, jak również stanowić dodatek do porannej owsianki, kompotu, ciast, deserów oraz z gorącą wodą (jako herbata ziołowa).

    UWAGA
    Zalecane spożycie jagód od 10 do 20 g dziennie. Dzieci, kobiety w ciąży oraz karmiące powinny zachować szczególną ostrożność.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1552 kJ / 367 kcal
    Tłuszcz – 3,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 68 g
    w tym cukry – 17 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATKA ROOIBOS LIŚCIASTA BIO 100 g – LEBENSBAUM

    17,39 

    SKŁADNIKI
    herbatka Rooibos liściasta* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CURRY ŁAGODNE BIO 50 g – LEBENSBAUM

    14,99 

    SKŁADNIKI
    kurkuma*, GORCZYCA*, kolendra*, kozieradka*, kumin*, kminek*, cebula*, pieprz*, lubczyk*, chili* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Przyprawa do dań z ryżu, mięsnych oraz jako dodatek do sosów.
    Idealnie nadaje się również do przyprawiania potraw rybych oraz sałatek.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SELER

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KSYLITOL WANILIOWY 16 g – SANTINI (FINLANDIA)

    8,79 

    SKŁADNIKI
    ksylitol (substancja słodząca) 92 %, mielona wanilia Bourbon 8 %

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1030 kJ/246 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,07 g
    Węglowodany: 96,3 g
    w tym cukry: 4,6 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 90,6 g
    Białko: 0,31 g
    Sól: 5,2 g

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
top
X