HERBATA ZIELONA SENCHA LIŚCIASTA BIO 75 g – LEBENSBAUM

HERBATY

Wyświetlanie 61–72 z 157 wyników

  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA SENCHA LIŚCIASTA BIO 75 g – LEBENSBAUM

    19,59 

    SKŁADNIKI
    herbata zielona Sencha* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 90 stopni Celsjusza i zaparzać przez 2 minuty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA DARJEELING LIŚCIASTA DEMETER BIO 50 g – LEBENSBAUM

    24,39 

    SKŁADNIKI
    herbata zielona Darjeeling liściasta* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 czubatą łyżeczkę wsypać do filiżanki i zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą.
    Dla uzyskania delikatnego smaku zaparzać 1-2 minuty, dla mocniejszego smaku zaparzać 2-4 minuty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA GUNPOWDER LIŚCIASTA BIO 100 g – LEBENSBAUM

    22,09 

    SKŁADNIKI
    herbata zielona liściasta* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA JAŚMINOWA LIŚCIASTA BIO 75 g – LEBENSBAUM

    26,79 

    SKŁADNIKI
    herbata zielona jaśminowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA SENCHA EKSPRESOWA BIO (20 x 1,5 g) 30 g – LEBENSBAUM

    13,28 

    SKŁADNIKI
    herbata zielona Sencha* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATKA ROOIBOS EKSPRESOWA BIO (20 x 1,5 g) 30 g – LEBENSBAUM

    13,29 

    SKŁADNIKI
    herbatka Rooibos* (*certyfikowany skadnik ekologiczny)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA JAŚMINOWA EKSPRESOWA BIO (20 x 1,5 g) 30 g – LEBENSBAUM

    20,59 

    SKŁADNIKI
    zielona herbata jaśminowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    W herbacie tej jaśmin połączono z delikatnym smakiem zielonej herbaty

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 saszetkę włożyć do filiżanki i zalać wodą o temperaturze 80 stopni Celsjusza, zaparzać 3 minuty.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA Z IMBIREM LIŚCIASTA BIO 80 g – DARY NATURY

    22,79 

    SKŁADNIKI
    herbata zielona cejlońska* 80 %, imbir* 10 %, trawa cytrynowa* 10 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA ODKWASZAJĄCA BIO 80 g – DARY NATURY

    27,29 

    SKŁADNIKI
    herbata zielona cejlońska* 90 %, sok z pigwowca*10 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wody o temperaturze – ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA Z ŻEŃ-SZENIEM BIO 80 g – DARY NATURY

    27,29 

    SKŁADNIKI
    herbata zielona cejlońska* 98 %, żeń-szeń korzeń*2 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wody o temperaturze – ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać do 10-15 minut

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g – DARY NATURY

    14,90 

    SKŁADNIKI
    herbata zielona cejlońska* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jedną saszetkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 stopni Celsjusza (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g – MOYA MATCHA

    35,99 

    SKŁADNIKI
    Zielona herbata bancha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji aromatycznych za to więcej garbników co daje Banchy jej wyrazisty smak. W Japonii często podaje się ją do posiłków. Jej stosunkowo niska zawartość kofeiny powoduje, że często pije się ją wieczorem. Mniejsza ilość kofeiny (lub teiny, jak często nazywa się ten związek występujący w herbacie) skutkuje również mniejszą goryczką naparu herbacianego w stosunku do Senchy. Nazwa Bancha pochodzi od słów „ban” i „cha.” „Cha” w języku japońskim to herbata. Słowo „ban”(番) ma natomiast podwójne znaczenie. Może być rozumiane jako odpowiednik tego co „zwykłe”, „popularne” lub „codzienne.” Natomiast „ban” zapisane jako 晩o tej samej wymowie oznacza „późno” i odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liści wchodzące w skład Banchy. Bancha zyskała na popularności w epoce Edo i jest dzisiaj drugą najczęściej pitą herbatą zieloną w Japonii. Istnieje ponad 20 rodzajów Banchy o różnych stopniach fermentacji i pochodzących z różnych regionów. Bancha jest herbatą często rekomendowaną w diecie wegańskiej ponieważ jest najbogatszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego (38mg / 100g Banchy). Moya Bancha pochodzi z małych rodzinnych upraw w Prefekturze Kagoshima na wyspie Kiushu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Ilość herbaty: 3-4 g na 250 ml. Czas parzenia: 3-4 min. Ilość zaparzeń: 3. Temperatura parzenia: 70-80 stopni Celsjusza

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
top
X