- Nie możesz dodać "HERBATA ZIELONA LIŚCIASTA BIO 80 g - DARY NATURY" do koszyka, ponieważ produktu nie ma w magazynie.
Wyświetlanie 61–72 z 157 wyników
HERBATA ZIELONA SENCHA LIŚCIASTA BIO 75 g – LEBENSBAUM
19,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
herbata zielona Sencha* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 90 stopni Celsjusza i zaparzać przez 2 minuty.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty:HERBATA ZIELONA DARJEELING LIŚCIASTA DEMETER BIO 50 g – LEBENSBAUM
24,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
herbata zielona Darjeeling liściasta* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 czubatą łyżeczkę wsypać do filiżanki i zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą.
Dla uzyskania delikatnego smaku zaparzać 1-2 minuty, dla mocniejszego smaku zaparzać 2-4 minuty.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty:HERBATA ZIELONA JAŚMINOWA EKSPRESOWA BIO (20 x 1,5 g) 30 g – LEBENSBAUM
20,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
zielona herbata jaśminowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
W herbacie tej jaśmin połączono z delikatnym smakiem zielonej herbatySPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 saszetkę włożyć do filiżanki i zalać wodą o temperaturze 80 stopni Celsjusza, zaparzać 3 minuty.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATA ZIELONA Z IMBIREM LIŚCIASTA BIO 80 g – DARY NATURY
22,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
herbata zielona cejlońska* 80 %, imbir* 10 %, trawa cytrynowa* 10 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATA ZIELONA ODKWASZAJĄCA BIO 80 g – DARY NATURY
27,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
herbata zielona cejlońska* 90 %, sok z pigwowca*10 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wody o temperaturze – ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty:HERBATA ZIELONA Z ŻEŃ-SZENIEM BIO 80 g – DARY NATURY
27,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
herbata zielona cejlońska* 98 %, żeń-szeń korzeń*2 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wody o temperaturze – ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać do 10-15 minutZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty:HERBATA ZIELONA BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g – DARY NATURY
14,90 złQuick ViewSKŁADNIKI
herbata zielona cejlońska* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną saszetkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 stopni Celsjusza (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g – MOYA MATCHA
35,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
Zielona herbata bancha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji aromatycznych za to więcej garbników co daje Banchy jej wyrazisty smak. W Japonii często podaje się ją do posiłków. Jej stosunkowo niska zawartość kofeiny powoduje, że często pije się ją wieczorem. Mniejsza ilość kofeiny (lub teiny, jak często nazywa się ten związek występujący w herbacie) skutkuje również mniejszą goryczką naparu herbacianego w stosunku do Senchy. Nazwa Bancha pochodzi od słów „ban” i „cha.” „Cha” w języku japońskim to herbata. Słowo „ban”(番) ma natomiast podwójne znaczenie. Może być rozumiane jako odpowiednik tego co „zwykłe”, „popularne” lub „codzienne.” Natomiast „ban” zapisane jako 晩o tej samej wymowie oznacza „późno” i odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liści wchodzące w skład Banchy. Bancha zyskała na popularności w epoce Edo i jest dzisiaj drugą najczęściej pitą herbatą zieloną w Japonii. Istnieje ponad 20 rodzajów Banchy o różnych stopniach fermentacji i pochodzących z różnych regionów. Bancha jest herbatą często rekomendowaną w diecie wegańskiej ponieważ jest najbogatszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego (38mg / 100g Banchy). Moya Bancha pochodzi z małych rodzinnych upraw w Prefekturze Kagoshima na wyspie Kiushu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ilość herbaty: 3-4 g na 250 ml. Czas parzenia: 3-4 min. Ilość zaparzeń: 3. Temperatura parzenia: 70-80 stopni CelsjuszaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty: