Wyświetlanie 133–144 z 157 wyników
ZESTAW YERBA MATE BIO 50 g, YERBA MATE LIMAO BIO 50 g, BOMBILLA – ORGANIC MATE GREEN
33,20 złQuick ViewOPIS
Zestaw zawiera:
– Ekologiczną yerbę mate 50 g
– Ekologiczną yerbę mate limao 50 g
– Metalową słomkę z sitkiem (bombilla)Ekologiczna yerba mate
Składniki: ekologiczna yerba mate (Ilex paraguariensis).Ekologiczna yerba mate limao
Składniki: ekologiczna yerba mate (Ilex paraguariensis) 92 %, ekologiczna trawa cytrynowa 3 %, ekologiczna mięta, ekologiczna werbena cytrynowa ziele.Metalowa słomka z sitkiem (bombilla) o długości 19 cm. Produkt wykonany ze stali nierdzewnej, przeznaczonej do kontaktu z żywnością.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia, umieszcza w nim bombillę i zalewa się wodą o temperaturze 70 – 80 stopni Celsjusza.
Ten sam susz można zalewać wielokrotnie. Susz można zalewać wodą z lodem.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.Qty:ZESTAW HERBATA ZIELONA SENCHA JAPOŃSKA BIO 60 g & KUBEK CERAMICZNY KANA – MOYA MATCHA
0,00 złQuick ViewOPIS
Elegancki zestaw z japońską zieloną herbatą i kubkiem ceramicznym to doskonały i uniwersalny pomysł na prezent, zapakowany w pudełko wykonane całkowicie z papieru.
W skład zestawu wchodzą:
– Ekologiczna herbata sencha NO. 21. 60 g
– Kubek ceramiczny KanaHERBATA ZIELONA SENCHA NO. 21
Sencha jest najczęściej pitą herbatą w Japonii i najbardziej znaną zieloną herbatą na świecie. Ma delikatnie słodki, mocno orzeźwiający smak z trawiastymi i maślanymi nutami oraz złocisto-zieloną barwę. Słowo „sen-cha” (煎茶) oznacza dosłownie „herbatę gotowaną na wolnym ogniu” i nawiązuje do procesu parzenia typowego dla herbat liściastych, który polega na zalaniu suszonych liści gorącą wodą. Herbata ta najlepiej oddaje swój wyborny smak i aromat, gdy zaparzona jest miękką wodą o neutralnym pH. Moya Sencha no. 21 pochodzi z organicznych upraw na wyspie Kiusiu.
Sencha polecana jest do picia o poranku. Charakteryzują się wyjątkowo wysoką zawartością pobudzającej i przyspieszającej metabolizm kofeiny, ponieważ jej liście pochodzą z wczesnych zbiorów. Obok innych japońskich zielonych herbat, jest najbogatszym źródłem katechin oraz jednym z najmocniejszych antyoksydantów występujących w naturze.KUBEK CERAMICZNY KANA
Unikatowe naczynie przeznaczone do spożywania herbaty w ramach tradycyjnej ceremonii herbacianej.
Naczynie zostało najpierw ukształtowane za pomocą formy, a następnie dokończone ręcznie, dlatego każda sztuka może się od siebie odrobinę różnić. Farby, których użyto do malowania kubków, są przyjazne środowisku. Ceramiczne kubki zostały wypalone w piecu, w temperaturze 1300 stopni i można je bez obaw myć w zmywarce.
Pojemność: 225 ml
Wysokość: 9 cm
Średnica: 7 cmQty:ZESTAW HERBATA ZIELONA SENCHA JAPOŃSKA BIO 60 g & 2 KUBKI CERAMICZNE SANZA – MOYA MATCHA
124,80 złQuick ViewOPIS
Elegancki zestaw z japońską zieloną herbatą i kubkiem ceramicznym to doskonały i uniwersalny pomysł na prezent, zapakowany w pudełko wykonane całkowicie z papieru.
W skład zestawu wchodzą:
– Ekologiczna herbata sencha NO. 21. 60 g
– Kubek ceramiczny SanzaHERBATA ZIELONA SENCHA NO. 21
Sencha jest najczęściej pitą herbatą w Japonii i najbardziej znaną zieloną herbatą na świecie. Ma delikatnie słodki, mocno orzeźwiający smak z trawiastymi i maślanymi nutami oraz złocisto-zieloną barwę. Słowo „sen-cha” (煎茶) oznacza dosłownie „herbatę gotowaną na wolnym ogniu” i nawiązuje do procesu parzenia typowego dla herbat liściastych, który polega na zalaniu suszonych liści gorącą wodą. Herbata ta najlepiej oddaje swój wyborny smak i aromat, gdy zaparzona jest miękką wodą o neutralnym pH. Moya Sencha no. 21 pochodzi z organicznych upraw na wyspie Kiusiu.
Sencha polecana jest do picia o poranku. Charakteryzują się wyjątkowo wysoką zawartością pobudzającej i przyspieszającej metabolizm kofeiny, ponieważ jej liście pochodzą z wczesnych zbiorów. Obok innych japońskich zielonych herbat, jest najbogatszym źródłem katechin oraz jednym z najmocniejszych antyoksydantów występujących w naturze.KUBEK CERAMICZNY SANZA
Unikatowe naczynie przeznaczone do spożywania herbaty w ramach tradycyjnej ceremonii herbacianej.
Naczynie zostało najpierw ukształtowane za pomocą formy, a następnie dokończone ręcznie, dlatego każda sztuka może się od siebie odrobinę różnić. Farby, których użyto do malowania kubków, są przyjazne środowisku. Ceramiczne kubki zostały wypalone w piecu, w temperaturze 1300 stopni i można je bez obaw myć w zmywarce.
Pojemność: 225 ml
Wysokość: 9 cm
Średnica: 7 cmQty:HERBATA ZIELONA LIŚCIASTA SENCHA BIO 100 g – ECOBLIK
20,00 złQuick ViewSKŁADNIKI
herbata Sencha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Herbata Sencha obecnie jest najbardziej popularną zieloną herbatą na świecie. Jej nazwa w tłumaczeniu oznacza herbatę duszoną, co ma związek ze sposobem jej produkcji. Liście są najpierw poddawane bardzo krótkiemu sparzeniu, a następnie suszy się je strumieniem ciepłego powietrza. Stąd też nie są one zmielone, a jedynie zwinięte w pionowe ruloniki.
Sencha to herbata szlachetna, o bardzo przyjemnym i delikatnym smaku oraz miłym, lekko trawiastym aromacie. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno – dla orzeźwienia.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zielone herbaty, zwłaszcza te japońskie, wymagają zaparzania w niższej temperaturze i przez krótszy czas. Zaleca się zalewanie liści wodą o temperaturze 65-70 stopni Celsjusza oraz parzenie nie dłuższe, niż 2 minuty.
Po tym czasie otrzymany zielono-żółty napar należy odcedzić.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATKA ROOIBOS LIŚCIASTA BIO 140 g – ECOBLIK
25,10 złQuick ViewSKŁADNIKI
herbatka Rooibos* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Rooibos bardzo często zaliczany jest do rodziny herbat, mimo że pochodzi zupełnie z innej grupy roślin i nie jest spokrewniony z krzewem herbacianym. Nazywany czerwonokrzewem, występuje w Afryce, gdzie popularny jest od wielu wieków i ceniony ze względu na smak oraz właściwości zdrowotne. Do Europy przybył dopiero w poprzednim stuleciu, stając się alternatywą dla herbacianych naparów.
Rooibos wyróżnia się swoim bardzo charakterystycznym smakiem. Jest on łagodny, niezwykle słodki, przywołujący na myśl miód, a jednocześnie intensywny – wyraźnie ziołowy. To połączenie sprawia, że Rooibos jest wyjątkowy. Co więcej, zawiera żelazo, cynk i fluor, a nie zawiera kofeiny ani teiny.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Liście Rooibosa są bardzo drobno pocięte, dlatego najlepiej parzyć je w sitku lub filtrze. Herbatkę zalewamy wrzątkiem i czekamy 3-5 minut lub nawet dłużej – w celu otrzymania mocniejszego naparu. Rooibos po zaparzeniu cieszy nie tylko doskonałym smakiem i aromatem, ale także piękną, bordową barwą.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HERBATA ZIELONA KUKICHA JAPOŃSKA BIO 80 g – MATCHA MAGIC
34,10 złQuick ViewSKŁADNIKI
zielona herbata japońska* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
W Japonii herbata Kukicha jest zazwyczaj spożywana w popołudnie i wieczory ze względu na niską zawartość kofeiny. Łodygi Bio herbaty Kukicha są uprawiane na bogatej w składniki odżywcze glebie wulkanicznej w południowej Japonii w prefekturze Kagoshima. Świeża woda źródlana w ogrodach herbacianych na dużych wysokościach i staranna uprawa dają lekko aromatyczny smak Kukicha z unikalnym umami. Jasnozielone łodygi dają lekki i aromatyczny napar.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do dzbanka/imbryka wsypać 20 g herbaty i zalać 1 litrem wody o temperaturze ok. 90 °C. Czas parzenia ok. 1 – 1,5 minuty.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.Qty:HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 80 g – MATCHA MAGIC
30,60 złQuick ViewSKŁADNIKI
zielona herbata japońska* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
W Japonii herbata Bancha jest zazwyczaj spożywana w popołudnie i wieczory ze względu na jej szczególną strawność. Liście Bio herbaty Bancha uprawiane są na bogatej w składniki odżywcze glebie wulkanicznej w południowej Japonii w prefekturze Kagoshima. Świeża woda źródlana w ogrodach herbacianych na dużych wysokościach i staranna uprawa liści herbaty wydobywają lekko gorzki smak Bancha z wyjątkowym umami. Jasnozielone liście herbaty dają żółto-zielonkawy napar o wyjątkowym zapachu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do dzbanka/imbryka wsypać 20 g herbaty i zalać 1 litrem wody o temperaturze ok. 90 °C. Czas parzenia ok. 1 – 1,5 minuty.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.Qty:HERBATKA NA POMOC LASOM DESZCZOWYM (HAPPY NATURE) BIO (17 x 1,9 g) 32,3 g – YOGI TEA
13,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
cynamon*, lukrecja*, imbir*, hibiskus*, korzeń kurkumy*, jabłko*, hibiskus biały*, łuski kakao*, skórka pomarańczy*, olejek pomarańczowy*, pieprz czarny*, wanilia* (1,5 %), mango* (1,5 %), skórka cytrynowa*, ekstrakt z wanilii* (1,2 %), olejek cytrynowy*, goździki*, olejek tangerynkowy* (0,5 %), olejek mandarynkowy*, owoc baobabu*, kardamon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ajurwedyjska herbatka z przypraw korzennych i owoców.
Madagaskar – wyjątkowe miejsce. Ojczyzna wielu endemicznych gatunków zwierząt i roślin oraz niektórych składników naszych pysznych herbat. Madagaskar jest regionem świata, który niezwykle cierpi wskutek wyrębu lasów, wspólnie z naszym partnerem JACARANDAS aktywnie działamy na rzecz ponownego zalesiania tych terenów.
Kupując tę herbatkę, wspierasz jednego z 3000 farmerów w zrównoważonej, uczciwej uprawie i finansujesz sadzenie nowych roślin.
Zawiera lukrecję – chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zalej torebkę 250 ml świeżo przegotowanej wody i pozostaw do zaparzenia na około 7 minut lub dłużej – dla uzyskania głębszego aromatu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATA ZIELONA MATCHA PREMIUM JAPOŃSKA BIO 100 g – MY PURA VIDA
263,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % sproszkowana ekologiczna zielona herbata.OPIS
My Pura Vida dostarcza wysokiej jakości ceremonialną matchę, nazywaną również japońską herbatą. Nasze produkty pochodzą z organicznych upraw mieszczących się w zakorzenionych głęboko tradycjami regionach środkowej Japonii – praojczyzny najlepszej matchy.
My Pura Vida Matcha Premium to najwyższej jakości ceremonialna matcha, która powstaje z najmłodszych, ręcznie zbieranych i selekcjonowanych liści pierwszego zbioru, które na cztery tygodnie przed zbiorem zostają osłonięte przed działaniem promieni słonecznych przy użyciu bambusowych mat. Dzięki temu wzrasta produkcja chlorofilu, L-teaniny, a także pochodnej katechin o nazwie EGCG. Ostateczny produkt powstaje wskutek zmielenia liści herbaty. Zawiera on o wiele więcej wartości odżywczych, w tym ponad 130 razy więcej antyoksydantów, niż klasyczne napary przygotowywane przez zalewanie liści wrzątkiem.
Za oceanem matcha jest znana jako prawdziwy eliksir młodości. Mnisi buddyjscy, którzy już w XII wieku rozpowszechnili matchę na całą Japonię, nazywali ją eliksirem nieśmiertelności. My Pura Vida Matcha to produkt stworzony z myślą o osobach kierujących się w życiu dbałością o zdrowie swoje i najbliższych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do czarki lub kubka należy wsypać 1,5 g matchy, zalać wodą (100 ml) o temperaturze 70-80 °C i dynamicznie wymieszać. Następnie dolać wedle uznania wody lub mleka.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty:HERBATA ZIELONA MATCHA CULINARY JAPOŃSKA BIO 100 g – MY PURA VIDA
78,81 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % sproszkowana ekologiczna zielona herbata.OPIS
My Pura Vida dostarcza wysokiej jakości matchę, nazywaną również japońską herbatą. Nasze produkty pochodzą z organicznych upraw mieszczących się w zakorzenionych głęboko tradycjami regionach środkowej Japonii – praojczyzny najlepszej matchy.
My Pura Vida Matcha Culinary powstaje z liści drugiego zbioru, które zostają osłonięte przed działaniem promieni słonecznych, dzięki temu wzrasta produkcja chlorofilu, L-teaniny, a także pochodnej katechin EGCG. Ostateczny produkt powstaje wskutek zmielenia całych liści herbaty i zawiera onad 130 razy więcej antyoksydantów, niż klasyczne napary.
Za oceanem matcha jest znana jako prawdziwy eliksir młodości. Mnisi buddyjscy, którzy już w XII wieku rozpowszechnili matchę na całą Japonię, nazywali ją eliksirem nieśmiertelności. My Pura Vida Matcha Culinary stanowi także doskonały wybór do koktajli, wypieków, jak i lodów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do czarki lub kubka należy wsypać 1,5 g matchy, zalać wodą (100 ml) o temperaturze 70-80 °C i dynamicznie wymieszać. Następnie dolać wedle uznania wody lub mleka.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.Qty:YERBA MATE GREEN LIMAO BIO 200 g – ORGANIC MATE GREEN
21,40 złQuick ViewSKŁADNIKI
yerba mate green (Ilex Paraguariensis)* 92 %, trawa cytrynowa* 3 %, mięta*, werbena cytrynowa ziele* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Yerba mate o smaku cytrynowym.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia, zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C lub wodą z lodem. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym zamkniętym opakowaniu.Qty:YERBA MATE GREEN BIO 200 g – ORGANIC MATE GREEN
22,48 złQuick ViewSKŁADNIKI
yerba mate green* (Ilex Paraguariensis). (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia, zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni Celsjusza lub wodą z lodem. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.Qty: