- Nie możesz dodać "KASZA GRYCZANA NIEPALONA BEZGLUTENOWA BIO 2 kg - BIO PLANET" do koszyka, ponieważ produktu nie ma w magazynie.
Wyświetlanie 1–12 z 91 wyników
RYŻ BASMATI PEŁNOZIARNISTY BIO 2 kg – BIO PLANET
38,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ryż Basmati pełnoziarnisty* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczny ryż Basmati pełnoziarnisty charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów. Ryż Basmati pełnoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 35 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1490 kJ / 351 kcal
Tłuszcz – 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 74 g
w tym cukry – 1,4 g
Białko – 7,8 g
Sól – 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:RYŻ DZIKI BIO 250 g – THE PLANET
39,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
ryż dziki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczny ryż dziki charakteryzuje się zbożowym smakiem i orzechowym aromatem. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak. Wyśmienicie nadaje się do dań egzotycznych i sałatek, doskonale komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 45 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1518 kJ / 358 kcal
Tłuszcz – 1,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 69 g,
w tym cukry – 2,5 g
Białko – 15 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:RYŻ JAŚMINOWY BIAŁY BEZGLUTENOWY BIO 2 kg – THE PLANET
36,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny ryż jaśminowy biały 100 %.OPIS
Ekologiczny ryż jaśminowy biały charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1515 kJ / 357 kcal
Tłuszcz – 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 80 g
w tym cukry – 0,1 g
Błonnik – 1,3 g
Białko – 7,1 g
Sól – 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:RYŻ JAŚMINOWY PEŁNOZIARNISTY BIO 500 g – THE PLANET
12,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty 100 %.OPIS
Ekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 35 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1570 kJ / 371 kcal
Tłuszcz – 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 76 g
w tym cukry – 0,7 g
Błonnik – 3,6 g
Białko – 7,4 g
Sól – 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:RYŻ JAŚMINOWY PEŁNOZIARNISTY BIO 1 kg – THE PLANET
22,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty 100 %.OPIS
Ekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 35 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1570 kJ / 371 kcal
Tłuszcz – 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 76 g
w tym cukry – 0,7 g
Błonnik – 3,6 g
Białko – 7,4 g
Sól – 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:AMARANTUS BIO 500 g – THE PLANET
15,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny amarantus 100 %.OPIS
Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Doskonały do porannej owsianki, do pieczenia chleba, ciast, zup i dań zbożowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukane na gęstym sicie ziarno amarantusa gotować w proporcji 1:2 (1 porcja amarantusa na 2 porcje wody) ok. 20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1658 kJ/393 kcal
Tłuszcz 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
Węglowodany 65 g
w tym cukry 1,7 g
Błonnik 7,0 g
Białko 14 g
Sól 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:AMARANTUS BIO 1 kg – THE PLANET
28,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny amarantus 100 %.OPIS
Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Doskonały do porannej owsianki, do pieczenia chleba, ciast, zup i dań zbożowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukane na gęstym sicie ziarno amarantusa gotować w proporcji 1:2 (1 porcja amarantusa na 2 porcje wody) ok. 20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1658 kJ/393 kcal
Tłuszcz 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
Węglowodany 65 g
w tym cukry 1,7 g
Błonnik 7,0 g
Białko 14 g
Sól 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:BŁONNIK GRYCZANY BIO 400 g – BIO PLANET
10,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna mielona łuska gryczana 100 %.OPIS
Ekologiczna mielona łuska gryczana to niezwykle ciekawy i cenny dodatek do diety! Cieszy się coraz większym zainteresowaniem na rynku spożywczym z uwagi na swoje cenne właściwości odżywcze. Polecamy jako dodatek do jogurtów, musli, płatków śniadaniowych, kefirów i różnych sosów. Przed spożyciem dokładnie wymieszać. Wysoka zawartość błonnika.UWAGA
Zalecamy spożywać nie więcej niż 3 łyżeczki dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 807 kJ / 200 kcal
Tłuszcz – 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 3,1 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 82 g
Białko – 4,5 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KASZA ŁUBINOWA BIO 250 g – RAPUNZEL
14,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne nasiona słodkiego ŁUBINU, łuskane, poddane obróbce cieplnej.OPIS
Słodki ŁUBIN jest idealną alternatywą dla mięsa czy SOI i jest niezwykle wszechstronny zarówno w daniach obiadowych, jak i słodkich.
Można używać do sałatek, tabbouleh, jako nadzienie, owsianka lub jako substytut mięsa w sosie bolońskim i lasagne.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dla ok. 2-3 osób: Gotować 150 g kaszki łubinowej z 250 ml bulionu lub wody przez ok. 5-10 minut na średnim ogniu pod przykryciem, a następnie pozostawić na 10 minut do napęcznienia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1486 kJ/355 kcal
Tłuszcz: 8,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 2,7 g
Błonnik: 27 g
Białko: 43 g
Sól: 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI LIOFILIZOWANY BIO 35 g – DARY NATURY
7,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
zakwas chlebowy ŻYTNI liofilizowany* (mąka ŻYTNIA*, woda). (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Zakwas chlebowy liofilizowany. Bez dodatku drożdży.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotowanie zakwasu:
1. Wybudzanie zakwasu: zawartość saszetki wsypać do szklanego słoika i dolać 35 ml ciepłej wody (40 °C). Wymieszać drewnianą łyżką, nakryć gazą lub papierowym ręcznikiem i odstawić do momentu połączenia składników w jednolitą, gładką masę (ok. 60 min).
2. Dokarmienie zakwasu: do litrowego, szklanego słoika wsypać 200 g mąki, dolać 200 ml ciepłej wody (40 °C), a następnie dodać wybudzony zakwas. Wszystkie składniki wymieszać, nakryć gazą lub papierowym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na 12-20 godzin (w zależności od rodzaju mąki i temperatury otoczenia).
W momencie zwiększenia objętości i pojawienia się pęcherzyków powierza, zakwas jest gotowy do użycia. Porcja przeznaczona do przygotowania około 3 bochenków chleba.UWAGA
Jeśli używamy mniejszej ilości zakwasu a kolejny wypiek planujemy następnego dnia, zakwas powinniśmy przechowywać w ciepłym miejscu i dokarmiać go co 24 godziny. Zakwas dokarmiamy analogicznie, dodając do słoika 35 g mąki i 35 g letniej wody, następnie łącząc składniki drewnianą łyżką lub patyczkiem.
Jeśli planujemy piec chleb okazjonalnie, zakwas przechowujmy w lodówce, pamiętając o tym, by tylko przykryć go zakrętką, a nie zakręcać słoika. Tak przechowywany zakwas nie wymaga codziennego dokarmiania, wystarczy by był karmiony raz w tygodniu. Aby dokarmić zakwas przechowywany w lodówce, należy wcześniej wyciągnąć go z lodówki na ok. 2-3 godziny, następnie dokarmić, wymieszać i znów odstawić w ciepłe miejsce na 10-12 godzin.Przygotowanie chleba:
1. Mąkę (1,8 kg) wsypujemy do misy, mieszamy z solą. Dodajemy aktywny zakwas, wlewamy 1,5 l letniej wody i krótko wyrabiamy ciasto do połączenia składników.
2. Formę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto przekładamy do środka. Zwilżamy dłoń wodą i wyrównujemy wierzch. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 4-5 godziny w ciepłym miejscu, bez przeciągów.
3. Piekarnik rozgrzewamy do 210 °C. Wierzch wyrośniętego ciasta skrapiamy wodą i wkładamy formę do piekarnika. Pieczemy ok. 40 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1558 kJ/368 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 8,3 g
Białko: 9,0 g
Sól: 2,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.Qty:RYŻ CZERWONY PEŁNOZIARNISTY BIO 500 g – THE PLANET
13,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
ryż czerwony pełnoziarnisty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny ryż czerwony pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykle słodkim smakiem oraz orzechowym aromatem. Podaje się go głównie do wykwintnych potraw oraz deserów z egzotycznymi owocami. Dzięki swojej oryginalnej barwie doskonale nadaje się również do sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 40 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1489 kJ / 351 kcal
Tłuszcz – 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 75 g,
w tym cukry – 1,7 g
Białko – 7,5 g
Sól – 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:RYŻ BRĄZOWY OKRĄGŁY BIO 2 kg – BIO PLANET
38,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
ryż okrągły pełnoziarnisty* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczny ryż okrągły pełnoziarnisty charakteryzuje się specyficznym aromatem i zapachem, dzięki którym harmonijnie współgra z wieloma potrawami. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone. Ryż okrągły polecamy do potraw typu risotto, zapiekanek ryżowych oraz sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 35 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1601 kJ/378 kcal
Tłuszcz 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 79 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 3,4 g
Białko 7,5 g
Sól 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: