MAKARON (GRYCZANY Z BATATAMI) NOODLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – TERRASANA

ARTYKUŁY SPOŻYWCZE

Wyświetlanie 1849–1860 z 1907 wyników

  • 0 out of 5

    MAKARON (GRYCZANY Z BATATAMI) NOODLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – TERRASANA

    17,79 

    SKŁADNIKI
    mąka gryczana*, mąka ze słodkich ziemniaków (batatów)* 5 %, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3-4 minuty, odcedź makaron na sitku.

    WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
    Tłuszcz – 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 65,5 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 5,5 g
    Białko – 10,9 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC) TYPU NOODLE BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS

    8,59 

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron noodle konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 35 kJ / 9 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 4 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ, OWIES i SIARCZYNY

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
    Sposób przygotowania II : Gotować minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
    Sposób przygotowania III : Smażyć przez minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA MIGDAŁOWA BIO 100 g – BIO PLANET

    13,49 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne mielone MIGDAŁY 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 2547 kJ/616 kcal
    Tłuszcz 53 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g
    Węglowodany 8,8 g
    w tym cukry 4,6 g
    Błonnik 9,9 g
    Białko 21 g
    Sól 0,05 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC) UDON BEZGLUTENOWY 270 g (200 g) – DIET-FOOD

    8,99 

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac, wodorotlenek wapnia.

    OPIS
    Głównym składnikiem jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 33 kJ/8 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 1,1 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: <0,3 g
    Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od 5 °C do 28 °C.
    Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIKOŁAJ Z CZEKOLADY O SMAKU PIERNIKOWYM BIO 75 g – COCOA (PRODUKT SEZONOWY)

    22,48 

    SKŁADNIKI
    nieprażone ziarno kakaowca*, cukier kokosowy*, tłuszcz kakaowy*, mieszanka przypraw 1,5 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
    Zawartość masy kakaowej min. 65 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2654 kJ/640 kcal
    Tłuszcz: 44 g
    w tym kwasy nasycone: 28 g
    Węglowodany: 39 g
    w tym cukry: 34 g
    Błonnik: 6,6 g
    Białko: 6,3 g
    Sól: 0,17 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i nasłonecznienia.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) 400 g – MERRE

    0,00 

    SKŁADNIKI
    skrobia z tapioki 100 %.

    OPIS
    Powstaje ze skrobi manioku, ma neutralny smak i nie powoduje alergii. Używana głównie do zagęszczenia zup, sosów, musów i lukrów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Odmierzoną porcję rozprowadzić w niewielkiej ilości wody, dodać następnie do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1499 kJ/353 kcal
    Tłuszcz – 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 85 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHLEB LNIANY SUSZONY ZE SŁONECZNIKIEM BEZGLUTENOWY BIO 70 g – PAPAGRIN

    18,09 

    SKŁADNIKI
    siemię lniane* (62 %), słonecznik* (28 %), SEZAM*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren słonecznika, lnu i SEZAMU.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2090 kJ/506 kcal
    Tłuszcz: 38 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4 g
    Węglowodany: 29 g
    w tym cukry: 4 g
    Białko: 25 g
    Sól: 0,54 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    TRUFLE CAŁE W ZALEWIE 50 g (35 g) – MARIO F (TARTUFO ESTIVO)

    100,79 

    SKŁADNIKI
    trufle letnie (Tuber Aestivum Vitt.), woda, sól.

    OPIS
    Letnia wersja trufli jest nadzwyczaj pożądana, gdyż zawiera cenne składniki odżywcze. Tak naprawdę trufle letnie w kawałkach są tym, czym jeszcze 15 lat temu był na stołach homar.
    Trufle letnie to rzadkie grzyby, które występują w większych ilościach na terenie Włoch. Są tak cenne, iż mieszkańcy kontrolują ich zbiór.
    Trufle letnie świetnie komponują się z sosami, sałatami, potrawami z dziczyzny i wołowiny. Smakosze lubią je dodawać do małż. Trufla letnia doskonale sprawdza się jako grzyb przyprawowy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 154 kJ/37 kcal
    Tłuszcz – 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 1,0 g
    w tym cukry – 1,0 g
    Białko – 5,9 g
    Sól – 1,50 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC) TYPU NOODLE SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS

    9,59 

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron spaghetti konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana jest w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 4 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ, OWIES i SIARCZYNY

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
    Sposób przygotowania II : Gotować minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
    Sposób przygotowania III : Smażyć przez minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron
    przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC) TYPU NOODLE W KSZTAŁCIE RYŻU BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS

    9,59 

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron ryżowy konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 4 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ, OWIES i SIARCZYNY

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
    Sposób przygotowania II : Gotować minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
    Sposób przygotowania III : Smażyć przez minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC) TYPU NOODLE ANGEL HAIR BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS

    9,59 

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron angel hair konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii).
    To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 35 kJ/9 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 4 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ, OWIES i SIARCZYNY

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
    Sposób przygotowania II: Gotować przez 1 minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
    Sposób przygotowania III: Smażyć przez 1 minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC) TYPU NOODLE TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS

    9,59 

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron tagliatelle konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii).
    To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 4 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ, OWIES i SIARCZYNY

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
    Sposób przygotowania II : Gotować minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
    Sposób przygotowania III : Smażyć przez minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
top
X