Wyświetlanie 25–36 z 37 wyników
ORZECHY BRAZYLIJSKIE BIO 2,5 kg – HORECA
170,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
ORZECHY BRAZYLIJSKIE* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczne ORZECHY BRAZYLIJSKIE delikatne i łagodne w smaku. Polecamy przede wszystkim jako niezwykle odżywczą przekąskę, dodatek do płatków zbożowych, ciast i innych deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2866 kJ / 695 kcal
Tłuszcz – 67 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 15 g
Węglowodany – 3,6 g
w tym cukry – 2,3 g
Białko – 16 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SOCZEWICA CZERWONA BIO 5 kg – HORECA
72,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
soczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm.
Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1597 kJ / 378 kcal
Tłuszcz – 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 59 g
w tym cukry – 2,0 g
Białko – 25 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATKA BOMBA WITAMINOWA BIO 500 g – HORECA (DARY NATURY)
78,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
owoc róży* (22 %), owoc tarniny*, jabłka, berberysu*, bzu*, jarzębiny*, czarnej porzeczki*, maliny*, głogu*, kwiat hibiskusa*, płatki róży* (w zmiennych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Herbatka owocowo – ziołowaSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 – 15 minut. Pić 1 – 2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATKA DZIKA RÓŻA Z HIBISKUSEM BIO 500 g – HORECA (DARY NATURY)
44,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
owoc dzikiej róży* (95 %), hibiskus* (5 %) (*produkt rolnictwa ekologicznego)OPIS
Ekologiczna herbatka z owoców dzikiej róży i kwiatu hibiskusa.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić do zaparzenia na około 10 – 15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:RYŻ BRĄZOWY DŁUGOZIARNISTY BEZGLUTENOWY BIO 5 kg – HORECA
58,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
ryż brązowy długoziarnisty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone. Ryż brązowy polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz dań egzotycznych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 60 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1499 kJ / 354 kcal
Tłuszcz – 2,2 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
Węglowodany – 74 g,
w tym cukry – 0,9 g
Białko – 7,8 g
Sól – 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:FASOLKA BIAŁA BIO 5 kg – HORECA
101,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
Składniki: fasolka biała* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1195 kJ / 284 kcal
Tłuszcz – 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 35 g
w tym cukry – 2,2 g
Błonnik – 23 g
Białko – 21 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:GROCH ŻÓŁTY BIO 5 kg – HORECA
63,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny groch żółty 100 %.OPIS
Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1090 kJ/259 kcal
Tłuszcz 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 30 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 15 g
Białko 24 g
Sól 0,08 gWARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SOCZEWICA BRĄZOWA BIO 5 kg – HORECA
83,10 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna soczewica brązowa 100 %.OPIS
Ekologiczna soczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1461 kJ /346 kcal
Tłuszcz 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 52 g
w tym cukry 1,5 g
Błonnik 11 g
Białko 24 g
Sól 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SOJA BIO 5 kg – HORECA
68,80 złQuick ViewSKŁADNIKI
SOJA* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Ekologiczne ziarno SOI to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno SOI zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 8 godzin SOJĘ, gotować w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2,5 (1 porcja SOI na 2,5 porcje wody) ok. 60 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1783 kJ / 427 kcal
Tłuszcz – 20 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,9 g
Węglowodany – 21 g
w tym cukry – 7,3 g
Białko – 36 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SOCZEWICA ZIELONA BIO 5 kg – HORECA
81,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna soczewica zielona 100 %.OPIS
Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1241 kJ/296 kcal
Tłuszcz – 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 30 g
w tym cukry – 2,0 g
Błonnik – 31 g
Białko – 26 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MARANTA – SKROBIA Z KORZENIA BEZGLUTENOWA BIO 800 g – HORECA (TERRASANA)
46,80 złQuick ViewSKŁADNIKI
100% maranta trzcinowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów,puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1519 kJ / 362 kcal
Tłuszcz – 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 88,2 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 3,4 g
Białko – 0,3 g
Sól – 0 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 łyżkę maranty wymieszać z 250 ml zimnej wody, następnie dodać do gorącego dania i podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: