- Nie możesz dodać "CHLORELLA SPROSZKOWANA (GLONY) BIO 600 g - BIO PLANET" do koszyka, ponieważ produktu nie ma w magazynie.
Wyświetlanie 13–24 z 38 wyników
CHLORELLA BIO 150 TABLETEK – MEDICURA
26,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
sproszkowane algi chlorella vulgaris* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suplement diety.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1448 kJ/346 kcal
Tłuszcz: 11,5 g
w tym kwasy nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 16,7 g
w tym cukry 0 g
Białko: 60,2 g
Sól: 0,1 gZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
5 pastylek 3 razy dziennie popijając dużą ilością wody
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zrożnicowanej diety.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem oraz temperaturą powyżej 25°C.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty:FURIKAKE (MIESZANKA SEZAMU I ALG MORSKICH) BIO 100 g – TERRASANA
30,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
czarny i biały SEZAM* (częściowo prażone), algi aosa*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Furikake to pyszna, chrupiąca mieszanka SEZAMU i japońskich alg morskich. W Japonii jest często używane do ryżu, sałatek, ryby lub do domowego sushi.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2668 kJ/645 kcal
Tłuszcz – 55,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 7,2 g
Węglowodany – 6,3 g
w tym cukry – 0,8 g
Błonnik – 6,3 g
Białko – 21,0 g
Sól – 0,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:CHLORELLA BIO (400 mg) 375 TABLETEK – DIET-FOOD
56,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
chlorella zwyczajna w proszku* (Chlorella vulgaris) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
1 kapsułka zawiera: chlorella zwyczajna w proszku: 400 mgOPIS
Suplement diety. Algi morskie pomagają w usuwaniu metali ciężkich.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Dwa razy dziennie po 5 tabletek popijając dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i światłem.Qty:SPIRULINA BIO (400 mg) 375 TABLETEK – DIET-FOOD
40,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
spirulina*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)Składniki aktywne w 1 kapsułce: sproszkowane algi spiruliny – 400 mg
OPIS
Suplement diety. Wodorosty utrzymują organizm w dobrej kondycji i wpływają na zdrowie układu odpornościwego.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Zalecana do spożycia dzienna porcja 10 tabletek. Dwa razy dziennie po 5 tabletek popijając dużą ilością wody, najlepiej pół godziny przed posiłkiem.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty:ALGI MORSKIE SUSZONE – SAŁATKOWY MIX BIO 25 g – PORTO MUINOS
12,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
algi morskie: Sałata Morska* (Ulva spp.), Wakame* (Undaria pinnatifida), Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt wytworzony z 3 rodzajów wodorostów, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Drobna i chrzęstna struktura sałaty morskiej oraz nori łączy się z lekko chrupiącą i mięsistą strukturą wakame. Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatki. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, jajecznicy, gulaszu czy ciasta lub jako przystawka do RYB i owoców morza, a także jako składnik ryżu czy makaronu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 5 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 5 minut. Po namoczeniu sałatka powiększa objętość do trzynastu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 989 kJ/237 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 17,3 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 31 g
Białko: 23 g
Sól: 4,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:ALGI MORSKIE SUSZONE – NORI PŁATKI BIO 25 g – PORTO MUINOS
12,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
algi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy, ryżu czy gulaszu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Nori powiększa objętość do czterech razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 928 kJ/222 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 7,3 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 26 g
Białko: 29 g
Sól: 1,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 25 g – PORTO MUINOS
11,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnikekologiczny)OPIS
Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko do wywaru. Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 745 kJ/179 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 18 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 34 g
Białko: 9,2 g
Sól: 5,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI, ryby.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.Qty:CHLORELLA PYRENOIDOSA + SPIRULINA BIO 700 TABLETEK – BIO ORGANIC FOODS
95,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
50 % Chlorella Pyrenoidosa*, 50 % Spirulina Platensis*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suplement diety. Algi prasowane są do postaci tabletek przy użyciu technologii Steam, która powoduje naruszenie ścian komórkowych, dzięki czemu posiada wyjątkowo wysoką wchłanialność.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Dwa razy dziennie po 4 tabletki między posiłkami, popić minimum 1 szklanką wody. Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia to 8 tabletek (3,2 grama).
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w chłodnym i suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty:ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS
18,89 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca)OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem.
1 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litr wrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub z bulionu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu przygotowanego zgodnie z podanym sposobem
Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Jod: 118 µg (79 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.UWAGA
Biały nalot, który może pojawić się algach to sól morska.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.Qty:SPIRULINA SPROSZKOWANA BIO 600 g – BIO PLANET
53,98 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna spirulina sproszkowana 100 %.OPIS
Ekologiczna spirulina to rodzaj zielononiebieskiej mikroalgi o kształcie spirali. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Jej nazwa pochodzi od spiralnego kształtu, jaki naturalnie przyjmuje. Jest źródłem błonnika oraz wyróżnia się wysoką zawartością białka. Zalecane spożycie: 6 g dziennie, tj. 2 miarki dołączone do produktu, popić dużą ilością wody. Polecamy również jako dodatek do kefirów, jogurtów, soków.
Zawartość żelaza w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 7,9 mg (56 % dziennej referencyjnej wartości spożycia).
Żelazo pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w sposób niedstępny dla małych dzieci.”ZALECANE SPOŻYCIE
Zalecane spożycie: 6 g dziennie, tj. 2 miarki dołączone do produktu, popić dużą ilością wody. Polecamy również jako dodatek do kefirów, jogurtów, soków.
Zawartość żelaza w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 7,9 mg (56 %*).”Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1595 kJ/377 kcal
Tłuszcz 5,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g
Węglowodany 16 g
w tym cukry <0,1 g
Błonnik 3,1 g
Białko 65 g
Sól 1,7 g
Żelazo 132 mg (943 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty:ALGI MORSKIE SUSZONE – DULSE BIO 25 g – PORTO MUINOS
14,60 złQuick ViewSKŁADNIKI
algi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Namoczyć przez około 5 min. Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 15 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 937 kJ/224 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 21 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 31 g
Białko: 18 g
Sól: 4,4 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.Qty:SPIRULINA SPROSZKOWANA BIO 200 g – BIO PLANET
24,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna spirulina sproszkowana 100 %.OPIS
Ekologiczna spirulina to rodzaj zielononiebieskiej mikroalgi o kształcie spirali. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Jej nazwa pochodzi od spiralnego kształtu, jaki naturalnie przyjmuje. Jest źródłem błonnika oraz wyróżnia się wysoką zawartością białka. Zalecane spożycie: 6 g dziennie, tj. 2 miarki dołączone do produktu, popić dużą ilością wody. Polecamy również jako dodatek do kefirów, jogurtów, soków.
Zawartość żelaza w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 7,9 mg (56 % dziennej referencyjnej wartości spożycia).
Żelazo pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w sposób niedstępny dla małych dzieci.”ZALECANE SPOŻYCIE
Zalecane spożycie: 6 g dziennie, tj. 2 miarki dołączone do produktu, popić dużą ilością wody. Polecamy również jako dodatek do kefirów, jogurtów, soków.
Zawartość żelaza w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 7,9 mg (56 %*).”Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1595 kJ/377 kcal
Tłuszcz 5,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g
Węglowodany 16 g
w tym cukry <0,1 g
Błonnik 3,1 g
Białko 65 g
Sól 1,7 g
Żelazo 132 mg (943 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty: