Wyświetlanie 37–38 z 38 wyników
ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g – PORTO MUINOS
32,10 złQuick ViewSKŁADNIKI
algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem.
Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli i nie świadczy o złej jakości produktu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litr wrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub z bulionu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0,02 g
Jod: 118 μg (79 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osób dorosłych)INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu, a po otwarciu w szczelnie zamkniętym pojemniku.Qty:AGAR BIO 50 g – PORTO MUINOS
15,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
agar* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Agar jest używany jako substancja żelująca, substancja zagęszczająca oraz stabilizator. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Agar agar rozpuścić w letniej wodzie. Podgrzać do wrzenia. Zostawić do ostudzenia. Podczas studzenia roztwór wodny tworzy żel (po 20 minutach – struktura włóknista, po 2 – 3 godzinach – struktura galarety). Agar zachowuje konsystencję w temperaturze pokojowej.
Bardzo delikatna struktura: 0,80 g/500 ml (0,16 %)
Delikatna struktura: 1,50 g/500 ml (0,3 %)
Twarda struktura: 5,00 g/500 ml (1 %)
Bardzo twarda struktura: 7,00 g/500 ml (1,4 %)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty: