ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g – PORTO MUINOS

GLONY/ALGI/WODOROSTY

Wyświetlanie 37–38 z 38 wyników

  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g – PORTO MUINOS

    32,10 

    SKŁADNIKI
    algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
    Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem.
    Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli i nie świadczy o złej jakości produktu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litr wrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub z bulionu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
    Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,02 g
    Jod: 118 μg (79 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osób dorosłych)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu, a po otwarciu w szczelnie zamkniętym pojemniku.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    AGAR BIO 50 g – PORTO MUINOS

    15,20 

    SKŁADNIKI
    agar* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Agar jest używany jako substancja żelująca, substancja zagęszczająca oraz stabilizator. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Agar agar rozpuścić w letniej wodzie. Podgrzać do wrzenia. Zostawić do ostudzenia. Podczas studzenia roztwór wodny tworzy żel (po 20 minutach – struktura włóknista, po 2 – 3 godzinach – struktura galarety). Agar zachowuje konsystencję w temperaturze pokojowej.
    Bardzo delikatna struktura: 0,80 g/500 ml (0,16 %)
    Delikatna struktura: 1,50 g/500 ml (0,3 %)
    Twarda struktura: 5,00 g/500 ml (1 %)
    Bardzo twarda struktura: 7,00 g/500 ml (1,4 %)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
top
X