CHLORELLA BIO 150 TABLETEK – MEDICURA

GLONY/ALGI/WODOROSTY

Wyświetlanie 13–24 z 38 wyników

  • 0 out of 5

    CHLORELLA BIO 150 TABLETEK – MEDICURA

    26,79 

    SKŁADNIKI
    sproszkowane algi chlorella vulgaris* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1448 kJ/346 kcal
    Tłuszcz: 11,5 g
    w tym kwasy nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 16,7 g
    w tym cukry 0 g
    Białko: 60,2 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    5 pastylek 3 razy dziennie popijając dużą ilością wody
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
    Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zrożnicowanej diety.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem oraz temperaturą powyżej 25°C.
    Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FURIKAKE (MIESZANKA SEZAMU I ALG MORSKICH) BIO 100 g – TERRASANA

    30,89 

    SKŁADNIKI
    czarny i biały SEZAM* (częściowo prażone), algi aosa*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Furikake to pyszna, chrupiąca mieszanka SEZAMU i japońskich alg morskich. W Japonii jest często używane do ryżu, sałatek, ryby lub do domowego sushi.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2668 kJ/645 kcal
    Tłuszcz – 55,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 7,2 g
    Węglowodany – 6,3 g
    w tym cukry – 0,8 g
    Błonnik – 6,3 g
    Białko – 21,0 g
    Sól – 0,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHLORELLA BIO (400 mg) 375 TABLETEK – DIET-FOOD

    56,79 

    SKŁADNIKI
    chlorella zwyczajna w proszku* (Chlorella vulgaris) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    1 kapsułka zawiera: chlorella zwyczajna w proszku: 400 mg

    OPIS
    Suplement diety. Algi morskie pomagają w usuwaniu metali ciężkich.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    Dwa razy dziennie po 5 tabletek popijając dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
    Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i światłem.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SPIRULINA BIO (400 mg) 375 TABLETEK – DIET-FOOD

    40,49 

    SKŁADNIKI
    spirulina*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    Składniki aktywne w 1 kapsułce: sproszkowane algi spiruliny – 400 mg

    OPIS
    Suplement diety. Wodorosty utrzymują organizm w dobrej kondycji i wpływają na zdrowie układu odpornościwego.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    Zalecana do spożycia dzienna porcja 10 tabletek. Dwa razy dziennie po 5 tabletek popijając dużą ilością wody, najlepiej pół godziny przed posiłkiem.
    Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – SAŁATKOWY MIX BIO 25 g – PORTO MUINOS

    12,89 

    SKŁADNIKI
    algi morskie: Sałata Morska* (Ulva spp.), Wakame* (Undaria pinnatifida), Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt wytworzony z 3 rodzajów wodorostów, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Drobna i chrzęstna struktura sałaty morskiej oraz nori łączy się z lekko chrupiącą i mięsistą strukturą wakame. Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatki. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, jajecznicy, gulaszu czy ciasta lub jako przystawka do RYB i owoców morza, a także jako składnik ryżu czy makaronu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Moczyć w wodzie przez 5 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 5 minut. Po namoczeniu sałatka powiększa objętość do trzynastu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 989 kJ/237 kcal
    Tłuszcz: 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 17,3 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Błonnik: 31 g
    Białko: 23 g
    Sól: 4,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – NORI PŁATKI BIO 25 g – PORTO MUINOS

    12,89 

    SKŁADNIKI
    algi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
    Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy, ryżu czy gulaszu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Moczyć w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Nori powiększa objętość do czterech razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 928 kJ/222 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
    Węglowodany: 7,3 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 26 g
    Białko: 29 g
    Sól: 1,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 25 g – PORTO MUINOS

    11,09 

    SKŁADNIKI
    algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnikekologiczny)

    OPIS
    Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko do wywaru. Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 745 kJ/179 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 18 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 34 g
    Białko: 9,2 g
    Sól: 5,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI, ryby.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHLORELLA PYRENOIDOSA + SPIRULINA BIO 700 TABLETEK – BIO ORGANIC FOODS

    95,29 

    SKŁADNIKI
    50 % Chlorella Pyrenoidosa*, 50 % Spirulina Platensis*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suplement diety. Algi prasowane są do postaci tabletek przy użyciu technologii Steam, która powoduje naruszenie ścian komórkowych, dzięki czemu posiada wyjątkowo wysoką wchłanialność.

    ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
    Dwa razy dziennie po 4 tabletki między posiłkami, popić minimum 1 szklanką wody. Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia to 8 tabletek (3,2 grama).
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
    Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w chłodnym i suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

    18,89 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca)

    OPIS
    Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem.
    1 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litr wrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub z bulionu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu przygotowanego zgodnie z podanym sposobem
    Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g
    Jod: 118 µg (79 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.

    UWAGA
    Biały nalot, który może pojawić się algach to sól morska.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SPIRULINA SPROSZKOWANA BIO 600 g – BIO PLANET

    53,98 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna spirulina sproszkowana 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna spirulina to rodzaj zielononiebieskiej mikroalgi o kształcie spirali. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Jej nazwa pochodzi od spiralnego kształtu, jaki naturalnie przyjmuje. Jest źródłem błonnika oraz wyróżnia się wysoką zawartością białka. Zalecane spożycie: 6 g dziennie, tj. 2 miarki dołączone do produktu, popić dużą ilością wody. Polecamy również jako dodatek do kefirów, jogurtów, soków.
    Zawartość żelaza w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 7,9 mg (56 % dziennej referencyjnej wartości spożycia).
    Żelazo pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w sposób niedstępny dla małych dzieci.”

    ZALECANE SPOŻYCIE
    Zalecane spożycie: 6 g dziennie, tj. 2 miarki dołączone do produktu, popić dużą ilością wody. Polecamy również jako dodatek do kefirów, jogurtów, soków.
    Zawartość żelaza w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 7,9 mg (56 %*).”

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1595 kJ/377 kcal
    Tłuszcz 5,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g
    Węglowodany 16 g
    w tym cukry <0,1 g
    Błonnik 3,1 g
    Białko 65 g
    Sól 1,7 g
    Żelazo 132 mg (943 %*)
    *dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ALGI MORSKIE SUSZONE – DULSE BIO 25 g – PORTO MUINOS

    14,60 

    SKŁADNIKI
    algi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Namoczyć przez około 5 min. Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 15 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 937 kJ/224 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 21 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 31 g
    Białko: 18 g
    Sól: 4,4 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SPIRULINA SPROSZKOWANA BIO 200 g – BIO PLANET

    24,59 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna spirulina sproszkowana 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna spirulina to rodzaj zielononiebieskiej mikroalgi o kształcie spirali. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Jej nazwa pochodzi od spiralnego kształtu, jaki naturalnie przyjmuje. Jest źródłem błonnika oraz wyróżnia się wysoką zawartością białka. Zalecane spożycie: 6 g dziennie, tj. 2 miarki dołączone do produktu, popić dużą ilością wody. Polecamy również jako dodatek do kefirów, jogurtów, soków.
    Zawartość żelaza w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 7,9 mg (56 % dziennej referencyjnej wartości spożycia).
    Żelazo pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w sposób niedstępny dla małych dzieci.”

    ZALECANE SPOŻYCIE
    Zalecane spożycie: 6 g dziennie, tj. 2 miarki dołączone do produktu, popić dużą ilością wody. Polecamy również jako dodatek do kefirów, jogurtów, soków.
    Zawartość żelaza w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 7,9 mg (56 %*).”

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1595 kJ/377 kcal
    Tłuszcz 5,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g
    Węglowodany 16 g
    w tym cukry <0,1 g
    Błonnik 3,1 g
    Białko 65 g
    Sól 1,7 g
    Żelazo 132 mg (943 %*)
    *dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
top
X