OLEJ KOSMETYCZNY RYCYNOWY ECO 50 ml – ETJA

14,10 

SKŁADNIKI
ekologiczny olej rycynowy (Ricinus Communis Seed Oil).

OPIS
Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczny na zimno olej z ekologicznych nasion rącznika pospolitego (Rycyny). Olej rycynowy jest głównie bogaty w kwas rycynolowy (ok. 85 %). Zawiera również kwas oleinowy, stearynowy, linolowy oraz witaminy A, E. Stosowany zewnętrznie wykazuje działanie natłuszczające i ochronne. Jest najbardziej błyszczącym olejem roślinnym dlatego stosowany jest jako główny surowiec przy produkcji pomadek i błyszczyków. Posiada dodatkowo zbawienne działanie na włosy, brwi, rzęsy i paznokcie. Odbudowuje strukturę włosa, zapobiega ich wypadaniu, rozdwajaniu oraz wysuszeniu. Przywraca im niezwykłą gęstość i naturalny blask.
Doskonały do każdego rodzaju skóry. Naturalny dodatek do kremów, balsamów i odżywek do włosów.
Przebadany dermatologicznie.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Brak w magazynie

Compare
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,10  Kategoria:

Informacje dodatkowe

Waga0,13 kg