Wyświetlanie 2533–2544 z 2601 wyników
MAKARON (GRYCZANY Z BATATAMI) NOODLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – TERRASANA
17,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka gryczana*, mąka ze słodkich ziemniaków (batatów)* 5 %, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3-4 minuty, odcedź makaron na sitku.WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
Tłuszcz – 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
Węglowodany – 65,5 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 5,5 g
Białko – 10,9 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNEZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MAKARON (KONJAC) TYPU NOODLE BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS
8,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron noodle konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 35 kJ / 9 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ, OWIES i SIARCZYNYSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania II : Gotować minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania III : Smażyć przez minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dniQty:MĄKA MIGDAŁOWA BIO 100 g – BIO PLANET
13,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne mielone MIGDAŁY 100 %.OPIS
Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 2547 kJ/616 kcal
Tłuszcz 53 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g
Węglowodany 8,8 g
w tym cukry 4,6 g
Błonnik 9,9 g
Białko 21 g
Sól 0,05 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MAKARON (KONJAC) UDON BEZGLUTENOWY 270 g (200 g) – DIET-FOOD
8,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda oczyszczona, mąka konjac, wodorotlenek wapnia.OPIS
Głównym składnikiem jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 33 kJ/8 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: <0,2 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: <0,3 g
Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 5 °C do 28 °C.
Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.Qty:MIKOŁAJ Z CZEKOLADY O SMAKU PIERNIKOWYM BIO 75 g – COCOA (PRODUKT SEZONOWY)
22,48 złQuick ViewSKŁADNIKI
nieprażone ziarno kakaowca*, cukier kokosowy*, tłuszcz kakaowy*, mieszanka przypraw 1,5 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Zawartość masy kakaowej min. 65 %.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2654 kJ/640 kcal
Tłuszcz: 44 g
w tym kwasy nasycone: 28 g
Węglowodany: 39 g
w tym cukry: 34 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 6,3 g
Sól: 0,17 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i nasłonecznienia.Qty:TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) 400 g – MERRE
0,00 złQuick ViewSKŁADNIKI
skrobia z tapioki 100 %.OPIS
Powstaje ze skrobi manioku, ma neutralny smak i nie powoduje alergii. Używana głównie do zagęszczenia zup, sosów, musów i lukrów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Odmierzoną porcję rozprowadzić w niewielkiej ilości wody, dodać następnie do potrawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1499 kJ/353 kcal
Tłuszcz – 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 85 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 0,6 g
Sól – 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CHLEB LNIANY SUSZONY ZE SŁONECZNIKIEM BEZGLUTENOWY BIO 70 g – PAPAGRIN
18,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
siemię lniane* (62 %), słonecznik* (28 %), SEZAM*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren słonecznika, lnu i SEZAMU.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2090 kJ/506 kcal
Tłuszcz: 38 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4 g
Węglowodany: 29 g
w tym cukry: 4 g
Białko: 25 g
Sól: 0,54 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.Qty:TRUFLE CAŁE W ZALEWIE 50 g (35 g) – MARIO F (TARTUFO ESTIVO)
100,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
trufle letnie (Tuber Aestivum Vitt.), woda, sól.OPIS
Letnia wersja trufli jest nadzwyczaj pożądana, gdyż zawiera cenne składniki odżywcze. Tak naprawdę trufle letnie w kawałkach są tym, czym jeszcze 15 lat temu był na stołach homar.
Trufle letnie to rzadkie grzyby, które występują w większych ilościach na terenie Włoch. Są tak cenne, iż mieszkańcy kontrolują ich zbiór.
Trufle letnie świetnie komponują się z sosami, sałatami, potrawami z dziczyzny i wołowiny. Smakosze lubią je dodawać do małż. Trufla letnia doskonale sprawdza się jako grzyb przyprawowy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 154 kJ/37 kcal
Tłuszcz – 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 1,0 g
w tym cukry – 1,0 g
Białko – 5,9 g
Sól – 1,50 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.Qty:WITAMINA A W KROPLACH (700 mcg) 30 ml – SOUL FARM
19,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
mix oliwy z oliwek i oleju słonecznikowego, witamina A (palmitynian retinylu).Składniki w porcji dziennej (5 kropli)
Witamina A (palmitynian retinylu) – 700 mcg (87,5 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy A (dla osoby dorosłej)OPIS
Suplement diety. Witamina A została pozyskana z oleju słonecznikowego.
Opakowanie zawiera 900 kropli, 180 porcji.SPOSÓB UŻYCIA
Odmierzyć 5 kropli na łyżeczkę i spożyć lub dodać do wody, soku lub innego napoju.
Przed użyciem wstrząsnąć.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Produkt nie powinien być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek ze składników preparatu.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
Stosowanie suplementu diety w okresie ciąży lub w okresie karmienia piersią należy skonsultować z lekarzem.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.Qty:OLEJ MCT SPROSZKOWANY KETO BIO 100 g – BATOM
27,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
sproszkowany olej MCT* 100 % (trójglicerydy średniołańcuchowe* 70 %, błonnik akacjowy* 30 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Uzupełnia codzienną dietę w średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe (kwas kaprynowy i kaprylowy), Neutralny w smaku, rozpuszczalny w zimnej wodzie. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
Może być stosowany jako dodatek do kawy, koktajli, napojów proteinowych. Polecany w diecie ketogenicznej oraz dla osób aktywnych fizycznie.
Zawartość średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych:
kwas kaprylowy – 350 mg/g
kwas kaprynowy – 245 mg/gZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
1 łyżeczka proszku dziennie (5 g).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2878 kJ/688 kcal
Tłuszcz: 70 g
w tym kwasy nasycone: 70 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 29 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MAKARON (KONJAC) TYPU NOODLE SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS
9,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron spaghetti konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana jest w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ, OWIES i SIARCZYNYSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania II : Gotować minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania III : Smażyć przez minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron
przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dniQty:MAKARON (KONJAC) TYPU NOODLE W KSZTAŁCIE RYŻU BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS
9,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron ryżowy konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ, OWIES i SIARCZYNYSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania II : Gotować minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania III : Smażyć przez minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dniQty: