Wyświetlanie 1837–1848 z 2583 wyników
SZCZOTKA DO MYCIA JARZYN WŁÓKNO Z AGAWY I UNION – STARMANN
17,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
drewno bukowe, miękkie włókno tampico (agawa) i twarde włókno union (mieszanka tampico i bassina)OPIS
Z jednej strony szczotki jest włókno tampico, które mięknie w wodzie a po drugiej stronie włókno union do silniejszych zabrudzeń. Szczotka do mycia jarzyn. Dokładnie wyczyści buraki, SELER, marchew, cytrusy itd.Qty:MAKARON (Z SERCA PALMY TYPU NOODLE) (W PUSZCE) BEZGLUTENOWY 220 g – DIET-FOOD
11,90 złQuick ViewSKŁADNIKI
serce (rdzeń) palmy (Bactris Gasipaes), woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.OPIS
Nasz makaron jest wykonany z samego rdzenia (serca) palmy z gatunku Bactris Gasipaes.
Seria nowych bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę!
Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów oraz makaronów bazujących na składzie mąki z soii, są pyszne podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami.
Klasyczny makron jajeczny zawiera GLUTEN, który występuje głównie w mące zbóż użytych do produkcji masy makaronowej.
Nasz makaron z serca palmy nie zawiera glutenu, do produkcji makaronu wykorzystujemy tylko serca “rdzeń” młodych nierozwiniętych liści palmy.
Nie dodajemy innych składników, które mogą zawierać GLUTEN tak szkodliwy dla organizmu ludzkiego.
Spożywanie glutenu szczególnie nie jest polecane w przypadku choroby tj. HashimotoSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Włóż makaron do miski i podgrzej przez 2-5 minut. Odcedzić i wypłukać makaron przed użyciem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 88 kJ/ 21 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 3,2 g
w tym cukry: 1,3 g
Białko: 1 g
Sól: 0,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzinQty:CIASTKA KOKOSOWE Z CZARNĄ PORZECZKĄ BIO 80 g – DIET-FOOD
13,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
czarna porzeczka* 50 %, wiórki kokosowe* 30 %, cukier kokosowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
RAW Coco Cookies to pyszne ciastka na bazie wiórków kokosowych z dodatkiem owoców. Znajdziesz tu jedynie ekologicznie certyfikowane składniki, które wysuszyliśmy w temperaturze RAW (42˚C), byś mógł zjeść w pełni wartościową i zdrową przekąskę. Ponadto, ciastka są wykonane metodami, które są dla nas ważne: ręcznie i suszone w niskiej temperaturze. Są doskonałą przekąską w dla dzieci i dorosłych ciągu dnia, w podróży czy też w pracy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1338 kJ/322 kcal
Tłuszcz – 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 19 g
Węglowodany – 28 g
w tym cukry – 23 g
Błonnik – 9 g
Białko – 3 g
Sól – 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać GLUTEN, ORZECHY, sojęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CIASTKA Z MALINĄ BIO 100 g – DIET-FOOD
15,30 złQuick ViewSKŁADNIKI
malina* 42 %, prażone chipsy kokosowe*, syrop kokosowy*, mielone jabłko*, siemię lniane mielone odtłuszczone*, siemię lniane brązowe ziarno*, nasiona słonecznika* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Nasze ciasteczka zawierają tylko naturalne bio składniki – świeże maliny, cenne nasiona lnu i słonecznika, syrop kokosowy i chrupiące płatki kokosowe.
Ponadto, ciastka są wykonane metodami, które są dla nas ważne: ręcznie i suszone w niskiej temperaturze.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1385 kJ/334 kcal
Tłuszcz – 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 15 g
Węglowodany – 28 g
w tym cukry – 17 g
Błonnik – 13 g
Białko – 9 g
Sól – 0,06 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać GLUTEN, ORZECHY, sojęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchymi chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie.Qty:MASŁO SHEA 50 ml – ETJA
15,60 złQuick ViewSKŁADNIKI
Butyrospermum Parkii Seed OilOPIS
Naturalne, nierafinowane, tłoczone na zimno, MASŁO Shea z nasion drzewa masłowego. Posiada naturalną allantoinę, NNKT, wit. A, E i F. Zwiększa elastyczność, wygładza, regeneruje, pielęgnuje oraz chroni skórę przed złym wpływem czynników zewnętrznych tworząc delikatną powłokę na skórze. Dodatkowo chroni przed wysuszeniem, starzeniem i wspomaga utrzymanie wody w komórkach skóry. Przyspiesza gojenie się ran, podrażnień, stanów zapalnych oraz poparzeń słonecznych.
Jest naturalnym filtrem UV. Rewitalizuje oraz nadaje połysk włosom suchym i zniszczonym. Doskonałe do każdego rodzaju cery.
Naturalny dodatek do kremów, balsamów i odżywek do włosów.
Bez konserwantów, barwników i parabenów.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY 50 ml – ETJA
20,00 złQuick ViewSKŁADNIKI
Olej z kiełków PSZENICY (Triticum Vulgare Germ Oil).OPIS
Naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej, który otrzymywany jest z kiełków pszenicy. Bogaty w proteiny, kwasy tłuszczowe oraz dużą zawartość witamin A, B, D i E (naturalny antyutleniacz). Nadaje skórze gładkość i miękkość. Działa nie tylko na powierzchni skóry, ale łatwo przenika do naskórka. Idealny do wysuszonej i łuszczącej się skóry. Regeneruje wnętrze włosów, odtwarza ich naturalną osłonkę i wygładza ich powierzchnię. Chroni przed nadmierną utratą wody oraz promieniowaniem UV. Przestrzegamy jednak osoby uczulone na pszenicę przed stosowaniem, gdyż może wywołać reakcję uczuleniową.
Idealny do wysuszonej i łuszczącej się skóry. Naturalny dodatek do kremów, balsamów i odżywek do włosów.
Stosować do masażu, pielęgnacji skóry, kąpieli, pielęgnacji zniszczonych i suchych włosów.
Przebadany dermatologicznie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:PAPIER OWOCOWY JABŁKO – RABARBAR BIO 25 g – DIET-FOOD
9,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
jabłko* 90 %, rabarbar* 10 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Papier owocowy – 100 % bio owoców – doskonała przekąska bez cukru, barwników i polepszaczy. Nie poprawiamy natury, wyciągamy z niej, to co najlepsze.
Owoce są blendowane na puree a poźniej długo suszone, w ten sposób powstają cienkie papiery owocowe o intensywnym smaku, aromacie, pięknym kolorze i fakturze.
Papier może być spożywany w różny sposób – można go ciąć, rwać, składać; może być dodatkiem i ozdobą deserów, ciast, jogurtów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1352 kJ/320 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 66 g
w tym cukry: 63 g
Błonnik: 16 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać GLUTEN, ORZECHY, SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CURRY CZERWONE DEMETER BIO 55 g – LEBENSBAUM
24,70 złQuick ViewSKŁADNIKI
papryka, chili*, kurkuma, czosnek, imbir*, trawa cytrynowa, hibiskus*, kolendra, fenkuł, kozieradka, pieprz (* certyfikowany składnik ekologiczny, składniki rolnictwa biodynamicznego)OPIS
Przyprawa do dań z ryżu, mięsnych oraz jako dodatek do sosów.
Idealnie nadaje się również do przyprawiania potraw rybych oraz sałatek.INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ i SELER.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MĄKA AMARANTUSOWA BIO 400 g – BIO PLANET
10,49 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna mąka amarantusowa 100%.OPIS
Ekologiczna mąka amarantusowa otrzymywana jest z ziaren amarantusa. Nadaje wypiekom lekko orzechowy smak. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Polecamy do ciast, ciasteczek, słodkich naleśników, racuchów, makaronów oraz jako cenny dodatek do chleba.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1556 kJ / 369 kcal
Tłuszcz – 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
Węglowodany – 59 g
w tym cukry – 2,0 g
Błonnik – 7,0 g
Białko – 14 g
Sól – 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MAKARON (Z SERCA PALMY TYPU NOODLE SPAGHETTI) (W PUSZCE) BEZGLUTENOWY 220 g – DIET-FOOD
11,90 złQuick ViewSKŁADNIKI
serce (rdzeń) palmy (Bactris Gasipaes), woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.OPIS
Nasz makaron jest wykonany z samego rdzenia (serca) palmy z gatunku Bactris Gasipaes. Seria nowych bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan.
Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów oraz makaronów bazujących na składzie mąki z soii, są pyszne podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami.
Klasyczny makron jajeczny zawiera GLUTEN, który występuje głównie w mące zbóż użytych do produkcji masy makaronowej.
Nasz makaron z serca palmy nie zawiera glutenu, do produkcji makaronu wykorzystujemy tylko serca “rdzeń” młodych nierozwiniętych liści palmy.
Nie dodajemy innych składników, które mogą zawierać GLUTEN tak szkodliwy dla organizmu ludzkiego.
Spożywanie glutenu szczególnie nie jest polecane w przypadku choroby tj. HashimotoSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Włóż makaron do miski i podgrzej przez 2-5 minut. Odcedzić i wypłukać makaron przed użyciem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 88 kJ/ 21 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 3,2 g
w tym cukry: 1,3 g
Białko: 1 g
Sól: 0,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzinQty:BIAŁKO KONOPNE KAKAOWE BEZGLUTENOWE BIO 400 g – PURASANA
80,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
białko konopne w proszku*, kakao w proszku*, cukier kokosowy*, sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny). Nie zawiera tetrahydrokannabinol – THC.OPIS
Wegański 100 % proszek konopi z 50 % białka, zawiera niezbędne aminokwasy. Średnia porcja zawiera 15 g białka. Białko pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej. Wysokiej jakości białko z nasion tłoczonych na zimno.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1,5 miarki proszku (30-35 g) dodać do 300-350 ml MLEKA, napoju roślinnego, soku owocowego lub smoothie i mieszać przez 15 sekund, następnie spożyć.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Energia: 1480 kJ/354 kcal
Tłuszcz: 9,5 g
w tym kwasy nasycone: 1,7 g
jednonienasycone: 1,3 g
wielonienasycone: 5,9 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 9 g
Błonnik: 20 g
Białko: 44 g
Sól: 0,2 g
alanina: 1,59 g
arginina: 4,36 g
kwas asparaginowy: 3,74 g
cystyna: 0,71 g
kwas glutaminowy: 6,84 g
glicyna: 1,65 g
hi-stydyna: 1 g
izoleucyna: 1,41 g
leucyna: 2,49 g
lizyna: 1,39 g
metionina: 0,92 g
fenyloalanina: 1,70 g
prolina: 1,39 g
seryna: 1,88 g
treonina: 1,30 g
tryptofan: 0,31 g
tyrozyna: 1,16 g
walina: 1,80 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte po każdym użyciu.Qty:MARANTA – SKROBIA Z KORZENIA BEZGLUTENOWA BIO 800 g – HORECA (TERRASANA)
46,80 złQuick ViewSKŁADNIKI
100% maranta trzcinowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów,puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1519 kJ / 362 kcal
Tłuszcz – 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 88,2 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 3,4 g
Białko – 0,3 g
Sól – 0 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 łyżkę maranty wymieszać z 250 ml zimnej wody, następnie dodać do gorącego dania i podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: