ŁUSKI BABKI JAJOWATEJ (BŁONNIK) BIO 100 g – BIO PLANET

SUPERFOODS

Wyświetlanie 49–60 z 75 wyników

  • 0 out of 5

    ŁUSKI BABKI JAJOWATEJ (BŁONNIK) BIO 100 g – BIO PLANET

    18,59 

    SKŁADNIKI
    łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    OPIS
    Ekologiczne łuski babki jajowatej są wartościowe z uwagi na bardzo wysoką zawartość błonnika. W obecności wody uwalniają śluz i tworzą żel ułatwiający przesuwanie treści zalegających w jelitach. Łuski można spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Mogą stanowić także dodatek do pieczywa lub zagęszczacz do zup i sosów. Łuski babki jajowatej polecamy szczególnie w połączeniu z nasionami babki płesznik w proporcji 20% łusek i 80% nasion, w postaci tzw. błonnika witalnego.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    Należy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania łusek zalecane jest picie dużej ilości płynów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 802 kJ / 192 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 1,7 g
    w tym cukry – 0,2 g
    Błonnik – 85 g
    Białko – 2,4 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    GUARANA SPROSZKOWANA BIO 150 g – BIO PLANET

    33,59 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna guarana sproszkowana 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna sproszkowana guarana zawiera naturalną kofeinę, w związku z czym doskonale zastąpi tradycyjną kawę. Ceniona za swe energetyzujące właściwości, zyskuje coraz większą popularność nie tylko w krajach Ameryki Południowej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    ok. 5 g dziennie (mała łyżeczka). Polecamy jako dodatek do koktajli, soków, jogurtów, musli i innych deserów. Znakomicie smakuje również z zieloną herbatą.

    UWAGA
    Nie zaleca się stosowania u dzieci i kobiet w ciąży.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1360 kJ/324 kcal
    Tłuszcz 2,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
    Węglowodany 47 g
    w tym cukry 2,2 g
    Błonnik 27 g
    Białko 14 g
    Sól 0 g
    Kofeina 5,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA MATCHA BIO 100 g – BIO PLANET

    22,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna herbata zielona Matcha w proszku 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna Matcha to sproszkowana zielona herbata. Proces przygotowywania herbaty to prawdziwa ceremonia, doświadczenie dla zmysłów. Dzięki walorom smakowym, Matcha wykorzystywana jest również jako dodatek do wypieków, lodów, koktajli.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 małą, płaską łyżeczkę herbaty (ok. 2,5 g) zalać 250 ml gorącej, ale nie wrzącej wody (ok. 70-80 °C), wymieszać szybkimi ruchami do rozpuszczenia proszku i pojawienia się pianki.
    Aby przygotować matchę w tradycyjny sposób, należy bambusową łyżeczką wsypać porcję herbaty do podgrzanej uprzednio miseczki, zalać gorącą, lecz nie wrzącą wodą, a następnie roztrzepać specjalną bambusową miotełką. Ten ostatni krok sprawia, że napój ma gładką, jedwabistą konsystencję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SPIRULINA SPROSZKOWANA 150 g – YOGA LIFE

    16,69 

    SKŁADNIKI
    Spirulina w proszku (glony) 100 %.

    OPIS
    Suplement diety.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    9 g dziennie.
    Zaleca się stosować 3 razy dziennie 3 g po posiłku (1 łyżeczka), popijając dużą ilością wody. Porcję produktu można dodać do jogurtów, soków lub stosować jako składnik wypieków i makaronów. Nie należy przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia.
    Żelazo przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny, pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościwego.

    UWAGI
    Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1630 kJ/388 kcal
    Tłuszcz 7,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g
    Węglowodany 20,3 g
    w tym cukry 3,1 g
    Błonnik 3,6 g
    Białko 57,5 g
    Sól** 2,62 g
    Żelazo < 70 mg**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
    Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SPIRULINA NIEBIESKA BIO 15 g – BATOM

    62,39 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna spirulina niebieska

    OPIS
    Spirulina w kolorze niebieskim jest to odwodniony proszek składający się wyłącznie z ekstraktu z niebiesko-zielonych mikroalg (Arthrospira platensis).
    Skończ z szarymi, deszczowymi dniami: wprowadzamy kolor do gry, a wszystko to bez dodatków do żywności. Magiczny błękit, błękit nieba, błękit królewski – nasze oryginalne algi potrafią wszystko!
    Spirulina niebieska sprawdzi się przede wszystkim jako naturalny barwnik. Jest idealnym dodatkiem do shake, smoothie, koktajli, makaronów czy wypieków. Sprawdzi się także jako urozmaicenie podawanych dzieciom potraw, dzięki temu na pewno chętniej będą sięgać po więcej zdrowych posiłków.
    Niebieska spirulina jest również świetnym dodatkiem do MLEKA, napój nabierze błękitnego koloru i nie zmieni swojego smaku na rybi. Pół łyżeczki suszonych alg w proszku warto dodać do ciasta naleśnikowego, zmienią one kolor i na pewno zachwycą każdego. Kolejnym efektownym zastosowaniem jest wymieszanie szczypty spiruliny z owsianką lub dodanie jej do puddingu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1475 kJ/352 kcal
    Tłuszcz – <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 3,1 g
    w tym cukry – 3,1 g
    Błonnik – 4,5 g
    Białko – 84 g
    Sól – 2,9 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HERBATA ZIELONA MATCHA BIO 500 g – BIO PLANET

    85,89 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna herbata zielona Matcha w proszku 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna Matcha to sproszkowana zielona herbata. Proces przygotowywania herbaty to prawdziwa ceremonia, doświadczenie dla zmysłów. Dzięki walorom smakowym, Matcha wykorzystywana jest również jako dodatek do wypieków, lodów, koktajli.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 małą, płaską łyżeczkę herbaty (ok. 2,5 g) zalać 250 ml gorącej, ale nie wrzącej wody (ok. 70-80 °C), wymieszać szybkimi ruchami do rozpuszczenia proszku i pojawienia się pianki.
    Aby przygotować matchę w tradycyjny sposób, należy bambusową łyżeczką wsypać porcję herbaty do podgrzanej uprzednio miseczki, zalać gorącą, lecz nie wrzącą wodą, a następnie roztrzepać specjalną bambusową miotełką. Ten ostatni krok sprawia, że napój ma gładką, jedwabistą konsystencję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ASHWAGANDHA SPROSZKOWANA BIO 150 g – BIO PLANET

    16,39 

    SKŁADNIKI
    ashwagandha (Withania somnifera) w proszku* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna ashwagandha (żeń-szeń indyjski) to roślina o bardzo długiej tradycji stosowana m.in. w medycynie ajurwedyjskiej od ponad 2000 lat. Stanowi jedno z najważniejszych ziół w ajurwedzie, które obecnie zdobywa coraz większą popularność w Europie. Ashwagandha to niski krzew osiągający ok. 150 cm wysokości, mający żółtozielone kwiaty i czerwone lub pomarańczowe owoce (jagody). Polecana jest osobom narażonym na stres, intensywnie pracującym oraz sportowcom.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    Sproszkowany korzeń należy spożywać jako dodatek do potraw w ilości 2 g (około 1 łyżeczka) dziennie. Produkt nie powinien być spożywany w przypadku stosowania leków o działaniu uspokajającym, nasennym, przeciwpadaczkowym, nie stosować u dzieci, kobiet w ciąży i trakcie laktacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1159 kJ / 277 kcal
    Tłuszcz – 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 46 g
    w tym cukry – 11 g
    Białko – 3,7 g
    Sól – 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIELONA ŁUSKA GRYCZANA (BŁONNIK GRYCZANY) BIO 400 g – BIO PLANET

    10,20 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mielona łuska gryczana 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mielona łuska gryczana to niezwykle ciekawy i cenny dodatek do diety! Cieszy się coraz większym zainteresowaniem na rynku spożywczym z uwagi na swoje cenne właściwości odżywcze. Polecamy jako dodatek do jogurtów, musli, płatków śniadaniowych, kefirów i różnych sosów. Przed spożyciem dokładnie wymieszać. Wysoka zawartość błonnika.

    UWAGA
    Zalecamy spożywać nie więcej niż 3 łyżeczki dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 807 kJ / 200 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 3,1 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 82 g
    Białko – 4,5 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    JAGODY ACAI LIOFILIZOWANE SPROSZKOWANE BEZGLUTENOWE BIO 100 g – PURASANA

    65,50 

    SKŁADNIKI
    sproszkowane liofilizowane jagody acai (Euterpe oleracea)*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jagody acai (Euterpe oleracea) rosną wyłącznie w lasach deszczowych Amazonii. Dojrzałe owoce są bogate w substancje odżywcze i fitoskładniki, w tym w składniki mineralne i błonnik.
    Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Dzięki procesowi liofilizacji produkt zachowuje jak najwięcej wartości odżywczych i fitoskładników.
    Wysoka zawartość potasu, wapnia, żelaza, witaminy A.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 łyżeczkę proszku (5 g) dodać do 300 ml MLEKA, napoju sojowego lub ryżowego, mieszać przez 15 sekund, następnie spożyć.
    Produkt można także dodać do potraw.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1800 kJ/430 kcal
    Tłuszcz: 48 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 29 g
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 6,0 g
    Węglowodany: 35 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 22 g
    Białko: 10 g
    Sól: 0,16 g
    Potas – 1130 mg (56 %)**
    Wapń – 320 mg (40 %)**
    Żelazo – 5,6 mg (40 %)**
    Witamina A – 1095 μg (137 %)**

    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Dokładnie zamykać po każdym użyciu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ASHWAGANDHA (KORZEŃ) W PROSZKU BIO 200 g – DIET-FOOD

    38,70 

    SKŁADNIKI
    ashwagandha (Withania somnifera) w proszku* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ashwaghanda – żeń-szeń indyjski znany jest w Ajurwedzie od dawna. Jest jednym z podstawowych prozdrowotnych elementów całego organizmu, dzięki czemu zyskał przydomek królowej ajurwedy.
    Wpływa na nasz organizm, począwszy od regulacji układu odpornościowego, kończąc na wspomnianej wyżej płodności i szeroko rozumianej poprawie funkcji seksualnych.
    Szukając panaceum na problemy zdrowotne człowieka, sięgamy po wiele produktów, które obiecują nam rozwiązanie wszystkich naszych dolegliwości. Ashwaghanda to jeden z tych produktów, który oferuje prawdziwe rozwiązanie wielu problemów bez żadnych magicznych dodatków.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    Sproszkowany korzeń należy spożywać jako dodatek do potraw w ilości 2-3 łyżeczek dziennie. Produkt nie powinien być spożywany w przypadku stosowania leków o działaniu uspokajającym, nasennym, przeciwpadaczkowym, nie stosować u dzieci, kobiet w ciąży i trakcie laktacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 913 kJ / 218 kcal
    Tłuszcz: 0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 50 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 3,0 g
    Białko: 4,0 g
    Sól: 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać GLUTEN, ORZECHY i soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SPIRULINA W PROSZKU BIO 200 g – DIET-FOOD

    41,50 

    SKŁADNIKI
    spirulina w proszku (glony)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Super Spirulina to bio sproszkowane algi Spiruliny. Produkt jest w 100 % naturalny co oznacza, że nie znajdziesz tu żadnych dodatków. Spirulina jest bardzo bogata w białko (ponad 50 %) zawiera witaminy B1, B2,B6, żelazo, wapń, przeciwutleniacze oraz wszystkie niezbędne kwasy tłuszczowe.
    Super Spirulina dzięki swoim właściwościom wspomaga układ immunologiczny i pomaga w odchudzaniu.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Wymieszaj jedną łyżeczkę z ulubionym mlekiem, jogurtem, lub sokiem, dodaj do płatków, deserów i sałatek. Jedz 2-3 łyżeczki dziennie, nie przekraczaj tej dawki.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1463 kJ / 350 kcal
    Tłuszcz: 8,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
    Węglowodany: 15 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 7,0 g
    Białko: 50 g
    Sól: 1,4 mg
    Wapń: 270 mg (33,7 % RWS**)
    Fosfor: 950 mg (135 % RWS **)
    Żelazo: 28,5 mg (203 % RWS **)
    Magnez: 195 mg (52 % RWS**)
    Witamina B1 : 4,4 mg (400 % RWS**)
    Witamina B2: 6,9 mg (492 % RWS**)
    Witamina B6: 18,4 mg (1314 % RWS**)
    Witamina B12: 160 mcg (6400 % RWS **)
    Witamina C: 1,4 mg (1,7 % RWS **)
    Witamina D: 240 IU (120 % RWS**)
    Kwas foliowy: 27 mcg (13,5 % RWS**)
    Cholina: 64 mg

    RWS** – referencyjna wartość spożycia

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać GLUTEN oraz soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie. Przechowuj w suchym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PSZENICA MŁODA – TRAWA SPROSZKOWANA BIO 150 g – BIO PLANET

    15,30 

    SKŁADNIKI
    PSZENICA młoda – trawa sproszkowana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna trawa pszeniczna dostępna w formie sproszkowanej to cenny pokarm odżywczy, uzyskany z młodych pędów PSZENICY. Trawa pszeniczna uprawiana jest w systemie rolnictwa ekologicznego na nieskażonych obszarach uprawnych. Nasiona sadzone są jesienią i w ciągu kilku miesięcy rozwoju przyswajają najcenniejsze składniki mineralne z żyznej gleby. Trawa pszeniczna jest bogatym źródłem błonnika i pełnowartościowego białka roślinnego. Zawiera naturalny zielony barwnik chlorofil.

    ZALECANE SPOŻYCIE
    Od 5 do 10 g (1-2 łyżeczki) dziennie. Z trawy pszenicznej można przygotować pożywny sok zalewając chłodną wodą lub dodać proszek do koktajli owocowych, soków warzywnych, sałatek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 819 kJ / 197 kcal
    Tłuszcz – 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 12,7 g
    w tym cukry – 12,6 g
    Błonnik – 29 g
    Białko – 19 g
    Sól – 0,13 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
top
X