KOLENDRA MIELONA BIO 30 g – DARY NATURY

PRZYPRAWY NATURALNE

Wyświetlanie 157–168 z 217 wyników

  • 0 out of 5

    KOLENDRA MIELONA BIO 30 g – DARY NATURY

    6,79 

    SKŁADNIKI
    kolendra* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    GAŁKA MUSZKATOŁOWA CAŁA BIO 30 g – DARY NATURY

    15,99 

    SKŁADNIKI
    gałka muszkatołowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości, świeżo startą gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, jagnięcinę i kiełbasę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    TYMIANEK BIO 20 g – LEBENSBAUM

    10,44 

    SKŁADNIKI
    tymianek* suszony i rozdrobniony (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyraźny cierpki i ostry smak tymianku pasuje do dań z kuchni śródziemnomorskiej. Stosować na początku gotowania, wówczas tymianek najlepiej rozwinie swój pełny aromat.
    Do przyprawiania warzyw, ziemniaków, makaronów, kaczek, jagnięciny i nie tylko

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ i SELER

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    LIŚĆ LAUROWY BIO 5 g – LEBENSBAUM

    11,35 

    SKŁADNIKI
    liść laurowy* suszony (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Zastosowanie do zup, gulaszy i pieczeni, gdzie można je gotować przez długi czas.
    Liście laurowe potrzebują dużo czasu, aby uwolnić swój aromat.
    Jako przyprawa do czerwonej kapusty, marynowanych pieczeni, dziczyzny i nie tylko.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    TYMIANEK LIOFILIZOWANY BEZGLUTENOWY BIO 10 g – DARY NATURY

    10,58 

    SKŁADNIKI
    100 % tymianek* liofilizowany (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
    Produkty liofilizowane zachowują w 90 % swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzania procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
    Liofilizowany tymianek z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do pieczonych mięs, dań z ziemniaków, grzybów czy roślin strączkowych lub jako składnik ziołowego naparu.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Odpowiednią ilość rozetrzeć w dłoniach lub moździerzu i dodać do potrawy czy mieszanki przyprawowej. W celu przygotowania ziołowego naparu, łyżeczkę surowca zalać 250 ml wrzątku i parzyć pod przykryciem 10 min.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i zacienionym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    GALGANT MIELONY BIO 40 g – LEBENSBAUM

    10,20 

    SKŁADNIKI
    galgant* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Posiada intensywny, ostro-korzenny zapach i gorzkawy smak. Najlepszy do kuchni indyjskiej i azjatyckiej, do mięs, jako posypka na kanapki.
    Zapachem i smakiem przypomina słodką musztardę czy imbir, ma jednak bardziej intensywny aromat oraz mocniejszy i ostrzejszy pieprzny smak.
    Galgantu można używać jako substytutu pieprzu lub jako zamiennika curry.
    Pasuje do wołowiny, RYB, kartoflanki, zupy grochowej i fasolowej oraz tłustych sosów.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHILI BIO 30 g – DARY NATURY

    12,90 

    SKŁADNIKI
    chilli* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Chili nadaje przyprawom pikantny smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, RYB, potraw jarzynowych i sosów.
    Chili ma również doskonały wpływ na trawienie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PAPRYKA CZERWONA SŁODKA SUSZONA BIO 50 g – DARY NATURY

    11,49 

    SKŁADNIKI
    papryka * 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g – LEBENSBAUM

    14,90 

    SKŁADNIKI
    pieprz czarny mielony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ i SELER

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PAPRYKA CHILI – BIRD’S EYE BIO 20 g – LEBENSBAUM

    11,79 

    SKŁADNIKI
    papryka chili* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Przyprawa idealnie nadaje przyprawiania mięsa, drobiu oraz przetworów

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać GORCZYCĘ i SELER

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PIEPRZ DŁUGI BIO 50 g – DARY NATURY

    19,09 

    SKŁADNIKI
    pieprz długi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pieprz długi polecany jest do marynat, bulionów, gulaszy, mięs i serów. Sprawdzi się również jako dodatek do przetworów owocowych i deserów. Można stosować go w całości, rozetrzeć w moździerzu lub zmielić w młynku.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    HYZOP BIO 30 g – DARY NATURY

    10,90 

    SKŁADNIKI
    Hyzop* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Doskonale komponuje się z twarożkiem, jajecznicą oraz podkreśla smak dań z dodatkiem pieczarek. Polecany jest również do sałatek, gulaszu, pasztetów oraz ryb.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
top
X