Wyświetlanie 157–168 z 217 wyników
KOLENDRA MIELONA BIO 30 g – DARY NATURY
6,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
kolendra* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty:GAŁKA MUSZKATOŁOWA CAŁA BIO 30 g – DARY NATURY
15,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
gałka muszkatołowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości, świeżo startą gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, jagnięcinę i kiełbasę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty:TYMIANEK BIO 20 g – LEBENSBAUM
10,44 złQuick ViewSKŁADNIKI
tymianek* suszony i rozdrobniony (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyraźny cierpki i ostry smak tymianku pasuje do dań z kuchni śródziemnomorskiej. Stosować na początku gotowania, wówczas tymianek najlepiej rozwinie swój pełny aromat.
Do przyprawiania warzyw, ziemniaków, makaronów, kaczek, jagnięciny i nie tylkoINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ i SELERZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty:LIŚĆ LAUROWY BIO 5 g – LEBENSBAUM
11,35 złQuick ViewSKŁADNIKI
liść laurowy* suszony (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Zastosowanie do zup, gulaszy i pieczeni, gdzie można je gotować przez długi czas.
Liście laurowe potrzebują dużo czasu, aby uwolnić swój aromat.
Jako przyprawa do czerwonej kapusty, marynowanych pieczeni, dziczyzny i nie tylko.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:TYMIANEK LIOFILIZOWANY BEZGLUTENOWY BIO 10 g – DARY NATURY
10,58 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % tymianek* liofilizowany (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Produkty liofilizowane zachowują w 90 % swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzania procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Liofilizowany tymianek z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do pieczonych mięs, dań z ziemniaków, grzybów czy roślin strączkowych lub jako składnik ziołowego naparu.SPOSÓB UŻYCIA
Odpowiednią ilość rozetrzeć w dłoniach lub moździerzu i dodać do potrawy czy mieszanki przyprawowej. W celu przygotowania ziołowego naparu, łyżeczkę surowca zalać 250 ml wrzątku i parzyć pod przykryciem 10 min.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i zacienionym miejscu.Qty:GALGANT MIELONY BIO 40 g – LEBENSBAUM
10,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
galgant* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Posiada intensywny, ostro-korzenny zapach i gorzkawy smak. Najlepszy do kuchni indyjskiej i azjatyckiej, do mięs, jako posypka na kanapki.
Zapachem i smakiem przypomina słodką musztardę czy imbir, ma jednak bardziej intensywny aromat oraz mocniejszy i ostrzejszy pieprzny smak.
Galgantu można używać jako substytutu pieprzu lub jako zamiennika curry.
Pasuje do wołowiny, RYB, kartoflanki, zupy grochowej i fasolowej oraz tłustych sosów.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CHILI BIO 30 g – DARY NATURY
12,90 złQuick ViewSKŁADNIKI
chilli* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Chili nadaje przyprawom pikantny smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, RYB, potraw jarzynowych i sosów.
Chili ma również doskonały wpływ na trawienie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:PAPRYKA CHILI – BIRD’S EYE BIO 20 g – LEBENSBAUM
11,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
papryka chili* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Przyprawa idealnie nadaje przyprawiania mięsa, drobiu oraz przetworówINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ i SELERZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscuQty:PIEPRZ DŁUGI BIO 50 g – DARY NATURY
19,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
pieprz długi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Pieprz długi polecany jest do marynat, bulionów, gulaszy, mięs i serów. Sprawdzi się również jako dodatek do przetworów owocowych i deserów. Można stosować go w całości, rozetrzeć w moździerzu lub zmielić w młynku.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:HYZOP BIO 30 g – DARY NATURY
10,90 złQuick ViewSKŁADNIKI
Hyzop* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Doskonale komponuje się z twarożkiem, jajecznicą oraz podkreśla smak dań z dodatkiem pieczarek. Polecany jest również do sałatek, gulaszu, pasztetów oraz ryb.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: