NASIONA SOCZEWICY CZERWONEJ BIO NA KIEŁKI 30 g – VITA LINE (41143CIN0BS, 20055CIN00)

NASIONA NA KIEŁKI

Wyświetlanie 25–36 z 42 wyników

  • 0 out of 5

    NASIONA SOCZEWICY CZERWONEJ BIO NA KIEŁKI 30 g – VITA LINE (41143CIN0BS, 20055CIN00)

    3,90 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nasiona soczewicy czerwonej (Lens Culinaris)

    SPOSÓB UŻYCIA
    Opłukane nasiona wysypać do wyparzonego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
    Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5-7 dniach są gotowe do spożycia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOJA CZARNA BIO 400 g – BIO PLANET

    8,69 

    SKŁADNIKI
    SOJA czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    OPIS
    Ekologiczne ziarno SOI to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno SOI zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 8 godzin SOJĘ, gotować w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2,5 (1 porcja SOI na 2,5 porcje wody) ok. 60 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1783 kJ / 427 kcal
    Tłuszcz – 20 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,9 g
    Węglowodany – 21 g,
    w tym cukry – 7,3 g
    Białko – 36 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    FASOLKA MUNG BIO 500 g – BIO PLANET

    11,89 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka mung 100 %.
    OPIS
    Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1367 kJ / 324 kcal
    Tłuszcz 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
    Węglowodany 46 g
    w tym cukry 6,6 g
    Błonnik 16 g
    Białko 24 g
    Sól 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA RZEŻUCHY BIO 4 g – VITA LINE (61293CIN0DP, 77594CIN0EP) (PRODUKT SEZONOWY)

    2,79 

    SKŁADNIKI
    100% nasiona rzeżuchy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Rzeżucha idealnie nadaje się do dekoracji Wielkanocnego stołu. Wysiew w pomieszczeniach jest możliwy przez cały rok. W ogrodzie wysiewa się nasiona w marcu, kwietniu. Rośliny gotowe do zbioru są po kilku dniach.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOCZEWICA ZIELONA BIO 500 g – BIO PLANET

    11,69 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna soczewica zielona 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1241 kJ / 296 kcal
    Tłuszcz – 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 30 g
    w tym cukry – 2,0 g
    Błonnik – 31 g
    Białko – 26 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA BROKUŁU RAAB BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (VG9010, 198042,41136CIN0CS)

    4,59 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nasiona brokuła Raab (Brassica Oleracea ver. Italica)

    SPOSÓB UŻYCIA
    Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć sloik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
    Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA BROKUŁU RAAB BIO NA KIEŁKI 10 g Z KIEŁKOWNICĄ – VITA LINE (203035, 198042, VG9010)

    17,90 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nasiona brokuła Raab

    SPOSÓB UŻYCIA
    Składanie kiełkownika:
    Złożyć pudełko w ten sposób, aby brązowa miseczka wegetacyjna, skierowana sitkiem ku dołowi, zablokowała się w przezroczystym pojemniku na wodę.
    Wypełnianie wodą: Przez wycięcie w miseczce wegetacyjnej wlać do pojemnika taką ilość wody, aby przenikała ona przez sito, tworząc na jego powierzchni delikatną warstewkę.
    Wysiew: Zawartość torebki z nasionkami równomiernie rozprowadzić na miseczce wegetacyjnej.
    Wymiana wody: Wodę należy wymieniać codziennie wyłącznie przez wycięcie w miseczce. Nie zalewać miseczki od góry!
    Zbiór: Gdy roślinki osiągną wysokość 3-5 cm nadają się do bezpośredniego spożycia – całe roślinki po usunięciu łupinek nasiennych.
    Kolejne wysiewy: Po wykorzystaniu roślin usunąć resztki łodygi i korzeni, po czym gruntownie wyszorować twardą szczotką miseczkę wegetacyjną.

    Polecamy również drugi sposób uprawy kiełków – pod sitkiem, który znacznie ułatwia przepłukiwanie kiełkujących nasion.
    Umieść nasiona w pojemniku pod sitkiem i zalej wodą w celu spęcznienia (temperatura 18-22 stopni Celsjusza, 4-12 godzin)
    Wylej wodę i ustaw w ciemnym i ciepłym pomieszczeniu
    Nie zapomnij o przepłukiwaniu kiełkujących nasion co najmniej 2 razy dziennie letnią wodą.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NACZYNIE DO KIEŁKÓW – PLASTIKON (BIO NATURA)

    37,00 

    SKŁADNIKI
    1. Pokrywka (gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury)

    2. Szalki do kiełkowania (trzy duże szalki. Można w nich poddać kiełkowaniu jednoczesnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion)

    3. Syfony odpływowe (zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność)

    4. Wentylatory (w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonyc do procesów kiełkowania umieszczono trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów i tlenu)

    5. Zbiornik wody (po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku).

    OPIS
    Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw mają wyjątkową wartość odżywczą. Teraz dzięki naczyniu do kiełkowania Bio-Natury możesz przez cały rok cieszyć się smakiem oraz właściowściami zdrowotnymi zawsze świeżych kiełków.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA RUKOLI SIEWNEJ BIO NA KIEŁKI 15 g – VITA LINE (68967CIN0DS, 82944CIN0DS, 56605CIN0CS,41138CIN07S)

    3,60 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nasiona rukoli siewnej (Eruca Vesicaria)

    SPOSÓB UŻYCIA
    Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
    Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed uływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA FASOLI MUNG BIO NA KIEŁKI 50 g – DARY NATURY

    3,70 

    SKŁADNIKI
    nasiona fasoli mung* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczne kielki fasoli mung mają lekko kwaskowaty smak.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, SOJA, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA RUKOLI SIEWNEJ BIO NA KIEŁKI 15 g Z KIEŁKOWNICĄ – VITA LINE (41133CIN07S,20071CIN00)

    17,88 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nasiona rukoli siewnej

    SPOSÓB UŻYCIA
    Składanie kiełkownika:
    Złożyć pudełko w ten sposób, aby brązowa miseczka wegetacyjna, skierowana sitkiem ku dołowi, zablokowała się w przezroczystym pojemniku na wodę.
    Wypełnianie wodą: Przez wycięcie w miseczce wegetacyjnej wlać do pojemnika taką ilość wody, aby przenikała ona przez sito, tworząc na jego powierzchni delikatną warstewkę.
    Wysiew: Zawartość torebki z nasionkami równomiernie rozprowadzić na miseczce wegetacyjnej.
    Wymiana wody: Wodę należy wymieniać codziennie wyłącznie przez wycięcie w miseczce. Nie zalewać miseczki od góry!
    Zbiór: Gdy roślinki osiągną wysokość 3-5 cm nadają się do bezpośredniego spożycia – całe roślinki po usunięciu łupinek nasiennych.
    Kolejne wysiewy: Po wykorzystaniu roślin usunąć resztki łodygi i korzeni, po czym gruntownie wyszorować twardą szczotką miseczkę wegetacyjną.

    Polecamy również drugi sposób uprawy kiełków – pod sitkiem, który znacznie ułatwia przepłukiwanie kiełkujących nasion.
    Umieść nasiona w pojemniku pod sitkiem i zalej wodą w celu spęcznienia (temperatura 18-22 stopni Celsjusza, 4-12 godzin)
    Wylej wodę i ustaw w ciemnym i ciepłym pomieszczeniu
    Nie zapomnij o przepłukiwaniu kiełkujących nasion co najmniej 2 razy dziennie letnią wodą.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    NASIONA LUCERNY BIO NA KIEŁKI 15 g Z KIEŁKOWNICĄ – VITA LINE (27541CIN07S, 21942CIN0BS, 11418CIN0AS)

    17,88 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne nasiona lucerny

    SPOSÓB UŻYCIA
    Składanie kiełkownika:
    Złożyć pudełko w ten sposób, aby brązowa miseczka wegetacyjna, skierowana sitkiem ku dołowi, zablokowała się w przezroczystym pojemniku na wodę.
    Wypełnianie wodą: Przez wycięcie w miseczce wegetacyjnej wlać do pojemnika taką ilość wody, aby przenikała ona przez sito, tworząc na jego powierzchni delikatną warstewkę.
    Wysiew: Zawartość torebki z nasionkami równomiernie rozprowadzić na miseczce wegetacyjnej.
    Wymiana wody: Wodę należy wymieniać codziennie wyłącznie przez wycięcie w miseczce. Nie zalewać miseczki od góry!
    Zbiór: Gdy roślinki osiągną wysokość 3-5 cm nadają się do bezpośredniego spożycia – całe roślinki po usunięciu łupinek nasiennych.
    Kolejne wysiewy: Po wykorzystaniu roślin usunąć resztki łodygi i korzeni, po czym gruntownie wyszorować twardą szczotką miseczkę wegetacyjną.

    Polecamy również drugi sposób uprawy kiełków – pod sitkiem, który znacznie ułatwia przepłukiwanie kiełkujących nasion.
    Umieść nasiona w pojemniku pod sitkiem i zalej wodą w celu spęcznienia (temperatura 18-22 stopni Celsjusza, 4-12 godzin)
    Wylej wodę i ustaw w ciemnym i ciepłym pomieszczeniu
    Nie zapomnij o przepłukiwaniu kiełkujących nasion co najmniej 2 razy dziennie letnią wodą.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
top
X