MĄKA BANANOWA BIO 200 g – BIO PLANET

MĄKI

Wyświetlanie 37–42 z 42 wyników

  • 0 out of 5

    MĄKA BANANOWA BIO 200 g – BIO PLANET

    12,89 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z zielonych bananów (plantany) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka bananowa powstaje w wyniku zmielenia plantanów, czyli warzywnych bananów zielonych. Ma neutralny smak, można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonale sprawdza się jako zagęszczacz do zup, sosów i koktajl

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1414 kJ / 333 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 77 g
    w tym cukry – 39 g
    Błonnik – 1,2 g
    Białko – 4,3 g
    Sól – 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BABALSCY

    10,40 

    SKŁADNIKI
    mąka ŻYTNIA razowa* typ 2000 (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1479 kJ/350 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 5,7 g
    Sól: 0,025 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA GRYCZANA RAZOWA BIO 500 g – BABALSCY

    11,49 

    SKŁADNIKI
    100 % mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna mąka gryczana ze zmielonej na żarnach gryki. Doskonała na bliny, placki i kluski.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1404 kJ/331 kcal
    Tłuszcz: 0,70 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,01 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 2,6 g
    Błonnik: 4,0 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA KOKOSOWA ODTŁUSZCZONA BEZGLUTENOWA BIO 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    7,00 

    SKŁADNIKI
    mąka kokosowa odtłuszczona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej. Mąkę kokosową można używać:
    – jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp
    – jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli MLECZNYch i owocowych
    – jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli
    – w kuchni azjatyckiej i hinduskiej

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1778 kJ / 425 kcal
    Tłuszcz: 13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 20 g
    w tym cukry: 17 g
    Błonnik: 37 g
    Białko: 20 g
    Sól: 0,16 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 1 kg – BIO PLANET

    22,09 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka gryczana pełnoziarnista 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w połączeniu z innymi mąkami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1448 kJ/342 kcal
    Tłuszcz 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
    Węglowodany 67 g
    w tym cukry 0,8 g
    Błonnik 6,3 g
    Białko 10 g
    Sól 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zawierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIGDAŁY MIELONE (MĄKA MIGDAŁOWA) BIO 100 g – BIO PLANET

    12,79 

    SKŁADNIKI
    MIGDAŁY mielone (mąka MIGDAŁOWA)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2544 kJ / 616 kcal
    Tłuszcz – 54 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,9 g
    Węglowodany – 5,4 g
    w tym cukry – 4,8 g
    Białko – 22 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dowiedz się więcej
    Quick View
    Qty:
top
X