Wyświetlanie 13–21 z 21 wyników
ŁOPATKA KUCHENNA Z DREWNA PALMY KOKOSOWEJ 05 – EKOLOCO
13,30 złQuick ViewSKŁADNIKI
drewno palmy kokosowejOPIS
Produkt wielokrotnego użytku.Wymiary:
29,5 cm x 6,5 cmŁopatka wykonana jest z drewna kokosowego, dzięki czemu jest lekka i idealnie nadaje się do gotowania, smażenia, pieczenia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:NÓŻ DO SMAROWANIA Z DREWNA PALMY KOKOSOWEJ – EKOLOCO
11,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
drewno palmy kokosowejOPIS
Produkt wielokrotnego użytku.Wymiary:
16 cm x 3 cmDzięki temu, że nóż wykonany jest z drewna, jest lekki i łatwy w przenoszeniu. Idealny do rozsmarowywania MASŁA, ulubionej pasty, czy serka.
Pokaż swoim znajomym ekologiczną alternatywę plastikowych sztućców, które niestety służą nam jedynie przez kilka minut.UWAGA
Sztućce mogą nieznacznie różnić się między sobą wzorem lub rozmiarem, gdyż są w całości naturalnie rzeźbione przez naturę a następnie szlifowane. Nie są niczym powlekane ani malowane. 100 % naturalne.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:MATA BAMBUSOWA (MAKISU) DO SUSHI 24 x 24 cm – TERRASANA
25,81 złQuick ViewSKŁADNIKI
bambusOPIS
Mata bambusowa o rozmiarach 24 x 24 cm, służąca do zwijania sushi. Mata bambusowa to niezastąpione narzędzie każdego wielbiciela sushi, niezbędne do przygotowania ulubionych rolek maki sushi. Dzięki niej szybko i sprawnie przygotujesz nawet najbardziej wymyślne sushi. Produkt wielokrotnego użytku. Wypłukać matę do sushi pod bieżącą wodą i pozostawić do całkowitego wyschnięcia.Qty:PAŁECZKI DO JEDZENIA ZE STALI NIERDZEWNEJ ZŁOTE – ZUZII
0,00 złQuick ViewOPIS
– Pałeczki wielokrotnego użytku
– Wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej
– Długość pałeczek – 23,5 cm
– Trwałe i łatwe w użyciu
– Zestaw zawiera pałeczki w kolorze złotym
– Zalecamy mycie ręczne
– Idealne na stylowy prezent na różne okazjeQty:MATERO GLINIANE FORTALEZA (NACZYNIE DO YERBA MATE) 330 ml – PIZCA DEL MUNDO
31,80 złQuick ViewOPIS
Materiał: glina szkliwiona od wewnątrz. Pojemność: ok. 330 ml
Główną zaletą matero glinianego jest to, że wystarczy spłukać go wodą. Polecany dla początkujących osób oraz tych, które nie mają czasu na pielęgnację tykwy.
Glina dłużej utrzymuje temperaturę. Jest cięższe niż tykwa, przez co lepiej leży w dłoni. Nie poci się jak tykwa. Jest natomiast niestety mniej odporna na stłuczenia.Parzenie Yerba Mate
1. Wypełnij naczynie suszem od 1/2 do 3/4 jego pojemności.
2. Przykryj otwór naczynia dłonią, odwróć naczynie do góry dnem oraz potrząśnij energicznie kilka razy naczyniem w górę i w dół. Dzięki temu zabiegowi najdrobniejsze części mate oraz pył przesuwają się ku górze, przez co zmniejszamy ryzyko zatykania się bombilli.
3. Kolejnym krokiem jest delikatne przesunięcie mate na ściankę naczynia. Odpowiednie ułożenie suszu zapobiega zatykanie bombilli przez najdrobniejsze jego części oraz dostawanie się pyłu przez wlot bombilli.
4. Następnie w pustą przestrzeń wlewamy powoli niewielką ilość wody w temperaturze pokojowej, aż do całkowitego jej wchłonięcia przez susz. Matero jest ciągle ułożone delikatnie po ukosie, susz znajduje się na ściance. Zalanie zimną wodą ma na celu uniknięcie utraty wartości odżywczych oraz aromatu płynącego znaparu.
5. Bombile należy umieścić w pustej przestrzeni gdzie nie znajduje się susz. Teraz należy delikatnie wlać ciepłą wodę (do 75°C) w pustą przestrzeń. Nalewamy niemal po brzegi, mając na uwadze pozostawienie na samej górze niewielkiej ilości ciągle suchej mate.
6. Po dodaniu ciepłej wody należy odczekać około 2-3 minut i napar jest gotowy do wypicia.
7. Gdy opróżnimy naczynie z naparu możemy dolewać ciepłej wody, aż do momentu, gdy nie będziemy już odczuwać dostatecznego smaku płynącego z naparu.
Do suszu mate można dodawać inne składniki, które mają na celu zniwelowanie goryczki (miód,cukier czy zioła: mięta, mięta pieprzowa, werbena cytrynowa, liście bławatka i inne). Cukier można zastąpić innym zamiennikiem przykładowo stewią, ksylitolem lub erytrolem.Należy pamiętać o kluczowych sprawach, tj:
Nie mieszamy suszu bombillą, powoduje to zatykanie jej otworów i powstawanie tzw. błotka.
W pierwszej kolejności wlewajmy do naczynia zimną wodę, aby dłużej utrzymać aromat naparu i jego składniki odżywcze.
Wstrząśnij naczyniem zatykając jego otwór, aby najdrobniejsze elementy mate pozostały u góry.
Do kolejnych zalań używaj wody o temperaturze maksymalnie 75°C.Qty:PAŁECZKI DO JEDZENIA ZE STALI NIERDZEWNEJ SREBRNE – ZUZII
30,00 złQuick ViewOPIS
– Produkt wielokrotnego użytku
– Wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej
– Długość pałeczek – 23,5 cm
– Trwałe i łatwe w użyciu
– Zestaw zawiera pałeczki w kolorze srebrnym
– Można myć w zmywarce
– Idealne na stylowy prezent na różne okazjeQty:NACZYNIE DO KIEŁKÓW – PLASTIKON (BIO NATURA)
37,00 złQuick ViewSKŁADNIKI
1. Pokrywka (gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury)2. Szalki do kiełkowania (trzy duże szalki. Można w nich poddać kiełkowaniu jednoczesnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion)
3. Syfony odpływowe (zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność)
4. Wentylatory (w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonyc do procesów kiełkowania umieszczono trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów i tlenu)
5. Zbiornik wody (po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku).
OPIS
Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw mają wyjątkową wartość odżywczą. Teraz dzięki naczyniu do kiełkowania Bio-Natury możesz przez cały rok cieszyć się smakiem oraz właściowściami zdrowotnymi zawsze świeżych kiełków.Qty:NÓŻ JAPOŃSKI TRADYCYJNY NAKIRI DO KROJENIA WARZYW I SIEKANIA ZIÓŁ 1 szt. (250 g) – TERRASANA
361,99 złQuick ViewSKŁAD
stal nierdzewna, drewniany uchwytOPIS
Nóż Nakiri to profesjonalny nóż kuchenny, wykonany z dwóch rodzajów japońskiej stali nierdzewnej. Rdzeń ostrza to molibdenowo – wanadowa stal nierdzewna AUS-8A, zaś obie strony ostrza pokryte są stalą nierdzewną SUS405.
Dzięki temu nóż jest bardzo ostry, odporny na rdzę i korozję, zaś ponowne naostrzenie nie stanowi większego problemu
Nakiri to prostokątny nóż japoński. W Japonii używa się go głównie do krojenia warzyw i siekania drobno ziół. Odpowiedni zarówno dla osób praworęcznych jak i leworęcznych.SPOSÓB UŻYCIA
Po każdym użyciu nóż najlepiej jest od razu umyć. Resztki jedzenia, a dokładniej zawarte w nim kwasy mogą z czasem uszkodzić nóż. Szybkie pozbycie się zanieczyszczeń znacząco wydłuży żywotność noża.
Nóż należy myć ręcznie, może to znacząco wydłużyć żywotność noża. Warto poświęcić tę chwilę aby cieszyć się nożami do dwóch razy dłużej!Ostrzenie noża:
Osełką – Trzymaj nóż mocno w miejscu i kilkakrotnie przesuwaj osełkę w górę i w dół noża.
Ceramiczną ostrzałką do noży – Przełóż nóż kilka razy przez ostrzałkę.WYMIARY:
Długość całkowita noża – 30,5 cm.
Długość ostrza – 18 cm.UWAGA
– Ostrze jest włożone do rękojeści. Upewnij się, że uchwyt jest dobrze zamocowany. Jeśli nie jest stabilny, uderz młotkiem spód rękojeści.
– Przed użyciem sprawdź czy ostrze nie ma pęknięć. Jeśli są pęknięcia, mogą one spowodować wyszczerbienie lub złamanie ostrza.
– Używaj innego noża do krojenia zamrożonego jedzenia. Zawsze używaj noża zgodnie z jego przeznaczeniem.
– Nie podgrzewaj noża na otwartym ogniu. Trzymaj go z dala od źródeł ciepła (może to zmiękczyć nóż lub uszkodzić rączkę).
– Nie wkładać noża do zmywarki, mikrofali i piekarnika.
– Trzymać nóż poza zasięgiem dzieci.
– Zawsze używaj noża na desce do krojenia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:PAŁECZKI DO JEDZENIA ZE STALI NIERDZEWNEJ ZŁOTE PREMIUM – ZUZII
47,99 złQuick ViewOPIS
– Pałeczki wielokrotnego użytku zapakowane w eleganckie etui
– Wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej
– Trwałe i łatwe w użyciu
– Długość pałeczek – 23,5 cm
– Każda z pałeczek na rękojeści posiada inny, szykowny grawer
– Zestaw zawiera pałeczki w kolorze złotym
– Zalecamy mycie ręczne
– Idealne na stylowy prezent na różne okazjeQty: