PASTA WARZYWNA Z CIECIERZYCĄ BIO 185 g – NATURAVENA

ARTYKUŁY SPOŻYWCZE

Wyświetlanie 961–972 z 1204 wyników

  • 0 out of 5

    PASTA WARZYWNA Z CIECIERZYCĄ BIO 185 g – NATURAVENA

    7,99 

    SKŁADNIKI
    gotowana ciecierzyca* 42 % (ciecierzyca*, woda), marchew* 14 %, cebula* 12 %, SELER*, woda, olej słonecznikowy*, sól morska, czosnek*, curry*, imbir suszony* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pasta warzywna NaturAvena jest smarowidłem wytworzonym ze zmielonych warzyw połączony z różnorodnymi składnikami: warzywami i ziołami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 601 kJ/144 kcal
    Tłuszcz 9,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
    Węglowodany 9,7 g
    w tym cukry 2,2 g
    Błonnik 3,8 g
    Białko 3,7 g
    Sól 0,91 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: SOJĘ, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 72 godziny.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    PASTA WARZYWNA Z AMARANTUSEM BIO 185 g – NATURAVENA

    7,99 

    SKŁADNIKI
    gotowany amarantus* 30 % (amarantus*, woda), przecier pomidorowy*, marchew*, cebula*, papryka czerwona*, pieprz czarny mielony*, papryka słodka mielona*, papryka ostra mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pasta warzywna NaturaVena jest smarowidłem wytworzonym ze zmielonych warzyw połączony z różnorodnymi składnikami: warzywami i ziołami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 452 kJ/108 kcal
    Tłuszcz 4,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 11 g
    w tym cukry 3,2 g
    Błonnik 2,4 g
    Białko 2,4 g
    Sól 0,9 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: SOJĘ, SELER, GORCZYCĘ, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 72 godziny.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI LIOFILIZOWANY BIO 35 g – DARY NATURY

    7,09 

    SKŁADNIKI
    zakwas chlebowy ŻYTNI liofilizowany* (mąka ŻYTNIA*, woda). (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Zakwas chlebowy liofilizowany. Bez dodatku drożdży.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przygotowanie zakwasu:
    1. Wybudzanie zakwasu: zawartość saszetki wsypać do szklanego słoika i dolać 35 ml ciepłej wody (40 °C). Wymieszać drewnianą łyżką, nakryć gazą lub papierowym ręcznikiem i odstawić do momentu połączenia składników w jednolitą, gładką masę (ok. 60 min).
    2. Dokarmienie zakwasu: do litrowego, szklanego słoika wsypać 200 g mąki, dolać 200 ml ciepłej wody (40 °C), a następnie dodać wybudzony zakwas. Wszystkie składniki wymieszać, nakryć gazą lub papierowym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na 12-20 godzin (w zależności od rodzaju mąki i temperatury otoczenia).
    W momencie zwiększenia objętości i pojawienia się pęcherzyków powierza, zakwas jest gotowy do użycia. Porcja przeznaczona do przygotowania około 3 bochenków chleba.

    UWAGA
    Jeśli używamy mniejszej ilości zakwasu a kolejny wypiek planujemy następnego dnia, zakwas powinniśmy przechowywać w ciepłym miejscu i dokarmiać go co 24 godziny. Zakwas dokarmiamy analogicznie, dodając do słoika 35 g mąki i 35 g letniej wody, następnie łącząc składniki drewnianą łyżką lub patyczkiem.
    Jeśli planujemy piec chleb okazjonalnie, zakwas przechowujmy w lodówce, pamiętając o tym, by tylko przykryć go zakrętką, a nie zakręcać słoika. Tak przechowywany zakwas nie wymaga codziennego dokarmiania, wystarczy by był karmiony raz w tygodniu. Aby dokarmić zakwas przechowywany w lodówce, należy wcześniej wyciągnąć go z lodówki na ok. 2-3 godziny, następnie dokarmić, wymieszać i znów odstawić w ciepłe miejsce na 10-12 godzin.

    Przygotowanie chleba:
    1. Mąkę (1,8 kg) wsypujemy do misy, mieszamy z solą. Dodajemy aktywny zakwas, wlewamy 1,5 l letniej wody i krótko wyrabiamy ciasto do połączenia składników.
    2. Formę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto przekładamy do środka. Zwilżamy dłoń wodą i wyrównujemy wierzch. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 4-5 godziny w ciepłym miejscu, bez przeciągów.
    3. Piekarnik rozgrzewamy do 210 °C. Wierzch wyrośniętego ciasta skrapiamy wodą i wkładamy formę do piekarnika. Pieczemy ok. 40 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1558 kJ/368 kcal
    Tłuszcz: 1,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 83 g
    w tym cukry: 1,1 g
    Błonnik: 8,3 g
    Białko: 9,0 g
    Sól: 2,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ŚLIWKI KALIFORNIJSKIE W CZEKOLADZIE CIEMNEJ BIO 200 g – COCOA

    39,29 

    SKŁADNIKI
    czekolada* 55 % (nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*), śliwki kalifornijskie* 45 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Masa kakaowa minimum 65 %.

    OPIS
    Śliwki kalifornijskie oblewane czekoladą z nieprażonych ziaren kakaowca. Produkt odpowiedni dla wegan.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1721 kJ/412 kcal
    Tłuszcz: 21 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
    Węglowodany: 45 g
    w tym cukry: 38 g
    Błonnik: 11 g
    Białko: 4,0 g
    Sól: 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    WŁOSZCZYZNA (WARZYWA SUSZONE) BIO 75 g – BATOM

    12,09 

    SKŁADNIKI
    marchew*, pietruszka korzeń*, por*, SELER korzeń*, cebula* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka warzyw suszonych to idealna podstawa do przygotowywania zup i sosów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Włoszczyznę należy gotować 15 minut.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY i sezam.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    WŁOSZCZYZNA (WARZYWA SUSZONE) BIO 150 g – BATOM

    19,49 

    SKŁADNIKI
    marchew*, pietruszka korzeń*, por*, SELER korzeń*, cebula* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka warzyw suszonych to idealna podstawa do przygotowywania zup i sosów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Włoszczyznę należy gotować 15 minut.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY i sezam.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SOK Z MŁODEGO JĘCZMIENIA SPROSZKOWANY BIO 100 g – BATOM

    42,79 

    SKŁADNIKI
    sproszkowany sok z liści młodego JĘCZMIENIA* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sok z młodego JĘCZMIENIA powstaje w procesie wyciskania młodych kiełków jęczmienia. Uzyskany w ten sposób płyn poddawany jest suszeniu w maksymalnej temperaturze 31°C (RAW).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    W 150 ml wody rozpuścić 1 łyżeczkę proszku (ok. 1,5 g) i wypić 15 – 20 minut przed posiłkiem. Pić 2 razy dziennie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1380 kJ/326 kcal
    Tłuszcz: 4,1 g
    w tym kwasy nasycone: 1,7 g
    Węglowodany: 41 g
    w tym cukry: 24 g
    Błonnik: 6,0 g
    Białko: 28 g
    Sól: 1,25 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, nasiona sezamu

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym nmiejscu. Po otwarciu zużyć w ciągu 3 miesięcy.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    ŁYŻKA SMAKU SMOCZY OWOC (LIOFILIZOWANY SPROSZKOWANY SMOCZY OWOC) BIO 40 g – HELPA

    28,19 

    SKŁADNIKI
    liofilizowany smoczy owoc sproszkowany* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    BIO Łyżka smaku smoczy owoc powstała poprzez poddanie świeżych owoców pitayi procesowi liofilizacji, a następnie została rozdrobniona aż do uzyskania owocowego pyłu. Jest naturalnym barwnikiem, owocem bogatym w błonnik, witaminę C i fitoalbuminy Stanowi świetny i wartościowy dodatek do każdego posiłku. BIO łyżka smaku jest bez dodatku cukru i soli. Wszystkie surowce użyte do produkcji są w jakości ekologicznej. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1159 kJ/273 kcal
    Tłuszcz – 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 53 g
    w tym cukry – 32 g
    Błonnik – 9,6 g
    Białko – 6,7 g
    Sól – 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem. Najlepiej spożyć w ciągu 2 tygodni od pierwszego otwarcia.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    OLEJ KONOPNY TŁOCZONY NA ZIMNO BIO 250 ml – BATOM

    28,69 

    SKŁADNIKI
    100 % ekologiczny olej z konopi tłoczony na zimno.

    OPIS
    Olej konopny znany jest i używany w polskiej kuchni od dawna jako dodatek do kasz, ziemniaków , sałatek, surówek, gotowanych warzyw.

    SPOSÓB UŻYCIA
    2 łyżki stołowe dziennie jako dodatek do potraw. Spożywać na surowo.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 3700 kJ/883 kcal
    Tłuszcz: 100 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 13 g
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 75 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (Z CIECIERZYCY I BRĄZOWEGO RYŻU) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    15,59 

    SKŁADNIKI
    50 % mąka z ciecierzycy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1505 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 4,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 59 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 7,9 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ I BRĄZOWEGO RYŻU) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    15,59 

    SKŁADNIKI
    50 % mąka z czerwonej soczewicy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
    Źródło błonnika pokarmowego i białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1410 kJ/333 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 62 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 4,3 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANBE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    RÓŻDŻKI SMAKU TROPIKALNE (LIOFILIZOWANE OWOCE) BIO (9 x 2 g) 18 g – HELPA

    19,59 

    SKŁADNIKI
    różdżka smaku ananas* 33,3 % (sproszkowany ananas liofilizowany* 100 %), różdżka smaku banan* 33,3 % (sproszkowany banan liofilizowany* 100 %), różdżka smaku mango* 33,3 % (sproszkowane mango liofilizowane* 100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Odkryj Bio Tropikalne Różdżki Smaku – ekologiczne, owoce liofilizowane w postaci magicznego pyłu. Pakowane są w wygodne 2-gramowe saszetki – idealne “na raz”. Ten wyjątkowy zestaw skrywa trzy egzotyczne owoce – słodki banan i ananas, orzeźwiające mango. Opakowanie zawiera po trzy 2-gramowe saszetki każdego z owoców, co daje aż 9 sztuk Bio Różdżek Smaku, by odkrywać i eksperymentować w kuchni.
    Dlaczego Bio Różdżki Smaku są wyjątkowe?
    – Różnorodność owoców: banan, ananas i mango, każdy smak w innej kolorowej saszetce.
    – Ekologiczna i wysoka jakość składników: sproszkowane owoce liofilizowane zachowują większość wartości odżywczych świeżych owoców.
    – Wygodne opakowanie: zestaw zawiera małe opakowania każdego z owoców, które są idealne na raz.
    – Szybkie wzbogacanie posiłków: idealne do dodawania do różnorodnych potraw, by wzbogacić je w cenne składniki odżywcze oraz dodać im niepowtarzalny kolor i naturalny smak.
    – Alternatywa dla słodkich dodatków: nie mają dodatku cukru, stanowią doskonałą alternatywę dla tradycyjnych słodkich posypek.
    Poznaj radość smakowania z Bio Tropikalnym Różdżkami Smaku. To nie tylko wartości odżywcze, ale także świetna zabawa i urozmaicenie w Twojej kuchni. W pełni naturalne i smakowite rozwiązanie. 100% owoców, 100% smaku, 100% natury!
    Wybróbuj Różdżki Smaku jako dodatek do:
    – jogurtu naturalnego
    – naleśników
    – ciast i ciastek
    – i zawsze kiedy potrzebujesz czarów na talerzu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA MANGO W 100 g
    Wartość energetyczna: 1567 kJ/369 kcal
    Tłuszcz: 2,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 78 g
    w tym cukry: 78 g
    Błonnik: 9,1 g
    Białko: 4,7 g
    Sól: 0,2 g

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA BANAN W 100 g
    Wartość energetyczna: 1487 kJ/350 kcal
    Tłuszcz: 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 42 g
    Błonnik: 9,7 g
    Białko: 4,1 g
    Sól: 0 g

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA ANANAS W 100 g
    Wartość energetyczna: 1513 kJ/356 kcal
    Tłuszcz: 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 79 g
    w tym cukry: 68 g
    Błonnik: 9,2 g
    Białko: 3,5 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
top
X