Wyświetlanie 1–12 z 73 wyników
BUTELKA MIEDZIANA HAMMER 950 ml – SATTVA
151,59 złQuick ViewOPIS
Miedziane naczynia już od starożytności wykorzystywano do przechowywania wody.
Zalecamy przechowywać wodę w miedzianym naczyniu przez minimum 8 godzin lub przez całą noc. Według Ajurwedy najlepiej pić 3 kubki takiej wody dziennie.UWAGA
Miedź jest przewodnikiem ciepła, dlatego używaj miedzianych naczyń tylko do zimnej wody, aby uniknąć poparzenia. Nie używaj ich do picia innych napojów niż woda. Miedź jest pierwiastkiem, który łatwo się utlenia. W związku z tym procesem jej kolor może ulec zmianie. Naturalnym zjawiskiem jest również występowanie plam na miedzianej powierzchni. Przebarwienia wynikające z naturalnych właściwości miedzi nie mają negatywnego wpływu na wodę pitną znajdującą się w miedzianym naczyniu.SPOSÓB CZYSZCZENIA I KONSERWACJI
Umyj miedziane naczynie letnią wodą z kroplą ekologicznego płynu do naczyń. Nie myj naczynia w zmywarce. Nie wystawiaj go na bezpośrednie działanie światła słonecznego. W celu uzyskania połysku miedzianej powierzchni, użyj kawałka cytryny i kropli octu lub pasty polerskiej do miedzi i wypoleruj powierzchnię naczynia.Qty:KADZIDEŁKA STOŻKOWE PALO SANTO (6 szt.) 20 g – MOHANI
58,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
Żywica palo santo, sproszkowane palo santo, woda destylowanaOPIS
Palo Santo (Bursera graveolens) to naturalne drzewo o niezwykłych właściwościach, rosnące w krajach Ameryki Południowej. Używane jest ono przez tamtejszych szamanów i uzdrowicieli za nieodłączny element każdej ceremonii.
Nazwa „Palo Santo” oznacza w tłumaczeniu na język polski – święte drzewo. Jego właściwości oczyszczające znane są od czasów starożytnych. Wierzono, że rytuał oczyszczenia dymem przyciągnie szczęście, oczyści aurę i pozbędzie się złej energii z pomieszczeń.Zapach tlącego się kadzidła jest ciężki, waniliowo – korzenny, a jednocześnie lekki, orzeźwiający, miętowo – cytrusowy. Aromat Palo Santo pomaga w stworzeniu spokoju zarówno wewnętrznego, jak i otoczenia. Łagodzi napięcia nerwowe i wpływa pozytywnie na nastrój.
Co sprawia, że Naturalne Kadzidła Palo Santo w formie stożków są wyjątkowe?
doskonale sprawdza się w aromaterapii
odpręża i relaksuje
wprowadza dobrą atmosferę i sprzyja medytacji
ręcznie robione
oryginalne z PeruSPOSÓB UŻYCIA
Podpal koniec stożka, trzymając go pod kątem 45°. Pozwól mu się chwilę palić, następnie zdmuchnij. Umieść na podstawce, a zapach powstanie z tlącego się żaru. Kadzidełko nie musi być wypalone do końca, można je zgasić i odpalić ponownie.UWAGA
Nie zostawiaj rozpalonego Palo Santo bez nadzoru.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu dostępnym dla dzieci lub zwierząt.
Nie przechowywać w pobliżu materiałów łatwopalnych.Qty:HERBATKA CZERWONE OWOCE – WANILIA (BERRY VANILLA) BIO (17 x 2 g) 34 g – YOGI TEA
13,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
hibiskus*, lukrecja*, jabłko*, dzika róża*, cynamon*, aronia* 4 %, skórka z pomarańczy*, imbir*, kwiat czarnego bzu* 2 %, burak*, ekstrakt z wanilii* 1,5 %, truskawki* 1,4 %, żurawina* 1 %, czarny bez* 1 %, jagody jałowca* 1 %, olejek pomarańczowy*, laska wanilii* 0,5 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Herbatka dla wszystkich miłośników owocowych smaków.
Po prostu wyłącz się i w pełni rozkoszuj chwilą – tylko Ty i ten niezrównanie pyszny duet owoców i wanilii. W herbatce YOGI TEA® Berry Vanilla owoce jagodowe i pachnące kwiaty bzu łączą się z wyszukanymi nutami wanilii, kreując wyjątkowe doznanie smakowe dla Twoich zmysłów. Słodka i pełna smaku, a jednocześnie łagodna i relaksująca, ta wyjątkowa herbatka tworzy niepowtarzalne chwile przyjemności dla bardzo wyjątkowej osoby: dla Ciebie.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Torebkę zalać wrzącą wodą (250 ml) i zaparzać przez 5 minut lub dłużej w celu uzyskania mocniejszego smaku.UWAGA
Zawiera lukrecję – chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:HERBATKA PORANNA ENERGIA (MORNING ENERGY) BIO (17 x 2,1 g) 35,7 g – YOGI TEA
13,69 złQuick ViewSKŁADNIKI
palona yerba mate* 17 %, yerba mate zielona* 15 %, korzeń kurkumy*, ziarna zielonej kawy* 10 %, zielony rooibos*, herbata Sencha* 10 %, palony korzeń mniszka lekarskiego*, lukrecja*, maca* 5 %, mięta*, karob*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ajurwedyjska herbata z prażoną mate, zieloną kawą, maca. Herbata dla lubiących rozpoczynać dzień mocnym akcentem
Gdy miękkie światło słoneczne delikatnie wypełnia pomieszczenie jasnością, to znak, że nadszedł nowy dzień. Właśnie wtedy wykwintny smak mate i zielonych ziaren kawy rozwija się w niebiańskiej mieszance zielonej herbaty, budząc czystą inspirację i poranną radość.
YOGI TEA® Morning Energy to orzeźwiające uzupełnienie Twojego porannego rytuału i celebracja początku nowego dnia.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Torebkę zalać wrzącą wodą (250 ml) i zaparzać przez 5 minut lub dłużej w celu uzyskania mocniejszego smaku.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:DYFUZOR ULTRADŹWIĘKOWY DO OLEJKÓW ETERYCZNYCH ESCAPE BIAŁY – PHYSALIS
107,59 złQuick ViewOPIS
Wymiary: 71 x 71 x 140 mm
Waga (bez adaptera): 150 g
Moc: max. 5 W
Moc zasilacza: DC 5V/1A.
Pojemność zbiornika na wodę: 55 ml.
Wypływ pary: ok. 18 ml/godzinę w trybie ciągłym i 9 ml/godzinę w trybie przerywanym.
Zalecana powierzchnia: od 10 do 30 m²Urządzenie rozpyla mieszaninę wody i olejków eterycznych na miliony mikrocząsteczek w postaci mgiełki. Efekty: oczyszcza powietrze, nawilża i daje subtelny zapach.
Urządzenie może być używane we wszelkiego rodzaju pomieszczeniach, szatniach, biurach, hotelach, szpitalach, salonach kosmetycznych.W skład zestawu wchodzi:
– Dyfuzor ultradźwiękowy
– Kabel USB
– Instrukcja obsługiInstrukcja obsługi:
– Odkręcić i zdjąć pokrywkę, wlać wodę do oznaczonej wysokości
– Dodać max. 3 – 5 kropli olejku eterycznego
– Założyć i zakręcić pokrywkę
– Podłączyć dyfuzor do źródła zasilania lub portu USB
– Jedno naciśnięcie uruchamia tryb ciągły; dwa – tryb przerywany 9 s ON, 9 s OFF; a trzy – wyłącza urządzenie.Czyszczenie dyfuzora:
Przed użyciem nowego rodzaju olejku eterycznego należy wyczyścić urządzenie
– Odłączyć dyfuzor od zasilania i zdjąć pokrywkę
– Wylać pozostałości wody ze zbiornika
– Przetrzeć zbiornik miękką, suchą szmatką.
– Do czyszczenia płyty ultradźwiękowej użyj wacika i kilku kropli alkoholu
– Do czyszczenia zewnętrznej części urządzenia używaj wilgotnej szmatki
– Nie stosować detergentów, rozpuszczalników i materiałów ściernych
– Zadbaj o to aby woda nie dostała się do wentylatoraRozwiązywanie problemów:
Problem: Brak pary
Możliwa przyczyna: Używanie niewłaściwego rodzaju wody np. wody z kranu o wysokiej zawartości minerałów.
Rozwiązanie: Użyj wody destylowanej lub oczyszczonejProblem: Brak pary
Możliwa przyczyna: Brak wody w zbiorniku wodnym
Rozwiązanie: Użyj wody destylowanej lub oczyszczonejProblem: Brak lub niewłaściwa para
Możliwa przyczyna: Urządzenie wymaga czyszczenia. Olejki eteryczne przykleiły się do płyty ultradźwiękowej
Rozwiązanie: Wyczyścić urządzenie zgodnie z instrukcją. Użyj czystej wody i wyczyść płytę ultradźwiękową wacikiem z kilkoma kroplami alkoholuProblem: Brak lub niewłaściwa para
Możliwa przyczyna: Poziom wody jest wyższy niż maksymalny poziom
Rozwiązanie: Wyczyścić urządzenie i napełnij wodą do połowy. Dodaj więcej wody gdy urządzenie zacznie wytwarzać parę. Usuń nadmiar wody i ponownie uruchom urządzenieProblem: Brak lub niewłaściwa para
Możliwa przyczyna: Kabel USB nie jest prawidłowo podłączony
Rozwiązanie: Sprawdź czy kabel USB jest prawidłowo podłączony do źródła zasilaniaProblem: Urządzenie nie zatrzymuje się, nawet gdy zbiornik na wodę jest pusty
Możliwa przyczyna: Wskaźnik poziomu wody jest brudny
Rozwiązanie: Wyczyścić urządzenie zgodnie z instrukcją. W szczególności należy upewnić się, że płyta ultradźwiękowa jest odpowiednio wyczyszczonaProblem: Brak dyfuzji. Urządzenie rozpyla wodę
Możliwa przyczyna: Woda jest za zimna
Rozwiązanie: Zastąp zimną wodę ciepłą wodąUWAGA
– Do napełniania zbiornika używaj wyłącznie czystej wody o temperaturze pokojowej. Nigdy nie używaj wody gotowanej i bardzo zimnej
– Nie przesuwaj urządzenia po napełnieniu wodą
– Jeśli nie używasz urządzenia przez dłuższy czas, wyjmij wtyczkę z gniazdka elektrycznego i wylej wodę ze zbiornika
– Nigdy nie trzymaj ręki nad płytą ultradźwiękową, gdy urządzenie jest włączone
– Nigdy nie owijaj adaptera w papier, plastik lub inny podobny materiał, ponieważ uniemożliwi to optymalne rozpraszanie ciepła przez adapter, co może w rezultacie doprowadzić do spalenia membrany
– Nigdy nie dotykaj adaptera mokrymi rękami
– Nigdy nie używaj innych płynów niż woda i kilka kropli olejku eterycznego
– Nigdy nie kieruj oparów na ściany, sufit lub meble
– Nie próbuj demontować urządzenia
– Nigdy nie przechylaj, nie przesuwaj, nie opróżniaj ani nie napełniaj dyfuzora, gdy jest włączony
– Nie napełniać urządzenia większą ilością płynu niż jest to wskazane
– Czyścić regularnie urządzenie aby zapobiegać usterkom
– Zawsze umieszczać urządzenie na płaskiej, stabilnej i twardej powierzchniZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Trzymać poza zasięgiem dzieci i zwierząt.Qty:HERBATKA GRANAT – POMARAŃCZA BIO 75 g – LEBENSBAUM
20,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
dzika róża*, miodokrzew*, hibiskus*, liść słodkiej jeżyny*, jabłko*, skórka granatu* 5 %, skórka pomarańczy* 5 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Delikatnie cierpki i owocowy – siła szlachetnych owoców.
Pomarańcza i granat nadają ton tej mieszance. Krzew miodu, hibiskus, jabłko i liść słodkiej jeżyny harmonijnie uzupełniają tę herbatę, która mieni się pomarańczowo-czerwoną barwą. Zarówno pomarańcza, jak i granat to stare rośliny uprawne o azjatyckich korzeniach. Od wieków podziwiano je ze względu na piękne, bogato ubarwione owoce i pachnące kwiaty. Ciesz się tą znakomitą kompozycją!SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zalać wrzątkiem 1-2 łyżeczki na filiżankę i odstawić na 10 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:PRZYPRAWA DO TOFU BIO 60 g – LEBENSBAUM
12,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
sól morska*, czosnek*, kurkuma*, wędzona papryka*, cebula*, pomidor*, GORCZYCA*, papryka*, czarnuszka*, chili*, kminek*, pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tofu jest produktem naprawdę wszechstronnym i można je przygotować na wiele różnych sposobów. Naturalnie neutralny w smaku, dobrze komponuje się z intensywnymi smakami. Zapewnia je nasza mieszanka: rozgrzewająca kurkuma, wędzona papryka i ogniste chili rozpalają eksplozję smaku w kuchni roślinnej, przekształcając każdą wegetariańską alternatywę w cudownie pikantne doznanie dla smakoszy.
Polecamy stosować 2 łyżeczki przyprawy na 200 g tofu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1167 kJ/278 kcal
Tłuszcz: 8,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 33,4 g
w tym cukry: 22,8 g
Białko: 10,9 g
Sól: 24,9 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać seler.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:SOK Z CZERWONYCH WINOGRON NFC 250 ml – VIANDS (SAM SOK)
6,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
bezpośredni sok ze świeżych owoców czerwonych winogron.OPIS
Sam Sok to nasza marka bezpośrednich soków jagodowych. Bezpośredni to znaczy, że sok jest wyciskany z owocu i w swojej niezmienionej formie trafia do butelki. Bezpośredni znaczy nie z koncentratu.
Nazwa SAMSOK jest zastrzeżonym znakiem towarowym.
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 284 kJ / 67 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 16,4 g
w tym cukry: 15,9 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,02 gUWAGA
Osad tkanki na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Chronić przed światłem. Przed otwarciem wstrząsnąć. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 3 dni.Qty:KADZIDEŁKA INDYJSKIE STOŻKOWE RELAKS (10 szt.) 20 g – SATTVA (AYURVEDA)
15,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
Canarium Strictum Powder, Machilus Macrantha, Charcoal Powder.OPIS
10 kadzideł ręcznie wyrabianych (20 g) & metalowa podstawka
100 % składników pochodzenia naturalnego.
Czas palenia: 15 minutGdzie powstają kadzidełka naturalne Sattva?
Kadzidła Sattva powstają w Indiach i są wyrabiane ręcznie, zgodnie z wielopokoleniową tradycją. Proces tworzenia mieszanki oparty jest na sekretnej recepturze, przekazywanej z pokolenia na pokolenie, zgodnie z naukami wedyjskimi i cennymi tradycyjnymi tajemnicami. Każdy krok odbywa się z niezwykłą dbałością i spokojem, co sprawia, że nasze kadzidła Sattva mają niepowtarzalną moc uspokajania i harmonizacji ducha.Z czego wytwarzane są naturalne kadzidełka Sattva?
Nasze kadzidła zostały stworzone z miłością i pasją, wykorzystując tylko naturalne składniki, takie jak miód, rzadkie proszki drewna, olejki eteryczne, przyprawy i ekskluzywne żywice. Dzięki tej starannie dobranej mieszance, pozbawionej substancji petrochemicznych, nasze kadzidełka uwalniają unikalny zapach o niezwykłej jakości.ZALECANE UŻYCIE
Jak palić kadzidełka stożkowe?
Zapal kadzidełko małym płomieniem, a po chwili zdmuchnij płomień. Kadzidło stożkowe będzie się tlić przez około 15-25 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KADZIDEŁKA SŁUPKOWE PALO SANTO (5 szt.) 21 g – MOHANI
58,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
Żywica palo santo, sproszkowane palo santo, woda destylowana.OPIS
Palo Santo (Bursera graveolens) to naturalne drzewo o niezwykłych właściwościach, rosnące w krajach Ameryki Południowej. Używane jest ono przez tamtejszych szamanów i uzdrowicieli za nieodłączny element każdej ceremonii.
Nazwa „Palo Santo” oznacza w tłumaczeniu na język polski – święte drzewo. Jego właściwości oczyszczające znane są od czasów starożytnych. Wierzono, że rytuał oczyszczenia dymem przyciągnie szczęście, oczyści aurę i pozbędzie się złej energii z pomieszczeń.Zapach tlącego się kadzidła jest ciężki, waniliowo – korzenny, a jednocześnie lekki, orzeźwiający, miętowo – cytrusowy. Aromat Palo Santo pomaga w stworzeniu spokoju zarówno wewnętrznego, jak i otoczenia. Łagodzi napięcia nerwowe i wpływa pozytywnie na nastrój.
Palo santo w formie kadzidła patyczkowego to w 100 % naturalne kadzidło – wykonane z drewna i żywicy palo santo. Nie zawiera sztucznych dodatków i aromatów.Co sprawia, że Naturalne Kadzidła Palo Santo są wyjątkowe?
doskonale sprawdza się w aromaterapii
odpręża i relaksuje
wprowadza dobrą atmosferę i sprzyja medytacji
ręcznie robione
oryginalne z PeruSPOSÓB UŻYCIA
Podpal koniec patyczka, trzymając go pod kątem 45°. Pozwól mu się chwilę palić, następnie zdmuchnij. Umieść na podstawce, a zapach powstanie z tlącego się żaru. Kadzidełko nie musi być wypalone do końca, można je zgasić i odpalić ponownie.UWAGA
Nie zostawiaj rozpalonego Palo Santo.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu dostępnym dla dzieci lub zwierząt.
Nie przechowywać w pobliżu materiałów łatwopalnych.Qty:DZBANEK MIEDZIANY HAMMER 1,95 L – SATTVA
224,00 złQuick ViewOPIS
Miedziane naczynia już od starożytności wykorzystywano do przechowywania wody.
Zalecamy przechowywać wodę w miedzianym naczyniu przez minimum 8 godzin lub przez całą noc. Według Ajurwedy najlepiej pić 3 kubki takiej wody dziennie.UWAGA:
Miedź jest przewodnikiem ciepła, dlatego używaj miedzianych naczyń tylko do zimnej wody, aby uniknąć poparzenia. Nie używaj ich do picia innych napojów niż woda. Miedź jest pierwiastkiem, który łatwo się utlenia. W związku z tym procesem jej kolor może ulec zmianie. Naturalnym zjawiskiem jest również występowanie plam na miedzianej powierzchni. Przebarwienia wynikające z naturalnych właściwości miedzi nie mają negatywnego wpływu na wodę pitną znajdującą się w miedzianym naczyniu.SPOSÓB CZYSZCZENIA I KONSERWACJI:
Umyj miedziane naczynie letnią wodą z kroplą ekologicznego płynu do naczyń. Nie myj naczynia w zmywarce. Nie wystawiaj go na bezpośrednie działanie światła słonecznego. W celu uzyskania połysku miedzianej powierzchni, użyj kawałka cytryny i kropli octu lub pasty polerskiej do miedzi i wypoleruj powierzchnię naczynia.Qty:DZBANEK MIEDZIANY STRIPE 1,95 L – SATTVA
224,00 złQuick ViewOPIS
Miedziane naczynia już od starożytności wykorzystywano do przechowywania wody.
Zalecamy przechowywać wodę w miedzianym naczyniu przez minimum 8 godzin lub przez całą noc. Według Ajurwedy najlepiej pić 3 kubki takiej wody dziennie.UWAGA
Miedź jest przewodnikiem ciepła, dlatego używaj miedzianych naczyń tylko do zimnej wody, aby uniknąć poparzenia. Nie używaj ich do picia innych napojów niż woda. Miedź jest pierwiastkiem, który łatwo się utlenia. W związku z tym procesem jej kolor może ulec zmianie. Naturalnym zjawiskiem jest również występowanie plam na miedzianej powierzchni. Przebarwienia wynikające z naturalnych właściwości miedzi nie mają negatywnego wpływu na wodę pitną znajdującą się w miedzianym naczyniu.SPOSÓB CZYSZCZENIA I KONSERWACJI
Umyj miedziane naczynie letnią wodą z kroplą ekologicznego płynu do naczyń. Nie myj naczynia w zmywarce. Nie wystawiaj go na bezpośrednie działanie światła słonecznego. W celu uzyskania połysku miedzianej powierzchni, użyj kawałka cytryny i kropli octu lub pasty polerskiej do miedzi i wypoleruj powierzchnię naczynia.Qty: