Wyświetlanie 1189–1200 z 1204 wyników
DZIKIE JAGODY SŁODZONE SOKIEM JABŁKOWYM BEZGLUTENOWE BIO 200 g – HORIZON
49,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
dzikie jagody* (60 %), koncentrat soku jabłkowego*, olej słonecznikowy* (maks. 1%). (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1398 kJ/334 kcal
Tłuszcz – 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 72 g
w tym cukry – 64 g
Białko – 1,6 g
Sól – 0,15 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY i nasiona sezamuZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.Qty:SHOT URO-ŻURAWINA BEZ DODATKU CUKRU 250 ml – POLSKA RÓŻA
16,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
sok NFC z owoców żurawiny błotnej 34 %, sok NFC z owoców róży 33 %, sok NFC z malin 33 %.OPIS
Żurawina błotna to owoc znany w naturalnej medycynie od lat. Żurawina błotna jest żurawiną zbieraną w lasach, na dzikich stanowiskach (nie uprawowych). Owoc róży znany jest z wysokiej zawartości naturalnej witaminy C. Malina – jeden z polskich ulubionych owoców, poza właściwościami prozdrowotnymi, nadaje tej mieszance soków przyjemny smak. Sok z owoców żurawiny błotnej wyróżnia się bardzo kwaśnym smakiem, który tutaj został przełamany dodatkiem owoców róży i malin.
Sok jest naturalnie mętny, z osadem. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Koniecznie wstrząśnij przed piciem!
Jedna butelka zawiera 5 porcji po 50 ml.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 146 kJ / 35 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 8,7 g
w tym cukry: 6,4 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gUWAGA
Smak i kolor zależny jest od użytej partii owoców.
Osad jest zjawiskiem naturalnym – to w nim jest bogactwo substancji odżywczych.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechować w lodówce, spożyć w ciągu 5 dniQty:MIECHUNKA PUFFINGOWANA BIO 15 g – PUFFINS
6,09 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % suszona miechunka ekologiczna.OPIS
Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki – zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw – jest to tzw. efekt “puffingu”.Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
zachowane są składniki aktywne biologicznie
suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.
Doskonały dodatek do musli, smoothie czy jako przekąska w ciągu dnia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1452 kJ/347 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 37 g
Błonnik: 24 g
Białko: 7,1 g
Sól: <0,01 gUWAGA
Pomimo wysokich standardów jakości, w naturalny sposób mogą występować twarde struktury.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:CUKIER KOKOSOWY BIO 1 kg – BIO PLANET
32,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
cukier kokosowy (palmowy)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1602 kJ / 377 kcal
Tłuszcz – 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 93 g
w tym cukry – 90 g
Białko – 0 g
Sól – 0,9 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CZOSNEK NIEDŹWIEDZI SUSZONY BIO 500 g – HORECA (DARY NATURY)
84,29 złQuick ViewSKŁADNIKI
Czosnek niedźwiedzi* 100% (certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ma silne działanie bakteriobójcze. Jego silne działanie bakteriobójcze szczególnie przydatne jest przy leczeniu chorób górnych dróg oddechowych, przy tym dodatkowo oprócz zabijania bakterii czosnek pobudza wydzielanie śluzu w oskrzelach. Zalecany jest jako składnik wiosennych zup, sosów można je też dodawać do sałatek i kisić oraz marynować w oliwie, nadaje się doskonale jako posypka do kanapek, zapiekanek, itp..ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:CUKIER KOKOSOWY BIO 300 g – BIO PLANET
13,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
cukier kokosowy (palmowy)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1602 kJ / 377 kcal
Tłuszcz – 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 93 g
w tym cukry – 90 g
Białko – 0 g
Sól – 0,9 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:WIŚNIA PUFFINGOWANA BIO 40 g – PUFFINS
18,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
suszone kawałki wiśni* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki – zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw – jest to tzw. efekt “puffingu”.Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
zachowane są składniki aktywne biologicznie
suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1472 kJ/348 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 41 g
Błonnik: 9,5 g
Białko: 6,0 g
Sól: 0,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:PRZYPRAWA DO TOFU BIO 60 g – LEBENSBAUM
12,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
sól morska*, czosnek*, kurkuma*, wędzona papryka*, cebula*, pomidor*, GORCZYCA*, papryka*, czarnuszka*, chili*, kminek*, pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tofu jest produktem naprawdę wszechstronnym i można je przygotować na wiele różnych sposobów. Naturalnie neutralny w smaku, dobrze komponuje się z intensywnymi smakami. Zapewnia je nasza mieszanka: rozgrzewająca kurkuma, wędzona papryka i ogniste chili rozpalają eksplozję smaku w kuchni roślinnej, przekształcając każdą wegetariańską alternatywę w cudownie pikantne doznanie dla smakoszy.
Polecamy stosować 2 łyżeczki przyprawy na 200 g tofu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1167 kJ/278 kcal
Tłuszcz: 8,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 33,4 g
w tym cukry: 22,8 g
Białko: 10,9 g
Sól: 24,9 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać seler.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:PRZYPRAWA UMAMI DO KUCHNI WEGAŃSKIEJ BIO 40 g – LEBENSBAUM
12,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
sól morska*, SELER*, cebula*, czosnek*, GORCZYCA*, cebula siedmiolatka*, por*, borowiki* (3 %), chrzan* (3 %), pietruszka* (3 %), kozieradka*, czosnek niedźwiedzi* (3 %), pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mieszanka dostarczająca piąty element smaku: umami. Obfite i pikantne doznanie smakowe, charakterystyczne dla borowików, chrzanu, selera i tym podobnych. Warzywa te łączymy z porem, pietruszką i dzikim czosnkiem w naszej kuchni wegetariańskiej, aby stworzyć aromatyczny cud kuchni roślinnej.
Polecamy stosować 2 łyżeczki przyprawy na 200 g warzyw.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 987 kJ/214 kcal
Tłuszcz: 3,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 23,9 g
w tym cukry: 15 g
Białko: 11,9 g
Sól: 33 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty:KIMCHI Z ALGAMI KOMBU 200 g – DELIKATNA (ZAKWASOWNIA)
14,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
kapusta pekińska, czosnek, cebula, imbir, marchew, rzodkiew, miso (SOJA, ryż, sól, woda, Aspergillus oryzae), sos SOJOWY (woda, SOJA, sól), glony kombu 1 %, sól.OPIS
Wyrób kiszony. Produkt niepasteryzowany.
Idealny dodatek do potraw.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 72 kJ /17 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 0,7 g
w tym cukry: 0,7 g
Białko: 1,3 g
Sól: 0,8 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać GORCZYCĘ, selerZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 °C. Po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni.Qty:NAPÓJ OWSIANY BANANOWO – KAKAOWY BEZ DODATKU CUKRÓW BIO 250 ml – THE BRIDGE
5,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda źródlana, puree bananowe* (14 %), OWIES* (10,5 %), olej słonecznikowy*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (0,8 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Pyszny o każdej porze dnia, doskonały dla osób na diecie wegańskiej, jak i w przypadku nietolerancji na LAKTOZĘ, jako zamiennik MLEKA krowiego.
Produkt UHT. Przed każdym użyciem wstrząsnąć.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 222 kJ / 53 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 8,6 g
w tym cukry: 6,2 g
Białko: 1,2 g
Sól: 0,08 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.Qty:MAKARON RYŻOWY (3 mm) 400 g – FARMER
7,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
mąka ryżowa 90 %, woda.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zaletą makaronu ryżowego jest to, że nie wymaga on gotowania. Makaron zalewamy wrzątkiem na czas 3-5 minut (w zależności od preferowanej twardości makaronu) i odcedzamy. Gotowe!WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1514 kJ / 356 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.Qty: