Wyświetlanie wszystkich wyników: 9
TEMPEH WĘDZONY BIO 140 g – BIO PLANET
7,99 złQuick ViewSkładniki
SOJA (99 %), woda, mąka ryżowa, ocet jabłkowy, kultury starterowe Rhizopus oligosporus, dym wędzarniczy (certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Tempeh wędzony to fermentowany, naturalnie wędzony produkt sojowy. Charakteryzuje się dymnym, orzechowo-grzybowym aromatem. Polecamy do smażenia, gotowania, pieczenia i dań na zimno. Produkt o wysokiej zawartości białka, będący źródłem magnezu, żelaza i wapnia. Na tempehu mogą występować czarne plamki, jest to naturalny proces dojrzewania produktu.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 763 kJ174 kcal
Tłuszcz 9,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g
Węglowodany 0,3 g
w tym cukry 0,2 g
Białko 18 g
Błonnik 10 g
Sól 0,01 gPrzechowywać w temperaturze od + 2 °C do + 8 °C.
Qty:TOFU JEDWABISTE 350 g – SOLIDA FOOD
9,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
woda, SOJA, substancje wiążące: chlorek wapnia, chlorek magnezu, glukonolakton.OPIS
Tofu jedwabiste nadaje się do bezpośredniego spożycia oraz jako dodatek do dań i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 258 kJ/62 kcal
Tłuszcz: 3,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 2,2 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 4,5 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8Qty:TEMPEH Z GROCHU ŻÓŁTEGO MARYNOWANY BIO 200 g – TEMPEHU
17,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
groch żółty* (56 %), woda, marynata* [olej słonecznikowy*, sos SOJOWY tamari* (woda, SOJA*, sól), ocet balsamiczny* (ocet winny*, koncentrat soku winogronowego*), suszony syrop ryżowy*, przyprawy*, sól], kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tempeh marki TempeHu jest produkowany w jakości ekologicznej, z naciskiem na lokalne źródła surowców. Koncentrujemy się na fermentacji roślin strączkowych innych niż soja. Opracowaliśmy całkowicie unikalną metodę fermentacji bez użycia perforowanych jednorazowych worków plastikowych, wspierając w ten sposób zrównoważoną i przyjazną dla środowiska produkcję. Stale udoskonalamy naszą oryginalną metodę inkubacji tempeh i dostosowujemy ją do potrzeb poszczególnych roślin strączkowych.
Marynowany tempeh z grochu jest już przyprawiony charakterystyczną marynatą i można go używać od razu po krótkim podsmażeniu na patelni.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 790 kJ/189 kcal
Tłuszcz: 9,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,3 g
Węglowodany: 24,4 g
w tym cukry: 4,8 g
Białko: 11,4 g
Sól: 2,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać łubin.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.Qty:TEMPEH Z SOCZEWICY MARYNOWANY BIO 200 g – TEMPEHU
17,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
soczewica* (44 %), woda, marynata* [olej słonecznikowy, sos SOJOWY tamari* (woda, SOJA*, sól), ocet balsamiczny* (ocet winny*, koncentrat soku winogronowego*), suszony syrop ryżowy*, przyprawy*, sól], kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tempeh marki TempeHu jest produkowany w jakości ekologicznej, z naciskiem na lokalne źródła surowców. Koncentrujemy się na fermentacji roślin strączkowych innych niż soja. Opracowaliśmy całkowicie unikalną metodę fermentacji bez użycia perforowanych jednorazowych worków plastikowych, wspierając w ten sposób zrównoważoną i przyjazną dla środowiska produkcję. Stale udoskonalamy naszą oryginalną metodę inkubacji tempeh i dostosowujemy ją do potrzeb poszczególnych roślin strączkowych.
Marynowany tempeh z soczewicy jest już przyprawiony charakterystyczną marynatą i można go używać od razu po krótkim podsmażeniu na patelni.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 899 kJ/216 kcal
Tłuszcz: 6,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 28,9 g
w tym cukry: 5,6 g
Białko: 10,7 g
Sól: 2,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać łubinZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.Qty:TEMPEH NATURALNY BIO 145 g – BIO PLANET
6,99 złQuick ViewSkładniki: SOJA* (99 %), woda, mąka ryżowa*, ocet jabłkowy*, kultury starterowe: Rhizopus oligosporus (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Tempeh naturalny to fermentowany, wysokobiałkowy produkt SOJOWY o orzechowo-grzybowym aromacie. Polecamy do smażenia, gotowania, pieczenia i dań na zimno. Stanowi źródło magnezu, żelaza i wapnia. Na tempehu mogą występować czarne plamki, jest to naturalny proces dojrzewania produktu.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 763 kJ/184 kcal
Tłuszcz 9,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2 g
Węglowodany 0,2 g
w tym cukry 0,2 g
Białko 20 g
Błonnik 11 g
Sól 0,01 gPrzechowywać w temperaturze od + 2 °C do + 8 °C.
Qty:TEMPEH Z ŁUBINU BIO 170 g – TEMPEHU
9,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ŁUBIN* (55 %), woda, kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tempeh marki TempeHu jest produkowany w jakości ekologicznej, z naciskiem na lokalne źródła surowców. Koncentrujemy się na fermentacji roślin strączkowych innych niż soja. Opracowaliśmy całkowicie unikalną metodę fermentacji bez użycia perforowanych jednorazowych worków plastikowych, wspierając w ten sposób zrównoważoną i przyjazną dla środowiska produkcję. Stale udoskonalamy naszą oryginalną metodę inkubacji tempeh i dostosowujemy ją do potrzeb poszczególnych roślin strączkowych.
Tempeh z ŁUBINU to świetna alternatywa dla tempehu sojowego dzięki neutralnemu smakowi i zwartej konsystencji. Wytrzymuje długi czas gotowania i nadaje się również do grillowania. To doskonały dodatek do każdego posiłku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 628 kJ/150 kcal
Tłuszcz: 4,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g
Węglowodany: 3,5 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 23 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.Qty:TEMPEH Z GROCHU ŻÓŁTEGO BIO 170 g – TEMPEHU
11,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
groch żółty* (65 %), woda, kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tempeh marki TempeHu jest produkowany w jakości ekologicznej, z naciskiem na lokalne źródła surowców. Koncentrujemy się na fermentacji roślin strączkowych innych niż soja. Opracowaliśmy całkowicie unikalną metodę fermentacji bez użycia perforowanych jednorazowych worków plastikowych, wspierając w ten sposób zrównoważoną i przyjazną dla środowiska produkcję. Stale udoskonalamy naszą oryginalną metodę inkubacji tempeh i dostosowujemy ją do potrzeb poszczególnych roślin strączkowych.
Tempeh z grochu ma bardzo oryginalny, słodki smak i doskonale sprawdza się w sosach słodko-kwaśnych, takich jak sos pomidorowy do makaronu. Jest bardzo delikatny i łatwy w marynowaniu. Podczas smażenia lub pieczenia ważne jest, aby stosować niską temperaturę i krótki czas gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 684 kJ/163 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 24,7 g
W tym cukry: 2,4 g
Białko: 12,9 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać łubinZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.Qty:TEMPEH Z ŁUBINU MARYNOWANY BIO 200 g – TEMPEHU
13,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ŁUBIN* (47 %), woda, marynata* [olej słonecznikowy*, sos SOJOWY tamari* (woda, SOJA*, sól), ocet balsamiczny* (ocet winny*, koncentrat soku z winogron), suszony syrop ryżowy*, przyprawy*, sól], kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tempeh marki TempeHu jest produkowany w jakości ekologicznej, z naciskiem na lokalne źródła surowców. Koncentrujemy się na fermentacji roślin strączkowych innych niż soja. Opracowaliśmy całkowicie unikalną metodę fermentacji bez użycia perforowanych jednorazowych worków plastikowych, wspierając w ten sposób zrównoważoną i przyjazną dla środowiska produkcję. Stale udoskonalamy naszą oryginalną metodę inkubacji tempeh i dostosowujemy ją do potrzeb poszczególnych roślin strączkowych.
Marynowany tempeh z ŁUBINU jest już przyprawiony charakterystyczną marynatą i można go użyć od razu po krótkim podsmażeniu na patelni. Świetnie nadaje się również do grillowania, pieczenia i innych dłuższych metod gotowania. Jeśli wahasz się przed spróbowaniem tempehu z innych roślin strączkowych, koniecznie wypróbuj najpierw ten.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 790 kJ/189 kcal
Tłuszcz: 9,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,3 g
Węglowodany: 6,4 g
w tym cukry: 3,2 g
Białko: 20 g
Sól: 2,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.Qty:TEMPEH Z SOCZEWICY BIO 170 g – TEMPEHU
11,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
soczewica* (52 %), woda, kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tempeh marki TempeHu jest produkowany w jakości ekologicznej, z naciskiem na lokalne źródła surowców. Koncentrujemy się na fermentacji roślin strączkowych innych niż soja. Opracowaliśmy całkowicie unikalną metodę fermentacji bez użycia perforowanych jednorazowych worków plastikowych, wspierając w ten sposób zrównoważoną i przyjazną dla środowiska produkcję. Stale udoskonalamy naszą oryginalną metodę inkubacji tempeh i dostosowujemy ją do potrzeb poszczególnych roślin strączkowych.
Tempeh z soczewicy jest nieco delikatniejszy, ponieważ soczewica jest fermentowana w łupinach. Podczas gotowania ważne jest, aby stosować niską temperaturę i krótki czas gotowania, tak jak w przypadku tempehu z grochu. Ma oryginalny smak i aromat i doskonale nadaje się do różnych dań warzywnych stir-fry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 756 kJ/181 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 30 g
w tym cukry: 3,3 g
Białko: 12,1 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać łubinZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.Qty:

















