Wyświetlanie wszystkich wyników: 6
- PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE 120 g – BATOM17,59 złQuick View- SKŁADNIKI 
 drożdże suszone 100 %.- OPIS 
 Płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik sosów, pasztetów, past kanapkowych. Idealne jako dodatek do grillowanych i smażonych warzyw.
 Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna – 1440 kJ/344 kcal
 Tłuszcz – 4,0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
 Węglowodany – 37 g
 w tym cukry – 12 g
 Błonnik – 22 g
 Białko – 51 g
 Sól – 0,2 g- INFORMACJA ALERGENNA 
 Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, nasiona sezamu.- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- PROSZEK GRZYBOWY BIO 50 g – DARY NATURY19,79 złQuick View- SKŁADNIKI 
 Borowik* (40%), koźlak* (30%), podgrzybek* (30%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)- OPIS 
 Proszek grzybowy świetnie nadaje się do różnego rodzaju potraw. Rozdrobniona forma grzybów przyśpiesza i ułatwia ich zastosowanie. Najczęściej stosuje się tą formę grzybów do sosów, pierogów, zup, pasztetów, zapiekanek, jajecznicy i wszelkiego rodzaju farszów.- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym miejscu.Qty:
- BOROWIK SUSZONY BIO 20 g – RUNOLAND11,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 borowik suszony* (* certyfikowany składnik ekologiczny)- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna: 1089 kJ/260 kcal
 Tłuszcz: 3,6 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
 Węglowodany: 53 g
 w tym cukry: 0 g
 Białko: 20 g
 Sól: 0 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym miejsu.Qty:
- PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BEZGLUTENOWE 150 g – PIĘĆ PRZEMIAN19,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 nieaktywne płatki drożdżowe 100 %.- OPIS 
 Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży. Poddanie ich odpowiednim procesom sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. W ten sposób powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku. Zadaniem płatków drożdżowych jest odtworzenie smaku charakterystycznego dla nabiału. Ich uniwersalność czyni je zamiennikiem parmezanu w kuchni włoskiej, elementem burgerów i past kanapkowych, czy też namiastką JAJEK w roślinnym majonezie.
 Wysoka zawartość błonika pokarmowego. Doskonałe źródło białka, dlatego też odrywają istotną rolę w diecie wegańskiej.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna: 1443 kJ/343 kcal
 Tłuszcz: 4,0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
 Węglowodany: 21 g
 w tym cukry: 0,2 g
 Błonnik: 22 g
 Białko: 45 g
 Sól: 0,1 g- INFORMACJA ALERGENNA 
 Produkt może zawierać orzechy.- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.Qty:
- SHIITAKE (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET21,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczne grzyby shiitake suszone 100 %.- OPIS 
 Ekologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Grzyby zalać gorącą wodą lub bulionem. Pozostawić na około 15 minut aż zmiękną. Grzyby odcedzić i przepłukać wodą.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna 1192 kJ/285 kcal
 Tłuszcz 2,3 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
 Węglowodany 27 g
 w tym cukry 3,4 g
 Błonnik 36 g
 Białko 21 g
 Sól 0,02 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- MUN (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET23,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczne grzyby mun suszone 100 %.- OPIS 
 Ekologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Grzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min, a następnie gotować przez ok. 10 min.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna 1083 kJ/260 kcal
 Tłuszcz 1,8 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
 Węglowodany 30 g
 w tym cukry 0,2 g
 Błonnik 41 g
 Białko 11 g
 Sól 0 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
 
						










