Wyświetlanie wszystkich wyników: 8
- KAKAO CEREMONIALNE – TABLICZKI GORZKIE 100 % KAKAO BIO (4 x 50 g) 200 g – COCOA64,99 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczne nieprażone ziarno kakao 100 %.- OPIS 
 Kakao ceremonialne to specjalna forma kakao przygotowywana z ziaren kakaowca o wysokiej jakości, bez dodatku cukru lub mleka.
 Kakao ceremonialne ma bardzo intensywny smak, który może być dla niektórych ludzi zbyt gorzki.
 Warto rozpocząć, od mniejszej ilości kakao i stopniowo zwiększać jej ilość, aby dopasować smak do swoich preferencji.
 Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna: 2416 kJ/586 kcal
 Tłuszcz: 52 g
 w tym kwasy nasycone: 30 g
 Węglowodany: 6,0 g
 w tym cukry: 1,5 g
 Błonnik: 23 g
 Białko: 12 g
 Sól: 0,2 g- INFORMACJA ALERGENNA 
 Może zawierać orzechy.- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- KAROB NIEPRAŻONY SPROSZKOWANY BIO 200 g – BIO PLANET8,79 złQuick View- SKŁADNIKI 
 karob nieprażony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).- OPIS 
 Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna – 1256 kJ / 300 kcal
 Tłuszcz – 0,7 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
 Węglowodany – 49 g
 w tym cukry – 41 g
 Błonnik – 40 g
 Białko – 4,6 g
 Sól – 0,09 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- KAKAO CEREMONIALNE – TABLICZKA GORZKA 100 % KAKAO BIO 50 g – COCOA17,79 złQuick View- SKŁADNIKI 
 100 % nieprażone ziarno kakaowca*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).- OPIS 
 Kakao ceremonialne to specjalna forma kakao przygotowywana z ziaren kakaowca o wysokiej jakości, bez dodatku cukru lub mleka.
 Kakao ceremonialne ma bardzo intensywny smak, który może być dla niektórych ludzi zbyt gorzki.
 Warto rozpocząć od mniejszej ilości kakao i stopniowo zwiększać jej ilość, aby dopasować smak do swoich preferencji.
 Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna 2416 kJ/586 kcal
 Tłuszcz: 52 g
 w tym kwasy nasycone: 30 g
 Węglowodany: 6,0 g
 w tym cukry: 1,5 g
 Błonnik: 23 g
 Białko: 12 g
 Sól: 0,2 g- INFORMACJA ALERGENNA 
 Może zawierać orzechy.- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE BIO 250 g – BIO PLANET SUPERFOODS53,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 kakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).- OPIS 
 Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.
 Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne. Porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 15 g kakao.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Tłuszcz 46 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 38 g
 Węglowodany 33 g
 w tym cukry 2,4 g
 Błonnik 17 g
 Białko 12 g
 Sól 0,13 g
 Składniki mineralne
 Żelazo 13,9 mg (99,3 %*)
 *dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE BIO 600 g – BIO PLANET SUPERFOODS119,99 złQuick View- SKŁADNIKI 
 kakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).- OPIS 
 Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.
 Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne. Porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 15 g kakao.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Tłuszcz 46 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 38 g
 Węglowodany 33 g
 w tym cukry 2,4 g
 Błonnik 17 g
 Białko 12 g
 Sól 0,13 g
 Składniki mineralne
 Żelazo 13,9 mg (99,3 %*)
 *dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- KAKAO CEREMONIALNE – TABLICZKA GORZKA 100 % KAKAO BIO 125 g – ISLAVERDE (SEGURA)41,39 złQuick View- SKŁADNIKI 
 surowe ekologiczne ziarna kakao odmiany Criollo zmielone kriogenicznie.- OPIS 
 Kakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim składników aktywnych. Kakao ceremonialne – chociaż nazwa sugeruje na celebrowanie jego spożycia – to coś więcej niż tylko rytuał jego wypijania. Jego wyjątkowość zapewnia dobór odpowiednich odmian kakaowca, właściwa uprawa oraz przestrzeganie procedur dotyczących obróbki pozyskanych ziaren. Sztabka tego kakao jest najbardziej pierwotną, odżywczą formą czekolady i zarazem produktem dla koneserów. Dzięki unikalnemu procesowi kriogenicznego mielenia zachowane zostaje ponad 50 % tłuszczu kakaowego, a łuska – cenne źródło błonnika – zostaje zmielona.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g 
 Wartość energetyczna: 2469 kJ/590 kcal
 Tłuszcz: 48 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 32 g
 Węglowodany: 16 g
 w tym cukry: 1,2 g
 Błonnik: 20 g
 Białko: 12 g
 Sól: 0 g- UWAGA 
 Kakao ceremonialne odlewane jest ręcznie, nie stosujemy temperowania (krystalizowania się tłuszczu kakaowego). Pojawienie się nalotu, przebarwień oraz wystąpienie różnych struktur powierzchni kakao jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na smak i aromat produktu.- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w temperaturze pokojowej.Qty:
- KAKAO ZIARNA SUROWE BIO 200 g – BIO PLANET SUPERFOODS43,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 Ekologiczne kakao ziarna surowe 100 %.- OPIS 
 Surowe ziarna kakao charakteryzują się wytrawnym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych lub dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, lodów, koktajli, musli, ciast i deserów.
 Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów. Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne. Porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 40 g kakao.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna – 2606 kJ / 629 kcal
 Tłuszcz – 46 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 38 g
 Węglowodany – 33 g
 w tym cukry – 2,4 g
 Błonnik – 17 g
 Białko – 12 g
 Sól – 0,13 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- KAKAO ZIARNA SUROWE BIO 600 g – BIO PLANET SUPERFOODS111,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 Ekologiczne kakao ziarna surowe 100 %.- OPIS 
 Surowe ziarna kakao charakteryzują się wytrawnym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych lub dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, lodów, koktajli, musli, ciast i deserów.
 Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów. Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne. Porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 40 g kakao.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna – 2606 kJ / 629 kcal
 Tłuszcz – 46 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 38 g
 Węglowodany – 33 g
 w tym cukry – 2,4 g
 Błonnik – 17 g
 Białko – 12 g
 Sól – 0,13 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
 
						














