Wyświetlanie 1–12 z 33 wyników
- RYŻ BRĄZOWY DŁUGOZIARNISTY BEZGLUTENOWY BIO 500 g – BIO PLANET8,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty 100 %.- OPIS 
 Ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz dań egzotycznych. Sposób przygotowania: uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 35 minut.- Wartość odżywcza w 100 g 
 Wartość energetyczna 1526 kJ/360 kcal
 Tłuszcz 3,4 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
 Węglowodany 73 g
 w tym cukry 0 g
 Błonnik 2,5 g
 Białko 8,2 g
 Sól 0,02 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- RYŻ CZARNY PEŁNOZIARNISTY BIO 500 g – BIO PLANET17,79 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty 100 %.- OPIS 
 Ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykłym orzechowym aromatem, dzięki któremu harmonijnie współgra z wieloma egzotycznymi potrawami. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 40 min.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna 1550 kJ/366 kcal
 Tłuszcz 3,6 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
 Węglowodany 73 g
 w tym cukry 0 g
 Błonnik 1,4 g
 Białko 9,9 g
 Sól 0,03 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- RYŻ BIAŁY OKRĄGŁY BEZGLUTENOWY BIO 800 g – THE PLANET17,59 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczny ryż biały okrągły 100 %.- OPIS 
 Ekologiczny ryż biały okrągły charakteryzuje się subtelnym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Doskonały do risotto, sushi i sałatek. Sposób przygotowania: uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.- Wartość odżywcza w 100 g 
 Wartość energetyczna 1481 kJ/349 kcal
 Tłuszcz 0,5 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
 Węglowodany 79 g
 w tym cukry 0,2 g
 Błonnik 1,1 g
 Białko 6,5 g
 Sól 0,01 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- RYŻ BIAŁY DŁUGOZIARNISTY BEZGLUTENOWY BIO 2 kg – BIO PLANET25,59 złQuick View- Składniki 
 ekologiczny ryż biały długoziarnisty 100 %.- Opis 
 Ekologiczny ryż biały długoziarnisty charakteryzuje się specyficznym aromatem i zapachem, dzięki którym harmonijnie współgra z wieloma potrawami. Jest jednocześnie pożywny i lekkostrawny. Polecamy jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów. Sposób przygotowania: uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 15 minut.- Wartość odżywcza w 100 g 
 Wartość energetyczna 1494 kJ/352 kcal
 Tłuszcz 1,2 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
 Węglowodany 77 g
 w tym cukry 0 g
 Błonnik 1,0 g
 Białko 7,8 g
 Sól 0,03 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- QUINOA CZERWONA (KOMOSA RYŻOWA) BIO 250 g – BIO PLANET11,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczna quinoa czerwona (komosa ryżowa) 100 %.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Ziarno quinoa przepłukać na sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna 1529 kJ/363 kcal
 Tłuszcz 6,2 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
 Węglowodany 59 g
 w tym cukry 3,5 g
 Błonnik 9,6 g
 Białko 13 g
 Sól 0 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- SORGO (ZIARNO OBŁUSZCZONE) BIO 500 g – BIO PLANET7,79 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczne sorgo (ziarno obłuszczone) 100 %.- OPIS 
 Ekologiczne sorgo, zwane również afrykańskim prosem, charakteryzuje się delikatnym smakiem z lekko orzechową nutą. Po ugotowaniu może być dodawane do warzyw, mięsa, RYB, a także zup i sałatek. Zmielone sorgo może być stosowane do wypieków oraz do zagęszczania zup i sosów.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Opłukane w zimnej wodzie ziarna, należy moczyć przez kilka godzin, a następnie gotować przez ok. 30-40 min.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna 1453 kJ/344 kcal
 Tłuszcz 3,2 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
 Węglowodany 66 g
 w tym cukry 0 g
 Błonnik 7,5 g
 Białko 9,3 g
 Sól 0 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- RYŻ DZIKI BIO 250 g – BIO PLANET37,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczny ryż dziki 100 %.- OPIS 
 Ekologiczny ryż dziki charakteryzuje się zbożowym smakiem i orzechowym aromatem. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak. Wyśmienicie nadaje się do dań egzotycznych i sałatek, doskonale komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 45 min.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna 1508 kJ/356 kcal
 Tłuszcz 1,1 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
 Węglowodany 69 g
 w tym cukry 2,5 g
 Błonnik 6,2 g
 Białko 15 g
 Sól 0,02 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- RYŻ BASMATI PEŁNOZIARNISTY BIO 500 g – BIO PLANET11,59 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczny ryż basmati pełnoziarnisty 100 %.- OPIS 
 Ekologiczny ryż basmati pełnoziarnisty charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów. Ryż basmati pełnoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone. Sposób przygotowania: uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 35 minut.- Wartość odżywcza w 100 g 
 Wartość energetyczna 1511 kJ/357 kcal
 Tłuszcz 2,6 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
 Węglowodany 74 g
 w tym cukry 1,0 g
 Błonnik 3,0 g
 Białko 8,3 g
 Sól 0,03 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- KASZA GRYCZANA NIEPALONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET7,59 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczna kasza gryczana niepalona 100 %.- OPIS 
 Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 15 minut.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna 1656 kJ/392 kcal
 Tłuszcz 2,7 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
 Węglowodany 75 g
 w tym cukry 0,9 g
 Błonnik 10 g
 Białko 12 g
 Sól 0,01 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- RYŻ CZERWONY PEŁNOZIARNISTY BIO 400 g – BIO PLANET10,49 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczny ryż czerwony pełnoziarnisty 100 %.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 40 min.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna 1486 kJ/351 kcal
 Tłuszcz 2,2 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
 Węglowodany 74 g
 w tym cukry 1,7 g
 Błonnik 3,0 g
 Białko 7,2 g
 Sól 0 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- KASZA JAGLANA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg – BIO PLANET11,59 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczna kasza jaglana 100 %.- OPIS 
 Ekologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. Sposób przygotowania: uprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min.- Wartość odżywcza w 100 g 
 Wartość energetyczna 1498 kJ/354 kcal
 Tłuszcz 3,4 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
 Węglowodany 70 g
 w tym cukry 1,6 g
 Błonnik 3,0 g
 Białko 9,3 g
 Sól 0 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- KASZA GRYCZANA NIEPALONA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg – BIO PLANET13,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 ekologiczna kasza gryczana niepalona 100 %.- OPIS 
 Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. Sposób przygotowania: kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 15 minut.- Wartość odżywcza w 100 g 
 Wartość energetyczna 1656 kJ/392 kcal
 Tłuszcz 2,7 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
 Węglowodany 75 g
 w tym cukry 0,9 g
 Błonnik 10 g
 Białko 12 g
 Sól 0,01 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
 
						





















