Wyświetlanie 1–12 z 51 wyników
KASZA GRYCZANA NIEPALONA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg – BIO PLANET
13,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna kasza gryczana niepalona 100 %.OPIS
Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. Sposób przygotowania: kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 15 minut.Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna 1656 kJ/392 kcal Tłuszcz 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g Węglowodany 75 g w tym cukry 0,9 g Błonnik 10 g Białko 12 g Sól 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:RYŻ JAŚMINOWY PEŁNOZIARNISTY BIO 1 kg – THE PLANET
23,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty 100 %.OPIS
Ekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 35 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1570 kJ / 371 kcal
Tłuszcz – 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 76 g
w tym cukry – 0,7 g
Błonnik – 3,6 g
Białko – 7,4 g
Sól – 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:RYŻ BRĄZOWY DŁUGOZIARNISTY BEZGLUTENOWY BIO 1 kg – THE PLANET
15,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty 100 %.OPIS
Ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz dań egzotycznych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 60 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1526 kJ/360 kcal
Tłuszcz 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 73 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 2,5 g
Białko 8,2 g
Sól 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:OWIES ZIARNO BEZŁUSKOWE BIO 400 g – NIRO
11,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ziarno OWSA*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1378 kJ/328 kcal
Tłuszcz: 7,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 55,7 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 9,7 g
Białko: 10,7 g
Sól: 0,02 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:RYŻ CZERWONY PEŁNOZIARNISTY BIO 500 g – BIO PLANET
11,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ryż czerwony pełnoziarnisty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny ryż czerwony pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykle słodkim smakiem oraz orzechowym aromatem. Podaje się go głównie do wykwintnych potraw oraz deserów z egzotycznymi owocami. Dzięki swojej oryginalnej barwie doskonale nadaje się również do sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 40 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1486 kJ / 351 kcal
Tłuszcz – 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 74 g,
w tym cukry – 1,7 g
Błonnik – 3,0 g
Białko – 7,2 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KASZA JAGLANA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET
7,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna kasza jaglana 100 %.OPIS
Ekologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. Sposób przygotowania: uprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1498 kJ/354 kcal
Tłuszcz 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 70 g
w tym cukry 1,6 g
Błonnik 3,0 g
Białko 9,3 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:SORGO (ZIARNO OBŁUSZCZONE) BIO 500 g – BIO PLANET
7,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne sorgo (ziarno obłuszczone) 100 %.OPIS
Ekologiczne sorgo, zwane również afrykańskim prosem, charakteryzuje się delikatnym smakiem z lekko orzechową nutą. Po ugotowaniu może być dodawane do warzyw, mięsa, RYB, a także zup i sałatek. Zmielone sorgo może być stosowane do wypieków oraz do zagęszczania zup i sosów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Opłukane w zimnej wodzie ziarna, należy moczyć przez kilka godzin, a następnie gotować przez ok. 30-40 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1453 kJ/344 kcal
Tłuszcz 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 66 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 7,5 g
Białko 9,3 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:RYŻ DO SUSHI BIO 500 g – BIO PLANET
11,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny ryż do sushi 100 %.OPIS
Ekologiczny ryż biały okrągły doskonały do sushi. Grube, okrągłe, lekko przezroczyste ziarna gwarantują idealny smak sushi. Polecamy również do zup, sałatek i jako składnik farszów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukany ryż gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1481 kJ/349 kcal
Tłuszcz 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 79 g
w tym cukry 0,2 g
Błonnik 1,1 g
Białko 6,5 g
Sól 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:AMARANTUS BIO 500 g – BIO PLANET
9,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny amarantus 100 %.OPIS
Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Doskonały do porannej owsianki, do pieczenia chleba, ciast, zup i dań zbożowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukane na gęstym sicie ziarno amarantusa gotować w proporcji 1:2 (1 porcja amarantusa na 2 porcje wody) ok. 20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1556 kJ/369 kcal
Tłuszcz 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g
Węglowodany 59 g
w tym cukry 2,0 g
Błonnik 7,0 g
Białko 14 g
Sól 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BIO PLANET
9,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna quinoa biała (komosa ryżowa) 100 %.OPIS
Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
ziarno quinoa przepłukać na sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 15 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1546 kJ/367 kcal
Tłuszcz 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 6,8 g
Błonnik 7,2 g
Białko 14 g
Sól 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:RYŻ BRĄZOWY DŁUGOZIARNISTY BEZGLUTENOWY BIO 500 g – BIO PLANET
8,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty 100 %.OPIS
Ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz dań egzotycznych. Sposób przygotowania: uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 35 minut.Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna 1526 kJ/360 kcal Tłuszcz 3,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 73 g w tym cukry 0 g Błonnik 2,5 g Białko 8,2 g Sól 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:KASZA GRYCZANA NIEPALONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET
7,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczna kasza gryczana niepalona 100 %.OPIS
Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 15 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1656 kJ/392 kcal
Tłuszcz 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 75 g
w tym cukry 0,9 g
Błonnik 10 g
Białko 12 g
Sól 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty: