Wyświetlanie 1–12 z 33 wyników
- MAKARON (KONJAC) FETTUCCINE BEZGLUTENOWY BIO 270 g (200 g) – KETO CHEF6,20 złQuick View- SKŁADNIKI 
 woda oczyszczona 95,6 %, mąka konjac* (3,4 %), błonnik OWSIANY* (1 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)- OPIS 
 Makaron wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac, uprawianej w Azji.
 Nie zawiera węglowodanów, cukrów, glutenu. Odpowiedni dla osób będących na diecie ketogenicznej. Jest świetnym źródłem błonnika.
 Doskonały zamiennik dla tradycyjnych makaronów.
 Makaron łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników.
 Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje.
 NOWA RECEPTURA – bez zapachu! Gotowe w 2 minuty. Spróbuj koniecznie.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Etap I: Przepłucz 2-3 razy pod zimną wodą (opcjonalnie)
 Etap II: Podgrzej na otwartej patelni przez 1-2 minuty lub w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę
 Etap III: Dodaj do ulubionego sosu, zupy lub sałatki.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po odsączeniu 
 Wartość energetyczna: 35 kJ / 9 kcal
 Tłuszcz: 0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
 Węglowodany: 0 g
 w tym cukry: 0 g
 Błonnik: 4,0 g
 Białko: 0,2 g
 Sól: 0 g- INFORMACJA ALERGENNA 
 Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarza się SOJĘ i siarczyny.- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w lodówce przez maksymalnie 1 tydzień.Qty:
- MAKARON (KONJAC) UDON BEZGLUTENOWY 270 g (200 g) – DIET-FOOD8,99 złQuick View- SKŁADNIKI 
 woda oczyszczona, mąka konjac, wodorotlenek wapnia.- OPIS 
 Głównym składnikiem jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
 Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna 33 kJ/8 kcal
 Tłuszcz: <0,1 g
 w tym kwasy nasycone: <0,1 g
 Węglowodany: 1,1 g
 w tym cukry: <0,2 g
 Błonnik: 1,8 g
 Białko: <0,3 g
 Sól: <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
 Przechowywać w temperaturze od 5 °C do 28 °C.
 Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.Qty:
- MAKARON PROTEINOWY (Z CIECIERZYCY) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI13,79 złQuick View- SKŁADNIKI 
 100 % ekologiczna mąka z ciecierzycy.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 4 minuty (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
 Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g 
 Wartość energetyczna: 1468 kJ/348 kcal
 Tłuszcz: 4,1 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
 Węglowodany: 51,6 g
 w tym cukry: 2,1 g
 Błonnik: 9,9 g
 Białko: 21,2 g
 Sól: 0,01 g- INFORMACJA ALERGENNA 
 Może zawierać soję.- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.Qty:
- MAKARON (KONJAC) W KSZTAŁCIE RYŻU BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS9,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 woda oczyszczona 95,6 %, mąka konjac* 3,4 %, błonnik OWSIANY* 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)- OPIS 
 Makaron Better Than Foods nie zawiera PSZENICY, tłuszczu, cukru i soli. Nadaje się do wielu diet, w tym wegańskiej, bezglutenowej, keto i FODMAP.
 Jest wykonany z ekologicznej mąki konjac, która jest bogata w glukomannan, rozpuszczalny błonnik, który nie jest wchłaniany przez organizm. Dlatego zawiera tak mało kalorii i zero węglowodanów.- Co to jest mąka konjac? 
 Mąka konjac jest wytwarzana z korzenia rośliny uprawianej w Azji Południowo-Wschodniej. Mąkę miesza się wodą, aby uzyskać makaron, który ma neutralny smak, ale po dodaniu do innych składników dania, makaron wchłania ich smak, dzięki czemu możesz cieszyć się zdrowym i pysznym posiłkiem.- Opakowanie zawiera 2-3 sugerowane porcje produktu do spożycia. - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Krok 1: Odcedź wodę z opakowania i przepłucz makaron pod zimną wodą.
 Krok 2: Dodaj do swojego ulubionego sosu, sałatki.
 lub: Gotuj przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionych składników.
 lub: Smaż na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1 minutę i dodaj do ulubionych składników- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu 
 Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
 Tłuszcz: 0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
 Węglowodany: 0 g
 w tym cukry: 0 g
 Błonnik: 4 g
 Białko: 0,2 g
 Sól: 0 g- INFORMACJA ALERGENNA 
 Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i siarczyny.- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w wodzie przez maksymalnie 2 dni.Qty:
- MAKARON (KONJAC) NOODLE BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS8,99 złQuick View- SKŁADNIKI 
 woda oczyszczona 95,6 %, mąka konjac* 3,4%, błonnik OWSIANY* 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)- OPIS 
 Makaron Better Than Foods nie zawiera PSZENICY, tłuszczu, cukru i soli. Nadaje się do wielu diet, w tym wegańskiej, bezglutenowej, keto i FODMAP.
 Jest wykonany z ekologicznej mąki konjac, która jest bogata w glukomannan, rozpuszczalny błonnik, który nie jest wchłaniany przez organizm. Dlatego zawiera tak mało kalorii i zero węglowodanów.- Co to jest mąka konjac? 
 Mąka konjac jest wytwarzana z korzenia rośliny uprawianej w Azji Południowo-Wschodniej. Mąkę miesza się wodą, aby uzyskać makaron, który ma neutralny smak, ale po dodaniu do innych składników dania, makaron wchłania ich smak, dzięki czemu możesz cieszyć się zdrowym i pysznym posiłkiem.- Opakowanie zawiera 2-3 sugerowane porcje produktu do spożycia. - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Krok 1: Odcedź wodę z opakowania i przepłucz makaron pod zimną wodą.
 Krok 2: Dodaj do swojego ulubionego sosu, sałatki.
 lub: Gotuj przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionych składników.
 lub: Smaż na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1 minutę i dodaj do ulubionych składników- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu 
 Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
 Tłuszcz: 0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
 Węglowodany: 0 g
 w tym cukry: 0 g
 Błonnik: 4 g
 Białko: 0,2 g
 Sól: 0 g- INFORMACJA ALERGENNA 
 Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i siarczyny.- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w wodzie przez maksymalnie 2 dni.Qty:
- MAKARON (KONJAC) THAI STYLE BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS9,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 woda oczyszczona 95,6 %, mąka konjac* 3,4 %, błonnik OWSIANY* 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)- OPIS 
 Makaron Better Than Foods nie zawiera PSZENICY, tłuszczu, cukru i soli. Nadaje się do wielu diet, w tym wegańskiej, bezglutenowej, keto i FODMAP.
 Jest wykonany z ekologicznej mąki konjac, która jest bogata w glukomannan, rozpuszczalny błonnik, który nie jest wchłaniany przez organizm. Dlatego zawiera tak mało kalorii i zero węglowodanów.- Co to jest mąka konjac? 
 Mąka konjac jest wytwarzana z korzenia rośliny uprawianej w Azji Południowo-Wschodniej. Mąkę miesza się wodą, aby uzyskać makaron, który ma neutralny smak, ale po dodaniu do innych składników dania, makaron wchłania ich smak, dzięki czemu możesz cieszyć się zdrowym i pysznym posiłkiem.- Opakowanie zawiera 2-3 sugerowane porcje produktu do spożycia. - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Krok 1: Odcedź wodę z opakowania i przepłucz makaron pod zimną wodą.
 Krok 2: Dodaj do swojego ulubionego sosu, sałatki.
 lub: Gotuj przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionych składników.
 lub: Smaż na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1 minutę i dodaj do ulubionych składników- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu 
 Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
 Tłuszcz: 0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
 Węglowodany: 0 g
 w tym cukry: 0 g
 Błonnik: 4 g
 Białko: 0,2 g
 Sól: 0 g- INFORMACJA ALERGENNA 
 Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i siarczyny.- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w wodzie przez maksymalnie 2 dni.Qty:
- MAKARON (Z SOCZEWICY, CIECIERZYCY I RYŻU) DLA DZIECI ZWIERZĘTA SAWANNA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA11,39 złQuick View- SKŁADNIKI 
 CZERWONY MAKARON 50 %: mąka z soczewicy czerwonej* 50 %, mąka z brązowego ryżu* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
 ŻÓŁTY MAKARON 50 %: mąka z ciecierzycy* 50 %, mąka z brązowego ryżu* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)- OPIS 
 Makaron ryżowy w kształcie zwierząt z sawanny to świetna alternatywa dla niejadków. W jego skład wchodzą warzywa, takie jak soczewica czerwona i ciecierzyca – to właśnie im zawdzięcza swój niepowtarzalny kolor. Ma doskonałą konsystencję i sprężystość. Jest to idealny sposób, żeby przemycić dzieciom dodatkową porcję witamin. Możemy dodać go do zupy lub podać po prostu ugotowany na talerzu, gdyż dzięki swoim kształtom i kolorom skutecznie przyciąga dziecięcą uwagę. Na pewno będzie cieszyć się większym zainteresowaniem od standardowego makaronu, nie tylko ze względów wizualnych, ale również smakowych.
 Produkt odpowiedni dla dzieci powyżej 3 roku życia.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Zagotować 1 litr wody na 100 g makaronu. Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek oraz 10 g soli. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować 8 – 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna: 1449 kJ/343 kcal
 Tłuszcz: 3,2 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
 Węglowodany: 61 g
 w tym cukry: 1,2 g
 Błonnik: 6,0 g
 Białko: 15 g
 Sól: 0 g- INFORMACJA ALERGENNA 
 Może zawierać soję- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:
- MAKARON (GRYCZANY Z BATATAMI) NOODLE SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – TERRASANA19,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 mąka gryczana*, mąka ze słodkich ziemniaków (batatów)* 5 %, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)- OPIS 
 Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3-4 minuty, odcedź makaron na sitku.- WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
 Tłuszcz – 3,6 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
 Węglowodany – 65,5 g
 w tym cukry – 0 g
 Błonnik – 5,5 g
 Białko – 10,9 g
 Sól – 0 g- INFORMACJA ALERGENNA 
 Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Qty:
- MAKARON PROTEINOWY (Z SOI ZIELONEJ) FETTUCCINE BEZGLUTENOWY BIO 200 g – MAXSPORT17,59 złQuick View- SKŁADNIKI 
 mąka z zielonej SOI* (*certyfikowany składnik ekologiczny)- OPIS 
 Ekologiczny makaron z zielonej SOI, z wysoką zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy albo innego dania.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
 Wartość energetyczna: 1341 kJ / 321 kcal
 Tłuszcz: 6,9 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
 Węglowodany: 14 g
 w tym cukry: 7,6 g
 Błonnik: 22 g
 Białko: 42 g
 Sól: 0,03 g- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuQty:
- MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) WARKOCZ 250 g – BARTOLINI9,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 100 % mąka z soczewicy czerwonej.- OPIS 
 Wysoka zawartość białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
 Źródło błonnika, witaminy B1 i kwasu foliowego.
 Kwas foliowy pomaga w prawidłowej syntezie aminokwasów i produkcji krwi. Przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży.
 Ważny jest zdrowy tryb życia i zbilansowana dieta.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).- WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g 
 Wartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcal
 Tłuszcz: 1,1 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
 Węglowodany: 56 g
 w tym cukry: 5,1 g
 Błonnik: 5,8 g
 Białko: 26 g
 Sól: 0,01 g- Zawartość składników w 100 g ugotowanego produktu 
 Błonnik: 4,0 g
 Żelazo: 3,7 mg (26 %)**
 Mangan: 0,47 mg (24 %)**
 Miedź: 0,43 mg (43 %)**
 Kwas foliowy: 61,3 mcg (31 %)**
 Tiamina: 0,18 mg (16 %)**- ** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej) - INFORMACJA ALERGENNA 
 Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.Qty:
- MAKARON (KONJAC) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) – BETTER THAN FOODS9,19 złQuick View- SKŁADNIKI 
 woda oczyszczona 95,6 %, mąka konjac* 3,4 %, błonnik OWSIANY* 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)- OPIS 
 Makaron Better Than Foods nie zawiera PSZENICY, tłuszczu, cukru i soli. Nadaje się do wielu diet, w tym wegańskiej, bezglutenowej, keto i FODMAP.
 Jest wykonany z ekologicznej mąki konjac, która jest bogata w glukomannan, rozpuszczalny błonnik, który nie jest wchłaniany przez organizm. Dlatego zawiera tak mało kalorii i zero węglowodanów.- Co to jest mąka konjac? 
 Mąka konjac jest wytwarzana z korzenia rośliny uprawianej w Azji Południowo-Wschodniej. Mąkę miesza się wodą, aby uzyskać makaron, który ma neutralny smak, ale po dodaniu do innych składników dania, makaron wchłania ich smak, dzięki czemu możesz cieszyć się zdrowym i pysznym posiłkiem.- Opakowanie zawiera 2-3 sugerowane porcje produktu do spożycia. - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 Krok 1: Odcedź wodę z opakowania i przepłucz makaron pod zimną wodą.
 Krok 2: Dodaj do swojego ulubionego sosu, sałatki.
 lub: Gotuj przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionych składników.
 lub: Smaż na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1 minutę i dodaj do ulubionych składników- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu 
 Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
 Tłuszcz: 0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
 Węglowodany: 0 g
 w tym cukry: 0 g
 Błonnik: 4 g
 Białko: 0,2 g
 Sól: 0 g- INFORMACJA ALERGENNA 
 Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i siarczyny.- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w wodzie przez maksymalnie 2 dni.Qty:
- MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) ŚWIDERKI 250 g – NOVELLE7,39 złQuick View- SKŁADNIKI 
 mąka z soczewicy czerwonej.- OPIS 
 Makaron Novelle z czerwonej soczewicy jest wytwarzany w 100 % z mąki z czerwonej soczewicy. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników.
 Zalety Makaronu Novelle z czerwonej soczewicy:
 – Zdrowy, dzięki zawartości miedzi, która wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego i pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym
 – Fit, dzięki wysokiej zawartości białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej
 – Wygodny, przygotowuje się go znacznie szybciej i łatwiej niż warzywo z którego pochodzi
 – Świetnie sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, takich jak sałatki czy zapiekanki.- Spożywaj 0,5 porcji (50 g ugotowanego makaronu) dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia. 
 Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
 1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
 2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
 3. Gotować 5 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
 4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.- WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu 
 Wartość energetyczna: 577 kJ/137 kcal
 Tłuszcz: 0,7 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
 Węglowodany: 20 g
 w tym cukry: 1,2 g
 Błonnik: 4,3 g
 Białko: 10 g
 Sól: <0,01 g
 Żelazo: 2,37 mg (17 %)*
 Miedź: 0,33 mg (33 %)*
 Mangan: 0,53 mg (27 %)*- * – dzienne referencyjne wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej) - INFORMACJA ALERGENNA 
 Produkt może zawierać GLUTEN (pszenica, żyto) oraz jaja.- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
 Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.Qty:
 
						






















