MAKARON (KONJAC) CAPELLINI BEZGLUTENOWY BIO 270 g (200 g) – SLIM (EAT WATER)

MAKARONY BEZGLUTENOWE

  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC) CAPELLINI BEZGLUTENOWY BIO 270 g (200 g) – SLIM (EAT WATER)

    5,59 

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona, mąka konjac* 3,9 %, błonnik OWSIANY* bezglutenowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Slim Pasta składa się głównie z wody – niesamowite, prawda? Możesz się zastanawiać, jak to możliwe? Oto sekret: ekologiczna mąka konjac, która jest bogata w rozpuszczalny błonnik, może wchłonąć do 100 razy więcej wody niż sama waży. W połączeniu z wodą ta niesamowita mąka przekształca się w kształty przypominające makaron, które są idealne dla niemal każdej diety.
    Czy wiesz? Slim Pasta składa się w 96 % z wody. Jeśli wiesz, że picie wody jest dobre dla ciebie, dlaczego nie miałbyś jej jeść?

    Zalecenia: Slim Pasta jest pakowana w wodzie. Po otwarciu opakowania możesz wyczuć słaby aromat. Można go łatwo usunąć, płucząc makaron pod zimną wodą.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Etap I: Przepłucz 2-3 razy pod zimną wodą (opcjonalnie)
    Etap II: Podgrzej na otwartej patelni przez 1-2 minuty lub w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę.
    Etap III: Dodaj do ulubionego sosu, zupy lub sałatki.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna 35 kJ/9 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 4,0 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i SIARCZYNY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce przez maksymalnie 2 dni.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (RYŻOWY RAZOWY Z WAKAME) NOODLE SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – TERRASANA

    19,19 

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu brązowego*, wodorosty wakame* (0,5 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3-4 minuty, odcedź makaron na sitku

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
    Tłuszcz – 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 65,5 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 5,5 g
    Białko – 10,9 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (RYŻOWY RAZOWY) NOODLE RAMEN BEZGLUTENOWY BIO 280 g – TERRASANA

    27,99 

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu brązowego*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Baza do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody. Gdy makaron zacznie się rozwijać, rozdzielić delikatnie widelcem a następnie gotować przez 2-3 minuty, aż będzie gotowy. Przecedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1485 kJ/351 kcal
    Tłuszcz – 2,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 71,9 g
    w tym cukry – 0,8 g
    Błonnik – 4,6 g
    Białko – 7,2 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać NASIONA SEZAMU, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (Z SOCZEWICY I GROSZKU) DLA DZIECI ZWIERZĘTA FARMA BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    11,59 

    SKŁADNIKI
    Makaron z soczewicy czerwonej: mąka z soczewicy czerwonej* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Makaron z groszku zielonego: maka z groszku zielonego* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron ryżowy w kształcie zwierząt z farmy to świetna alternatywa dla niejadków. W jego skład wchodzą warzywa, takie jak soczewica czerwona i groszek zielony – to właśnie im zawdzięcza swój niepowtarzalny kolor. Ma doskonałą konsystencję i sprężystość. Jest to idealny sposób, żeby przemycić dzieciom dodatkową porcję witamin. Możemy dodać go do zupy lub podać po prostu ugotowany na talerzu, gdyż dzięki swoim kształtom i kolorom skutecznie przyciąga dziecięcą uwagę. Na pewno będzie cieszyć się większym zainteresowaniem od standardowego makaronu, nie tylko ze względów wizualnych, ale również smakowych.
    Produkt odpowiedni dla dzieci powyżej 3 roku życia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1457 kJ/344 kcal
    Tłuszcz: 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 64 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Błonnik: 4,5 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (Z CIECIERZYCY I BRĄZOWEGO RYŻU) TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

    15,39 

    SKŁADNIKI
    50 % mąka z ciecierzycy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron wyprodukowany z mąki z ciecierzycy i ryżowej. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składników oraz nowoczesnej technologii produkcji, makaron zachowuje sprężystość, kształt i kolor podczas gotowania.
    Makaron doskonale łączy się z sosami, np. kremowymi, lekkimi, z małymi kawałkami mięsa i warzyw. Idealnie smakuje z sosem bolońskim i parmezanem. Spróbuj go także w połączeniu z sosami i innymi produktami pomidorowymi.
    Ten makaron tagliatelle z łatwością owinie sobie każdego smakosza włoskiej pasty wokół… widelca.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1505 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 4,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 59 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 7,9 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (RYŻOWY RAZOWY) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – RAPUNZEL

    14,99 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z ryżu pełnoziarnistego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 2,5 L wody, dodać 250 g makaronu i sól. Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1542 kJ / 364 kcal
    Tłuszcz – 3,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone -1,0 g
    Węglowodany – 75 g
    w tym cukry – 1,0 g
    Błonnik – 2,5 g
    Białko – 8,0 g
    Sól – 0,03 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI

    14,99 

    SKŁADNIKI
    100 % mąka z soczewicy czerwonej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt bezglutenowy.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 6-7 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
    Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1449 kJ / 342 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,35 g
    Węglowodany: 54 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Błonnik: 8,0 g
    Białko: 24 g
    Sól: 0,09 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (RYŻOWY) ŚWIDERKI BIO 250 g – BARTOLINI

    9,99 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka ryżowa.

    OPIS
    Makaron ten wyrabiamy wyłącznie z mąki ryżowej, bez dodatku pszenicy. Jego sprężystość to zasługa specjalnych metod wyrabiania i suszenia ciasta.
    Zastosowanie matryc z brązu nadaje makaronikom chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przyleganie sosu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 5 minut al dente 4 minuty, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1483 kJ / 350 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Błonnik: 4,6 g
    Białko: 8,0 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    W zakładzie produkowane są również wyroby zawierające GLUTEN i JAJA, które pomimo dołożenia starań mogą wystąpić w produkcie

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (KONJAC) UDON BEZGLUTENOWY BIO 270 g (200 g) – KETO CHEF

    6,20 

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona 95,6 %, mąka konjac* 3,4 %, błonnik OWSIANY* 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Konjac to roślina pochodząca z Japoni, gdzie jest uprawiana od wieków. Makarony Keto Chef produkowane są z korzenia rośliny Konjac, mają zero węglowodanów i cukrów. Są bezglutenowe, wegańskie i stanowią doskonałe źródło błonnika.

    Makaro Konjac Udon Keto Chef wyprodukowany jest z korzenia konjac. Jest bez glutenu i cukru. Nie zawiera węglowodanów, dzięki czemu jest doskonały dla osób będących na diecie keto.

    Makaron Konjac Udon Keto Chef to świetna alternatywa dla tradycyjnego makaronu Konjac Udon i może być używany w ten sam sposób.
    Przyrządzaj swoje ulubione potrawy i ciesz się korzyściami zdrowotnymi starożytnej rośliny konjac.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Etap I: Przepłucz 2-3 razy pod zimną wodą (opcjonalnie)
    Etap II: Podgrzej na otwartej patelni przez 1-2 minuty lub w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę.
    Etap III: Dodaj do ulubionego sosu, zupy lub sałatki.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna 35 kJ/9 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 4,0 g
    Białko: 0,2 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i SIARCZYNY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w lodówce przez maksymalnie 1 tydzień.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (RYŻOWY RAZOWY Z DYNIĄ I IMBIREM) NOODLE SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – TERRASANA

    19,19 

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu brązowego*, mąka z dyni* (5 %), imbir* (0,5 %), woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron na sitku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
    Tłuszcz – 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 65,5 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 5,5 g
    Białko – 10,9 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (RYŻOWY RAZOWY) SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – RAPUNZEL

    13,59 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka z ryżu pełnoziarnistego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 2,5 L wody, dodać 250 g makaronu i sól. Gotować 10 – 12 minut od czasu do czasu mieszając.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1542 kJ/364 kcal
    Tłuszcz – 3,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
    Węglowodany – 75 g
    w tym cukry – 1,0 g
    Błonnik – 2,5 g
    Białko – 8,0 g
    Sól – 0,03 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MAKARON (GRYCZANY) GNIAZDA WSTĄŻKI BIO 250 g – BIO PLANET

    11,39 

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka gryczana

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    makaron gotować w osolonej wodzie przez około 5 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1480 kJ / 350 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 5,0 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
top