SYROP DAKTYLOWY BIO 450 g – HORIZON

NATURALNE ZAMIENNIKI CUKRU

  • 0 out of 5

    SYROP DAKTYLOWY BIO 450 g – HORIZON

    23,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny syrop daktylowy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1497 kJ/348 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: 86 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: 0,27 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    STEVIA (NA BAZIE ERYTRYTOLU I GLIKOZYDÓW STEWIOLOWYCH ZE STEWII) 500 g – NATURAVENA

    29,19 

    SKŁADNIKI
    Substancje słodzące: erytrytol 99,8 %, glikozydy stewiolowe ze stewii 0,2 %.

    OPIS
    Zawiera substancje słodzące. Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 0 kJ/0 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 0 g
    w tym cukry 0 g
    w tym poliole 100 g
    Błonnik 0 g
    Białko 0 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MELASA Z TRZCINY CUKROWEJ BIO 450 g – HORIZON

    15,39 

    SKŁADNIKI
    trzcina cukrowa*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1819 kJ/ 428 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 106 g;
    w tym cukry: 79 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: 0,35 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE i SEZAM

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CUKIER KOKOSOWY BIO 300 g – BIO PLANET

    13,39 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny cukier kokosowy 100 %.

    OPIS
    Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1643 kJ/387 kcal
    Tłuszcz <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
    Węglowodany 95 g
    w tym cukry 89 g
    Białko 1,1 g
    Sól 0,20 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SYROP DAKTYLOWY BEZGLUTENOWY BIO 330 g – BIOTAMRA

    21,19 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne daktyle.

    OPIS
    Pyszny syrop daktylowy, naturalnie słodki i nierafinowany. Wykonany według tradycyjnego przepisu z Sahary, zachowując składniki odżywcze i bogaty smak naszych daktyli Maiores.
    Jak używać? Idealny do słodzenia koktajli, płatków śniadaniowych, jogurtów, naleśników, lodów i ciast — lub dodawania wyjątkowego smaku do Twoich przepisów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1133 kJ / 271 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 66,3 g
    w tym cukry: 59,1 g
    Białko: 1,3 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    DAKTYLE SPROSZKOWANE BIO 200 g – HELPA

    21,59 

    SKŁADNIKI
    ekologiczne daktyle sproszkowane 100 %

    OPIS
    Bio Daktyle sproszkowane to ekologiczne daktyle w formie wygodnego do użycia proszku w praktycznym opakowaniu ze struną.
    Co wyróżnia Bio Daktyle sproszkowane?
    – To naturalna alternatywa dla cukru
    – To nie tylko słodki dodatek do posiłków, ale również źródło błonnika pokarmowego i składników mineralnych. suszonych daktyl i nic więcej
    – Możesz dodać je wszędzie tam, gdzie potrzebna jest odrobina słodkości – do owsianek, ciasteczek, ciast i innych deserów. Dodaj odrobinę słodyczy swoim wypiekom i deserom, dzięki Bio Daktylom HELPA. Poznaj alternatywę dla tradycyjnego cukru. Sprawdź, jakie słodkie i pyszne są daktyle!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1493 kJ / 353 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy nasycone: 0 g
    Węglowodany: 80 g
    w tym cukry: 74 g
    Błonnik: 11 g
    Białko: 2,7 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Na terenie zakładu przetwarzane są surowce zawierające gluten

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SYROP KLONOWY BEZGLUTENOWY BIO 330 g (250 ml) – NATURAVENA

    31,59 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny syrop klonowy 100 %

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.
    BURSZTYNOWA BARWA, WYRAŹNY SMAK

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1533 kJ/367 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 90 g
    w tym cukry: 88 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KSYLITOL 1 kg – SANTINI (FINLANDIA)

    59,19 

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy.
    Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g).
    Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    SYROP KOKOSOWY BIO 300 g (250 ml) – BIO PLANET

    34,99 

    SKŁADNIKI
    cukier kokosowy*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Syrop kokosowy charakteryzuje się karmelowym smakiem i aromatem oraz gęstą konsystencją. Świetny jako dodatek do kawy, herbaty, napojów, koktajli oraz deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1309 kJ/312 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 78 g
    w tym cukry: 78 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,13 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KSYLITOL 500 g – SANTINI (FINLANDIA)

    33,19 

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy.
    Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g).
    Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    KSYLITOL 250 g – SANTINI (FINLANDIA)

    17,79 

    SKŁADNIKI
    100 % ksylitol (substancja słodząca)

    OPIS
    Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy.
    Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru.
    Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g).
    Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 99,8 g
    w tym cukry: 0,2 g
    w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,01 g

    SPOSÓB UŻYCIA
    – jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
    – do słodzenia potraw, deserów, napojów
    – do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.

    UWAGA
    Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CUKIER TRZCINOWY DEMERARA BIO 500 g – BIO PLANET

    9,78 

    SKŁADNIKI
    ekologiczny cukier trzcinowy nierafinowany Demerara 100 %.

    OPIS
    Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. Dopuszczalne lekkie zbrylenia, dające się rozkruszyć po lekkim naciśnięciu.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1700 kJ/400 kcal
    Tłuszcz 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 99 g
    w tym cukry 99 g
    Białko 0 g
    Sól 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Dodaj do koszyka
    Quick View
    Qty:
top