- Przerwa urlopowa od 1. lipca do 20. lipca.
Wyświetlanie 1–12 z 38 wyników
CUKIER KOKOSOWY BIO 200 g – NATURAVENA
11,79 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny cukier kokosowy 100 %.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1643 kJ/387 kcal
Tłuszcz <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 95 g
w tym cukry 89 g
Białko 1,1 g
Sól 0,20 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.SYROP KLONOWY C BIO 1,3 kg (950 ml) – HORIZON
111,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny zagęszczony sok z klonu 100 %, klasa COPIS
Idealnie nadaje się jako polewa do deserów, ciast, naleśników. W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu. Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian.
Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor)
Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor)
Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1470 kJ / 346 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 86 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym, a po otwarciu w lodówce.SYROP Z AGAWY BIO 690 g (500 ml) – ALLOS
35,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % syrop z agawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących.
Polecamy do wypieków, deserów lub jako polewę do naleśników.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna – 1311 kJ / 308 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 77 g
w tym cukry – 77 g
Białko – <0,5 g
Sól – 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem.SYROP DAKTYLOWY BIO 1,2 kg – BIO PLANET
47,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczne daktyle 100 %OPIS
Ekologiczny syrop z daktyli polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników, a także do słodzenia napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1697 kJ / 399 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 98 g
w tym cukry: 98 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0,3 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.SYROP Z AGAWY CIEMNY BEZGLUTENOWY BIO 350 g (250 ml) – BIO PLANET
17,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny syrop z agawy 100 %OPIS
Ekologiczny syrop z agawy powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników, a także do słodzenia napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1253 kJ/296 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 69 g
Błonnik: 5,8 g
Białko: 0 g
Sól: 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.SYROP Z AGAWY BEZGLUTENOWY BIO 330 g (239 ml) – BIO PLANET
15,99 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny syrop z agawy 100 %OPIS
Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników, a także do słodzenia napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1253 kJ / 296 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 69 g
Błonnik: 5,8 g
Białko: 0 g
Sól: 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.SYROP KLONOWY C BEZGLUTENOWY BIO 330 g (250 ml) – BIO PLANET
25,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny syrop klonowy 100 %OPIS
Produkt pasteryzowany.
CIEMNA BARWA, INTENSYWNY SMAKWARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml:
Wartość energetyczna: 1533 kJ/367 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 90 g
w tym cukry: 88 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.KSYLITOL PUDER 350 g – SANTINI (FINLANDIA)
27,20 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % ksylitol (substancja słodząca)OPIS
Ksylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 gSPOSÓB UŻYCIA
– jako słodzik stołowy, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
– do słodzenia potraw, deserów, napojów
– do wypieków z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz, że jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.CUKIER TRZCINOWY PANELA BIO 500 g – BIO PLANET
11,59 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy nierafinowany Panela 100 %.OPIS
Produkowany z zagęszczonego soku z trzciny cukrowej, który jest następnie suszony i rozdrabniany. Panela zawdzięcza swoje właściwości obecności melasy, która zwiększa wartość cukru i nadaje mu niepowtarzalny, karmelowy smak i złotą barwę. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1634 kJ/390 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 97 g
w tym cukry 96 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.SYROP Z AGAWY CIEMNY BIO 245 g – NATURAVENA
13,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny syrop z agawy 100 %OPIS
Polecany do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników a także do słodzenia napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1299 kJ/306 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 76 g
w tym cukry 73 g
Błonnik 0,7 g
Białko 0 g
Sól 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. +4 st. C. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła.ERYTRYTOL FRANCUSKI BEZGLUTENOWY 500 g (TOREBKA) – SANTINI
35,19 złQuick ViewSKŁADNIKI
100 % erytrytol (substancja słodząca)OPIS
Erytrytol to naturalna substancja słodząca, stosowana jako alternatywa dla tradycyjnego cukru. Należy do alkoholi cukrowych – polioli. Erytrytol ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzyje się wysoką słodkością (60 – 80 % sacharozy). Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny oraz bardzo niski indeks insulinowy II = 2.
Erytrytol wygląda i smakuje jak cukier, nie pozostawiając w ustach nieprzyjemnego posmaku. Może być stosowany jako zamiennik cukru do słodzenia, pieczenia, gotowania oraz przyrządzania deserów. Ze względu na poziom słodkości należy użyć nieco więcej erytrytolu niż sacharozy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,8 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gUWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życiaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.CUKIER KOKOSOWY BIO 300 g – BIO PLANET
13,39 złQuick ViewSKŁADNIKI
ekologiczny cukier kokosowy 100 %.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1643 kJ/387 kcal
Tłuszcz <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 95 g
w tym cukry 89 g
Białko 1,1 g
Sól 0,20 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.