MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 420 g – PIĘĆ PRZEMIAN

MIESZANKI NA CHLEB BEZGLUTENOWY

Wyświetlanie wszystkich wyników: 12

  • 0 out of 5

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 420 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    17,19 

    SKŁADNIKI
    płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ryżowa, łuska babki jajowatej, siemię lniane brązowe, nasiona chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), sól himalajska.

    OPIS
    Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba klasyczna.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Nagrzej piekarnik (góra – dół) do 190 stopni Celsjusza
    2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym
    3. Wsyp mieszankę do miski
    4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody
    5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny
    6. Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1369 kJ/322 kcal
    Tłuszcz – 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,1 g
    Węglowodany – 51 g
    w tym cukry – 0,9 g
    Białko – 12 g
    Sól – 2,1 g

    INFORMACJA ALLERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ŻURAWINĄ BEZGLUTENOWA 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    19,59 

    SKŁADNIKI
    mąka OWSIANA bezglutenowa, płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka teff, żurawina suszona 10 % (żurawina suszona 62 %, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, płatki teff, chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), łuski babki jajowatej, sól himalajska.

    OPIS
    Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z żurawiną.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
    2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
    3. Wsyp mieszankę do miski.
    4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
    5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
    6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
    Wartość energetyczna: 1492 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
    Węglowodany: 50 g
    w tym cukry: 8,4 g
    Błonnik: 15 g
    Białko: 13 g
    Sól: 1,9 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    CHLEB OMEGA-3 KROJONY BIO 300 g – TERRASANA

    21,19 

    SKŁADNIKI
    woda, OWIES* 29 %, nasiona słonecznika* 13 %, ocet jabłkowy*, siemię lniane* 9 %, pestki dyni* 7 %, nasiona babki płesznik*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jeśli jesteś miłośnikiem chleba i unikasz PSZENICY, wybierz tę doskonałą alternatywę. Ten specjalny chleb omega-3 zawiera więcej składników odżywczych niż chleb PSZENNY lub orkiszowy.
    Jest starannie zbilansowany, aby zapewnić 70 % zalecanego dziennego spożycia ALA, jeśli spożywasz około 2000 kcal dziennie. Ten chleb bogaty w kwasy omega-3 spełnia wszystkie wymagania.
    Jest odżywczy, wygląda i smakuje zdrowo, ma wysoką zawartość błonnika, zawiera 11 g białka i niezbędne tłuszcze omega-3. Tłuszcze, których często brakuje w typowej diecie.
    Zastanawiasz się, z czego składa się ten chleb omega-3? Przede wszystkim OWIES i nasiona, a nasiona lnu dostarczają najwięcej dobroci omega-3.
    Opakowanie zawiera 5 kromek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1231 kJ/296 kcal
    Tłuszcz: 18 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
    Węglowodany: 18 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Błonnik: 8,1 g
    Białko: 11 g
    Sól: 1,0 g
    kwas alfa-linolenowy: 2,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, NASIONA SEZAMU i orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA KETO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    23,19 

    SKŁADNIKI
    mąka MIGDAŁOWA, pestki słonecznika, siemię lniane brązowe, nasiona chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), ORZECHY WŁOSKIE 13 %, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól kłodawska.

    OPIS
    Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z orzechami włoskimi.
    Idealna dla osób na diecie ketogenicznej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Nagrzej piekarnik (góra – dół) do 190 stopni Celsjusza
    2. Wsyp mieszankę do miski
    3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj
    4. Zagnieć ciasto i uformuj bochenek
    5. Wsadź do piekarnika na 80 minut
    6. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zwiniety w szmatkę.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1403 kJ/340 kcal
    Tłuszcz – 27 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,4 g
    Węglowodany – 1,9 g
    w tym cukry – 1,7 g
    Białko – 14 g
    Sól – 1,65 g

    INFORMACJA ALLERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    UWAGA
    Może zawierać kawałki łupin.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PROBIO

    15,99 

    SKŁADNIKI
    mąka z sorgo*, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, psyllium*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Sypka mieszanka do przygotowania chleba.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem i posypanej mąką formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyjąć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1497 kJ/358 kcal
    Tłuszcz: 5,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 66 g
    w tymcukry: 0,8 g
    Błonnik: 6,0 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: 2,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA BIO 420 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    17,19 

    SKŁADNIKI
    płatki OWSIANE* bezglutenowe, mąka OWSIANA* bezglutenowa, mąka z ryżu brązowego*, łuska babki jajowatej*, siemię lniane brązowe*, nasiona chia* – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Nagrzać piekarnik do 190 °C.
    2. Brytfankę (małą keksówkę) posmarować olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami OWSIANYmi lub mielonym siemieniem lnianym.
    3. Wsypać mieszankę do miski.
    4. Dokładnie mieszając powoli dolewać 500 ml mocno gazowanej wody.
    5. Wymieszać ciasto i przełożyć do brytfanki i wsadzić do piekarnika na 1,5 godziny.
    6. Po upieczeniu chleb wyjąć z brytfanki i zawinąć w szmatkę. Odstawić do ostygnięcia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1369 kJ/327 kcal
    Tłuszcz: 8,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 18 g
    Białko: 12 g
    Sól: 2,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z PESTKAMI DYNI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    19,19 

    SKŁADNIKI
    mąka OWSIANA bezglutenowa, płatki OWSIANE bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13 %, mąka teff, płatki teff, siemię lniane, nasiona chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

    OPIS
    Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Nagrzej piekarnik (góra – dół) do 190 stopni Celsjusza
    2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym
    3. Wsyp mieszankę do miski
    4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody
    5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny
    6. Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1559 kJ/373 kcal
    Tłuszcz – 15 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,4 g
    Węglowodany – 39 g
    w tym cukry – 1,7 g
    Białko – 16 g
    Sól – 1,7 g

    INFORMACJA ALLERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA KETO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    23,19 

    SKŁADNIKI
    mąka MIGDAŁOWA, słonecznik, nasiona chia, pestki dyni bezłuskowej, siemię lniane, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

    OPIS
    Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba dla osób na diecie ketogenicznej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Nagrzej piekarnik (góra – dół) do 190 stopni Celsjusza
    2. Wsyp mieszankę do miski
    3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj
    4. Zagnieć ciasto i uformuj bochenek
    5. Wsadź do piekarnika na 80 minut
    6. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zwiniety w szmatkę.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1320 kJ/319 kcal
    Tłuszcz – 24 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,4 g
    Węglowodany – 3,1 g
    w tym cukry – 2,2 g
    Białko – 15 g
    Sól – 1,3 g

    INFORMACJA ALLERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z CZARNUSZKĄ BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    19,19 

    SKŁADNIKI
    mąka OWSIANA bezglutenowa, słonecznik, płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, czarnuszka 1,2 %, płatki teff, nasiona chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), łuska babki jajowatej, sól kłodawska.

    OPIS
    Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z czarnuszką.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Nagrzej piekarnik (góra – dół) do 190 stopni Celsjusza
    2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym
    3. Wsyp mieszankę do miski
    4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody
    5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny
    6. Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1737 kJ/317 kcal
    Tłuszcz – 20 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,5 g
    Węglowodany – 36 g
    w tym cukry – 1,4 g
    Białko – 14 g
    Sól – 1,3 g

    INFORMACJA ALLERGENNA
    Może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA JASNEGO BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 440 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    17,19 

    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa biała, mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ryżowa pełnoziarnista, maranta trzcinowa, tapioka, płatki OWSIANE bezglutenowe, łuska babki jajowatej, inulina, sól kłodawska, drożdże.

    OPIS
    Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Wsyp mieszankę do miski.
    2. Dolej 500 ml ciepłej wody i dokładnie wymieszaj.
    3. Zagnieć ciasto.
    4. Włóż do piekarnika nagrzanego do 30 – 40 ℃ na 90 min.
    5. Po wyrośnięciu ponownie zagnieć i uformuj bochenek.
    6. Włóż chleb do piekarnika i zwiększ temperaturę do 220 ℃. Piecz 80 min. Przechowuj zawinięty w szmatkę.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchego produktu
    Wartość energetyczna: 1596 kJ/346 kcal
    Tłuszcz: 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 6,4 g
    Sól: 2,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BAUCK HOF

    19,19 

    SKŁADNIKI
    mąka OWSIANA bezglutenowa* 34 %, skrobia kukurydziana*, mąka razowa z prosa brązowego*, mąka gryczana razowa*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*), sól kamienna, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko wyrobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub do natłuszczonej foremki (25 x 10 cm).
    Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką ryżową (1 – 2 łyżki). Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut.
    Nagrzać piekarnik do 250°C (górna i dolna grzałka). Piec chleb przez 10 minut w temperaturze 250°C na średnim ruszcie, następnie zmniejszyć temperaturę pieczenia do 220°C i piec kolejne 50 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1469 kJ/347 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 71 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 5,4 g
    Białko: 6,6 g
    Sól: 2,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i ŁUBIN.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Quick View
    Qty:
  • 0 out of 5

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA WIELOZIARNISTEGO BEZGLUTENOWA (SKANDYNAWSKA) BIO 600 g – BAUCK HOF

    21,19 

    SKŁADNIKI
    płatki OWSIANE pełnoziarniste bezglutenowe*, nasiona dyni*, nasiona słonecznika*, mielone siemię lniane*, NASIONA SEZAMU*, siemię lniane*, nasiona chia – szałwia hiszpańska (Salvia hispanica)*, płatki jaglane pełnoziarniste*, mielone łuski babki jajowatej*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka na chleb zmieniający życie Wunderbrod – to skandynawska (norweska) receptura na chleb stworzona przez pastora Eastona Marks`a – który opiera się na pozytywnych doświadczeniach z płatkami owsianymi norweskich poszukiwaczy przygód i narciarzy. Opracował on i udoskonalił mieszankę na ten chleb w ścisłej współpracy z czołowymi norweskimi sportowcami i aktywną rodziną sportową. W swojej książce Levekraft, Marks wyjaśnia swoje holistyczne podejście do sportowców, polegające na poprawie szybkości i wytrzymałości poprzez powolny trening połączony z przyjemnością wolno pieczonego chleba owsianego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania zalać 550 ml wrzącej wody i wymieszać. Pozostawić do nasączenia na 20 minut, następnie uformować chleb i położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub włożyć do foremki. Piec w uprzednio nagrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku przez 70 minut (górna i dolna grzałka).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1949 kJ/468 kcal
    Tłuszcz: 28 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g
    Węglowodany: 29 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 13 g
    Białko: 20 g
    Sól: 1,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, GORCZYCĘ i łubin.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

    Quick View
    Qty:
top

Select at least 2 products
to compare